» »

Drzanje miske

Drzanje miske

kolesar ::

Ker Slo-Tech clankov po par dnevih ne moremo vec komentirati, sem pac odprl novo temo. Nanasa pa se na prispevek (2.) o poskodbah pri delu z racunalnikom.

Oba prispevka sta zelo izcrpna, koristna in sta zasluzeno dobila pozitiven odziv.
Moti pa me vsaj ena vecja dvoumnost: tretja in cetrta slika, ki prikazujeta pravilen polozaj drzanja miske, sta popolnoma razlicni. Na tretji sliki roka drzi misko "od zgoraj" pod dokajsnjim kotom (na tak nacin jo lahko drzimo le ce jo z mize polozimo na tla ali v kak nizji predal), na cetrti sliki pa je narisana iztegnjena roka (kot 0), torej tako da polovica roke pociva na mizi. Jaz mis uporabljam se nekoliko bolj v tej smeri: tako da mi cela podlaket, od komolca naprej, pociva na mizi. Kaj je torej pravilno? In ali je tretja slika lapsus?
  • spremenilo: kolesar ()

Golden eye ::

kaj se obremenjuješ....delaj tako kakor ti paše :))

Jaffa ::

Golden eye: Nevmesno... 8-O

Po mojem je bistveno, da ne naslanjaš zapestja na mizo, ker so pač tam kite in rajši obremeni večje mišice roke, kot pa tiste male v dlani... Tako sm jaz razumel. Poskušam malo to prakticirat, sam je natančnost manjša...

Vesoljc ::

moja et roka 8-) počiva takole:
podlaga je nameščena točno tako, da ko držim mišaka, gleda moj komolc malce čez mizo. tako celotna roka v biti počiva na mišici in ne na kosteh. miša pa držim tako (ker pač imam veliko dlan in dolge prste), da je zapestje rahlo na tleh, miša pa držim sz palcem in mezincem. verjetno foma ni popolnoma pravilna, zato ker po parih urah et-ja roka kr boli :D
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

DoloresJane ::

Tretja slika NI lapsus. Zgornji odstavek (torej odstavek nad to sliko) govori o tem, da je potencialno škodljivo držati miško pod kotom in slika pod tem prikazuje enega od teh kotov. Ni nujno, da škoda ne more nastati, če je kot manjši. Teoretično naj se roka na miško ne bi opirala oz. nad njo ne upogibala.

Morda bi zaradi nazornosti morala ta slika biti prečrtana, vendar se mi to ni zdelo primerno, ker bi se potem izgubila nazornost lomljene bele linije.
Četrta slika v osnovi kaže, naj bo miška dobro na dosegu roke - torej naj se po miško ne stegujemo predaleč, naj bo tik ob tipkovnici.

Bolj jasno? :)

kolesar ::

Ja, bolj jasno, hvala.
Tretja slika bi kljub slabsi vidljivosti morala biti precrtana (po moje), saj je bolje da kdo malo slabo vidi, kot da si popolnoma narobe predstavlja in si zato poskoduje roko :(. Ceprav nimam pojma kdo bi imel potrpljenje drzati misko v tako bedastem polozaju...
Vsi na kolo za zdravo telo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vertikalna miška (se da probat?)

Oddelek: Kaj kupiti
368175 (4507) valdo
»

Bolecina v zapestju

Oddelek: Loža
2813125 (12433) Rippy
»

Ergonomske miške in tipkovnice

Oddelek: Kaj kupiti
304237 (3860) tony1
»

Logitech MX1000 (nova tehnologija mišk) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1087807 (5168) SnakeBite
»

Pomoč!? Vas boli dlan, ko veliko časa delate z miško(računalniško ;) )

Oddelek: Loža
122065 (1781) Spajky

Več podobnih tem