» »

Wireless polnjenje naprav - izkušnje in mnenja

Wireless polnjenje naprav - izkušnje in mnenja

OutOfTheBox ::

Kupil sem charging pad da lahko polnim uro in telefon istočasno. Ura se med polnjenjem kar segreje, bolj kot na original priloženem wireless polnilcu. Telefon se tudi segreje, ne pa toliko kot ura.

Pri wireless polnjenju naj bi se naprave malo bolj segrevale (ker se med drugim dost energije pretvori v samo toploto - kar je tudi razlog da so wireless polnilci manj učinkoviti od kabla).

Sicer zadevo polnilec dobro opravi sam sedaj mal razmišljam, da ni ravno dobro da so te naprave na toploti tolk časa ker toplota je smrt za baterije.

Kakšne izkušnje mate vi z wireless polnilci, a se vam naprave dost segrevajo in kako se vam zdi da to vpliva na življensko dobo baterije? (sam se prvič srečujem s to zadevo tako da o tem nimam dost pojma).


Hvala


P.S Polnilec je tale.

Han ::

Če lahko v napravi nastaviš počasno indukcijsko polnjenje, se bo vse skupaj manj grelo in ne bo imelo vpliva na življenjsko dobo baterije. Ali pa uporabiš manj zmogljiv (počasnejši) polnilec.

Nikonja ::

Problem pri brezžičnih polnilicih so sama postavitev teh "charging coils", ker če telefon/ura ni pravilno postavljena je polnjenje počasneje in se precej več ogreva vse skupaj. Problem je ker ,brez da razbiješ sam polnilec, pojma nimaš kje je dejansko. Pri Applu so to rešili z neko opcijo magneta kateri je v telefonu in polnilcu in potem on premakne telefon na idelano pozicijo.

Ampak je zadeva precej praktična, posebej v službi kje mi sama hitrost polnjenja itak ni tako pomembna.

OutOfTheBox ::

Problem pri brezžičnih polnilicih so sama postavitev teh "charging coils", ker če telefon/ura ni pravilno postavljena je polnjenje počasneje in se precej več ogreva vse skupaj.


To je dobra opomba! Ta charging pad ima možnost nastavitve dveh pozicij ampak so izgleda obe "visoke" in ura v nobeni ne popolnoma pravilno stoji gor. Sedaj sem zadevo popolnoma položil in ura se ne greje več.

OutOfTheBox ::

Hm. Sej načeloma razumem da wireless polnjenje ustvarja toploto in da je normalno da se naprave malo segrejejo, sam ni mi potem jasno zakaj se original polnilec oz. ura ne segreje v tem primeru popolnoma nič, do 80% jo napolni v nekaj deset minutah. To so nori izkoristki :)

Bom kupil kar magsafe 2v1 certificiran od proizvajalca.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zdaj pa res enotni polnilniki v EU (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
10821607 (14039) Zimonem
»

Kako polniti baterijo oz. vpliv polnjenja na življensko dobo.

Oddelek: Mobilne tehnologije
162974 (2486) bajsibajsi
»

Prizadeven kitajec OnePlus 3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
8128714 (22776) bojany
»

Brezicni polnilec za telefon

Oddelek: Kaj kupiti
201863 (1112) AvtoR
»

Evropski parlament podprl enotne polnilce mobilnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
9926304 (21385) Lonsarg

Več podobnih tem