» »

Prestigio prenosnik

Prestigio prenosnik

1 2 3
4
»

alesrosina ::

Se en kvescn .... mam prestigio nobile 157, pa kadar mam na baterije mi kaze samo procente kolk je se, jaz bi pa rad da mi kaze tudi priblizen cas (na vecini novejsih prenosnikov je to) ... mogoced ksn drajver al pac ni mozno?

mitjaje ::

poglej malo na strani za podporo uporabnikom (če seveda ima prestigio to, mislim da bi moral imet)
www.ultrasplet.net

slassi ::

eeee!!!

na večini novih prenosnikov maš čas trajana baterije!!
RES??????????????'

Hmmm pokaže ti kadaj se ti bo prenosnik ugasnu!!! hhaahaha

to je podobno tistim indikatorjem pri inkjet tiskalnikih! če si zadevo zmerno ali skoraj nič uporabljal ti priblizno prav kazalo! KO pa si zacel tiska intenzivno pa je se je zgodba koncala!
tako nekako je tudi tukaj!
Eni mamo,druge pa baše, a ne?

nurmaln ::

Hmmm pokaže ti kadaj se ti bo prenosnik ugasnu!!! hhaahaha

Ne vidim kaj je tukaj tolk smešnega, indikatorji kar precej natančno ocenijo koliko časa ti še ostane ob trenutni intenzivnosti uporabe. Če maš pa ti računalnik na idle in vidiš da imaš še 4 ure časa potem pa uklopiš folding al pa seti in še kak špil ali film, potem pa se čudiš da ne zdrži 4 ure je nekaj narobe s tabo ne z indikatorjem.

slassi ::

hja!

Indikatorij so res še kar natančni, ampak samo če si povprečen uporabnik! Naprimer če delaš v kakšnem urejevalniku besedila ali s kakšnimi preglednicami.....! KO pa nehaš pisat in zaženeš npr. zahtevno igro pa se ta indikator zmoti tudi za pol ure in več. Takega indikatorja pa vsaj jaz ne potrebujem. Je pa res da je ocena natančnost precej subjektiven pojem!
Pa še tole ko prenosnik nekaj časa uporabljaš znaš že sam oceniti kdaj ga bo potrebno priklopit na elektriko! Izkušeni(ne po znanju ampak zgolj tisti, ki ga že dalj časa uporabljajo) uporabniki lahko čas sami bolje ocenijo kot indikator! To pa vsaj po mojem mnenju ni uporaben indikator! Sem pa že napisal ocena natančnosti pa je res subjektivna!
Eni mamo,druge pa baše, a ne?

perci ::

slassi: laptop ni za igrice, ni za tako zahtevne uporabnike kot so igričarji - sploh ne, če ga nimaš na štrom vštekanga.

Mislm, kaj vam pade na pamet, špilat streljačine na baterije, jao jao

dejvidlj ::

Na mojem Dell-u zdrzi baterija ca. 3,5 ure, indikator pa vedno preceni cas trajanja baterije za okoli 40-50 minut, ker se baterija zadnjih 15-30% bistveno prej izprazni kot prvih 70-85%.
Don`t worry, be happy

TribesMan ::

dejvidlj to je prvi znak da tvoja baterija peša...Ta čas ki ga bo računalnik precenil bo čedalje daljši... Sicer pa se da tej precenitvi časa izognit z rekalibracijo baterije, ki jo izvedes v BIOSu ali pa z namenskim programom, ki ga dobis na proizvajalcevi strani...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

dejvidlj ::

To je nova baterija in tudi laptop je nov, tako da mislim, da ne peša že od prve polnitve ka-li? Sicer pa sem o tem že odprl topic na 2 forumih in dobil potrditev več različnih uporabnikov Dell-ov, da tudi njim enako kaže indikator baterije. Baterija se na Dell-ih očitno prazni precej nelinearno, kar so mi povedali tudi na servisu za Dell, kjer mi je možakar zatrdil, da je to pri tej znamki "normalno", lahko pa bi ga vseeno prinesel na servis, kjer bi mi baterijo prečekiral, samo najbrž ne bi našli nobene posebne anomalije. Kar se pa tiče kalibracije baterije, za latitude ne obstaja nobenega programa pa tudi v BIOS-u ni opcije za posebno kalibracijo. Tudi na servisu mi je zatrdil, da ni možno izboljšati natančnosti indikatorja na noben način.
Don`t worry, be happy

slassi ::

perci, perci!

Lepo bi bilo da bi prebral moje poste in tudi celotno temo in šele potem napisla tako "zgrešeno":|

Jaz igric že nekaj let ne igram! No ja pasjanso ali kaj podobnega še igram. MOja zadnja streljačina, ki sem jo igral pa je bila DOOM in to prvi!

Teme oz. moj post pa se je nanašal na natančnost indikatorjev baterije. Videl in uporabljal, svetoval, popravljal,ocenil... sem mnogo prenosnikov in vem da indikatorji baterije niso najbolj natančni! Igre in podobne zadeve sem zgolj navedel kot primer!
Zato še enkrat:(tokrat upam, da se nihče ne bo lovil na malenkosti, kot je to bilo samo v tej temi dvakrat);((
Če prenosnik uporabljaš naprimer štiri ure in ga v teh štirih urah različno obremenjuješ potem indikator lahko žgreši tudi več kot uro. Skratka indikatorji,ki kažejo v urah in minutah natančno čas do izkolpa so precej nenatančni! Dejstvo! Pa je meni najbolj žal, da je tako!
Poleg tega mislim da je dovolj za vsakega uporabnika procentni indikator.
Eni mamo,druge pa baše, a ne?

Utk ::

Sej to je logično, da ne more točno kazat, kako pa naj ve, kaj boš delal znjim čez eno uro...še sam tega ne veš:) Tako da je procentni še boljši kot da kaže čas, vsaj vidiš kolk baterije še maš, če vsaj to točno kaže, in če si navajen na prenosnik si že zračunaš, kolk strani boš še lahko napisal, ali pa koliko osebkov fregnu.

CaqKa ::

kaj kdo ve kako prestigio nobile 157 bootaš iz usbja?
v boot menuju sicer ima 'removable device' vendar ne zboota iz usbja.

slassi ::

@caqka

V boot priorty ali order(ali nekaj podobnega) nastaviš removeble device!
NO zdajle ga nimam pri sebi, da bi ti povedal bolj natančno(očitno mi že spomin malo peša:))8-O
Jutri ti lahko bolj natančno povem! (ravno enega popravljam ki je padel na tla)
Ampak imaš samo štiri možnosti! pravzaprev bi to lahko sam ugotovil in to brez kakšnih posebnih težav! A, ne???>:D
Eni mamo,druge pa baše, a ne?

CaqKa ::

ja sej dam jaz removable device. ampak je fora da mi ne zboota. (linuxa)

slassi ::

hmm!

LIve distrbucije sicer še nisem poizkusil bootat iz usb flasha, sem pa bootal v dos za bios update!
Samo zdi se mi da nisi prav nastavil bootanja!
Eni mamo,druge pa baše, a ne?

nAVID ::

Imam Prestigio Nobile 157, pa me zanima, če je to normalno, da desni gumb na touch-padu ne klikne tako kot levi ampak se nekam votlo vdre v globino ??? LP
nAVID do konca....

Jenej01 ::

Mislim, da to ni normalno. Jaz imam 159W in mi vse deluje normalno. Z njim sem res zadovoljen, edino tipkovnica je res mehka ampak ni sile sem se navadil...

lp j
P5Q PRO, E7300@3400Mhz, 4GB@... itd :D

CaqKa ::

pri meni oba gumba delata enako.

slassi. mi hočeš povedat da če bom na usb ključ naredil dos da bo delalo?
samo če to dela potem ne vidim razloga zakaj še linux nebi delal.

Business ::

Jenej01: Imam enak laptop 159W se kupil pred kratkim novega in mi drži baterija samo 2 uri. Mi poveš prosim, koliko časa drži tebi.
Hvala

Jenej01 ::

ja enako, radeon in zaslon pobereta svoje, pa se baterija ni 6400mah ampak 4400, sem vprasal, ce jih imajo z novimi baterijami, pa so rekli da ne.

lp jenej
P5Q PRO, E7300@3400Mhz, 4GB@... itd :D

Business ::

Ej puno hvala. Sem že skoraj dobil živčnega, ker mi je trgovec obljubljal 3,5 ure minimalno. Se ti mogoče kdaj zgodi, da zašteka. Mislim tako, da zaženeš nek program pa zašteka. Potem pa še enkrat zaženeš pa je ok?

Jenej01 ::

ne meni dela vs BP. normalno, nic ne rabim s 1x zaganjat, spusti prime skoz enih 12 ur pa ce kaj nebo ok, pojdi gjavit...

lp jenej
P5Q PRO, E7300@3400Mhz, 4GB@... itd :D

Business ::

mi lahko to malo bolje razložiš prosim kaj naj spustim skozi in kako.

Jenej01 ::

spusti prime95, da ti testira enih 12 ur, pa ce bo kaj zastekalo jim povej da ne dela ok.

lp jenej
P5Q PRO, E7300@3400Mhz, 4GB@... itd :D

Business ::

Aha hvala. Nisem vedel kaj je to za en program. Hvala

Jenej01 ::

poglej malo po slo-techu, bos nasel. ni problema.

lp jenej
P5Q PRO, E7300@3400Mhz, 4GB@... itd :D

Business ::

hvala! mi je stric google poiskal o tem vse.:)

CaqKa ::

če se ti kakšen program ne zalaufa občasno, to nima veze z hardverom (razn če ti klik na miški šteka), ampak samo z softverom. updejti si driverje.

Business ::

Opazil sem, da mi zašteka tudi med kakšno igro za 3 sekunde potem pa je vse ok. No naložil sem SP2 pa tega prekinjanja ni več toliko oz res tu in tam pa še to samo za delček sekunde. No odločil sem se za ponovno namestivev XP in gonilnikov in SP2, pa zaenkrat dobro kaže. Hvala CaqKa

Jenej01: Ta program mi je testiral laptop 1 uro in je našel eno napako oz. je napisal da je možnost da se to zgodi 1:230000. Tak da je to zelo mala verjetnost. Verjetno je bilo nekaj z driverji narobe. No bom videl čez čas. Hvala vsem

kix ::

Glih se odločam za nakup 159w. Torej baterija ne bo držala 3,5 ur? Ali bo kaj bolje če išlem 15 monitor? Sicer ste zadovoljni? Jaz sem izbral procesor 1.6, 512mb, in 60gb disk. Ostale zadeve vse delujejo normalno:wifi, bluetooth,...?
LP KIX
Kix

Jenej01 ::

ja vse deluje ok, baterija sicer samo 2 uri, ampak ok, je pa grafika superiozna, ekran je rejs kvalitetn (kar tud pobere baterijo), ni mi ga zal, edino tipkovnica je res bol boga, zdaj ko sem probal se ostale, ampak me niti slucajno ne moti, je ok.

lp jenej
P5Q PRO, E7300@3400Mhz, 4GB@... itd :D

delfinus ::

Js imam 157ko, z 15,1', 60Gb, ATI 9700, DVD/RW, in se mi zdi tudi zelo dober in sem zadovoljen. Je super tih in tudi tipkovnica ni tako kriticna.

lp, D.

Phoebus ::

A zna kdo iz lastnih izkušenj povedat kakšna je dejanska razlika med 158W in 159W zaslonom? Ker se mi zdi čudno da ima novejši (159) nižjo resolucijo kot 158...stari laptop mi je pobralo in moram ta teden nekaj kupit pa razmišljam in gledam...Drugače izgleda 159 velik boljši (256 v 128 vram, TV tuner, etc.), 158 pa ima večjo resolucijo in webcam...

Svetujte mi :8)

Business ::

Zgleda da sem imel povožene windovse. Sem nanovo naložil in zdaj nič ne prekinja. Ima še eno vprašanje Jenej01: Ta 159W ima kao nek video vhod. Pa me zanima kako se to vklopi oz kako se to uporablja. V navodilih sicer zelo malo piše oz samo piše da je to video vhod (opcijsko) nekateri modeli imajo celo tv tuner. Kak se to uporablja oz ali potrebujem še kakšno posebno zunanjo napravo? Mogoče adapret ali kaj? Je potrebno kje to vklopiti?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Business ()

gibson ::

Imam prestigio 157 in ga ne morem zbuditi iz standby-a. Če pa pritisnem power gumb, mi sicer zalaufa, vendar ostane ekran še vedno ugasnjen in pc se ne odziva na nobeno tipko. Je zrel za servis ?

Utk ::

Sm mel podobno, novi gonilniki, morda še SP2 reši marsikaj. Mislim da so bli prav neki stari gonilniki krivi, mislim da celo od grafične.

gibson ::

SP2 ni problem, ker je instaliran.

Utk ::

Zakaj meni na tem pentiumu M 1.6 povsod kaže največ 1200 Mhz? V BIOSu se tega ne da nastavljat.

Phoebus ::

Kupil sem 159W in sem zelo zadovoljen. Do zdaj sem odkril samo en bug, ampak glede na tenkost spodnjega dela ohišja mislim da ni šlo drugače- disk je vgrajen pod desno roko, tako da v desno roko nonstop greje, leva je pa na hladnem (kar ni glih najbolj zdravo).
Samo glede na to, da je danes ogromno laptopov narejeno tako, mu to hibo oprostim :)

Drugače pa kul, kul, evo naspal sem se, zdaj grem pa dat gor Linux >:D

Juventus ::

Torej videl sem tole Temo. Prestigio in Solonote naj bi bila enaka. Odlocil sem se ze skoraj 90% za solonote, pa me zanima ali je kaka velika razlika z prestigio ker specifikacije so res skor identične.

delfinus ::

Danes mi je sam od sebe, po slabem mesecu in pol crknil back light na LCD, tako da je tema. Jutri gre na servis.

delfinus ::

Pohvale servisu (Cadez-ing). So mi zrihtal v no-time. Sel je inverter.

mitjaje ::

Lucky one :))
www.ultrasplet.net

hrcek ::

Ja kerga s ebol splaca nabavt(cena/kakovost) prestigio al solonote recimo prestigio nobile 157 k je v bof-u akcija 289k
->hrcek

nurmaln ::

nobenga od teh dveh :(

Utk ::

157 je na enaa sigurno cenejši. Edino opremo moreš bolj natančno pogledat... Za ta keš je dober.
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Se en nakup prenosnika - tokrat do 400.000SIT

Oddelek: Kaj kupiti
362449 (1782) rokleb
»

Prestigio Nobile 158W

Oddelek: Kaj kupiti
345075 (3405) okfec
»

Compaq laptop konfiguracija?

Oddelek: Kaj kupiti
6856 (767) glinik
»

Kateri PRENOSNIK kupiti ?

Oddelek: Kaj kupiti
222816 (2349) Arthur
»

Kateri prenosnik vzeti?

Oddelek: Kaj kupiti
453302 (2087) Lex

Več podobnih tem