» »

Thunderbird vs. Duron

Thunderbird vs. Duron

elfin ::

???:\V kratkem bi rad kupil novo plato in procesor.
Še včeraj sem bil trdno 8-) prepričan, kaj bom kupil, danes pa :O se več ne morem sam odločit.
V igri so TB 850, TB 900, in Duron 900.
Ekstremno navijat navijat ne mislim. Računalnik pa bo predvsem za stiskanje mp3.
Pa kero plato z RAID-om ???

DOLF ::

Zarad cene si pol kup Durona 800. Ker par sekund na kompleten CD ko delaš Mp3 niti ni vredno tolk denarja, kokr je razlika v ceni. Pa raida tud ne rabiš za Mp3.

krucymucy ::

Ceparv mam durona, ti predlagam da kup TB-ja. Razlike se nisem vidu, ampak po mije je full:D:D:D

OZZY ::

Tb je hitrejši in dražji od durona. Če imaš denar ga nabavi. Jest bi se osebno odloču zanj, čeprav je dražji.
Čeprav dobiš pri duronu veliko za malo denarja.
Go with the flow.

Freak ::

Jst bi kupu thunderbirda!

R0K ::

Duron je cenejši zato ga kup, plato pa abit kt7 raid

OldSkul ::

Thunderbirda absolutno!

elfin ::

Kaj pa vem, glede na to, da mam zdaj nenavitega Celerona 366. Bo tud ta 900 Duron trikratna pohitritev sploh. Pa mogoče kdaj kasneje kako Palomino zver?

Binji ::

Eh kupi D800 al pa se manj, pa ga navij. Razlika med Duronom pa TBjem je pa samo v racunski enoti, ki jo rabis vglavnem za kasnega Paintshopa, itd.. Se pa pozna nekaj no.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

elfin ::

Aja? :\ Ne, v računski enoti pa ne sme bit razlike. A niso rekli, da je razlika samo v cache pomnilniku Duron L1=128kb + L2=64 kb in Thunderbird L1=128kb + L2=256kb ?????
Računska enota se mi zdi, da je v obeh enaka. Če slučajno ni, pol bom vzel TBja, ker mi je računanje izredno važno. Ne samo za mp3, divX pa Vorbis, tud za kaj drugega.

8-)

DOLF ::

Proca sta glih, le v velikosti integriranega pomnilnika je razlika. Jst ti še zmerom predlagam, da kupš najcenejšega durona, pa ga malenkost naviješ:D pa bo z originalnim hlajenjem vse skupaj prav fleten delal.
D700@~900 pa te pride le dobrih 15ksit!!
....I have seen things you people wouldn't belive.....

Lara-K ::

Tbrda kup seveda, Duron je vecinoma dobr sam za igre.>:D
Lara-K - http://lara-k.zipp.nu

freejack ::

Mah ja,.. kot že 100x povedano ej TBird itaq boljša rešitev,.. Duron je pač kao. ˝OEM˝ varjanta TBirda,.. ki se razlikuje v neki malenkosti,.. ki pa so za to, kar naj bi ti delal pomembne,..tko da Tbirda definitivno,.. Duron je res, sam,..igračkarsko orodje .. :O

R0K ::

in tudi zlo dobro navijaško orodje

OZZY ::

In pa za take, ki si tb ne morejo privoščiti. Meni duron prav dobro služi še bolj pa bi bil vesel Tb. Mogoče po počitnicah, če bo kaj dnarja ostalo.
Go with the flow.

DOLF ::

TB je boljši a kar nekaj dražji... če se izrazim z RAM-om je TB za 128Mb kvalitetnega rama dražji od durona :) . Jst osebno imam rajši veliko več fizičnega rama kot pa nekaj malega več spominčka na L1+L2. Šele ko ti bo sistem zadovoljen z ramom in ne bo preveč swapal po disku, bo prišla v poštev večja surova moč procesorja... je pa vse odvisno za kaj ti bo kompič služu..

ABX ::

Pizda mi greste na kurc ko predlagaste Tbird brez vedet zakaj!!!

Vsak od nas ima omejen budget. Ti raje kupi Durona in ostali keš dej v ram, kot ti je nekdo zgoraj predlagal. V igrah ( katere ostanejo zelo zahtevne zadeve za CPU) je razlika med Duronom in Tbird 5%.

Tbird se izkaže pri specifičnih programih kateri znajo izkoriščat dodaten cache na procu in to so načeloma grafični in matematični programi. Razlika pri stiskanju mp3-jev je pri teh hitrosti zanemarljiva. Raid pa ti ne rabi pol kurca nič, raje kupi hiter in velik disk.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

DOLF ::

Tako se govori ABX!!! Še je nekaj ljudi tuki, ki vejo kaj govorijo in niso totalno zasvojeni s ciframi na testih!!!! Real life je tisto k šteje in s hitro mašino prišparaš cajt če popraviš tisto, kar je najpočasnejše oziroma ti najbolj primanjkuje na tvoji mašini!! In to sigurno ni moč procesorja, ker te je danes že dovolj...
....I have seen things you people wouldn't belive.....

elfin ::

Ja, pa bom verjetno res pol raje vzel Durona. Je puna kapa. Rama mam itaq že zdaj 384 MB, pa dva Fujitsuta po 40 GB (zato sem pa mislil dat ju v Raid, ker bom verjetno dosti operiral z VELIKIMI wav datotekami po 500 mega in več. Ker pripravljam eno muziko.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vaše iskušnje z 1G duronom

Oddelek: Navijanje
221316 (925) AtaStrumf
»

AMD XP proci,...

Oddelek: Kaj kupiti
432213 (1369) SlaveMaster
»

Je ta sistem o.k.?

Oddelek: Kaj kupiti
161207 (1042) grex
»

celeron : duronu

Oddelek: Strojna oprema
171403 (1127) Dalmatinc
»

duron or thunderbird

Oddelek: Navijanje
71321 (1169) FireSnake

Več podobnih tem