» »

Temperatura procesorja

Temperatura procesorja

fusionSPY ::

Zanima me kaj je razlika med CPU dioda in procesorsko temperaturo? Zaradi tega, ker se mi zdi, kar velika razlika med CPU dioda temp. in temperatura procesorja, ki znaša okoli 14 stopinj. Imam pa vodno hlajenje in se mi zdi, da je kar veliko 44 stopinj za procesorsko temperaturo, samo ne vem kaj morem gledat od CPU diode temp. ali od procesorja temp. ? Imam pa ploščo ASUS A7N8X deluxe in v BIOSu mi kaže nižjo torej od CPU diode. Tole je vzeto s programom EVEREST:


Spajky ::

Višja je od proc diode in razlika 14°C je popolnoma normalna za tvoj proc in vodno hlajenje; torej tistih 44 Cpu (z interne diode! = popolnoma normalno!). Razlika med Cpu temp (sensor socket) in Cpu Diode (interni v jedru) je pri vodnem večja, kot pri zračnem! V zvezi s temperaturami si lahko prebereš na moji strani, v glavnem pod komp/burn-in, je pa tudi še kaj drugje o teh temperaturah za primerjavo na mojem kompu na drugih podstraneh ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

fusionSPY ::

Torej Spajky, če sem prav razumel je to normalno? Torej je CPU diode tista, ki je v procesorju in procesorska tista ki je na socketu? Hmm torej po tem takem morem gledati od CPU diode? Hvala ti Spajky za pojasnilo.

BaRtMaN ::

Ja, Spajky ima prav. Samo nisem vedel, da katerakoli nForce2 plata podpira branje podakov iz diode v jedru procesorja.

BTW, vso srečo z Deathstarjema! ;)

fusionSPY ::

Hehe zaeenkrat disk še dela kot mora :P fora je tudi, da mam sam enga ampak tu sta pa spet dve temperaturi. Ampak, saj to sploh ni pomembno upam sam, da se res ne spremeni v deathstarja :P .


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

acer aspire one-temperatura

Oddelek: Pomoč in nasveti
111251 (1104) mtosev
»

ATI AGP ne zažene sistema (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
593416 (2675) boset
»

Tisji PC

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
313321 (2399) snela
»

Prikaz tempearture?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
61028 (925) njok
»

Epox

Oddelek: Strojna oprema
272332 (1770) Spajky

Več podobnih tem