» »

Nogometna pravila

Nogometna pravila

BlackHole ::

Če kdo ve, naj mi pove ali je to možno. Npr. da sodnik na nogometni tekmi dosodi najstrožjo kazen (11 m) in potem ko jo igralec izvaja ali lahko ta igralec poda žogo soigralcu naprej, tako da ta soigralec po podaji steče in žogo udari v gol. Ali tak gol velja ali ne?

abcde7 ::

ne to ne velja, velja pa, če se žoga golmanu odbije od rok, jo pol lohk še nabije v gol kater kol soigralec!

BlackHole ::

Ma jaz sem nekje slišal da velja, kako pa veš Robo da ne velja, lahko dokažeš?

R0K ::

to ne velja.preprosto ne velja in ne vem zakaj.vem pa zato ker špilam fusbal v enem klubi

Tiger ::

V nogometu so dve vrsti prostih udarcev, direktni in indirektni strel. 11m-ovka je direktni strel,... Sicer pa si kupi nogometna pravila ali pa vprašaj kakšnega sodnika,...

Freak ::

ne, ker ne velja, tko je, ker so se tko pr fifi odločil, poleg tega je pa lažje našopat žogo proti golu kot pa podat igralcu, ta pa lahko vse zajebe!

BlackHole ::

Jaz sem tudi treniral nogomet okrog pet let, pa tudi ni res, da če bi podal, da bi kaj zajebal, golmana bi vrgel na finto kot da boš udaril, potem pa podaš in ko je golman na tleh soigralcu ni težko žoge potisniti v prazno mrežo.

BlackHole ::

Ko sem "slišal" za to pravilo se je meni tudi zdelo nemogoče. Malo bom še počakal, da vidim, če je kak, ki se spozna na pravila, potem pa bomo videli.

OZZY ::

Da ni fifa spet kej novga skupi zbluzila. Do sedaj kokr vem tega nisi smel nardit, ker je le to direkten strel na gol. Mogoče pa bomo priča novi pravilom. Hope not.
Go with the flow.

Tiger ::

Novih pravil 100% ne bo, ker to je najstrožja kazen pri nogometu in zato morajo biti možnosti za uspešno izvedbo take kazne zelo velike; povprečno okoli 75%. V nasprotnem primeru bi bil to čisto navaden indirektni strel, katerega izvajajo ob vratarjevem dotiku žoge, ki mu jo je z nogo podal soigralec.

Pri tej ideji da lahko izvajalec 11m poda soigralcu pa je možnosti bolj malo. Namreč vedeti je treba, da ima vsak svojega čuvaja, tudi izvajalec in če bi se slednji predolgo obotavljal z žogo, mu le to z lahkoto poberejo oz. se nastavijo pred žogo. Poleg tega pa bi tudi vratar imel neomejene pravico gibanja ter bi lahko štartal na žogo, kar pa sedaj pri 11m ni dovoljeno (vratar mora stati na golovi črti).

BlackHole ::

Saj morda ravno zato tega ne vidimo podaj, samo dostikrat sem že videl, ko pri enjstmetrovki pa igralci kit da bi pozabili na to "pravilo", če seveda obstaja.

tomi77 ::

Blackhole to kar govoriš je prava neumnost!! Tudi če v pravilu je to mogoče je tisti ki bi to naredil (podal žogo) pravi idiot! Iz enostavnega razloga ker pri enajstmetrovki morajo biti vsi igralci izza 16 meterskega prostora, tisti ki strelja pa na 11 metrih. Kateri budala bi podal žogo nazaj (tam so tudi nasprotni igralci) in zapravil možnost strela 1 na 1 proti vratarju.
;((

ABX ::

Takšen gol je že padel pred leti.

Igralci ne smejo v kazenski prostor dokler, določeni igralec ne nabije žoge. Kaj pa če se žoga odbije od vratnice in soigralec jo vrže notri (to velja) .
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

BlackHole ::

Tomi, neumnosti govoriš ti, kdo pa je rekel, da bi podal nazaj (preberi prvi post), podal bi jo naprej in takrat bi soigralec stekel in udaril, seveda bi stal zunaj kazenskega prostora, ampak kaj pa je 5 metrov, 1s.

OZZY ::

Abx: Če se strelja in igralec zadane vratnico je potem vseeno kdo jo nabije notri. Tudi soigralec. Ker strelec je streljal in zadel vratnico. Igra se po tem nadaljuje normalno.
Go with the flow.

JLP ::

Tole so uradna pravila FIFE: XIV - The Penalty Kick
Live long and prosper!

BlackHole ::

No, kaj piše?

ABX ::

Ozzy: vem da to velja, kaj misliš da sem hotel poved z komentarjem v oklepajih.

Sem samo hotel prikazat primer v katerem soigralec lahko nabije notri.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

BlackHole ::

Torej velja, ne? Jaz sem sicer prebal to na drugem linku, vendar tudi na FIFI, tega res nisem še nikoli slišal, niti videl, dal pa sem gor na forum, da vidim kakšen je odziv nogome-tašev.

classic ::

ABX: a maš v novi službi tudi toliko časa kot v stari, da lahko razmišljaš o nogometu med delovnim časom?:P

OZZY ::

Abx: Sory te nisem razumel in to očitno. Stvar sem razumu kot vprašanje. Bom pa drugič pazu.:8)
Go with the flow.

BlackHole ::

Hecno je, ko je človek 100% prepričan da nekaj ve, potem pa ugotovi, da se je motil. Še vedno kdo ne verjame, mene samo preseneča, da tega ni nikjer videt, na nobeni tekmi.

abcde7 ::

Drgač je pa-> če izvajajo enajstmerovke, se potem ko se žoga odbije od golmana ne sme nabit v gtol(gol ne velja), če pa je samo ena enjastmetrovka pa se sme še nabijat, še in še!8-)

SkIDiver ::

Enajstmetrovka se izvaja z direktnim strelom brez podaj ker ni dovoljeno. Pri vsakem strelu sta lahko v enajstici samo golman in izvajalec. Žoga, ki je odbita ali se odbije pri strelu na igralno površino pa je dovoljeno z igro nadaljevati.

robo pr izvajanju enjast metrovk sta tko in tko samo strelec in golman- to pr enajsmetrovkah, ki nastopijo po sodnikovem podalšku

BlackHole ::

Zdaj si pa ti vsekal 11 metrovko močno mimo in zgleda da tudi nisi bral celega posta, škoda za tebe. Kje pa piše, da je treba pri dirktnem strelu takoj udariti na gol, možnost res imaš lahko pa tudi podaš in enako je pri 11 m, le da morajo drugi igralci stati izven kazenskega prostora.

ABX ::

Ozzy: ni frke.

Classic: kdo si pa ti? Očitno me poznaš, ker če ne nebi vedel da sem menjal job.

Glede časa pa bomo rekli da mi ne primankuje :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

classic ::

ABX: Ja, poznam - normalno. Meni je kar mal žal, da nisi več v stari službi, bi se za kako poceni robo zmenila! Tam kjer si zdaj je vse drago!

ABX ::

Iskreno povedano, nimam pojma kakšne so tukaj cene, ker se ne ukvarjam z komercialo (hvala bogu).
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

SkIDiver ::

BlackHole ti streljaš mimo. Naj ti povem, da tist igralc k bi iz pike podajov bi bil orng konj. Iz pike je najlepša priložnost za strel. In itak to ni dovoljeno. Sm vprašu enga sodnika. Pr enajstmetrovki lahko strelja igralc samo na gol.

BlackHole ::

Tistemu sodniku reči, naj vrne licenco, če pa ne verjameš, poglej na stran FIFE in pravila. Sem poslal mail na FIFO, ker sem bil presenečen, ko sem to zvedel in so mi poslali mail nazaj in rekli da je res. Sicer pa, evo ti pravilo, (točka 3) zdaj pa se enkrat udari po glavi za kazen, pa sodnika pozdravi.

BlackHole ::

Kaj je zdaj Sky|diver si prebral navodila in vprašal sodnika kje je dobil licenco. Daj se kaj oglasi no. To, ko si rekel da je neumnost podajat pri penalu je res, če ne vodiš, če pa vodiš bi pa tudi prav prišlo, če je poteza natrenirana in nasprotnik ne čuva tvojih soigralcev. Vendar pa to niti ni bistvo, če je to pametna poteza.

SkIDiver ::

BlackHole sam sem treniral nogomet in menda vem kako je s tem. In v vsem svojem 17 letnem lajfu še nism vidu BUTLA k bi pri prostem strelu podaju kšnmu od soigralcev. Če še ne veš. Enajstmetrovka je najlepša priložnost za igralca da osvoji točko. Glede sodnika pa nevem kdo mu je dal licenco. Me tut ne briga.

classic ::

ABX: Sploh pa kaj se ti sekiraš kakšna so nogometna pravila, saj nogometa sploh ne gledaš, več!!!
Ko pa managiraš svoj klub na računalniku, pa sploh ne vidiš igre, ampak samo komentar, mar ne!!

ABX ::

Sej se ne sekiram (nimam sekire)

Se pa spomnem kako je pred leti padel en tak neumen gol.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

classic ::

Sej vem da se ti ne sekiraš ;)
To sem napisal, ker sem tako mislil, da boš vedel kdo je classic.8-)

ABX ::

Nope, še vedno ne štekam.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

classic ::

Kako ne pa vsak dan od 19.05 smo se videli vsaj eno leto in nikoli si nisva bila edina kateri manager je boljši, zdaj pa veš!!!

ABX ::

aha! Zdaj mi je kapnilo.

Bolje ispasti glup nego iz Avjona!
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

BlackHole ::

Dajta si vidva Classi in ABX odprita svoj topic z naslovom: NAJIN DIALOG brez vsebine. Al pa, za e-mail sta že slišala?

BlackHole ::

Sk|diver, če boš kdaj prebral naslov tega topica boš videl o čem teče debata, ne pa da spreminjaš temo v svojo smer, da bi tako pokazal kot da imaš zdaj ti prav. Priznaj si, da tega nisi vedel in si malo preuranil svoje trditve.
Jaz treniram nogomet že od takrat, ko je bila tebi žoga še do kolen, še več let pa ga spremljam in zato vem, da se vratar večkrat vrže v eno smer tik preden nasprotnik udari, vratarja na tleh pa ni težko premagati. Sicer pa poznam kolege, ki so taki gol (s podajo iz 11m) že videli in tudi ABX ga je, zato pač vedi, da marsikaj še nisi videl.

Evo eno težko vprašanje za tebe: kakšen napad bo vratar težje ubranil:
- če pride nasproti en sam napadalec ali
- če prideta dva napadalca, z leve in desne?

Torej, če bi bil ti vratar, sigurno ne bi niti pomislil na tako NEUMNO potezo, nasprotnik bi jo izvedel in seveda zadel gol z lahkoto.
Nikoli nisem rekel, da je ta poteza pametna, ker pa se zelo redko dogaja, je izvedljiva in sploh ne neumna, če je natrenirana.

classic ::

BlackHole: Daj no mir, kako si lahko pri teh letih že tako nestrpen in te obremenjujejo takšne stvari?
Internet is free country! Ne pozabi!

BlackHole ::

Sploh nisem nestrpen (čeprav morda tako zgleda), ampak me pa jezi, ker se na tem forumu pišejo skoraj
še same bedarije. Jaz odprem neko temo (ki se mi zdi zanimiva), potem pa nekdo začne razpravljat o nečem čisto tretjem, tako da ko potem potem začne nekdo to brati, ne najde nobene povezave in ne odda svojega mnenja, topic pa je ZANIČ. Pa se mi res zdi e-mail bolj priročen za take dialoge kot so vajini.

Tomi ::

BlackHole: to zadevo lahko elegantno rešiš, in sicer tako, da daš popravi pri prvem postu, in potem prepovej nadaljenje odgovore. S tem temo recimo zakleneš ( ne pa zapečatiš )..
metrodusa.blogspot.com

classic ::

Verjetno imaš res prav BlackHole, ampak saj veš človeka zanese...Mimogrede, da popravim vtis, kaj bi se zgodilo na včerajšnji tekmi, če bi zmanjkalo igralcev za strelanje enajstmetrovk, seveda da je rezultat neodločen.

ABX ::

V igricah če si ze dal skozi vseh 11 igralcev pri penalu, začneš spet z prvim.
Sicer se morasta najdet dva talenta da po 11 strelih je še vedno izenačeno vendar rata :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

BlackHole ::

Nisem siguren glede tega (če bi se mi dalo bi skal po pravilih FIFE) vendar mislim da je tako, kot je rekel ABX, ko konča vseh 11 igralcev, se vrstni red ponovi do prvega zgreše-nega strela.

Tiger ::

Verjetno se vrstni red ponovi, malce čudno bi bilo če bi streljali rezervni igralci, trenerji, fizioterapevti,.. ali celo navijači (z tribune naključno izberete navijače) :DMorda pa to ni sploh tako slab predlog :D

Goofy ::

Če se pravila v zadnjem času niso spremenila, potem gol velja.
Ko igralec izvede (beri se dotakne žoge) igralci lahko stečejo v kazen. p. in lahko da gol bilo kateri da gol.
To velja med igro, po stari definiciji, če pač zdaj obstaja nova.
Za vse tiste, ki se jim to zdi debilno in nerazumljivo, pa naslednje vprašanje.
Če je temu res tako, zakaj je bil prvi, ki je tako izvedel 11-ko J. Cruif eden izmed naj nogometašev preteklih let?

BlackHole ::

Evo končno nekoga, ki se spozna na zadevo (fuzbal). To pravilo še vedno velja, le zakaj ne bi.

ABX ::

Se mi je zdelo da so Nizozemci dali takšen gol, samo nisem bil 100%.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropsko prvenstvo v nogometu 2016 v Franciji (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Šport
41275627 (54674) Sssaga
»

Evropsko prvenstvo v nogometu 2012 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15223279 (19230) jericho
»

Nogometno evropsko prvenstvo 2004 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19113980 (10086) Dr_M
»

Fifa WC in kako igrate?

Oddelek: Igre
121428 (1206) blabla
»

finale lige prvakov (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
693691 (3330) abcde7

Več podobnih tem