»

Tesla zaradi pedala za plin vpoklicala vse cybertrucke

Slo-Tech - Tesla je vpoklicala vse primerke poltovornjaka Cybertruck, ki so bili proizvedeni od 13. novembra 2023 do 4. aprila 2024. Zamenjati morajo pedalo za plin, ki se lahko zaradi napake pri izdelavi zatakne ob močnem pritisku. Prizadetih je 3878 vozil.

V sporočilu o vpoklicu je zapisano, da je napaka posledica neodobrene spremembe pri proizvodnji, ko je bilo v nasprotju z načrtom dodano mazivo. Če se pedal za plin zatakne v odprtem položaju, zavore še vedno normalno delujejo in je vozilo možno ustaviti, zato se hude nesreče ne bi smele zgoditi. Vseeno bodo v vseh cybertruckih modelnega leta 2024 pedalo zamenjali. V praksi to pomeni, da gre za čisto vsa vozila, ki so bila prodana po lanski predstavitvi novinca. V praksi se je težava že pojavila, saj so nekateri lastniki o njej poročali tudi na TikToku.

Tesla je bila o težavah obveščena 31. marca, nato pa še 3. aprila. Interna preiskava je 12. aprila odkrila razlog za težave, nato pa so odredili vpoklic. Za zdaj ni informacij, da bi...

52 komentarjev

Interni dokumenti iz Tesle pričajo o številnih težavah avtomobilov

Slo-Tech - Nemški Handelsblatt je pridobil več kot 100 GB internih dokumentov, ki mu jih je predal žvižgač iz podjetja. V več kot 23.000 dokumentih je poleg podatkov o 100.000 uslužbencih, tako sedanjih kakor nekdanjih, več tisoč poročil o težavah s Teslinim sistemom za avtonomno vožnjo oziroma avtopilotom. Dokumenti opisujejo dogajanje med letoma 2015 in 2022, večinoma iz ZDA, nekaj pa tudi iz Evrope in Azije.

Večina prijav uporabnikov se nanaša na nenadno pospeševanje ali zaviranje vozila. V 2400 primerih je tesla nepričakovano močno pospešila, kar je v vsaj 232 primerih vodilo do prometne nesreče. Uradno so preiskovalci NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) v nekaterih primerih krivdo pripisali napaki voznika. Druga zelo pogosta težava pa je zaviranje. Med dokumenti je 1500 primerov težav z zaviranjem, tudi 139 primerov zaviranja brez interakcije voznika in 383 primerov, ko se je vozilo povsem ustavilo brez razloga (phantom braking, phantom stop). To ni nov problem, ki pa...

43 komentarjev

Največkrat uporabljeni kos kode s StackOverflowa je desetletje imel hrošča

Slo-Tech - Na spletni strani StackOverflow najdemo kopico programerskih vprašanj in boljših ali slabših odgovorov, ki jih bralci ocenijo. Najviše ocenjeni odgovori so po navadi tudi pravilni, čeprav to ni nujno. Zanimivo zgodbo o tem je pripravil Andreas Lundblad, ki je avtor največkrat uporabljenega koščka kode s StackOverflowa. Predvsem je ironično dejstvo, da je njegov najpriljubljenejši kos kode vseboval hrošča, ki ga desetletje nihče ni opazil.

Da je njegov kos kode res popularen, sta lani pokazala Sebastian Baltes in Stephan Diehl z Univerze v Trierju. Njun projekt je bil sicer preveriti, kako pogosto, kod in pod katero licenco se v praksi pojavljajo kosi kode, ki so dostopni na strani StackOverflow. Stran namreč izrecno zapoveduje licenco CC BY-SA 3.0, a se vsi uporabniki tega ne držijo in kodo kopirajo vse naokoli. Večina ponovno uporabljene kode je nepravilno označena, sta ugotovila.

Vrnimo pa se k najpopularnejšemu kosu kode, ki je bil objavljen leta 2010. Šlo je za funkcijo, ki...

18 komentarjev

Tesla vpoklical 53 tisoč vozil zaradi napake na ročni zavori

vir: BBC
BBC - Tesla je pozval lastnike 53 tisoč vozil Model S in Model X, naj svoje električne kočije odpeljejo na servis. Dva odstotka vpoklicanih vozil imata namreč serijsko napako na ročnih zavorah. Tesla sicer trdi, da servis ni nujno potreben, saj je najhujša stvar, ki se lahko zgodi, da bodo zavore zablokirale in posledično vozila ne bo mogoče voziti. Napako imajo vozila, ki jih je Tesla proizvedel med februarjem 2016 in oktobrom 2016. Najvrednejši ameriški avtomobilski proizvajalec je lani sicer proizvedel 83 tisoč vozil.

To sicer ni prvi prostovoljni vpoklic vozil s strani Tesle. Leta 2015 je 3000 lastnikov Model S moralo svoje vozilo peljati na servis zaradi težav pri varnostnih pasovih.

Teslina vozila so sicer med najbolj varnimi na trgu. Model S je že leta 2013...

28 komentarjev

Nvidia lastnikom GTX 970 v poravnavi ponuja 30 dolarjev

Ars Technica - Nvidia in lastniki grafičnih kartic GTX 970, ki so podjetje tožili zaradi zavajanja pri specifikacijah, so našli skupni jezik. Dogovorili so se o poravnavi, po kateri bo vsak lastnik kartice, ki jo je kupil pred javno objavo težav s pomnilnikom, dobil 30 dolarjev. Poravnavo mora potrditi še sodišče.

Spomnimo, da so lani kupci GTX 970 razočarano ugotavljali, da kartica resda ima 4 GB GDDR5-pomnilnika, kot je Nvidia oglaševala, a da megabajt ni megabajtu enak. Prvih 3,5 GB deluje normalno pri deklarirani hitrosti, uporaba zadnjega pol gigabajta pa je sedemkrat počasnejša. Razlog je v arhitekturi, nejasnost pa je po Nvidiinih besedah posledica nesporazuma pri komunikaciji med razvojnim...

4 komentarji

Toyota vlaga 50 milijonov dolarjev v raziskave samovozečih avtomobilov

Wired News - Tudi japonska Toyota se pridružuje čedalje daljšemu seznamu proizvajalec avtomobilov, ki se ukvarjajo s konceptom avtonomnih vozil. Toyota je sicer še lani zatrjevala, da je njihova prioriteta večja varnost in da ne bodo razvijali avtomobila brez voznika, a letos vlagajo 50 milijonov dolarjev prav v raziskave slednje tehnologije.

Omenjeni znesek bodo v naslednjih petih letih porabili za postavitev in obratovanje raziskovanih centrov, v katerih bodo skupaj z raziskovalci z MIT-a in Stanforda razvijali tehnologijo inteligentnih vozil. Na MIT-u se bodo ukvarjali z napredno arhitekturo, ki bo vozilom omogočala zaznavati in interpretirati okolico, medtem ko bodo na Stanfordu delali na področju računalniškega vida in...

58 komentarjev

Tudi letala imajo programske hrošče

Slo-Tech - Ameriška Zvezna uprava za letalsko varnost (FAA) je izdala novo priporočilo glede varnosti vseh Boeingov 787 Dreamliner, v katerem opozarjajo na zanimivega hrošča, ki lahko po 248 dneh povzroči, da letalo ostane brez električne energije. Moderna letala uporabljajo krmiljenje prek računalnika (fly-by-wire), zato bi izguba električne energije imela katastrofalne posledice.

Izkazalo se je, da gre najverjetneje za prekoračitev celega števila. GCU (general control unit) uporablja predznačen 32-bitni celoštevilski števec, ki po 231 stotinkah neprekinjenega delovanja (248,55 dni) očitno preteče svoj obseg. To lahko povzroči težave, saj hkrati odpovedo vsi štirje 4 GCU-ji na letalo, in izgubo napajanja, zato FAA priporoča...

51 komentarjev

Koda v Toyotinih vozilih lahko povzroči prometno nesrečo

Zatikajoč pedal.

Slo-Tech - Toyota se je v razvpitem oklahomskem procesu poravnala z voznico avtomobila Toyota Camry letnik 2005, ki je septembra 2007 povzročila prometno nesrečo s smrtnim izidom za sopotnico. Toyota bo morala zaradi težav z elektroniko v avtomobilu, ki je povzročila prometno nesrečo, izplačati tri milijone dolarjev. Če se stranki ne bi poravnali, bi sodišče prisodilo kazensko oziroma eksemplarično odškodnine (punitive damages), kjer so zneski še bistveno večji.

O slabi kodi, ki poganja svet, smo že pisali. Večina kode v modernih elektronskih napravah zaradi ekonomskih razlogov ne gre skozi temeljit postopek nadzora kvalitete. Kodo je mogoče pisati praktično brez hroščev, kot dokazujejo vesoljska plovila in letala, a to terja nesorazmerno veliko časa in stroškov. Prav v...

70 komentarjev

Facebook plačal 10 milijonov v poravnavi zaradi rabe uporabnikov v oglasih

Monetizacija lajkov.

vir: Inside Facebook
Inside Facebook - Kot poroča Reuters, se je Facebook pred dobrim mesecem uspešno poravnal v sporu s petimi kalifornijskimi uporabniki, ki so bili mnenja, da spletišče ne sme kar tako uporabljati njihovega imena in postov v svojih oglasih (sponsored stories, glej sliko), vsaj ne brez izrecnega dovoljenja in plačila. Znesek poravnave je zelo ugodnih 10 milijonov dolarjev, ki bodo po odbitku pravnih stroškov na željo tožnikov izplačani na račune dobrodelnih organizacij.

Poravnava je za Facebook tako dobra zato, ker bi lahko sicer prerasla v razredno oz. skupinsko tožbo, v tem primeru pa bi bil do odškodnine za rabo svojega imena v oglasih...

18 komentarjev

Google dal na stran pol milijarde za poravnavo

Pfizer je bil leta 2009 kaznovan z globo višini 2,3 milijarde dolarjev zaradi trženja analgetikov, ki nista bila več na seznamu registriranih zdravil.

The Wall Street Journal - Po pisanju The Wall Street Journala je Google napravil za 500 milijonov dolarjev rezervacij za poravnavo s pravosodnim ministrstvom v primeru oglaševanje ilegalnih spletnih lekarn. Če se namreč izkaže, da je kateri iskalnik s prikazovanjem oglasov za ilegalne dejavnosti služil, je kazensko odgovoren, in prav to pravosodno ministrstvo očita Googlu.

Srž problema so reklame za spletne prodajalne zdravil, ki nimajo sedeža v ZDA. Te kršijo zakonodajo s prodajo ponarejenih, pretečenih ali neodobrenih zdravil, pri čemer zdravniški recept sploh ni potreben, zato je njihovo delovanje v ZDA prepovedano. Če se bo izkazalo, da je Google vede sprejemal oglase teh prodajaln, bo kazensko odgovoren (recimo leta 2007 so se Google, Microsoft in Yahoo poravnali in plačali skupno 31,5 milijona dolarjev zaradi oglaševanja...

1 komentar

Toyota se je uklonila Applu

Sporna tema.

vir: Wired News
Wired News - Toyota je nedavno predstavila prilagojeno temo za telefone iPhone, ki je bila narejena v smislu nove Toyote Scion tc 2011. Dobiti jo je bilo moč v sivi spletni trgovini Cydia, kar pa Applu ni bilo všeč.

Reklamno kampanjo je pripravljalo podjetje Velti, ki ga je Toyota najela za promocijo nove toyote. Ti so sodelovali s podjetjem ModMyi.com, saj so v Veltiju videli povezavo med uporabniki...

11 komentarjev

Microsoft in Toyota bosta sodelovala na avtomobilskem trgu

X-Bit Labs - Microsoft in Toyota sta včeraj na posebnem dogodku objavila napoved o sodelovanju, saj bo v prihodnjih hibridnih in električnih toyotah Microsoftov oblačni sistem Azure skrbel za telematiko. Izboljšana telematika bo vključevala upravljanje z akumulatorjem, GPS, telekomunikacije, večpredstavnost (glasba, video za sopotnike) in podobno. Platformo bodo začeli postopoma uporabljati prihodnje leto, dokončno pa naj bi bila pripravljena do leta 2015.

Microsoft je sicer že prisoten na avtomobilskem trgu, saj sodeluje s Fordom pri sistemu Ford Sync, ki omogoča telekomunikacije, navigacijo in razvedrilo v avtomobilih. Razlika vendarle obstoji, saj je ta sistem večidel lokalen, medtem ko v sodelovanju s Toyoto razvijajo...

41 komentarjev