» »

Prehajanje na umetno inteligenco

Prehajanje na umetno inteligenco

c0dehunter ::

No, ker sem spoznal da bolje da napišem nekaj relevantnega, me zanima kaj mislite da bo AI presegel človešo inteligenco leta 2045? Ta msel se mi je porajlala pri igranju biljarda. Zdravo
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

c0dehunter ::

razn če bo blue whale živel pod morjem, CaQkqa študiral do 30-tega in Blinder žive,l od argete,. ŠPotem možno. Sicer se strinjsm s thomasioom, čeprav nisemm za jerrya
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

tomi66 ::

Ne AI ne bo nikoli konkurirala cloveku
AI je drugace "bull shit", to bo vedno serial program,
human je pa parallel in se dusa
lp
www.hempaq.wordpress.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomi66 ()

energetik ::

c0dehunter, si se ga ti slučajno zakadil to noč, ker si odprl ene par tem, kjer nimam pojma o čem govoriš, poleg neberljivega besedila... :D

tomi66 ::

Da se malo popravim, gre za sofisticirane programe, toda o inteligenci, primerljivi z zivimi bitji, ne mores govoriti.
Kaj sploh je inteligenca -> sposobnost razlociti med slabim in dobrim, oz. sposobnost izbrati na bolje in to program ne bo nikoli mogel narediti kot zivo bitje.
lp
www.hempaq.wordpress.com

Terman ::

Jaz pa mislim, da se bo UI odvejila od človeške intelgince in pokrila čisto druge potrebe. Ni neke potrebe (razen akademske), da UI postane človek.

Mislim da tale 2 citata lepo ponazorita moje mneje:

The ultimate goal of machine learning is knowledge.
The ultimate goal of human learning is wisdom.

Naslvonica knjige: Machine Learning and Data Mining: Introduction to Principles and Algorithms (avtorja Kononenko in Kukar)


The real problem is not if machines think, but if men do.

Vem, da je bil v špilu CIV4.

tomi66 ::

Ja itaq, ker na Discovery-ju so vrteli tistega tipa, ki je imel "random composing elements-blocks" za AI in je rekel, "then something bad happens", kao, AI overcoming humanity, kar je nesmisel, bi mogla biti prav za to dizajnirana, to pa tudi ne naredis, tako, da ti AI dela, za kar jo dolocis, "limited tasking". Kje jaz vidim aplikacijo -> Automatic air traffic control and distribution of tracks, bands, alt layers, collision prevention-detecting systems, recimo, ce bi vsi leteli,
flying cars, je dosti govora o tem v ZDA.
lp
www.hempaq.wordpress.com

tomi66 ::

Točka singularnosti: Umetna inteligenca bo človeštvu zavladala leta 2045 San Francisco - Ameriški futurolog Raymond Kurzweil, ki ga izjemno cenita Bill Gates in George Bush st., je napovedal, da bo do leta 2045 umetna inteligenca zavladala človeštvu.

To ti je "rumor", kot propecia, ceprav ne vedo tocno kako, jim pase malo prerokovati-pametovati. Iz mojega psiholoskega profiliranja sklepam, da tip rad malo pametuje, se s tem kratkocasi in dela pomembnega.
Psihologija pravi, kdor umira, bo napovedoval temno prihodnost.
Po definiciji inteligence, to pac ni mogoce, je pa dejstvo, da imajo nekateri interese potlaciti rajo in to je tudi orodje za to.

Čez nekaj več kot 30 let, natančneje leta 2045, bodo računalniki postali ne le inteligentni, temveč bodo tudi veliko inteligentnejši od ljudi. Ne le, da bodo z veliko hitrostjo reševali matematične probleme in izpisovali tehnične načrte, temveč bodo tudi pisali knjige, sprejemali etične odločitve in bili sposobni ocenjevati umetniško vrednost posameznih slik, meni Kurzweil.

Dokaz, da je treba njegove teorije vzeti resno, je dejstvo, da ima Kurzweil kar 19 doktoratov, da ga je ustanovitelj Microsofta Bill Gates označil za "najboljšega napovedovalca razvoja umetne inteligence, ki sem ga kdajkoli spoznal".

Po Kurzweilu razpoložljiva računalniška moč eksponentno raste, skladno s tem pa se razvija tudi umetna inteligenca. Po krivulji, ki jo je izdelal, bo računalniška inteligenca, ki v smislu, kot ga je napovedal Kurzweil, še vedno ne obstaja, do leta 2045 prehitela človeško. Ko pride do te točke, ki so jo že označili za točko singularnosti, futurologi pa se sprašujejo, kaj se bo zgodilo, ko bo računalniška inteligenca prehitela človeško.

Nekateri menijo, da bodo superračunalniki pomagali ljudem, da premagajo težave, kot je staranje, kar bi zagotovilo nesmrtnost. Drugi trdijo, da bo takrat prišlo do spajanja ljudi in računalnikov v svojevrstne superinteligentne kiborge. Mnogo znanstvenikov pa tudi svari, da bodo računalniki zavladali svetu in uničili manj inteligentno človeško raso.


Kje pa je zavest? Ne, po moje nemogoce.
lp
www.hempaq.wordpress.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomi66 ()

guest #44 ::

Silly thread is silly!

noraguta ::

ma dokler obstajajo tomi66 je tvar +e nekaj let profana , niti izhodišča debate mu ne rata zagrabit. kje še le izpeljave. sumim pa da je tomi66 zgolj bot od tomasovega kritičnega kajti fant je vreden tega imena!
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

tomi66 ::

VIR!!
http://www.dnevnik.si/novice/znanost
Novica:
Točka singularnosti: Umetna inteligenca bo človeštvu zavladala leta 2045

Tema je primerna za slo-tech in vec kot vredna komentiranja
jverne in noraguta, kaj vedno smetita v moji okolici, psssc, go away!!!
lp
www.hempaq.wordpress.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomi66 ()

c0dehunter ::

Uf, pa sm mislu da je imagodei tut tale izrodek izbriso, pa očitno ni. Kakorkoli, opravičilo vsem vpletenim :)
Se je pa tema vsaj razvila v nekaj zanimivega, tak da naj ostane :)

Back ontopic:
No, recimo predstavljajmo si zmogljivost računalnika leta 2045. Verjetno vsi poznamo Moorov zakon in zaenkrat nič ne kaže da bi se razvoj ustavljal, kvečjemu se povečuje. No, do 2045 bo preteklo 34 let. V teh letih bo znanost napredovala do stopnje, ki si je trenutno ni mogoče predstavljati. No, na temu računalniku bi simulirali človeške možgane oz. nevronsko mrežo. Kaj bi preprečevalo tem "možganom" na ne-biološkem substratu, da ne bi razvilo lastnosti, ki jih imajo pravi človeški možgani in jih pod skupnim pojmom imenujemo inteligenca?

Kurzweil to definira kot strong AI, ker trenutni razvoj še ni tako daleč, da bi AI imel prave in vse karakteristike inteligence. Ampak bo pa to prišlo sigurno. Down the rabbit hole, od nas ljudi, kreatorjev strong UI-ja bo odvisno kako daleč bo to šlo - če bo ta strong AI prenešen izven laboratorija, bomo "izpustili" bitje, naprednejše od nas samih. Tako da sem prepričan da smo ljudje zgolj prehodna stopnja, kot so to bili avstralopiteki npr.

Ljudje se mi zdijo naivni da še niso spoznali da tu, kjer smo trenutno, ne bomo ostali - kar se tiče tehnologije, znanja in izkušenj. Tehnološka singularnost je postala neizogibna tisti trenutek, ko se je na Zemlji "pojavil" človek.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

Thomas ::

sumim pa da je tomi66 zgolj bot od tomasovega kritičnega


Tko slabe zadeve jaz ne bi spustil ven, kakor je tale "modrijan" tomi66. Bi mogočerekel, da gre za ponesrečen poskus, ki ga ne bomo kazali okoli.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

tomi66 ::

Ne verjamem, da bi lahko AI kadarkoli dosegla zavest.
Priporocam filmcek matrix of illusion
kjer pravi, da je vesolje projekcija zavesti, da brez zavesti ali ga ne bi bilo, ali bi bil prazen brez samozavesti, to smo ljudje, tocka v kateri se vesolje zaveda samega sebe.
Je pa dejstvo, da imajo nekateri interese potlaciti rajo z materialom in tehnologijo(gmo,AI,Alife iz epruvete)in to je tudi orodje za to. Konec koncev, to je materializem, da zasuznji cloveka z materialom in isce nove in nove nacine.
lp
Thomas, tudi ti ne smeti v moji okolici.
www.hempaq.wordpress.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomi66 ()

guest #44 ::

Me prav zanima s čim si reptiljanci brišejo rit?

Vrjamem, da toalet papir poznajo, čeprav to pomeni, da so od nas odvisni za proizvodnjo oz si jo brišejo šele zadnjih 100 let od kadar smo začeli uporabljat toalet papir. Lahko bi si sicer umivali z vodo, ampak to se mi zdi skrajno primitivno za nadraso reptiljancev pa še zelo nepraktično, saj voda ni vedno pri roki in sama po sebi ni najboljše topilo za odpadno blato. Da si sploh nebi brisali riti pa je nekaj kar nebi vrjel, rasa ki je zasužnjila z materialistično ideologijo vso človeštvo pa si ja tak velik reputation killer ne more privoščit.

Ostaja še možnost, da si podobno kot živali brišejo z jezikom, ampak to je tudi precej primitivno in nehigienično.


hmm...kako le?!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

Thomas ::

Thomas, tudi ti ne smeti v moji okolici.


Najbolj logično mesto, kamor naj bi odvrgel smeti, je tvoja okolica, tomi66. Ker jih vsakokrat naserješ takšen kup. Najbrž res zato, se mi zdi tako prikladno odlagališče.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

tomi66 ::

In tudi zakaj bi AI delal konkurenco cloveku, ze danes bi lahko tehnologija nadomestila delavce, pa je raje aplicirana za nadzor in kontrolo, je ocitno preferenca suznjelastnistva in AI kot izzivalec cloveske inteligence tudi, ceprav je nemogoce, so tudi navedbe, da clovek ne bo sposoben, niti razumeti svojega delovanja v potankosti, se stoletja ali tisocletja, kaj sele izgraditi stroj na nivoju cloveka ali muhe.
To je plod vec miljonov let evolucije in mozno boga, kot
"progress induction". Saj imas v podpisu "universe is magic, od pocket universe", to pomeni, da ne vemo vsega.
Tudi BigBang je manipulativne narave, kako lahko v tako kratkem obdobju, sklepajo tako dalec v casu. Saj so variante/hipoteze, da se bo zacel cez nekaj casa krciti, potem diha, ali pa ze zdaj cirkulira, samo ne vidimo kam.

jverne, zdaj nekaj poskusas ->
rasa ki je zasužnjila z materialistično ideologijo vso človeštvo pa si ja tak velik reputation killer ne more privoščit.
tukaj te ne razumem, kdo je killer?

Thomas, LOL, imas malo smisla za humor, K?
lp
www.hempaq.wordpress.com

guest #44 ::

Ja, nanoboti v reptilčevih iztrebkih, ki jih je ustvarila starodavna alienska rasa, a ne veš tega? Zakaj pa misliš, da si moremo ljudje in reptilci brisati rit, zaradi higiene? Hah! To je vse zavajanje...resnica je mnogo preprostejša. Chemtrail-i, so dejansko disperzijsko sredstvo teh nanobotov. Tako lahko efektivno pridejo v prehranjevalno verigo tako v našo kot od reptiljancev. Sicer so tej starodavni alieni za svoj čas že komunicirali z reptiljanci, ampak so se skregali ker so slednji ukradli določeno tehnologijo za ustvarjanje antimaterijske hladne fuzije, posledica česa je bilo uničenje vse dotedanje tehnološko napredne civilizacije reptiljancev. Od tod izhajajo skrivni labirinti pod glavnimi mesti ZDA. Tam so se skrivali in obnavljali starodavno znanje. HAARP je dejansko derivat te tehnologije, ampak zaradi tajnosti pred spy nanoboti so morali reptiljanci zakamuflirat pravi namen, da jih nebi ponovno zasačili pri razvijanju ukradene tehnologije.
Če kaj slediš chemtrailom veš, da sicer točna sestava ni znana a vsebujejo kovine...prvi hint.
To informacijo smo zvedli prek par reptiljanskih whistle blowerjev, ki so človeštvu posredovale tajne arhive. Človeštvo je pravzaprav kreacija reptiljancev, ki jim je malo ubežala izpod kontrole. Namen je bil stvaritev inteligentnih sužnjev za uporabo v njihovih skrivnih tovarnah podzemno-stratosferskih anten, ki so vidne le v spektru infrardečih gamma žarkov, rdeče svetlobe. Primarni namen anten je bil kontaktiranje dvo-dimenzionalnih bitij v iz sub-prostora alpha-0, ki so znani napsrotniki starodavnih. Želja je bila formiranje zavezništva med reptiljanci in alpha-0-ovci, kar pa so Starodavni uspešno preprečili z prisluškovanjem reptiljancev prek nanobotov. Od tu pa potreba po efektivni metodi brisanja riti, saj nanoboti po uporabi grejo v repair mode, kot posledica imunske reakcije v telesu. Popravilo pa je možno le z priključevanjem sveže disperziranih nanobotov, torej v kolikor bi uspešno zajezili iztok črevesnih nanobotov, bi efektivno prekinili prisluškovanje Starodavnih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

tomi66 ::

Precej kompleksno ne? Da nisi malo OffTopic, tega nisem
toliko studiral, ker pac ne morem vsega. Sploh vse v zvezi z zarotami in trenji je pomoje "obsolete", moje podrocje pa je "absolute" in to je "as least friction as possible", "you are responding to unknown source of life
and you go better as absolute", torej "parallel mode".
Ultimativno, ne bi bilo treba jesti, loadali bi se z
energetsko zono korenin(elektrika v vlagi, encimi hormoni in veliko plazmaticne energije) in tukaj prideva skupaj, ce ne jes, ne "kakas" in onemogocis nanotom komunikacijo, pa se staras se ne.
lp
www.hempaq.wordpress.com

guest #44 ::

hmm...res je lahko bi enostavno ne jedli in pili pa bi bili nanoboti neefektivni, prebrisan dečko si.

Inedia @ Wikipedia

Breatharianism is a related concept, in which believers claim food and possibly water are not necessary, and that humans can be sustained solely by prana (the vital life force in Hinduism), or, according to some, by the energy in sunlight (according to Ayurveda, sunlight is one of the main sources of prana). The terms breatharianism or inedia may also refer to this philosophy practised as a lifestyle in place of the usual diet.


Why didn't i think of that damn it!

tomi66 ::

Tudi tega se nisem toliko studiral, vem pa, da so bolj bogi, ti na soncni pogon, ampak baje, da dela ne?

"Root zone" je druga rec, relativno visoko energetsko
stanje (dodas tudi svetlobo in druge vire), vsekakor bi malo potrajalo, da premutiras, rabil bi tudi kaksen kolektiv in efektivno glavo (veliko pozitivnosti, "no frictions", delta zone -> komunikacije in tretje oko= vizija, kreativnost in realizacija).
Odvisno zdaj od globalistov(tu imas vec imen), ki imajo vse vlade sveta in v bistvu vozijo svet prek vlad, trgov in tehnologij, in ce bi racionalizirali, recimo www demokracija, ww vegetarijanstvo (70% poljscin gre za zivinorejo, ta pa za raka in potem farmacija=down circling) in ostale tehnologije, potem bi mozno pocasi slo proti root zone, drugace bo pa bolj crap, ce ne bodo radikalno obrnili.
lp
www.hempaq.wordpress.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomi66 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Epidemijo koronavirusa prva napovedala umetna inteligenca (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7516382 (11751) Phantomeye
»

Kitajci z daleč najhitrejšim superračunalnikom (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
5014658 (11508) Jst
»

V Google prihaja Ray Kurzweil (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6613427 (10485) Jst
»

Umetna inteligenca na ravni otroka razvita (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
12911508 (7904) m0LN4r
»

Nanotehnologija (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
22022094 (14773) drejc

Več podobnih tem