» »

kaj je voltmod

kaj je voltmod

Dragi ::

Ne vem, kam točno bi uvrstu to svoje vprašanje, sam zanima me, kaj to voltmod je.Da bi dobil svoj odgovor, sm šu na google pa tam surfou ene 45min, sam ko sm nehou surfat, sm bil še bolj zmeden kot prej.Ponekod sm vidu download voltmod, drugod pa spet slikce, kako so lotali žice pa podobne elemente.Rad pa bi zvedu za to, ker bi rad zvišou napetost na svoji grafi (ne se smejat) geforce mx 440 64mb.Septembra bom kupil kakšnega radeona 9800 pro al pa še kej boljšega, pa sm reku, da se bom pa še mal poigrou.
  • spremenil: Dragi ()

dxx ::

Voltmod je izraz za modifikacijo čipa ki regulira napetost določene komponente. Voltmod za tvojo grafično imaš tu:
MX440

TribesMan ::

Če si domač z osnovnim principom navijanja strojne opreme, potem veš da čipi raje delujejo pri višjih frekvencah, če jim daš več soka (beri napetosti). Recimo CPUju v BIOSu povečaš napetost jedra in zadeva je z izboljšanim hlajenjem (ne pozabiti da več voltov pomeni več gretja) pripravljena na doseganje višjih overclockov.
Vendar ni vedno vse tako enostavno da bi preprosto iz menuja izbrali željeno napetost. Predvsem grafične kartice ne omogočajo kar poljubnega nastavljanja napetosti, pa tudi nekatere matične plošče niso bogvekaj radodarne z nastavljanjem napetosti. Zato se zatečemo k rešitvi imenovani voltmod.
Zadeva je zelo preprosta. Najprej ugotovimo katero vezje na grafični/matični skrbi za napetost, ki bi jo radi povečali, potem najdemo na internetu tovarniške podatke o čipu ki krmili to vezje (to se imenuje datasheet). Tukaj najdemo vse potrebne informacije o delovanju čipa. Potem pa z nekaj elektrotehniškega znanja določimo vrednost uporov, ki jih moramo dodati v to vezje da se bo izhodna napetost povečala. Nato pa najdemo še kam na kartico to prispajkamo in zadeva je rešena.

Seveda modifikacija kot so voltmodi vsekakor ni enostavna, še posebej če nisi domač z elektriko in spajkalnikom, velja pa tudi omeniti da garancija po takih modifikacijah poteče...

Odločitev je tvoja.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Dragi ::

@Tribesman beri kaj piše gori, zaradi tega mi ni mar za garancijo,pa da strojna oprema se bolje overclocka pri višjih napetostih sem tudi vedu ,zanimalo pa me je, če je to hardverski poseg (kot se mi je tudi dozdevalo) ali softverski poseg , kar pa si mi lepo odgovoril, hvala za odgovor.

Dragi ::

dxx, gledou ta voltmod in tukaj je moje mnenje: WTF, ta grafa je čist drgačna od moje, moja je manjša kar se tiče širine in taka modra, če komu kej pomaga,kle sm si dal že večji vent gor, pa rebrca, pol pa zagledam to grafo.....??! Kaj lahko kdo da link še do kakšnega voltmoda, sploh pa grem zdele na google iskat, sam vsaka pomoč dobrodošla.

BaRtMaN ::

Ti moraš poiskat na grafi čipe, ki regulirajo napetost. Na njih piše njihov tip, recimo jaz imam HIP6012 in ISL6529. Potem gremš poguglat, najdeš specifikacije in iz njih razbereš, kaj je potrebno naredit.

EDIT: Kar ti je sicer povedal že TribesMan. Če boš samo govoril, da je tvoja kartica take barve itd, ti s tem ne moremo pomagati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BaRtMaN ()

rfmw ::

še bolje bo, če poslikaš obe strani karte in ti potem napišemo postopek ali pa se oglasiš pri kakemu elektro prijatelju :D
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

Dragi ::

Ok, now i get it,ampak BARTMAN, sam de boš vedu, jst nism v tem profič,kakor vi in ne vem kakšne tipe mam ok

Dragi ::

rfmW ja tako bo še najboljš,sam problem je, ker ne morm poslikat, ker nimam digitalca,bom probou kolega poklicat, da bo s telefonom poslikou.

BaRtMaN ::

Ja muky, zato se pa POGLEDA kakšne tipe imaš. Potem zapišeš na listek, greš lahko tud sem, napišeš tipe in ti bo morda kakšna dobra dušca poiskala ustrezen datasheet.

rfmw ::

muky,

niti se ne trudi slikati kartice s telefonom, ker bo slika neuporabna zaradi premajhne ločljivosti. Poiskati moraš tak fotič, da se bo dalo prebrati oznake čipov in videti detajle, tako da ti lahko rečemo, da moraš tukaj in tukaj priciniti kak upor ali kaj podobnega.

Drugače pa ni lepšega, kot se učiti voltmodov na mx440, tako kot jaz>:D

Pa veliko uspeha!:D
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

Dragi ::

sm najdu ene čip, ki zgleda kolkor tolko taprav, gor piše

ISL6529CB
PO318ABHA

Sliko laufam pa iz integrirane grafe, tak de ne rabm listka,pa še k sm glih omenu, zakaj se pri integrirani grafi frekvenca jedra nič ne pozna,zlahka ga dvignem iz 357 na 600, vendar s tem pridobim iz 970 na 999pik.

Dragi ::

Pa da še vprašam, fora voltmoda je v tem, da lahko grafo bolj naviješ in je pol bolj stabilna ja?
Zakaj bi potem jaz voltmodnu svojga mx440, če mi dela na zvišanih frekvencah,le na pikah(beri točkah) se nič ne pozna?
vem da je butasto vprašanje,ampak vse se enkrat vpraša

BaRtMaN ::

Em, kako pa ti navijaš? Preko gonilnikov/Riva Tunerja? Vem, da se sliši butasto, ampak moraš testirat prvo frekvenco in nato Apply (Uporabi).

Dragi ::

Preko gonilnikov jaz sploh nimam opcije za navijat (al je pa ne najdem),najprej sm navijou z powerstripom, sedaj pa z rivo tuner.normalno navijem in kliknem test,vse funkcionira normalno, pa de še vprašam, v čem je fora, da navijaš pod okni target adapter in pa driver settings,ker če navijem oboje, pri istih frekvencah (390/364), dobim okoli 1200 pik, če pa navijem samo target adapter, pa dobim 1100max.V čem je fora?

blblb ::

Za navijanje prek gonilnikov rabis CoolBits-e. Dobis jih tukaj.

Tukaj je pa se en guide o uporabi le teh.

Dragi ::

Preko gonilikov že navijam, poglej slikco pa preber zgornji post, sam zanima me, v čem je fora, da dobiš več pik, če obe stvari naviješ na iste frekvence, pa blblb, zakaj, bi navijal v nvidia meniju, če lahko v rivatunerju pridem dost hitrej do sliderja, pa še vse opcije mam na enem mestu

evo slikca

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dragi ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

navijanje asus 7900GS

Oddelek: Navijanje
231104 (1104) DejaVu
»

Leadtek A6600TD OC

Oddelek: Navijanje
171291 (1024) Polkovnik Sikorsky
»

sem ubil r9800? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
815414 (2896) Tilen
»

voltmod geforce mx 440se

Oddelek: Navijanje
7934 (833) Dragi
»

Flešanje gf4 420??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
633759 (3016) Keki

Več podobnih tem