» »

Diplomska naloga

Diplomska naloga

Twixz ::

Zdravo, ker se moje študentsko življenje bliža koncu in imam v svoji stroki zaposlitev (študentsko delo), ter seveda obljubljeno prakso me zanima par stvari. Študiram pa ekotehnologije + varstvo okolja - visoka šola.
Diplomske še nisem prijavil, zato ker sem bil prepričan, da bom s prvo temo ki sem jo izbral zadovoljen (bazira na programski ureditvi okolja ter predstavo rabe tal skozi čas s pomočjo GIS programov). Potem sem dobil delo v zbirnem centru ravnanja z odpadki, mene pa najbolj od okolja zanima energetika (z poudarkom na obnovljivih virih energije, jedrski energiji ter nafti).
Zanima me, ker sem pred tremi leti obiskoval Ljubljanski fax (biotehniška) in se potem prepisal (sicer sem zaj*bal, ker nisem prijavil da se bom prepisal in sem moral vrnit štipendijo) a mi pripada zdaj na tem faxu absolvent?
Če ne, potem lahko kadarkoli prijavim diplomsko?
Da napišem v tej firmi diplomsko, zaposlitev kljub temu ni zagotovljena? Ali obstaja kaka pogodba za take stvari da se garantira da ob diplomiranju dobiš za (ne)določen čas službo?

Vsem se za vsak konstruktiven komentar in nasvet zahvaljujem in želim lep sončen dan še naprej.

scipascapa ::

Vprašaj referat? Pogodba je samo med tabo in delodajalcem, garancije ni pa nobene. Obljubljena praksa ustno ali na papirju? :)

Twixz ::

Na referatu nimajo pojma, zato sem tu vprašal.

Prvo je bilo ustno, zdaj je tudi na papriju :)

otago ::

@Twixz
evidenca MKGP dejanske rabe izvira iz gerkov (oz. so opredeljeni drugi viri), primerjava med obdobji pa ne stima. Drugacna metodologija vsakic. Mogoce bi slo na ravni povrsinsko vecjih občine, regij, na ravni države pa le numericno. Sicer se nekaj da nardit, ampak rezultat je neprijazen. A si mislo land cover (Landsat)? ArcGis ali kaj druzga?

nikolatesla ::

Zanimivo, šel si študirat ekologijo sedaj bi pa delal v energetiki kot inženir.

Dejstvo je, da neko znanje elektrotehnike, mehanike in matematike potrebuješ v takšni smeri zaposlitve in brez tega boš res kdaj pred kom izpadel kot Smolnikar mesec dni nazaj.

https://www.had.si/blog/2017/02/17/drza...

Groteskno sramotno in ogabično!
8-)

Takšni ljudje ponavadi ekonomisti z vezami mečejo slabo luč na vse, ki so opravili dostojen faks in imajo znanje, pa niso nikoli zaposleni na takšnih položajih ali pa zelo redko, ker nimajo pravega atija in mamice v ozadju ali pa niso v pravi stranki.

Ne more nekdo delat v energetiki, če nima osnovne predstave o elektro energetskem sistemu Slovenije in vsem kar je povezano s tem.

Zaradi takšne sodrge, ki je pri nas zaposlena na nepravih mestih se energetski projekti odvijajo tako kot se, po polžje in dobro mero korupcije in pizdarij.

Se opravičujem ustvarjalcu teme ampak sam moraš vedeti kje so tvoje sposobnosti še sprejemljive in kje se končajo.

Twixz ::

@otago: QuantumGis in ArcGis, da.

@nikolatesla: Načeloma imaš prav, ampak to kar je dobil Smolnikar za vprašanje je osnova za mojo smer izobrazbe. Kje bi vetrnice lahko stale, če tega ne veš nimaš kaj delat v taki službi kot je ta.

Seveda pa o elektro energetskem sistemu iz vidika virov in razpoložljivosti virov ter potenciala za izkoriščanje virov, samem izkoristku naprav za določene vire (tako obnovljivih kot fosilnih) jaz vem kar precej.

Za korupcijo se seveda strinjam. In ne rabiš se opravičevati, ker razumem obseg energetike kot take, ampak jaz bi se bolj osredotočil na vire, ki jih lahko energetsko izkoriščamo pri nas ter kako bi to delali optimalno (glede na okoljski, socialni in posledično tudi ekonomski vidik). :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Twixz ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj se dogaja z evropskim električnim omrežjem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
13749744 (39672) Oldi
»

ArcMap, R

Oddelek: Programiranje
51212 (1047) kr neki1
»

Zemljevid za PC?

Oddelek: Programska oprema
71464 (1184) d4vid
»

Uberjev nepričakovani konkurent bo Google

Oddelek: Novice / Ostale najave
86695 (6086) LuiIII
»

Računalnik za GIS programe do 2.000 EUR

Oddelek: Kaj kupiti
282670 (2037) noraguta

Več podobnih tem