» »

nastavitev windowsov

nastavitev windowsov

Jochaan ::

Ko ponavadi namestimo svoje windowse (XP) na naše računalnike, je izbira programov skopa.Zato bi vprašal kaj ponavadi namestite po uspešni namestitvi windwsov.
In katere varnostne luknje si zakrpate,... katere popravke... itd.

Microsoft ::

Jst si dam gor ACE Mega Pack, ACD See, MS Office, Nero, Norton Antivirus in Norton Internet Security.
Potem pa dodajam, ce kaj rabim.

In katere varnostne luknje si zakrpate,... katere popravke... itd.
Vse.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

largie ::

najprej driverji in windowsupdate, s tem da par popravkov druge kategorije spustim, potem pa obvezno total commander in winrar, pa kerio firewall ter f-prot. sledi firefox/thunderbird, acdsee, winamp, bsplayer, mpc, ffdshow, xvid, ac3filter, mirc, emule, pa je najnujnejše gor. ostalo ko prvič potrebujem.

mohha53 ::

Serbus!
No, po mojem je dobro najprej namestiti driverje za matično, potem DX9 in vse ostale driverje. WinUpdate je potrebno zagnati, saj s tem "popraviš" vse tisto, kar bi moralo delovati na začetku. Če je pipica omejena, poskusimkje dobiti najnovejši AutoPatcherXP, v nekaterih revijah ali pri kolegu! Najbolje je namestiti samo kritične popravke, drugo po potrebi, driverje pa kar sam že prej. Ostalo nameščanje programja je individualno, če ga res ne rabiš, ga ne nameščaj. Za filmče je res dober AceMegaCodeckPack, če ti kak fil ne igra, poskusi z Media Player Classic, dela čudeže. Drugače je dober BSPlayer. Glasbo poslušaš z WinAmp, ker ma res dobre sezname(Library). Antivirus in firewall sta dobrodošla, izbira pa prepuščena tebi, saj delajo vsi bolj znani dobro. Za te malce pobrskaj drugod in si izberi sebi primernega. Jaz mam kar ZoneAlarm in Pando. Za peko Cdjev je dober Nero, saj je hiter, priporočam pa ti še Alcohol120%(kaj z njim početi, ne bom posebej omenjal). Paše še kakšen pregledovalnik slik, kot je ACDSee. Mozilla Firefox je veliko boljši browser kot IE, resnično dober. Za doljemanje se danes pogosto uporablja Bittorent, tudi Kazaa, vendar vedi da to ni legalno početje, hehe. Za chat je popularen mIrc, so pa tudi taki, kjer se dejansko pogovarjaš(mikrofonček obvezen). Kot rečeno, ne flikat gor vse kar vidiš, ampak tisto, kar dejansko rabiš.
Kasnejše piljenje nastavitev pa je že kar obsežno delo, vendar se lahko splača. Zakaj se ti mora nalagat 1000 fontov, če pa jih rabiš samo recimo 10.
Ja, piljenje Winsof je proces in na tej poti se veliko naučiš. Ko si s sistemom zadovoljen, je priporočljivo narediti backup, imaš pa še na voljo SysRestore, s katerim pa nisem zadovoljen. Če maš DVD pekač, si ustvari SYS DISK IMAGE(kaj je to, poglej ali vprašaj kje drugje), ker ti ob naslednji inštalaciji prihrani res ogromno časa!

Myk

Sc0ut ::

Mater Miha, si pa že ful napredoval glede računalnikov.

Tomaž

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sc0ut ()

zee ::

Se pridruzujem mnenju Mihe, ki priporoca izdelavo IMAGE na dvdju. Se sedaj prihranil ze nekaj popoldnevov, ko bi sicer moral namontirat Winse in ostale igrace, z uporabo DVDja z imageom C: particije sem vse skupaj opravil v manj kot 10 MINUTAH.

lp zee

mohha53 ::

Ceprav je tvoja pohvala misljena zgolj ironicno, Scout, mi je vseeno prikradla nasmesek na usta, seveda zgolj ironicno.
Najlepsa hvala, myk

Vrocipes ::

Najprej vse v windows update in še programe za čiščenje, tako da je vse obnovljeno, nobenega virus, črva... Skratka da vse lepo štima. Pol pa sproti dodajam programe, ki jih rabim.

kockish ::

AceMegaCodecPack je se vecje sranje kot nimo. Si se vprasal, za koji k. rabis vse to?

Vse, kar rabis je ffdshow in ac3filter. konec. Ce ze rabis pack, vzames na doom9.org GK codec pack. s tem, da je prvenstveno namenjen encodiranju in ne gledanju.

TribesMan ::

Moj postopek je sledeč...

Windowsi
vsi najnovejši gonilniki in DX9
zadnji Service pack
win update
pol pa programi
ACDSee
Acrobat Reader
AVG Antivirus
Media Player Classic
Microsoft Office
Mozilla Firebird
mIRC
MSN Messenger
Nero Burning ROM
PowerDVD
7ZIP
WinAMP
DivX, Xvid in AC3 kodeki (samo ti trije)


to je standardna instalacija... maš gor vse kar rabi povprešen "supid user"... na mojo mašino potem ponavadi dodam še nakaj specifičnih progamov...
Motherboard Monitor
Folding
Dscaler
Bittornado
Matlab
Mathematica
EWB
.
.
.

Če pa je mašina za Benchamrkanje pa se instalacijski postopek ustavi pri namščanju gonilnikov in DX9... Sam pol je pa še kopica optimizacij... od killanja serviceov do optimizacij registra... in seveda instalacija benchmark programov...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

mohha53 ::

Serbus!

Glede AceMEga..., res je program v polni inštalaciji ogromen, vendar ne pozabi, da ima nekaj dobrih programov, ki jih sam vcasih rabim. Npr. dober je G-Spot, ki ti natančno definira video in audio format in ti povek, kaj ti manjka, če ti manjka,... pa so se drugi, je pa zraven dosti pofla, tako da ni idealen. Kot sem ze rekel in menijo tudi drugi je kljub nedožnemu izgledu Media Player Classic zelo dober programčič.

Pri vrstnem redu priporočajo najprej namestitev gonilnikov za matko, ne pozabiti, da novi driverji za graficne rabijo DX9, da ne bo potem preklinjanja!

Pri WinUpdate potrebuješ samo kritične popravke, ostale LE po potrebi.
Mozilla trga , je pa kaksen fajrvolček koriste, zastonjski od ZoneLabsov.

No, ja si sele na zacetko dobro delujočega sys.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere programe uporabljate?

Oddelek: Programska oprema
424303 (3583) R33D3M33R
»

Pinnacle PCTV + winXP velik problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
152740 (1924) oton
»

System : Brez katerih programov si ga ne morete zamisliti !

Oddelek: Programska oprema
272720 (2140) tigrr
»

download (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
667837 (6811) Tic
»

Mali programčki, ki lajšajo smrtne muke

Oddelek: Programska oprema
121872 (1571) Spajky

Več podobnih tem