» »

Brezigar vs. Penko

Brezigar vs. Penko

djordjevic ::

Daj, no. Tile desni kekci si lastnoročno zbijajo kredibilnost, ki bi jo morda lahko kdaj celo imeli.

USS Liberty ::

V tej državi si kredibilen samo, če si lev... tako nas že od jaslic v vrtcu naprej učijo...

Ne vem, zakaj se sploh gremo neke farse z volitvami in strankami, ko pa so desne stranke v Sloveniji samo neko nujno zlo, da ima nedemokratična levica nek figov list pred svetom...

Zgodovina sprememb…

NorK ::

Se strinjam. Janezu dobro kaže ker levi mediji ponarejajo rezultate javnih mnenj. V resnici Pahorju (oziroma vsem levim) kaže mnogo bolje. Ampak so levičarji dovolj pametni, da to prikrijejo, saj bi drugače kdo še kaj bolj konkretnega posumil.

Vajenc ::

V tej državi si lahko samo lev, drugače si notranji sovražnik...
USS Nimitz, nimam nič proti tebi, samo zelo priročen si ;) ... v tej državi so levi in malo manj levi, če gledaš politične programe in njihove izvedbe. Vsekakor je sedanja koalicija bolj leva v smislu nesposobnosti (imo). Pomen levičarji, kot ljudje, ki so bolj socialno usmerjeni pa je kvečjemu kompliment. Upam, da boste tudi "kvazi desničarji" kmalu dojeli, da na dolgi rok država potrebuje socialno orientirane ljudi, drgač gre cesarju hitro glava preč in to za državo ne pomeni nič dobrega na kratki rok. To je JJ dobro vedel, ko je pred predsedovanjem grozil z odstopom. Da pa večina državljanov potrebuje vsaj neko socialno pomoč ali olajšavo pa niti nima smisla pisat.

Lahko pa ima kdo še vedno strah pred UDBO ... ta naj si čim prej poišče strokovno pomoč, ker se takšno stanje ponavadi le slabša.

NorK ::

Država potrebuje še malo več nadzora na socialnimi pomočmi. Ker jih dobivajo tisti, ki jih ne zaslužijo. Zavodi za zaposlovanje pa tudi niso najbolj učinkoviti.

Levi, desni... jebeš to. Družim se z obojimi. In so super. Stroka bi pa res morala mižati glede takih zadev in se ne spuščati v bedna politična/osebna obračunavanja.

djordjevic ::

Kitoslav: podpis

Vajenc ::

Levi, desni... jebeš to. Družim se z obojimi. In so super. Stroka bi pa res morala mižati glede takih zadev in se ne spuščati v bedna politična/osebna obračunavanja.
Seveda ampak trenutna stroka na vodilnih položajih je prej politično kot strokovno usposobljena. Pa vse bolj jasno je, da tudi politično le pogojno.

Janšo je že spodneslo (zaneslo) na podoben način v primeru Depala vas. Sedaj mu ravno javni tožilci in policija delajo medvedjo uslugo. Še dobro, da je tako, ker to niti ni bil najhujši mimostrel v tem mandatu.

EssEncE ::

Janšo je že spodneslo (zaneslo) na podoben način v primeru Depala vas. Sedaj mu ravno javni tožilci in policija delajo medvedjo uslugo. Še dobro, da je tako, ker to niti ni bil najhujši mimostrel v tem mandatu.


Me zanima kaj bi bilo, če bi se on znašel kdaj v funkciji Kučana v 80. letih, če bi imel recimo takšno moč.

Kakšni pogromi bi to bili.>:D

USS Liberty ::

>>>>Me zanima kaj bi bilo, če bi se on znašel kdaj v funkciji Kučana v 80. letih, če bi imel recimo takšno moč.

Celo Erich Honecker je v DDR prej dopustil demokracijo in svobodne volitve kot pa Milan Kučan. Pri nas so komunisti s Kučanom na čelu dopustili družbeno politične spremembe šele potem, ko so na TV videli, da je njihov prijatej Ceausescu dobil metek v glavo...

Kaj bi bilo, če bi bilo, so pa spet neke pravljice... Važno je tisto, kar je dejansko bilo... To pa je to, da je bil Kučan diktator, ki je vse od začetka 70ih zaviral demokracijo pri nas, saj je z Dolancem zrušil enega in edinega demokrata med komunisti Staneta Kavčiča in ga uničil, kot je potem uničil vsakogar, ki se mu je postavil na pot...

USS Liberty ::

Tragedija je, da je v 70ih zmagala Dolanc-Kučanova trdolinijaške opcija namesto opcije Staneta Kavčiča. Stane Kavčič je bil mnogo večji demokrat od Milana Kučana...tako v političnem, kot v ekonomskem smislu...

Stane Kavčič je recimo imel načrt, da bi že do leta 86 zgradili komplet avtocestni križ, pa sta mu to Dolanc in Kučan preprečila in sta raje dajala denar za južne republike...

Kučan je največja tragedija Slovencev v novejši zgodovini in v Sloveniji ne bo prave demokracije in pluralizma, dokler on ne bo popolnoma izgubil političnega vpliva...

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

In kako točno smo prišli od precej sumljive aretacije Penka do Dolanca? :S

borchi ::

in kaj je tebi padlo na glavo, da še vedno bereš nimitza?
l'jga

urban99 ::

Vsake toliko imam občutek, da se na ST pojavljajo boti :)

USS Liberty ::

>>>>in kaj je tebi padlo na glavo, da še vedno bereš nimitza?

In kaj te moti moje pisanje??????
Sem mar napisal eno samo stvar o slovenski polpretekli zgodovini, ki ne bi bila resnična?

Bi me levičarji tukaj radi utišali samo zato, ker ne mislim tako kot vaša čreda?

solatko ::

USS Nimitz - a po tvojem je zdej, ko ste desničarji na vrhu, v tej državi vse v redu? A se ti ne zdi, da je standard "poštenim" ljudem, ki se ne obremenjujemo ne z desnimi, ne levimi, pod to vlado rapidno padel, da bo potrebno začet mislit na to, kako dobiti poštene politike in ne to ali so levi ali desni. Ne vem morda živim v utopiji, vendar si vseeno želim v prihodnje predvsem mal več poštenja v tej državi, saj smo zmeraj bolj podobni Palermu ali Chichagu iz najbolj črnih časov. Vsak, ki pride na oblast, bi najprej poskrbel zase.

Zeberdee ::

Uf ga serješ. Denar za avtoceste je bil, pa je takrat šel za oborožitev TO.

USS Liberty ::

>>>>a po tvojem je zdej, ko ste desničarji na vrhu, v tej državi vse v redu?

Daleč od tega, da bi bilo v tej državi vse v redu sedaj, ko je na oblasti tako imenovana desna vlada. Je pa seveda neresnica, da je ravno sedaj vse slabše kot za časa LDS... To je lažna percepcija, katero se načrtno ustvarja iz politikantskih razlogov... Če bi bil sedaj na oblasti SD ali pa LDS, ekonomska situacija bi bila pa popolnoma identična kot je sedaj, bi mediji javnost prepričevali, kako je v državi vse dobro... saj vemo kako smo nekoč poslušali, da smo pa "zgodba o uspehu", ker je bila na oblasti prava opcija...

>>>>>Uf ga serješ. Denar za avtoceste je bil, pa je takrat šel za oborožitev TO.

Če misliš na denar, ki je šel za oborožitev TO nekoč v letih 90-91, je ta denar pravi drobiž v primerjavi s tem, kar že vse od leta 90 mečemo v vrečo brez dna za avtoceste. Treba pa je razjasniti še zgodovinska dejatva, zakaj je takrat Slovenija leta 90-91 sploh morala kupovati novo orožje za TO. To je bilo zato, ker je Kučan leta 90, ko je njegova ZKS izgubila volitve, orožje TO izdajalsko predal JLA in popolnoma razorožil Slovenijo.

Zgodovina sprememb…

Vajenc ::

joj,joj,joj spet ta Kučan sindrom. Ta zlobni škrat, ki je vkoreninjen v vseh porah političnega, gospodarskega, zasebnega in sploh povsod ... Bil je dober politik v prejšnjem sistemu in izkušnje so mu pomagale tudi v novem. In btw, vojska je in bi zasegla TO orožje s privolitvijo škrata ali brez.

solatko ::

USS Nimitz - nisem vedeževalka, da bi vedel kako bi bilo, če bi bilo, krepko pa občutim kako JE. Prepričan sem tudi, da če bi bilo v družbi malo več poštenja, avto kontrle, občutka za pravičnost, manj pogoltnosti in požrešnosti v tej skoraj polnoletni državi stanje na vseh področjih, dosti boljše. Želja po slavi in bogastvu (materialnem) je tako močna (pri vseh), da se samo čaka prihoda na vrh(ni važno ktira opcija), potem pa pade mrena na oči in se tistega pod seboj nihče niti ne zaveda (sicer ne vem od kod trditve vsake oblasti, da je življenje zmeraj boljše in lažje). V mojih 54 - ih letih, od nobene oblasti (razen reform, stabilizacije, tranzicije...) nisem dobil nič (morda je problem v meni, da se mi politično delo gravža), vendar od liderjev vseeno pričakujem (naivno), da bom s svojim znanjem (dokaj obširnim) in delom (poštenim) lahko živel človeka dostojno življenje in, da me bodo zaščitli pred neprilagojenimi osebki te družbe (beri barabam vseh vrst). Pričakujem, da mi bo oblast omogočila, da mi delodajalec plača opravljeno delo, da mi dolžnik vrne sposojeno, da mi odmerijo pošten davek, da mi omogočijo osnovne pogoje za eksistenco, da me zaščitijo pred monopolisti, če pa mi že to nočejo ali ne znajo uredit, da odstopijo in ponudijo položaj tistim, ki se bodo vsaj trudili, te stvari urediti. Povej ali nimaš enakih potreb in želja, lahko mi pa tudi zaupaš ali se katerakoli oblast do sedaj vsaj trudi narediti to.

USS Liberty ::

>>>>Bil je dober politik v prejšnjem sistemu in izkušnje so mu pomagale tudi v novem. In btw, vojska je in bi zasegla TO orožje s privolitvijo škrata ali brez.

Kučan ima definitivno veliko politične kilometrine in izkušenj, s tem se strinjam. Ne vidim pa, da je on karkoli dobrega v življenju naredil za Slovenijo...

Kar se pa tiče zasega orožja TO s strani JLA, je bilo pa odvisno od občin in posameznih očinskih sekretariatov za ljudsko obrambo. V občinah kjer so bili zvesti Kučanu, so orožje poslušno predali po ukazu generalov JLA, v nekaterih občinah kjer so bili pa na sekretariatih zaposleni domoljubi, ki so odpovedali poslušnost Kučanu, pa orožja niso predali in je ostalo v slovenskih rokah... Takšnih občin, ki so odpovedele poslušnost Kučanu in so ohranile orožje je bilo cca. 15%...

Keyser Soze ::

=D

Tole je najboljši komentar na takšnale in druga podobna šalabarjenja.
OM, F, G!

svit ::

Yep... dobro, da ni Nimitz povlekel na plano povojnih pobojev in z njimi dokazoval, kako Brezigar ni ravnala narobe v primeru Penko.

Kaj pa ima Kučan tukaj pa mi tudi ni jasno. Ko bo umrl, bo verjetno še iz onostranstva prirejal spletke, vodil "udbomafijo", kontroliral Slovenijo s svojimi majhnimi prstki, ter mešal štrene pošteni desnici in Janšatu.
Ni ideje

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: svit ()

Double_J ::

"To je nasilje, je fašistoidna manira, ki kaže, da mi politične kulture nimamo, in če to fašistoidno namero, ki se kaže skozi omenjeno pisanje in skozi topotanje na javnih tribunah v Cankarjevem centru, ne bomo obrzdali, se lahko zgodi, kar se je zgodilo v Nemčiji leta 1931." (Milan Kučan kot predsednik Komiteja zveze komunistev na tajnem sestanku slovenske Udbe in milice v Tacnu, 15. aprila 1988)

djordjevic ::

Jako tajen, a? Sicer pa bi že bil čas, da se vrnemo na temo. In to je zloraba tožilstva in policije, ki ju ima trenutno pod komando vrhovni ablastnik.

edit:rant na off-topic

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

Zanimivo, od "kazenske ovadbe bojo spisane v nekaj dnevih" smo prišli na

"Sedaj pač policija zbira dokaze na drug način in ko bo dovolj zbrala, bo o tem obvestila tožilca, ki bo presodil, ali gre za kaznivo dejanje ali ne", je dejala.


Brezigarjeva je sicer ocenila, da je škoda, da preiskovalni sodnik ni odredil hišne preiskave. "Vendar je delo policistov in tožilcev teklo naprej in če se bo potrdil sum, ki se je izkazal z vsemi stvarmi, ki so se dogajale do sedaj, potem bo podana kazenska ovadba. Če se ta sum ne bo potrdil, ne bo podana in državni tožilec ne bo šel v postopek," je napovedala.


Se pravi, da v tem trenutku nimajo ničesar proti Penku. Aretacija preko palca, krasno.

Link

Policija je pa itak ravnala nesorazmerno, zdaj pa molči. Fucking great.

Sicer pa v omenjenem pravilniku v 73. členu še piše, da mora policist pri uporabi vrste in intenzitete prisilnih sredstev upoštevati, da je sorazmerna "načinu, sredstvu in moči upiranja ali napada osebe". Če se Penko aretaciji sploh ni upiral, je na mestu vprašanje, zakaj je policija na njem sploh uporabila prisilna sredstva. Kot je razumeti Penka, bo tudi ravnanje policije ob njegovi aretaciji razlog za pravno ukrepanje, ki ga napoveduje zaradi "nezakonito odvzete prostosti". Tukaj dodajmo, da je policija Penku že nekaj časa tajno sledila in opazovala, vse skupaj pa so snemali tudi s kamero. Tako je posneto tudi nedeljsko dogajanje pred stavbo SCT v ljubljanski Zupančičevi jami. Na posnetkih je videti, kako Ivan Zidar odklepa vrata poslovne stavbe, kako vanjo spušča Penka in kako Penko zapušča stavbo, posneta pa je tudi sama aretacija. Kot rečeno, policija pojasnil ne daje.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Luka Percic ::

Je Barbara gluhim levim ušesom lepo povedala;

Pripor je bil za čas ko je sodnik odločal ali se gre v hišno preizkavo, kar je bojda čisto normalno, da se ne spreminja kaj na lokaciji. Ko je bila le ta zavrnjena, so ju takoj spustili.

Torej aretacija najbrž ni problematična.
Tako da lahko nehate.

Sej vemo da še niste preboleli tega da včasih tudi desni zajadrajo na oblast(konec sveta), ampak ta gonija je pa že bolana.

potepuhec ::

Sej ne morem verjet kaj berem tukaj pa v raznih izjavah za javnost.
Po tej logiki je torej OK, ce nekoga nikome nista vklenejo raztrobijo po vseh medijih in po 15 urah spustijo, ker nic nimajo?
Sicer se na pravo ne spoznam ampak po zdravi pameti bi moralo biti ravno obratno. Nekdo naredi sranje, sodnik odredi hisno preiskavo (verjetno ze mora imeti podlago za odredbo) in sele potem nekoga vklenejo pa odvlecejo.

Me zanima kako bi se pocutili tisti, ki tako metodo zagovarjate, ce bi vas brez razloga peljali za 15 ur v policijske prostore, vas potem spustili s tem, da bi bili vsi mediji polni spekulacij kaj vse ste naredili.
Nekako sem imel obcutek, da si nedolzen dokler ti krivda ni dokazana in ne obratno... da si kriv dokler ne dokazes, da si nedolzen.

My 2c

NorK ::

Sodnik se je 15 ur odločal o tem? Koliko dokumentov je pa imel za pregledati in kdaj so mu jih dostavili? Nekaj sigurno šele po aretaciji. Ampak dvomim, da jih je bilo za 15 ur.

To je norost!

Vajenc ::

Če bi kaj obremenjujočega našli v rokah Zidarja in/ali Penka oz. v njihovih avtomobilih, potem je to pridržanje povsem razumljivo. Ker pa očitno niso imeli nobenih otipljivih dokazov je bila taka filmska akcija II popolna farsa oz. bedarija.

djordjevic ::

Eee, ni bedarija, oj, preljubo, neuko ljudstvo. To nam samo daje veliki vožd vedeti, da se ukrepa proti narodnim izdajalcem, eee, zločinskim tajkunom in njihovim podrepnim pomagačem. Narod lahko spet mirno spi, vedoč, da bodo vsi zlobni tajkuni pristali za zapahi.

p.s: Sarkazem, da ne bi kdo vzel resno (danes je vse mogoče press).

Daedalus ::


Torej aretacija najbrž ni problematična.
Tako da lahko nehate.


No, potemtakem je ok izvajati aretacije pred vnaprej naročenimi kamerami, v drugem primeru pri tem uporabit pretirano silo? Na podlagi suma, ki v celoti pade že pri preiskovalnem, ki lepo pove, da ni znakov KZ in ne dovoli hišne preiskave? Ne, aretacija ni problematična. Če si slepi ignorant.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Keyser Soze ::

Ni problematična tako dolgo, dokler se dogaja "notranjemu sovražniku" in dokler ni "your ass on line".
Klasika nove vladavine v Republiki Sloveniji.

Sem pa čedalje bolj navdušen nad prihajajočimi volitvami. Glede na naraščajoče tendence oblasti k poseganju po ekstremnih sredstvih uveljavljanja svoje volje, bomo IMO videli najmanj kakšen krvavi coup d'etat če zmaga "neprava" opcija. =)
OM, F, G!

Luka Percic ::

Na podlagi suma, ki v celoti pade že pri preiskovalnem, ki lepo pove, da ni znakov KZ in ne dovoli hišne preiskave?


Tega preizkovalni ni nikoli rekel.
Rekel je da ne dovoli hišne preizkave in nič več.
Zakaj in kako (če sploh "upravičeno") pa ti neveš.

Keyser Soze ter podobni; zveniste začudeni da kako to da so desni sploh na oblasti.
Če so pa že gor, kako neki da si celo upajo vladat?!
A jih nismo v Sloveniji skupaj z židi že zdavnaj izstrebili?!

svit ::

Luka: zdaj pa lahko nehaš s temi forami. Levi ali pa desni... nobeden v tej državi si ne sme privoščiti take blamaže. Generalna tožilka še celo pravi, da bodo šele videli, ali bo policiji uspelo zbrati dovolj dokazov za obtožnico. Halo? Tukaj se ne gre za to, da so desni na oblasti. Tukaj se gre za navadno pravno državo, po kateri si NEDOLŽEN, dokler se ti ne dokaže krivda.

Penka so aretirali (ter priredili medijsko zabavo) brez kakšnih dokazov v roki, ker so pričakovali, da bo imel "delikatne" papirje pri sebi. Ravnali so torej po metodi "govoric". Še več, celo tajno so ga spremljali in vseeno niso zbrali dovolj dokazov vsaj za obtožnico. Zares opravičjivi razlogi za tako spektakularno aretacijo. Škoda, ker niso pri tem uporabili še pse, da bi lahko posneli njegov beg pred njimi, ter lov s helikopterjem in kamero, kot to videvamo v raznih ameriških oddajah.

Hm od kje mi je že to znano? Aja iz metod stare Jugoslavije in Sovjetske zveze, pa še ti so bili bolj spretni in so dokumente raje podtaknili - niso se tako blamirali kot se zdaj. Skratka amaterji. Jaz bi na Penkovem mesti tožil tako Barbaro Brezigar kot državo za veliko odškodnino. Najrajši pa bi videl, da se ugotavlja direktna odgovornost za to sramotno dejanje, da ne bomo državljani sami plačevali za neumnosti generalne tožilke.

edit: popravil slovnične napake
Ni ideje

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: svit ()

USS Liberty ::

Rdeči so v Sloveniji nedotakljivi, pa če se Brezigarjeva postavi na glavo....
Dovolj je, da iz Murgel en sivolasi striček pokliče na sodišče in sodnik bo ustavil preiskavo...

Barbara B., če si pametna počni kaj drugega v življenju, boš imela več denarja in bolj mirne živce. Slovencem, ki imajo vsi po vrsti oprane možgane, naj pa vlada levičarska mafija in jih ropa, ter naj se jim na glavo rušijo zidovi v avtocetnih predorih, saj tako poneumljen in butast narod si drugega itak ne zasluži...

urban99 ::

@Luka Veliki

"A jih nismo v Sloveniji skupaj z židi že zdavnaj izstrebili?!"

Wtf? Kot prvo bi se lahko malo potrudil s svojim pol-pravopisom (od gonij dalje), kot drugo pa ne vem, a se je nekaterim res scufalo in vidijo Slovenijo samo še kot bipolarno zadevo, in to celo pri pravnih zadevah, ki bi morale biti nad tem? Ali še raje - binarno: 1 = naš, 0 = njihov?

Ti je Daedalus lepo razložil čudi te zadnje akcije. Tudi glede Voduška, ki je tja uletel "kot" naročen. Zanimivo tole, ni kaj :)

urban99 ::

Aha, so me že prehiteli, tudi ameriška letalonosilka, ki ne more napisat enega posta brez omembe Kučana pa čeprav je to off topic... blah, če brez tega ne gre, pa še naprej uživajte v nekih svojih zakrknjenih svetovih, god bless yah, božji otroci.

djordjevic ::

Čeprav, ko ravno omenjaš Voduška. Zadnjič se mu je menda porušil koncept oddaje. Naj mi bo odpuščeno, ker se ne spomnim tematskega imena oddaje, toda povabil naj bi (med drugimi tudi) Brezigarjevo, Jevška, Penka in Kosa. Ko je Brezigarjeva ob prihodu na nacionalko na stopnicah ugledala Penka, je menda ponorela in kojci odpovedala udeležbo v oddaji, nato pa na kavo 'povabila' Jevška, ki je poprej po izpovedih na nacionalki zaposlenih prikorakal precej židane volje. Nakar je Vodušek vse skupaj komentiral nekako takole: "Nekako še gre, da ti gostje predlagajo, koga povabiti v oddajo kot strokovnjaka na izbrano temo, ne bom pa pristal, da generalna tožilka narekuje, s kom bo sedela v oddaji in s kom ne." :)))

djordjevic ::

urban99: Mah, saj veš, kako je. Eni potrebujejo oporo, drugi nekega sovražnika, ki ga lahko krivijo za vse, kar jim gre v življenju narobe. Meni osebno se sicer smilijo, toda če tako laže živijo, blagor njim.

urban99 ::

@djordjevic

ja, Vodušku so menda zdaj celo skenslali oddajo Vroči stol. Tip ni izgledal kaj posebej zaskrbljen, ampak raje ne bom špekuliral.

djordjevic ::

Zlobni jeziki bi rekli, da se bližajo volitve in je treba poiskat novo službo.

svit ::

Zlobni jeziki bi rekli, da se je Vodušek malo obrnil po vetru. Sam sem gledal prejšne Vroče stole in v njih, je bil Vodušek nenavadno prijazen do Pahorja, ter nenavadno oster do Grimsa. Hm verjetno bi bilo res pametno presedlati konja :)
Ni ideje

USS Liberty ::

>>>>Zadnjič se mu je menda porušil koncept oddaje. Naj mi bo odpuščeno, ker se ne spomnim tematskega imena oddaje, toda povabil naj bi (med drugimi tudi) Brezigarjevo, Jevška, Penka in Kosa.

Pa kaj sploh Drago Kos še dela v teh raznih TV oddajah... In kaj Drago Kos sploh še počne na tej funkciji... Dragu Kosu je v "primeru Tomaž Ranc" vrhovno sodišče razsodilo, da je prekršil zakon in nezakonito pridobil izpisek klicev na novinarjev telefon dva dni pred izdajo odredbe preiskovalnega sodnika.

In Drago Kos je za levičarje še vedno neka velika ikona, ko se bori proti neki korupciji, Barbaro Brezigar pa še preden ji je kakšno sodišče karkoli dokazalo in razsodilo, da je naredila karkoli nezakonitega, že pribijajo na križ in jo obsojajo...

V tej državi velja pravilo, če si lev, si nedolžen, dokler se ti ne dokaže krivda, če si pa desn, si pa avtomatsko kriv in moraš dokazati, da si nedolžen... Pa tudi, če dokažeš, da si nedolžen, si še vedno kriv...

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

V tej državi velja pravilo, če si lev, si nedolžen, dokler se ti ne dokaže krivda, če si pa desn, si pa avtomatsko kriv in moraš dokazati, da si nedolžen... Pa tudi, če dokažeš, da si nedolžen, si še vedno kriv...

So se očitno na državnem tožilstvu odločili zamenjati taktiko. :S

svit ::

Nimitz: strinjam se s tabo, da bi moral Kos odstopiti, če mu je sodišče dokazalo prekoračitev zakona. Moral bi odstopiti. Prav tako pa bi morali odstopiti:

- Minister za zunanje zadeve Dimitrij Rupel zaradi kršitve zakona pri preiskavi "izdajalca" depeše.
- Minister za okolje Janez Podobnik (zahteva s strani računskega sodišča!!!)... predolg seznam.
- Minister za obrambo Karel Erjavec (vstopil je v državo, ne da bi se identificiral obmejnim organom - Brniško letališče) + nekateri drugi prestopki (Patria)
- Minister za notranje zadeve Mate zaradi neupoštevanja odločb sodišča o povrnitvi škode kmetu, ki je legalno gojil industrijsko konopljo (škodo je povrnil šele po gladovni stavki tega kmeta)

Pa še bi lahko našteval...Konec koncev tudi vloga samega premierja Janeza Janše glede prodaje Mercatorja in koloboji v Delu, ni povsem čista in bi lahko odstopil...

So še nedotakljivi samo levi?
Ni ideje

jype ::

Hudimana, če bi vsi ti odstopili, bi se pa nemara kje našel celo kak sposoben človek, ki bi lahko nastopil tako pomembno funkcijo!

Daedalus ::

Tega preizkovalni ni nikoli rekel.
Rekel je da ne dovoli hišne preizkave in nič več.
Zakaj in kako (če sploh "upravičeno") pa ti neveš.


Ma ja. Po tvojem je verjetno tale sodnik rdeči zarotnik in ni dovolil hišne preiskave navkljub neizpodbitnih indicem, ki so kazali na prisotnost KZ, ane?

V nedeljo je tako policija pridržala Zidarja in Penka, ki pa jih je danes zgodaj zjutraj že spustila na prostost, saj pri njiju ni bilo nobenih znakov kaznivega dejanja. Kot je za STA povedal Zidarjev odvetnik Aleksander Čeferin, sta bila oba pridržana brez razloga.


Link

Se pravi, da mamo na kupu (kratek povzetek) enega soon-to-be-ex državnega tožilca, ki gre med dopustom na kofe s potencialno bodočo stranko. Slaba poteza, se strinjam, saj bi se človek moral zavedat občutljivosti svojega položaja. Sam, hodit na kavico ni kaznivo dejanje. Pol ima pri sebi sodne spise, za katere se izkaže, da mu jih je predal Zidar, ki jih ma v lasti povsem legalno. Hm. Enega spakirajo v marico pred kamerami "neodvisne in uravnotežene RTV", drugega vklenejo, ko da bi se pisal Plut. S tem, da ga kmal razklenejo (z lovskim nožem, ki nima kaj iskat v arzenalu policije), kar še enkrat verjetno dokazuje, kako nevaren je. Oba držijo pol dneva+ na policijski postaji, nakar ju izpustijo, ker preiskovalni reče, da ne bo hišne preiskave. Nekih znakov morebitnega KZ tako ni, drugače bi bla hišna preiskava. OK, rata pašta, ker se vmes ugotovi, da so obema nekaj časa sledili s pomočjo prikritih metod. Slabo, bi rekel, da jim niti tako ni ratalo nič pametnega skup spravit. Nato se pojavi BB in grozi z "kmalu vloženimi kazenskimi ovadbami", kak dan kasneje pa že relativizira (citati by me zgoraj). Edino, kar ima prav, je to, da je Penko kršil etična načela poklica. Hja, verjetno res. Sam to ni KZ.

No, še vedno lahko Barbi kakega asa iz rokava potegne. Če ga pa ne bo... pa naj odstopi in se nikol več ne približa sedanjemu položaju. Spisek ostalih nedotakljivih pa ste že dobili.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

WarpedGone ::

>> NEDOLŽEN, dokler se ti ne dokaže krivda.

Seveda je nedolžen, kot so bili nedolžni čisto vsi dosedanji aretiranci, ker so jim krivdo lahko dokazali šele kasneje - na postopku. Predno lahko južno poješ, jo moraš skuhat. Najprej je sum v nedolžnega, potem se mu pa na sodišču dokaže da ni nedolžen. Tko ste ideološko slepi da še dihat ne znate več.

Državni tožilec v odhajanju, ki ima še vedno dostop do vseh podatkov tožilstva, se sestane z bogatašem, proti kateremu to isto tožilstvo pelje postopek in se trudi dokazat, da je človek špilal prepovedane zadeve. Temu se reče utemeljeni sum, da se dogajajo prepovedane zadeve.
Zbogom in hvala za vse ribe

borchi ::

> Državni tožilec v odhajanju, ki ima še vedno dostop do vseh podatkov tožilstva,

pol so pa na tožilstvu res idioti zaposleni. od brezigarjeve navzdol, vsi...

(al pa ti bedarije trosiš)
l'jga

svit ::

Pravniki, dajte WarpedOne-u razložiti kako poteka postopek prosim. Meni se ne da več.
Ni ideje


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Meje hrambe bioloških sledi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
7126121 (18887) AndrejO

Pravna dilema (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14021206 (18832) Ziga Dolhar
»

Meje zbiranja bioloških sledi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
14639082 (35774) kuglvinkl
»

Hišne preiskave pri Mariborskem županu

Oddelek: Problemi človeštva
385579 (4331) poweroff
»

Šturm: Omejitev za sodnike in tožilce (beri: omejitev za odvetnike)

Oddelek: Problemi človeštva
412666 (1935) MadMicka

Več podobnih tem