» »

Povezava 2 računalnikov in medsebojni prenos datotek

Povezava 2 računalnikov in medsebojni prenos datotek

1
2
»

ST-777 ::

WinXP je izjavil:

Ne,hvala. Adapter IDE/SATA v USB sem kupil rabljen od nekoga ravno pred 15 dni in noče delati.
Poceni adapterje ali kable ni dobro kupovati. Letos sem kupil poceni kabel HDMI/DVI, pa ni delal. Nato sem kupil adapter HDMI/DVI, ki je bi dražji od kabla HDMI/DVI, na adapter HDMI/DVI sem priključil kabel DVI/DVI in vse skupaj dela brez problemov.

WinXP ::

Lahko kdo pojasni zakaj mi v Control Panelu v Network and Sharing Center piše da je
SPET profil PUBLIC kljub temu,da sem naštimal v Firewallu,da je HOME/PRIVATE?
 Slika

Slika


Izštekal sem vse adapterje in kable in ponovno vštekal,resetiral PC,pa je isto...
Edina šansa je da naložim samo zaradi Windowsovega trapastega Firewalla še enkrat na sveže Windows,(ko bom imel čas) in ko me bo takoj vprašal na kateri profil naj dam moram TAKOJ klikniti na PRIVATE. Ker kasneje,kot vidite,se ne da in se mu meša...
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz

hojnikb ::

windowsu se nic ne mesa, ti nekaj pocnes narobe. al pa te tale bitdefender mal heca
#brezpodpisa

janezvalva ::

pojdi v control panel
network settings(network and sharing center)
klikni na tvoj "public network"
izberi home network

na enem računalniku moraš imeti vsaj win7 home premium
ta ki ima home premium naj bo gostitelj
na drugem je lahko tudi home basic

nastavi home network najprej na gostitelju

nato nastavi še na gostu

nastavi sharing

lp

ST-777 ::

WinXP je izjavil:

... ne vem če bom še kdaj kupoval adapterje za diske ...
Če ne maraš pasivne adapterje za diske, lahko nabaviš zunanje ohišje za trdi disk IDE/SATA, ki vsebuje električno vezje. To je bolj ugodna varianta od raznih brezžičnih ali kabelskih prenosov, ko se zaradi neuspešnih nastavitev porabi veliko časa.

Zunanje ohišje za trdi disk je tudi uporabna zadeva za backup podatkov in bolj varna, ker imamo disk shranjen ločeno od računalnika: https://www.mimovrste.com/ohisja-trdi-d...

Malajlo ::

Nima mašin na internetih, pa se jajca s FW. Ugasni hudiča, premeči fajle, zažgi star pc in vklopi FW nazaj. Zadnje lahko narediš celo prej, preden podpališ staro gajbo. Fire pa to.
Potem so pa windowsi krivi...

WinXP ::

Malajlo ne gre tako zlahka,kot TI misliš! NE DA se prenesti datotek iz enega PC na drugega ker so s tem povezovanjem dveh računalnikov prek UTP in njenimi nastavitvami težave.Sploh pa za mene,ki to delam prvič. Pa verjetno še za koga. In to ni treba obsojati,ampak moraš to razumeti.

Kot drugo,sem pa že povedal da ne morem dati NOV disk Sata 3 v stari računalnik fizično in prekopirati podatke,ker ima ta stari računalnik težave z USB (vsi so odpovedani,ne vem kaj je bivši prodajalec in lastnik delal z to ploščo) pa tudi Sata 3 stari PC ne zazna,ker je to DDR 1,ali pa zato,ker ni nekaj v redu tudi s Sata vodilom.Prodajalec,ki mi je to ploščo prodal pred 2 leti ko sem še živel v Sloveniji in sva se dobila v Ljubljani,je seveda trdil da je vse ok in to mi je prva prevara,ki sem jo doživel v živo.

Torej na kratko rečeno,zdaj bom polomil matično ploščo,ker z nedelujočim USB nimam kaj delati. Ne morem prenašati podatkov,priklopiti zunanjega diska,nič. Prodajalcu pa upam da se bo vse vrnilo in da ga bo Bog "pogledal" tako kakor je on mene.

Tema zaključena.
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz

MacGyver141 ::

SATA 3 bi moral biti kompatibilen za nazaj (SATA 1 in 2). Imam v SATA 1 prenosniku SSD in deluje. Moraš pa ponavadi določit disku črko v disk managment, da ti ga prikaže v file managerju.

Malajlo ::

Pa saj se mašine vidijo. Samo gesla naj nastavi, pa FW naj ugasne. Tolk, za ziher. Sam kaj, ko je zdaj že neki tretju fw namestil. Pitaj boga, kaj in kako ga nastaviti.

SaXsIm ::

Res res res kompliciraš. Ampak ok. Iz public v private.
SaXsIm

solatko ::

Toliko kompliciranja še nisem videl.
Naredi si crossower kabel, poveži obe merežni kartici in boš imel direkt nadzor nad računalniki. Preko routerja ali stikala se stvari zakomplicirajo, saj moraš nastavit domače omrežje, oba računalnika morata biti pod geslom in ne sme biti prevelike razlike v OS - xp - vista, w7, w7 - w8, w8.1.
Pri operecijskih sistemih se razlikujejo možnosti za povezave.

Lahko pa oba postaviš na mrežo in enostavno rešiš s Teamviewer-jem. Prenos pa bo sila počasen.
Delo krepa človeka

boogie_xlr ::

+1 za crossover mrežni kabel (dobiš v vsaki računalniški trgovini, ali pa si narediš sam, če imaš konektorje in orodje). Za direkten prenos datotek pa lahko uporabiš FTP*. Na računalniku, kjer imaš datoteke, nastaviš strežnik, npr. FileZilla Server, na njemu narediš odprt anonimni dostop in dodaš mape z datotekami, ki naj bodo servirane. Na drugem računalniku pa nastaviš odjemalca, npr. FileZilla Client, s katerim nato dostopaš do strežnika in prenašaš datoteke. Oba programa dobiš na https://filezilla-project.org/

*FTP = File Transfer Protocol, da ne bo kdo mešal s kablom z oklopom

Zgodovina sprememb…

SaXsIm ::

?!?!?!?

Ti tudi kaj kompliciraš po nepotrebnem? Kakšna je pa razlika, če sta računalnika povezana direktno preko crossover kabla (katerega dan danes ne rabiš več, kar smo sicer že nekajkrat napisali in linkali vire, ampak ok), ali pa preko switcha? HINT - NI RAZLIKE! Tudi pri direktni povezavi te windowsi vprašajo, če želiš nastaviti domače omrežje, kar ima veze izključno s firewallom in sambo, nobene veze pa s fizično povezavo.

Predlagam sicer tudi, da prebereš celo temo, preden nekaj svetuješ, kar je bilo že prediskutirano, prav tako pa je iz teme razvidno, da je OP povezavo med računalnikoma že vzpostavil. Težave ima samo še z file sharingom.
SaXsIm

Spajky ::

https://www.google.com/search?hl=en&sou.......0...1ac.1.34.heirloom-hp..7.19.1549.ou2XABZUSEQ

Sicer je pa najlažje. če je desktop kišta jo odpret, pa zraven dodat drugi disk, ga pripravit in prekopirat ... najmanj glavobolov ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

MacGyver141 ::

Joj kompliciranje :D. Sem prov mogu potestirat, da sem vidu kako to dela. HP workstation iz leta 2007 z windows visto + star računalnik z AM2+ plato in Win10 sem povezal z navadnim UTP kablom, sharal mapo in v drugem računalniku lepo napisal npr. \\imeračunalnika in je delal...

Zgodovina sprememb…

imagodei ::

Jejhata... A smo že videli, kako je OP nastavil mrežo na obeh računalnikih? Maska štima? OP, poročaj.

Drugi korak je ustrezna nastavitev Skupne rabe (file and folder sharing) v XP-jih in v novejših polknih (sem na telefonu, je precej zoprno nazaj po temi gledat, katera to so). V Visti, 7, 8, ali 10-ki je treba to nastavit v Network and Sharing Centru. Treba je pazit, da ni na novejših Polknih nastavljena kakšna Home Group, o katerih Windows XP nimajo pojma. Nadalje je treba pazit, da na novejših Polknih ni nastavljena 128-bitna varnost pri povezavi, ker XP-ji ne bodo hoteli sodelovati.

Klik

Tretji korak je sigurno nastavitev (ali začasen izklop) firewalla.

Četrti korak je nastavitev gesla na uporabniški račun na tistem računalniku, na katerega se boš povezoval (verjetno bodo to XP).

Peri korak je nastavitev mape, ki jo želiš dati v skupno rabo. Tu moraš preveriti, da ima uporabnik, ki se bo povezoval, dostop tako na nivoju file sistema kot tudi na nivoju Network sharinga.

Ja, opravilo ni povsem trivialno, če delaš prvič in nimaš predstave, kaj sploh moraš naredit. Nič ni narobe, še manj pa sramotnega če priznaš poraz. Zagotovo poznaš koga, ki se na računalnike spozna in ti lahko pokaže, medtem ko si ti delaš zapiske. Nek povprečni računalniški mojster s temi nastavitvami nima 10 minut dela, medtem ko si ti že nekaj dni razbija glavo, naročaš adapterje, sanjaš neke serijske kable ipd.

Nenazadnje ti to za 50 Eur uredijo tudi na vsakem računalniškem servisu.
- Hoc est qui sumus -
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mikrotik - OpenVPN

Oddelek: Omrežja in internet
61606 (1254) mrsmoke
»

Misteriozni IP

Oddelek: Omrežja in internet
81941 (1741) Brane22
»

Route preko specifičnega adapterja

Oddelek: Omrežja in internet
62203 (2039) aleksander10
»

Openvpn (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
6514001 (5568) Blisk
»

Win 7 routing dveh mrežnih kartic

Oddelek: Omrežja in internet
61545 (1441) Spc

Več podobnih tem