» »

Kdaj bo PCI Express nadomestil AGP pri nas?

Kdaj bo PCI Express nadomestil AGP pri nas?

freejack ::

Ko sem začel pred nekaj časa spremljati PCI Express, se mi je zdelo, da to še ne bo tako hitro na voljo. Ampak z prihodom Doom3, opažam, da že nekaj ljudi uporablja ATIjevo X800XT PE (PCI Express).

Nekako sumim, da bo v Ameriki na prodajne police prišla najbolje šele ta mesec, CDW jih bo menda začel razpošiljati že ta teden.

Torej, mislite da boste med NF7-S, 8RDA3+, itd. in mamaplatami z PE še investirali v kako AGP plato ali boste iz tega, kar imate sedaj, presedlali na PE in ali se tistim, ki sedaj razmišljajo (oz. do konca leta) o nakupu NF7, 8RDA oz. DFI ta nakup splača ali raje počakati do konca leta oz. začetek naslednjega za prehod na PE?

Glede na to da stvar prihaja v modo šele zdej (v Ameriki), koliko časa bo preteklo, preden bo PE sploh prišel do nas in glede na to, da bodo cene na začetku močno navite, kdaj bi lahko PE prišel v poštev množicam (glede na to, da je že cena navadnega 10800pro (X800, get it? :D) 125 prešernov?

Sklepam, da glede na to, da je X800 zmožen poganjati igre (z max FSAA, AA) enako hitro kot 9800 z izklopljenima FSAA, AA, 9800 še dosti časa ne bo iz mode. Tko da bi nek realen prehod lahko začrtali šele v drugo polovico naslednjega leta, konec 2005 oz. začetek 2006.

Kaj pravite o tem?

Zheegec ::

Uh, ne vem zakaj najprej za grafične PCIE, če pa grafičnim itaq ne pomaga (vsaj nekaj časa še ne) in bi bila uporaba PCIE veliko bolj smiselna kot nadomestek starega PCI.
Počasi bodo vsi prešli na PCIE, ampak skupaj z DDR2 je to zaenkrat draga in počasnejša stvar od AGP + DDR1.
Konec leta pride nForce4 -> socket939 + PCIE + DDR, IMHO najboljša kombinacija.
Bo pa vsekakor PCIE nekaj takega kot SATA - če že imaš plato, ki podpira SATA, potem vzameš SATA disk, drugače pa PATA 0:)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

freejack ::

Hmm, torej bi se z nakupom plate in proca splačalo počakati do konec leta. Glede na to, da razmišljam o prehodu na NF7-S čez 1,2 meseca, bi se to pol kr splačalo.

Če pogledamo, da ima PE 2x hitrejše vodilo kot AGP (načeloma, 8xAGP, 16xPE), pol bi mogla zadeva že letet.

btw. ok, ok, vem da sem zadnje čase izven strojne opreme,.. sam,.. nForce4? kaj se je pa z nForce3 zgodlo? :\

Scratch that, 8KDA3+. >:D

Jao, glih sn ugotovil, da je PE na X800 Platinum Edition. lol:D Kakorkoli, PCIe še vedno ostaja. :)

Hmm,.. nF4,. to bo pol treba že skoraj celotno konfiguracijo menjat.Jao.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: freejack ()

PARTyZAN ::

vodilo že je 2 hitrejše...samo je brezveze ker grafične tega ne morejo izkoristit..

SnakeBite ::

Vsekakor ima PARTyZAN prov. Lih zdej sm gledu teste med X800 z AGP in PCI E, pa ni blo prov nč opazne razlike. Te kartice vsekakor še ne izrabljajo možnosti ki jih ponuja PCI E.
Glede tega nForce4 na socket939 je res da bo to vsekakor dobra stvar. Sam to je ubistvu tist umesni člen, ker bo DDR2 vsekakor prišel v naše vode in bo takrat ta matična spet zastarela. Zato se mi zdi da vsekakor je za navadnega smrtnika najbolš zdele ostat na AGP pa DDR, če pa vs ne ovira denar pa vsekakor nabavte socket939 pa daš not dva GF 6800 Ultra, pa maš spodobno mašino>:D

Zheegec ::

Socket939 še nima PCIE plat :D
Anyway, upam da Intelu ne bo uspelo z DDR2, DDR1 je še vedno zakon (sploh ker je cenejši), potrebno bi bilo sprejeti 500MHz ali 466MHz standard za DDR1, ker DDR1 vsekakor zmore 500MHz.
V glavnem, PCIE naj bo, ker je ravno nova stvar (nadgradljivost), ne pa da bi zaradi tega spremenil načrte za kupovanje, ker bo AGP še toliko časa v veljavi, da bo do takrat že CPU popolnoma zastarel in bo itaq treba menjati.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Boki_ ::

AGP je še vedno zakon in bo. To se bo poznalo komaj pri grafah z več rama. Sicer pa ko navijaš sistem, mal dvigneš frekvenco AGPja, pa pohitriš mal grafiko za kak %. Sam nekdo je reku, da je PCIE kot SATA, da če že maš opcijo, potem vzameš. Ni res, disk SATA je kak k sit dražji od navadnega, tut pr plati se ne pozna toliko v ceni, poglej pa grafe, za PCIE je veliiiiiiiiko dražja kot ista za na AGP, pa še plata je nekaj cekinov več, tko da pomoje se ne splača. Zmogljivost pa je primerljiva s SATA, skoraj nobene razlike v hitrosti.
I'm back

Spajky ::

... in spet se again & again začenja marketinški ples; in šoldi bodo se spet brez potrebe prelivali od žepov verujočih v žepe prebogatih ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Phoebus ::

Jah marketinški ples gor, ples dol, ampak dejstvo je da imata ddr2 in pci express veliko več manevrskega prostora in sta definitivno prihodnost. Prva generacija na novi tehnologiji pa je itak draga brez hudih preformance boostov.

Paramedic ::

Jaz bi tudi rad slej ko prej nadgradil, pa me zanima, kateri socket namerava amd met za večino prihodnjih procesorjev, socket939 ali kaj drugega? Torej, kaj bi se splačalo za dolge dobe? A ddr2 še ni blizu, oz. se bo še dolgo splačalo kupit PC3200? Procesor za prihodnost je pa verjetno amd64 in sempron, right?

Zheegec ::

Vsi novi Athlon64 bodo na socket939, konec leta pridejo še 3100+ in 3300+ (končno) za socket939.
PCIE bodo prišle z NF4, kot že rečeno (mogoče bo še prej kaj od VIA), DDR2 pa na srečo še ne bo imel AMD tako hitro kot Intel, upam da nikoli :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Boki_ ::

Js bom pa mal pred koncem leta nabavu A64 3200+ S754 in eno plato dobro, k S939 je še svinjsko drag, sam me pa muči dvokanalni način. Sicer pa mislim da je smrtna kombinacija A64, ki ga spraviš na 2400-2500MHz (10Xmultipler x 240+ fsb), pa ena plata zelo dobra, grafa na AGP kaka huda, če je sistam stabilen, mal dvigneš AGP frekvenco, sam ne pridobiš skor nič oz. zalo malo, sa ok, recimo da se pohitri, pa ene hude navijalske rame s dobrimi latencami, k prideš 100% ceneje skos kot z DDR2, pa še hitrejši so, sam če znaš, pa da z njimi prideš na 240+ FSB pri 2-2-2-7, maš tak sistem, da ga ne dohajaš.
I'm back


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov comp ali nove komponente (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
786152 (2910) smarty
»

nakup novega računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
676462 (5384) mtosev
»

Dell Optiplex

Oddelek: Kaj kupiti
211470 (1265) Shatzy
»

agp, pci

Oddelek: Kaj kupiti
161888 (1571) Utwig
»

Nakup sistema A64 (S939)

Oddelek: Kaj kupiti
161672 (1439) VASkO

Več podobnih tem