» »

Telefonske ankete

Telefonske ankete

Tear_DR0P ::

Včeri ko sem po 10 urah dela prišel domov, in sem bil sestradan, ker nisem mel časa jest v službi, sm si skuhu dobro kosilo. Ravno ko sem začel jest, zazvoni telefon. OK draga me kliče, sem pomislu in se šel javit.
Nah. Na drugi strani se oglasi monoton glas, ki prebere že strogo ulafan text, kjer mi predstavi kdo je in kaj vse bi rada vprašala osebo, ki je zadnja v stanovanju imela rojstni dan. Jst sm bil pa lačn ko pes in glih sm dobu okus dobre hrane v usta. Potrudu sm se da sm jo prijazno odslovil.

Poanta vsega tega je naslednje: Ali mi sme nekdo vdreti v mojo zasebnost na tak način. Jst bi telefonske ankete prepovedu z zakonom. Pa čeprav sem proti zakonskim prepovedim in študiram družboslovno informatiko (90% diplomirancev iz moje smeri se zaposli na cati-ju, od koder me je dotična gospodična tudi klicala).
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Daedalus ::

Jah, glede na to, da lahko izvajajo take ankete, pol že. Sej ti ni treba sodelovati...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

BigWhale ::

Saj ne rabis objavit telefonske stevilke v imeniku... ;)

Tear_DR0P ::

Sej ti tud e-mail naslova ni treba met, al pa poštnega kaslca.
Spam je spam in telefonska anketa spada pod nenaslovljen klic. Pa ne gre za sodelovanje. Rad sodelujem in sotrpinom (nekateri to delajo za preživetje) odgovorim na par vprašanj. Sam ne pa takrat ko me zmotijo. in če je stvar preko telefona, je vedno ob napačnem času. Pa telefon ni kot e-mail. Je real time funkcija. Ne more počakat kot pošta. Če bi mi poslal pismo in me fehtal če jim odgovorim na anketo bi dost rajš. Sam kot nas na faksu učijo so real time ankete bolj zanesljive pa cenejše.

A si ne želite da takšno vdiranje ne bi blo dovoljeno???? Spam mail, reklame in telefonske ankete so za mene enake smeti.

Pa za razne Thomasu podobne ne prazne slame mlatit prosim.
Saj ne rabis objavit telefonske stevilke v imeniku... ;)

Tale izjava je že nekonstruktivna smet, ker telefonski imenik ni namnjen pospeševanju nadlegovanja.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Jst ::

Me zanima koliko časa bo trajalo, da nas bodo začeli klicat na mobilne telefone...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

BigWhale ::

Anketarji iscejo telefonske stevilke v imenikih. Ugibanje je se vedno prevec zamudno, da bi nekdo to pocel. Sploh ker veliko stevilk spada na istega narocnika.

Ja, neobjava telefonske v imeniku je zaenkrat se dobra zascita pred telefonskim spamom.

jeb ::

hehe, model studira sociologijo - druzboslovno informatiko, pa bi rad telefonske ankete prepovedu...

kam gre ta svet...

svashta...

STASI ::

Telefonske ankete so vsaj v redu, huje je ko kličejo in prodajajo prek telefona. Ponavadi kličejo in skrijejo telefonsko številko.

Kako pa drugače dobiš javno mnenje? Na ulci se ljudje raje izognej tisi ki anketirajo. Je pa tu še alternativa= Internet.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

poweroff ::

TEAR_drop: Rad sodelujem in sotrpinom (nekateri to delajo za preživetje) odgovorim na par vprašanj. Sam ne pa takrat ko me zmotijo.
kako pa naj anketar ve, da si ti ravno prišel domov lačen?

Problem pisemskih anket je v tem, da dobiš tam max 20% responsa, pri telefonskih pa okrog 50-60%. Pri osebnih 65% - samo so bistveno dražje in dlje trajajo. Pri mobilni telefoniji je problem, ker človeka res uhvatiš na kakšnem čudnem mestu in je odstotek zavrnitev večji, potem pa je še cena impulza in čas trajanja njegove baterije. S stališča stroke so telefonske ankete najbolj optimalna rešitev.

Je pa res - če te ni v imeniku, te ne morejo klicati. Random dialinga pri nas nihče ne uporablja.

Če te moti, da te kdorkoli kliče ob nekem času, pač izklopi telefon. Če te pa motijo samo ankete, pa še vedno lahko rečeš da ne bi sodeloval.
Pač, poveš, da ne želiš sodelovati in to je to.

Lahko pa seveda nehamo izvajati vse ankete. Tudi tiste, ki jih vlada rabi za izračin inflacije, gospodarsko rast, rast plač, itd. Pa marketing tudi ne bo vedel kaj se splača kje prodajati. Samo potem ne bo mogoče takšno načrtovanje, kot se ga gremo sedaj. Pa ko bo ena firma že 100tič ponovila isto napako in bodo kupci nezadovoljni ne bo to nič čudnega, saj ne bodo vedeli kje ga lomijo. Pa precej podjetij bo slabše poslovalo.

Pač, cena napredka in predvidljivosti... gre samo za vprašanje mere,
sudo poweroff

Jst ::

Matthai: Ko sem prebral tvoj zadnji odstavek, sem nekako dobil asociacijo na plansko gospodarstvo.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Spajky ::

telef.tajnica na liniji je "čudežno zdravilo" za te vrste spam; anketarji se neradi pogovarjajo z mašino ... če te pa kak frend pokliče in je kaj nujnega, pa itak pove tajnici, naj ga pokličeš nazaj. Tisti, ki pa kličejo za neumnosti, pa itak takoj prekinejo, ko zaslišijo mašino! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

poweroff ::

Jst - ne boš verjel, ampak današnje gospodarstvo je zelo planirano. Plansko gospodarstvo pomeni, da ga planira država iz centra, v kapitalizmu pa planiranjue ravno tako poteka, samo da planira vsak sam. In seveda vsak rabi podatke.
sudo poweroff

Vikking ::

ma rečeš, da so poklical mrtvašnico, pa da so trenutno na voljo sveže jetrce!

A. Smith ::

A da po mobilcih ni spama? Moja izkušnja govori drugače:
Kakšen teden nazaj sem dobil pismeno ponudbo iz zavarovalnice Adriatic. Prebral, premislil in vrgel v kot. Pa me čez dva dni NA MOBILCA pokliče ena ženska in me vpraša, če sem dobil pošto. Pa ji povem da me ne zanima, vseeno se zaklepetava nekaj o ekonomiji. In jo na koncu vprašam od kje ji ideja, da gre vprašat ravno MENE. Ja, v telefonskem imeniku so podatki, pravi. Drugače so pa zavarovalni agenti za razne okraje zadolženi.

Oi bozhe, zakaj sem dva dni nazaj, ko sem vzel na naročnino novo številko, rekel, da naj jo vpišejo v imenik? Že vidim, da bo treba to preklicat...
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

poweroff ::

Spam niso ankete. Prodaja po telefonu niso ankete.
Anketa ne more biti v stilu: ali bi kupili izdelek XY.

Mogče ne bib ilo slabo, če bi smeli ankete delati le tisti raziskovalci, ki bi naredili ustrezen izpit (poznavanje metodologije, statistike,...) in podpisali etični kodeks. Tako kot lahko zdravila izdajajo samo farmacevti z ustreznim izpitom in izobrazbo.

Sicer sem pa od Mobitela v petek dobil neko sporočilo v stilu: "Študenti, vabljeni na koncert...". Najprej mi ni bilo jasno v čem je trik, potem pa sem ugotovil, da imam študentski paket.

In so mi lepo poslali reklamni SMS. No, to pa je spam (razen, če nisem kje v drobnem tisku podpisal, da dajem soglasje).
sudo poweroff

dolenska ::

mene tut dostikrat klicejo in jest njim lepo povem da ne kupim nic, saj so oni dlih tako ljudje in se trudjo prezvet druzino al pa samo sebe. Mi pa gre na zivce ce mi potlej kr tezi tut ce recem da ne kupim nic.
k men domov pa hodjo ukrajinci pa bosanci cunje z madzarske prodajat, najbolj zanivimo je pa to da so zmeraj isti in zmeraj jim recem da ne bom nikoli takih stvari kupoval pri njih a oni se zmeraj prihajajo.
Zadnjic je prisel k men en ukrajinc pa je prodajal en fotoaparat, ki je bil pol kurca vreden in jst sm bil tih in si mislil ti kar govor, pa je nakladal pa mi ga cist razkazal, ta fotoaparat je imel tak cist mali zaslon, ki je bil tako zvit kakor kaksni stari televizorji, in se skoraj ni nc vidlo. pol sm mu pa jes povedal kaksne fotoaparate se sedaj v 21. stoletju prodajajo pa se je samo obrnil pa nekaj rekel po ukrajinsko pa je sel.

BuDi79 ::

Jaz sem s SiMobilom izmenjal ze kar nekaj mailov,

Sem uporabnik mobitela... ni me v imeniku pa sem vseeno dobil spam iz SiMobilove storitve o udeležbi protesta Črna sreda... pred časom pa nekaj za nek referendum... super.

Tear_DR0P ::

uuuu naftalin :)
spamaj jih nazaj :) al pa prijavi - to zadnje mislim resno. simobil je že bil kaznovan zarad takih zdrah
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Camalotz ::

Jaz tem na telefonu lepo prijazno povem, da žal osebe, ki je zadnja imela rojstni dan , trenutno ni doma.
Glede na to, kako smo raztepeni in kako imamo razporejene rojstne dneve, je to v 95% primerov res. :D

bastadu ::

Mater jim, danes me kličejo ob pol 9. zvečer če imam 2 minutki časa za neko anketo... čedalje huje je pa čedalje več klicev zadnje čase;(

Tero ::

Enega mojega prijatelja so klicali iz ene firme trikrat na dan, skoraj vsaki dan ker nekaj časa. Pa jih je že preklel itd..
Pa mu je bilo dovolj tega pa sva skupaj ob dveh zjutraj klicala naključne ljudi iz tisa in delala anketo v njihovem imenu>:D
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

5er--> ::

Jaz sem bil pa ravno z boardom na vrhu strmine in mi zazvoni telefon... če bi kupil pohištvo?!? Ne, hvala.:D

AngelOfDeath ::

Saj na začetku stalno reče da bo samo minutko trajalo in za tisto minutko si tudi vzamem čas in niti sekunde več.
edit: Slovnica


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Seznam blokiranih tel. številk. (prodaja in pod.)

Oddelek: Mobilne tehnologije
1717610 (16946) jurre
»

nadlegovanje po telefonu

Oddelek: Loža
476721 (5231) Nejc Pintar
»

Telefonske ankete, prodaja, etc.

Oddelek: Loža
132362 (2104) ABX
»

Imate mogoče malo časa, da odgovorite na našo anketo in tako prip...WTF!

Oddelek: Loža
342288 (1582) Poldy
»

RIS!

Oddelek: Omrežja in internet
131192 (983) Elemen_T

Več podobnih tem