» »

Iberski polotok

Iberski polotok

cortez ::

Lep pozdrav !

Ker smo zajadrali že v počitniško obdobje in se bo treba kam odpravit, me predvsem zanima, kaj mi lahko priporočate glede Iberskega polotoka (predvsem Španija (Mallorca, Costa del Sol, Lore del Mar,..) in Jug Portugalske).
Kakšne so Vaše izkušnje s Španijo in kje se kaj dogaja za Nas, mlade ljudi.

Predvsem iščemo Nordijsko radodarnost in Španski temperament, nemški špeh pa raje ne.
Baje je dost Nemcev tam? Mallorca je kao že njihova (ballaman in podobno).

Me pa NE zanima Penzionsko okolje (zato lahk grem v Istro).


Vsi vaši predlogi (argumenti za ali proti) so dobrodošli.

cortez
:D :\ :(

hruske ::

Če iščeš prave španke, jih pomoje ne bos najdu na morju, k tm so sami turisti. V Španijo se gre al spomladi, ko je prijetno poletno toplo tam doli ali pa jeseni, ko so tudi največje festivos.

cortez ::

kaj res noben nima kaj pametnega za pove3dat o španiji ? Mogoče o kaki drugi deželi?

tha_Kalis ::

Pa kak more bot ob morju al kaj? ker tam je poleti pac 90%turistov. lahko pa se odpravite malo kruzat po notranjosti polotoka - španija je prav lepa, pa še več avtohtonega prebivalstva mas tam.
nordijke pa pridejo itak k nam (lani je blo s svedinjami neko butanje na pomolih na Krku).
ne odlasaj na jutri, kar lahko storis pojutrisnjem

cortez ::

butanje ob valovih, najbrž, ne ? :D

trillian ::

Jaz sem bila 4 leta nazaj na ibizi in je bilo prav fino. ampak to je, ce ti pase preplesat celo noc in lezat na pesceni plazi cel dan. stari del mesta ibiza je pa prav zgleden za sightseeing. klima je pa grozna. taka cudna vlaga je, da je sol v zraku. in po nekaj urah, ceprav nisi bil niti blizu morja imas slano kozo. sicer pa baleari niso ravno za odkrivanje nove kulture. no, mogoce kake druge kulture. :)

jaz razmisljam o kanarskih otokih. je kdo ze bil? kateri otok je najboljsi? kaki so kaj hoteli?
"The generation of random numbers is too important to be left to chance"

smilyxx ::

sosedi so bli na Gran canarii. Bli so v enmu hotelu, pa tko bli so dost zadovoljni. Nič posebnega. Se pa tam baje da pocen dobit kakšne digitalne video kamere alpa kej:D . Tko pokrajina je dost pusta, pa tut temperature so skozi celo leto zelo podobne.

Lp
Save water.
drink beer.

Big_Al ::

Letos pomladi bil na Tenerifih. Meni je bilo zakon!! Hotel hud, takoj ob morju - OK kopanje odpade, Atlantik enostavno premrzel. Drugače mi je bila najbolj všeč ravno klima. Vedno tam 24-26 stopinj. Če si ob bazenu na soncu je vroče, ob sprehajanju po plaži ali mestu pa prijetno toplo, nisi obsojen na vročino. Cene hrane in pijače so zelo solidne - 2 Hajnija za 3€, samo poiskat je treba malo. Trgovinc, restavracij in kafičov malo morje. El-Teide je vreden ogleda pa tudi Loro Park je bil zanimiv.

iration ::

> Se pa tam baje da pocen dobit kakšne digitalne video kamere alpa kej

Aha, pazte se tatov torej :)
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Fuzz ::

taka cudna vlaga je, da je sol v zraku. in po nekaj urah, ceprav nisi bil niti blizu morja imas slano kozo.


To ni zaradi soli v zraku ampak zaradi znojenja... med znojenjem se ti iz telesa izločajo tudi soli, kar povzroči slano kožo. Lahko si v Španiji, Ljubljani ali pa v Spodnjem Dupleku, pa boš imel/a slano kožo.


Kar se pa Španije tiče, je pa čisto odvisno kaj hočeš tam delat - ga hočeš samo žurat ali pa hočeš gledat znamenitosti. Jaz sem pred 3 leti z avtomobilom prevozil južno Španijo, od Barcelone do Gibraltarja. Moja pot pa je bila taka: Barcelona-Valencia-Alicante-Lorca-Castel de Ferro-Malaga-Granada (če greš v španijo na sightseeing, Granade ne smeš izpustiti)-Sevilla-Cordoba-Toledo-Zaragoza-Barcelona-Ljubljana.

Poleti je v južni Španiji svinjsko vroče, predvsem na jugozahodnem delu. Ko sem bil jaz, so se temperature podnevi gibale okrog 40 C, zato je zelo priporočljiva klimatska naprava, če se tja odpravljaš z avtomobilom.

Aja.. če imaš namen iti v Granado gledat znamenito Alhambro, si vstopnice priskrbi prej preko interneta, ker jih je na licu mesta skoraj nemogoče kupiti, ker je vse razprodano (na dan prodajo samo določeno kvoto vstopnic, ko jih zmanjka se lahko obrišeš pod nosom).

LP

madmitch ::

OK Baleari so, enako kot jug kontinentalne Španije, preplavljeni s špehom Evrope, Kanarski otoki so po mojem mnenju in izkušnjah neprimerno bolj zanimivi pozimi (pa še kopat se da takrat). Glede na to, da sem Španijo obredel z morske strani za notranjost ne vem prav veliko, smo se pa imeni strašansko dobro na severu (Biskajski zaliv) - Santander...
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

singular ::

Ce hoces zurat pol je ibiza wrjetn najbolsi plc u spaniji za to, pomoje tud u evropi:D

http://www.ibiza-spotlight.com/night/ib...

r0x.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V tujini je lepše, boljše (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18718343 (14031) Double_J
»

Učenje španščine v tujini

Oddelek: Loža
51586 (1424) r_DTgl
»

Zaprt zračni prostor

Oddelek: Problemi človeštva
284187 (3375) poweroff
»

Španija

Oddelek: Loža
61459 (1201) iration
»

Kam na maturantski izlet???

Oddelek: Loža
364102 (3497) Fatboyslim

Več podobnih tem