» »

Problem z pumpo!

Problem z pumpo!

SpaWn ::

Torej ko sem prej priklopil pumpo, da bi lahko potem uklopil računalnik se ta ni užgala. Sicer malo se trese a ne več tako kot prej in ko uklopim računalnik se temperatura kar narašča. Sicer mi je uspelo priti celo v windows in tam je ila temperatura okoli 70stopinj in vidno naraščala. Kaj je sploh možno da gre pumpa kar tako iz dneva v dan (očitno ja) ker učeraj zvečer je delovala dokler je nisem izklopil.
A se da tle sploh kaj storit al bo treba it kar po novo pumpo. Gre pa za Hydor Seltz L30 stara kaj več kot leto v uporabi pa manj kot leto.
Povejte mi še kje bi dobil isto pumpo takoj (no ju3 danes verjetno ne). Oziroma če obstaja kakšna tišja ki pravtako dobro opravlja svoje delo bi blo še bolše.

ru7 ::

To se zgodi včasih. Neki se odlima na impelerju in je treba dat to nazaj. Celoten postopek je lepo opisal Tribesman, a iskanje ne dela, tako, da za rokav pocukaj njega.
Alternativa je, da kupiš samo impeler od Hydor L30 (-> Cool PC) za nekaj manj kot 2k (pokvarjenga sendaš nazaj in reklamiraš, tako da maš potem doma vseeno nov impeler in samo na hitro premenjaš, če pride še kdaj do te nezgode)

SpaWn ::

Torej če zamenjam impeler bi moglo delovat.

Zdej bi rad vedu če bi se dalo kako zmontirat zadevo, da nebi blo treba ceuga vodnega vn stavit. Recimo, da bi potegnil ven iz pumpe samo cev kjer gre voda notr in potem izpraznu sistem zamenjal impeler in zadevo spet napolnim. Al preveč reskiram in raje nardim to na bol varen način, ker se mi ne ljubi usega vn pobirat.

BaRtMaN ::

Uporabi domišljijo, ne? Vzameš vedro (ajmr po domače), daš vanj pumpo in eno cev iztakneš.

T(he) Boss ::

Meni samo nekaj tu ni jasno, kako to, da ti je narastla temperatura do 70°, ker pumpa ni delovala, ker jaz vcasih pozabim priklopit pumpo in mi po kake 1/2h naraste temperatura na 40°, sicer mam mobilnega bartona, ki pa je 72W, torej nic kaj manj pozresen kot navaden.

SpaWn ::

Ni za verjet zdaj sem tako za foro spet priklopil pumpo in dela :D . Spet je 35stopinj ali pa celo majn, upam da nebo čez čas spet crknila.

SpaWn ::

No danes spet ne dela, mogoče se bo potem spet zbudila a sem useno že naročil impeler in upam da bo potem delovalo BP.

Eddy ::

Živjo!

Jaz bi ti vseeno priporočil, da najprej razstaviš črpalko in jo ponovno sestaviš, in probaš. Mogoše bo spet delala BP! ;)
www.ekwaterblocks.com

SpaWn ::

Zdaj sem razstavil in en obroček bele borve je odlepljen od črnega dela, kar se mi zdi neobičajno tako, da mislim, da je v tem problem.

Boki_ ::

Zadel si.
I'm back

BaRtMaN ::

To se dogaja na skoraj vseh impelerjih, ker je tisti obroček preslabo pritrjen. Najbolje je, da z lepilom najprej nalepiš magnet na impeler in nato še ta obroček na magnet.

SpaWn ::

Končno spet deluje 8-) . Atak dela res čudeže :D .

pingec ::

Ej a bi mi lahk naredu eno velko uslugo dej naredi eno fotko te stvarce pa označ kje se je odleplo plis pa pozna kdo se ksno temo k je blo govora o tej pumpi?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

VASkO ::

tisto ni obroček, tisto je odlomljen del plastike

SpaWn ::


Sliko sem si sposodu od cool-pcja, plastika ki se je odlepla je tista na katero kaže puščoica.
Jaz lahko smao rečem, da se mi zdi ta impelter precej butasto narjen,

BaRtMaN ::

VASkO: OK, okrogla ploščica z luknjo na sredini.

VASkO ::

kot ploscica zgleda, ko se odlomi od ostalega dela plastike, to sem mislo povedat... :)
meni se je ze 2x odlomo, drugic sem skusal pol magnet gor na plastiko zalepit, da ne bi dol odletel in se vrtel v prazno, rotor pa bi stal na mestu, a je lepilo prehitro prijelo pa plastiko skrivilo, tak da sem moral kupit ze tretji impeler.

DominusSLO ::

Nekoliko sem pozen, bi pa vseno rad izkoristil temo za eno vprašanje.
Vasko
v kolikšnem času si menjal 3 impelerje?? In ali so to že keramični impelerji??

Tnx, LP
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Keramični impeler

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
191691 (1310) SrBo
»

Vodna pumpa... (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
966412 (4733) LittleDevil
»

Pumpa kaput!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
402388 (1429) Tugo
»

Hydor Seltz L30-2 = glasna

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
101950 (1770) Eddy
»

Maxi-jet pumpa je glasna ko hudič!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
61578 (1524) mile

Več podobnih tem