» »

TV Tuner za USB (externi)

TV Tuner za USB (externi)

Paramedic ::

Rad bi kupil TV tuner, ki ga lahko priklopim na USB, torej nima zunanjega napajanja. Na netu sem našel le nekaj od Avermedia (pri Rolan.si). A ima še kdo kak predlog, kateri so še dobri in kje se dobijo? Lahko tudi kakšen PCMCIA tuner predlagate? Torej, če je kdo že kaj iskal o tem, ali ima kakega, naj pove.
Kot kaže, je bolj malo ponudbe teh škatlic.
A majo USB tunerji kako posebno pomanjkljivost v primerjavi s PCI tunerji?
A lahko to stvar uporabim za priklop kake kamere za videonadzor, ne vem kaki priključke imajo take kamere.
No, hvala, če bo kaj.

r0Kk ::

Sam imam Aver TV Tuner USB2.0 in sem z njim zadovoljen. Čista slika, vredu zvok. Nanj lahko priklučiš s-video ali pa video-in, če to podpira kamera bi moralo delovati. Aja, za delovanje rabič USB2.0. Če je kakšna poglavitna razlika v primerjavi s PCI tunerji pa ne vem, oz. nisem opazil.

Paramedic ::

Imaš ti tega ali tega? Prvi se mi ne zdi preveč dober, kolikor sem bral na uradni strani, lahko podpiral vsaj capture v mpeg4. Ta drugi je pa že kar dober, sam nikjer ne piše, če je stereo zvok.
Pri comtronu še imajo od Lifeview neke tunerje. No važno, da nima zunanjega napajanja.

OldSkul ::

Vsekakor pazi da bo imel ta externi TV tuner USB 2.0 priključek saj bosta le tako slika in zvok dobra.

Paramedic ::

Zanima me še, ali je tv tuner odgovoren za napredne funkcije kot so slika v sliki in timeshifting? Ali se to da z dobrim softverom? A je za gledanje TV in ostalega uporaben le priložen softver, ali se dobijo boljši in kateri so potem taki boljši programi?
Nekaj sem jih našel, če koga zanima lahko dam povezave do dobrih tunerjev za usb. Škoda ker eni so videt dobri (leadtekov) ampak imajo poleg usb še zunanje napajanje.

Phoebus ::

sliko v sliki, timeshifting ipd. ti dela softver. Kar je dobro da pri tem tuner je, da zna hitro switchat med kanali ampak to imajo vsi nekje tam-tam tako da je vseeno, samo dober softvrer rabiš.

Razlika med tunerji je v kvaliteti slike, tako da si oglej sliko različnih tunerjev da boš vidu, če ti ugaja.

Paramedic ::

Aha, se pravi se naj bolj kot ne, na kvaliteto slike, ostalo dela SW. Videl sem, da eni tunerji imajo izhod za slušalke, drugi pa zvok prenašajo skupaj po USB2.0, verjetno je bolje slednje, ker če hočem slušalke, jih še vseeno lahko vklopim v izhod za slušalke na zvočni, če pa ni prek usb, moram pa met al slušalke ali pa na line-in (tega pa prenosnik nima) ali na mic-in (pač odvisno od tunerja).
Zdej se mi zdi dober tale ( uradna stran, PDF), kaj pravte? Je mal problem slaba izbira pri nas.

Valentin ::

Kupil sem Aver TV Tuner USB2.0, prav z namenom gledanja TV na prenosniku. Pri priključitvi sem imel probleme, ker moj prenosnik nima hi-speed USB2.0, ki ga zahteva tuner. Zato sem moral dokupiti ustrezno razširitveno kartico...

Potem so bili še neki problemi s priloženim programom. Crkavalo je namreč iskanje po vseh frekvencah. Zato sem jim pisal, nakar so se fantje zelo hitro odzvali in mi poslali link z novejšim programom.

Vendar še vedno nisem povsem zadovoljen, ne moreš namreč združiti kanalov najdenih z antenskim in kabelskim iskanjem. Oziroma ni možnosti, da bi hkrati iskal na obeh področjih.

Drugače pa ustvarja napravica precej boljšo sliko, kot naprimer interna TV-kartica v mojem PC-u.

Paramedic ::

Aha, zanimivo, sicer za sw se ne sekiram, bom že našel kaj, da bo delalo. Me pa zanima točno katerega imaš, daj link do kake slike, ker nekako dva ustrezata temu imenu. Hvala! A lahko še pošlješ kak posnetek zaslona, ali pa ga uploadaš?

Valentin ::

Tega.

Za slikce zaslona bom pa videl kasneje. Posodil sem ga namreč kolegu za na dopust.

Čeprav nisem siguren, da bodo uploadane slike tako dobre, kot v živo.

kolesar ::

Opazka: tuner ki je na voljo pri Comtronu (zadnji link od Paramedic) ima daljinca za razliko od ostalih dveh... Ce imas masino na kolenih to nima veze - ce pa uporabljas prenosnik v povezavi s projektorjem..pa daljinec pride prav.

Je pa res da doticni tuner izgleda se najbolj bedno..

kolesar ::

O LifeView-u ki ga ima comtron si lahko vec (res dosti) preberete tukaj. Topic na katerega je link niti nima dosti veze - vazni so tisti trije linki na zacetku prvega posta.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kater USB telefon

Oddelek: Kaj kupiti
211988 (1652) Lincolin
»

19'' LCD monitor

Oddelek: Kaj kupiti
71386 (1182) Nox
»

Eksterni disk

Oddelek: Kaj kupiti
452076 (1317) ferjan
»

zunanji disk

Oddelek: Kaj kupiti
191537 (1422) Caligula
»

oglas ki LAŽE (najcenejši dvd pekač - kao)

Oddelek: Kaj kupiti
61310 (1082) Caligula

Več podobnih tem