» »

IMAM PROBLEM (Abit+Athlon+Prophet)

IMAM PROBLEM (Abit+Athlon+Prophet)

Kriko ::

Imam problem z zmrzavanjem Računalnika. Večkrat mi zmrzne ko se končajo nalagat Windowsi (probal WinME in Win98), ali ko končam snemat CD, zmrzne tudi če ga pustim več minut namiru) Imam Abit KT7a, Athlon 850, 256 Ram, Prophet II MX 64MB. Probal sem par nastavitev spremenit v Biosu katere sem najdel na različnih straneh vendar problem ostaja. Če mi lahko pomaga ali če je kdo imel podoben problem prosim za nasvet-pomoč!!
kriko

EvilK|NG ::

Ja jst sm mel podoben problem na ABIT KT7A ko sem prešel na njo iz intela.Ampak problem sem ze rešil, kriv je bil napajalnik premau močn zdej dela pa ok.Kolk Watt napajalnik maš?
Play your Cards Right !

Gandolf ::

;( Jest mam isti problem. Samo mal dvomim da bi lahko bil napajalnik kriv. Stvar se ponavad obes takrat ko ma CPU najmanj dela, se pravi najmanj porabi (+dejstvo da se obesa samo v winsih in velik bol ce mam vklopljen 4x AGP). A si ti sigurn da nisi se cesa druzga zamenju skupi z napajalnikom?
The Lord Of The Hangs

VASkO ::

za 4xAGP in sploh za AGP na VIA+Nvidia obstaja zdravilo, ki dela z mojo MSI 816 (Geforce2 MX) in platami Epox 8KTA+, (Epox 8KTA3+, Abit KT7 RAID in KT7A RAID ter MSI Turbo. Temu zrdravilu se rece AGP4X.reg. Postabilizira vsakrsno delovanje AGP (2x,4x) v tej kombinaciji. Probaj, mogoce bo tebi tudi pomagalo.

bluziver ::

jest imam tudi podobne težave, le da gre tu za Soltek ploščo, Durona 700. Zmrzne ponavadi takrat ko procesor nic ne dela . Močno dvomim da je kriv napajalnik.Mogoče pa je res s temi AGP-JI kaj narobe.

Kriko ::

Napajalnik imam 300W, zato ne more bit to krivo. Nekaj sem slišal da treba voltažo znižat na 3.30, ker naj bi default (3.40) delalo probleme.
To sem včeraj tudi naredu in je vsaj tiste dve uri ko sem še delal z PC-jem zgledalo boljše. Bom javil. (to sem prebral na strani Abit-FAQ)

Kriko ::

VAsKO!
Hvala za nsvet glede AGP4X ter za site. Sem ga snel in bom probal!!
kriko

Kriko ::

VASko!
Če imam prav je stran katero si mi nakazal za snet Popravek za registre, od Mariborske univerze. Zanima me če se da tam dobit še katere druge zanimive downloade ali informacije glede samih računalniških hardware/software??
kriko

VASkO ::

stran (prostor) je z mojega acoounta na uni-mb (sem student), tam sem se vcasih gor mel navodila za geforce2mx navijat preko biosa pa folk ni nic azumel sem popizdo pa dol zbrisal - meni pa lepo dela

Kriko ::

Sam imam Prophet II MX 64mb, zato bi te prosil, če se ti da da mi razložiš navijanje preko Biosa.ž
Sam se dokaj spoznam na Bios in take stvari tako sem resen interesent. Lahko tudi na moj mail:
kriko@gsm.mobitel.si
kriko

OldSkul ::

Jap jest imam Msi turbo plato ter Msijevo grafično MX 2,bom tud probal ta program ker tud meni zmrzuje sam imam pa švah napajalnik 235W ,tako da je tud to narobe!

Gandolf ::

Ej tale reg fajl men bol mal pomaga. Ocitno da mi vklopi AGP x4, (ta je lahko v biosu tud izklopljen, pa ni nobene razlike vec) kar pa mojmu sistemu vse prej kot pomaga. Po tej modifikaciji registra mi stekne po veckrat na dan (drugace mogoce enkrat na teden).;((
Upam da ma se kdo kaksno drugacno idejo.
The Lord Of The Hangs

Kriko ::

Moram povedat da meni je "štekalo" tudi do 30X na dan in je pomagalo samo trdo resetiranje. Par dni nazaj pa sem dobil na netu (forum iz italijanskega site) info da je lahko krivo tudi če je default voltaža narobe. Jaz sem imel I/O nastavljeno na 1.750 kar je bilo v redu. Voltaža pa je bila default na 3.30 in to je bilo krivo za vse "zmrzali". Po spremembi in nastavitvi na 3.20 mi računalnik dela super, saj lahko delam kar se mi zahoče in ne zmrzne več. Tudi vsa dela pri katerih je prej zmrzno zdaj delajo v redu.
Poglejta vaše nastavitve in probajta spremenit tako kot sem jaz.
Upam da vama bo pomagalo!!
kriko

VASkO ::

samo to navijanje z BIOSa ni kot npr. pri platah, ampak tu pac spremenis BIOS z novimi frekvencami, da ti ni treba preko gonilnikov overclockat (ko se vedno po zagonu winsow zazenejo nove nastavitve frekvence je to vcasih pri meni privedlo do zmrzali..., zato sem modificiral BIOS)

ce se te zanima, dobis, samo reci

Kriko ::

Če mi boš povedal postopek sem pripravljen to probat. Ko mi pošlješ navodila če mi kaj nebo jasno te bom vprašal. OK??
Še enkrat moj mail:
kriko@gsm.mobitel.si
kriko

luka ::

Tole je skor zihr rešitev:
čeprav se ti bo zdel tole butast pa tak pa vseen naret kr je uglavnem pri vseh 850-kah problem da so že tovarniško overclockane zato potrebujejo za stabilno delo precej višjo napetost. Nastavi napetost na 1.8 V al pa celo na 1.85 V- ampak to naret na plati tak da ti bo bios javlju to napetost in ne kak program v winsih. Edino kar moreš potem pazit je na pregrevanje, če maš normalno zrihtan sistem brez nekih strašnih overclockanj sploh ni problema. Prej ko so ti pa govoril o napajalniku pa tolk da maš 250W pa ne sme bit nobenga problema

Kriko ::

Sem probal najprej spremenit core voltažo na 1.8 in tudi na 1.85 (default je 1.75), ampak ni pomagalo. Ko sem pa probal I/O voltažo znižat iz (default) 3.30 na 3.20 je bilo konec vseh problemov, računalnik ni zmrzno niti enkrat več!!
kriko


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Neki ne razumem s to Abit KT7A-RAID

Oddelek: Pomoč in nasveti
141256 (1072) VASkO
»

Vsi, ki ne morete spraviti FSB-ja na 133 pišite sem (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
684329 (3370) rc-car
»

Mama plate za AMD procesorje in Vas izkušnje ?!?

Oddelek: Strojna oprema
301445 (1013) gorazd
»

ASUS vs ABIT

Oddelek: Kaj kupiti
301690 (1356) BigFoot
»

FSB, win nestabilni pri 107mhz

Oddelek: Navijanje
231720 (1476) VASkO

Več podobnih tem