» »

Izredni študij

Izredni študij

Cowboy6 ::

oj, vpisal sem se na izredni študij na FRI in plačal mastno vsoto. zanima zakaj kako to, da imam predavanja z rednimi študenti. Kaj pa tisti ki hodijo v službo in morajo biti na delovnem mestu. Pa če sem z rednimi študenti, mi potem ni potrebno plačati študija!?! Nč jasn, a so res tako požrešni da hočejo denar imeti in čim manj predavanj? nč jasn... kaj vi mislite???;(

ThinMan ::

Vem da v Maribori ni teh problemov. So mi rekli da so predavanja za izredne posebej, lahko pa se udeležiš tudi predavanj z rednimi študenti.

Drgač sm pa mnenja da je to rubež. Dej si malo poglej zakon o teh zadevah, pa mal na MŠZŠ pokliči oziroma na Zavod za šolstvo. Če oni to sploh lahko naredijo.

BTW: Kolk si pa plačal ? več kot 400k sit na letnik ?


LP,

FLADÉ
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

delfinus ::

Hoj, zadeva je taka da fakultete pridobijo soglasje in financna sredstva od MSZS za stevilo rednih studentov na posamezni fakulteti in ta sredstva pokrivajo stroske redni studij studentov. Verjetno si izpadel iz lestvice in si se lahko vpisal samo kot izredni student in sedaj si moral vse placati sam.

Kako se izvajajo predavanja za izredne pa je odlocitev in odvisno od politike fakultete. To, da moras obiskovati skupaj z rednimi je lahko za koga prednost, za drugega (zaposlenega) pa slabost. Vem samo kako je na FDV. Izredni studentje imajo posebej predavanja in to koncetrirano cetrtek, petek in soboto. Po cele dneve. Dosti pa se izr. studentje pritozujejo nad to zgoscenostjo in dostopnostjo do profesorjev, kar je seveda negativna plat izr. studija. Tudi izpite imajo pri nas izredni v vecini primerov posebej. Vsaj tiste pisne. Ustno je pa tako ustno in je individualno. Kako je na FRI pa zal ne vem.

To da si izredni si pac moral placati, da lahko studiras. V naslednjih letih pa se bo politika obrnila v smer, da bo za solanje na fakulteti potrebno placati. Redni studij ne bo vec vedno. Pocasi nam ga ugasajo. Tvoja investcija sigurno ne bo sedaj v nemar, ko bos studiral. PAc si sel v to in upam, da se bos lahko drugo leto vpisal normalno brez velike investicije in kot redni student.

lp, D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Profesor na izrednem faksu zahteva preveč? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
8215054 (11873) Smurf
»

plačevanje kreditinih točk za nadaljevanje letnika

Oddelek: Šola
245097 (4037) Ramon dekers
»

redni ali izredni študij?

Oddelek: Šola
510122 (9808) xCore
»

republiška štipendija - izredni študij

Oddelek: Šola
73761 (3622) Cokolesnik
»

izredni ali redni šrudij?

Oddelek: Šola
101677 (1453) VonGriffin

Več podobnih tem