» »

[MP3] predvajalniki s flash spominom

[MP3] predvajalniki s flash spominom

««
4 / 13
»»

M.B. ::

NAPAKA z moje strani kupil sem model z 512 MB pomnilnika, cena pa je za 256 MB.

BTW. Kaj je normalno, da ga še nimam?

Ga že imam
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: M.B. ()

tomaz321 ::

Mene pa konkretno zanima:

1. Kako se obnese tale MUVO- glede na to, da je un usb stick le zataknen v ohišje celotne naprave, kakšna je verjetnost, da zadeva pade ven (sprašujem, ker bo ta zadeva zame uporabna predvsem med opravljanjem športnih aktivnosti- tek)

2. ali ima kdo kakšne izkušnje z Mercury IXA 333 i; všeč mi je ker se ga da nadgradit s flash karticam

3. ali je iRiver vreden tega denarja


Skratka iščem zadevo, ki bi bila primerna za šport (v vodo ga ne mislim metat, tako da mi ne napisat Canyon je vodoodporen), glavno mi je :
-dober zvok (jasno in glasno) - mislim da tu prednjači iRiver, pol mu pa sledi MUVO; glavni razlog za nakup tele zadeve je poslušanje, ker navaden usb flashdisk (služben) že imam
-zunanje baterije (AA oz. AAA)
-enostavnost uporabe- podpora direktorijem in možnost enostavnega pretikanja
-robustnost (glej 1. - uporaba pri teku)
-prednost je, če ni potrebnega kabla oz. posebnega softwareja (iRiber-ja baje ne zazna brez softw.)za priklop na pc

Skratka iščem enega, ki bi ustrezal tem karakteristikam (nočem jajc - raje dam malo več keša)! Lastniki MUVO-tov, iRiverjev, Mercuryjev & co., please help!

M.B. ::

Jaz sem ravnokar dobil tega Muvota, in tisto, da je iz dveh delov, kar dobro skupaj drži, gre težko narazen, na WInXP sem ga samo v USB noter dal in dal gor skladbe brez problemov. Za kaj več pa malo poglej po tej temi na drugi ali pa tretji strani so opisovali Muvota.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

iso2000 ::

tomaz321:
Jaz sem o iRiverju že kar nekaj napisal na forumu. Vendar naj ti bo. :))
Lastim si model 899 in bom na kratko opisal tega. Meni se zdi precej kompakten in dobro izdelan. Ohišje je skupaj zvijačeno z vijaki - to se mi zdi, da že nekaj pove. Tudi plastika iz katere je ohišje se mi zdi kar trpežna. Jaz ga imam v zaščitnem kondomčku, ki sem ga dobil zraven. Uporabljam ga tudi med fizično aktivnostjo (tek) in za sedaj deluje bp. Ene parkrat mi je tudi padel na tla, vendar brez posledic. Zvok se mi zdi zelo dober, zadeva ima na zalogi dovolj moči in lahko poslušaš tudi v hujšem hrupu (zraven prometnic...). Z eno AA baterijo deluje resnično dolgo. Ne vem, če obljubljenih 40 ur, vendar pa meni ob zmerni uporabi služi ca 14 dni. Uporabljam NiMh 2200mAh baterije. Skladbe lahko urejaš v direktorije po katerih se brez težav premikaš. Zaslon je dobro pregleden in čitljiv, kljub majhnosti. Malo me moti, da moram uporabljat kabel za prenos podatkov, čeprav, ko si enkrat nafilam predvajalnik z glasbo, kar nekaj časa ne spreminjam vsebine - gor stlačim kakšnih 170 skladb, tako da... Hitrost prenosa bi bila lahko višja, ker zadeva je sicer hitrejša kot USB 1.1 vendar več kot ca. 2MB/s ne zmore. Pa še nekaj s čimer se pri iRiverju zelo hvalijo: nadgradljivost firmware-ja. Na strani izdelovalca se dokaj pogosto da dobiti posodobljene verzije firmvera, tako da popravki so. Tudi sam sem v zadnjih 3 mesecih nadgradil zadevo ene 3x. Dobi se tudi firmware, ki player spremeni v navaden USB disk. To sem tudi preizkusil in zadeva deluje brezhibno. Vendar naj bi ob uporabi programa za prenos podatkov, le-ta deloval malenkost hitreje, tako da sem prešel nazaj na ta sistem. Pa še za Linux sem našel en fin program, ki deluje bp. Drugače se da playerju nastavit "svega i svašta" od časa osvetlitve zaslona, kontrasta, do tega kako bo prikazoval id3 tag, če sploh, pa ura, budilka, nastavljanje snemanja, kup različnih prednastavljenih eq-jev, pa lastni eq, pa... Skoraj kar češ. Če te pa še kaj zanima, pa kar pogumno!

LP

Matako ::

Tomaz331: Glede Mercury IXA 333i
+ Zelo solidno narejen - tisto srebrno je dejansko neka prevleka iz matiranega aluminija, tipke so ok, vtičnice in reže zaščitene z gumo.
+ Reža za SD/MMC. Praktično, plus lepo je, da predvajalnik pravilno dojame, če se med delovanjem vzame/vtakne kartica in temu primerno popravi število komadov.
+ USB 2.0
+ Zložljiv navaden vtič za USB - Zanimiv patent, pride prav, ker potem ne rabiš kabla.
+ Deluje kot USB disk (oz. dva, za čitalec in interni pomnilnik posebej), tudi kadar ni baterij.
+ Ni treba preklapljati med internim pomnilnikom in karticami - vsi komadi so na enem mestu.
+ FM Radio.

- Sicer lahko enostavno na diske pomečeš imenike, vendar pri predvajanju ne moreš skakati po imenikih, ampak stvar enostavno naredi eno dolgo listo komadov. Glede na to, da ima ta predvajalnik lahko precej pomnilnika (zaradi kartic) postane to zelo nepraktično!
- Ne vem zakaj, samo ko ugasneš predvajalnik si ne zapomni zadnje pozicije v listi - spet, pri veliko komadih je to prava jeba!
- Majhen zaslon
- Neroden vmesnik - tisti 3 gumbi (play/pause, EQ mode in A-B repeat) so malo čudno izbrani , bolje bi bila kaka druga kombinacija, še posebej ker PAUSE ni isto kot STOP! Da je glasnost na joysticku je tudi slabo, ker lahko pomoti preskočiš komad. Tudi izbira radia in izbiranje postaj je nepraktično.

Skratka da povzamemo: hardversko je naprava super, firmware je pa totalen poden!!
/\/\.K.

glitter ::

Malce drugačno vprašanje glede teh playerjev. Imam več dolgih MP3 datotek, tudi po eno uro. Če neham poslušati na polovici, hočem naslednjič nadaljevati tam, kjer sem začel. Kakšne so vaše izkušnje s premikanjem naprej / nazaj po MP3ju? Ima kateri player dvo ali več stopenjsko premikanje (npr. začne počasi, potem pa hitreje).
Enkrat sem imel en MP3 diskplayer pa sem moral držati tipko za naprej po nekaj minut, da sem prišel na željeno točko;( .

CaqKa ::

jaz lahko samo to povem da diva gem nima tega rešeno. ena stopnja.. pa držanje tipke v tri krasne :)
je pa res da slišiš zvok med previjanjem

zavajon ::

Creative muvo tx fm ima previjanje tako, da do 1. minute previja 6s, nato pa vedno hitreje, tako da nekje od 7. minute s hitrostjo cca. 2s/min. Vendar od 47. minute naprej ne izpisuje več trenutnega časa na displayu, čeprav previja. Ima možnost poslušanja med previjanjem.

lp

M.B. ::

Pa CREATIVE MUVO TX 512MB + FM ko ga ugasneš ostane tam kjer je prej predvajal.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

pingec ::

a verzija brez FM ma sound recorder?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

tomaz321 ::

MUVO problem!

Mene zanima, če imate lastniki MUVO-tov res probleme, kot jih opisuje tale spletna stran?

SKRATKA:
- med pesmijo tipu vsake toliko časa spusti pisk, ko pa gre še enkrat skos, pa se to pojavi na drugih delih ==> pomeni da ni kriv slab posnetek ampak aparat. Baje da je tip naložu novejši firmvare, pa se je zadeva še bolj pogosto pojavljala!

-če poslušaš pesem in ima displej prižgan- osvetlen, pol se od zadaj sliš en zvok - bzzz

Miselov ::

Ja Tomaz, sam sem imel Muvo TX FM 512mb in se je ta zvok res pojavlju (moteč pisk).Zaradi tega je vseeno zelo dober mp3 player.Na zalost sem ga izgubil in sem bil prisiljen kupit drugega.Zato sem nabavu Philips Key013, ki pa teh problemov nima in ima res izvrsten zvok.Si tudi kot Muvo zapomne kje je končal ob izklopu in od tam nadaljuje ob naslednjem vklopu.
Philips.a prodajam, ker so mi izpolnili željo in mi kupili za rojstni dan Apple Ipod!

Lep dan še naprej.

Miha

tha_man ::

Jaz nisem nč takega opazu, pa sem prav iskal če je res, ker sem tud vedel za to stran pred nakupom. Po mojem je to bolj problem modela N200, ker sem le v debatah o tem playerju zasledil te probleme. Tisto o buzzu ob vklopljenem backlightu displaya pa je res, kot sem napisal že zgoraj, ampak je bistveno bistveno tišje kot na unem posnetku. Osebno ga na slušalkah sploh ne slišim, le na zvočnikih sem ga opazil ko sem dal bolj na glas. Sem si gor naložu tud posnetek buzza iz te strani, in ne vem al so uni kaj mučkali al je N200 model res toliko hujši od TX, ker tisto je bilo zelo slišno že pri nizkih glasnostih na slušalkah.

Imam pa najnovejši bios za TX, ki je bil naložen že ob nakupu.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

glitter ::

Hvala vsem za odgovor.
Zavajon, to je to, kar me je zanimalo.
M.B., to, da si zapomni, kje je ostal, je pa sploh odlično. MuVo torej.

vidi ::

Slišal sem že muvota in ima slabši zvok od iRiver. Slednji je pa blizu mpio-ta, kateri pa se meni osebno zdi 1a zadeva.

Sam nisem lastnik nobene naprave, ampak ene par sem jih pa slišal igrat! Slišal sem tudi že nekaj (ene no name firme), ki so na papirju ponujale veliko, v praksi pa je bil zvok res zanič!
Prodajam bučke!
Dej kup si liziko!

tha_man ::

iRiver ima najmočnejši ojačevalec med vsemi, zato tud verjetno izpade najbolje. Mene pri njem moti da moraš gor dajat nek čuden firmware da ga lahko uporabljaš kot USB disk (sicer si omejen na nek njihov softver, kar meni osebno sucks) in da rabiš kabel za priklop na računalo. Tud poceni ravno ni. Je pa kul da baje ful dolgo zdrži z eno baterijo (navadna AA) in da ima močan ojačevalec. To velja za serijo 8xx, katero sem si tudi ogledoval sedaj, a se potem raje odloču za Muvota.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Pithlit ::

Tole sem si nabavil iz par preprostih razlogov (zelo subjektivnih): velikost in teža me ne brigata dokler je vse v razumnih mejah - mal manjši je od navadne kasete pa hkrati mal težji. V naših krajih lovimo celo 4 radijske postaje, tako da FM radia ne potrebujem (ga nima), diktafona v 28ih letih niti enkrat nisem rabil tako da lahko normalno živim brez njega. Je relativno poceni (12.5K SIT). Ni neke razburljive oblike kar meni osebno paše. Kle se mi valja ena 512MB CF kartica k ne vem kaj z njo - oz. zdaj vem kaj z njo :P . Fajn je to da je nadgradljiv (trenutno baje do 2GB, podpira pa CF-I, CF-II in microdrive).

Minusi? Zgoraj našteto pa še plastik fantastik slušalke (pri nižji glasnosti imajo presenetljivo dober zvok... ampak bom boljše kupil ob priliki). Vstavljanje baterij je mali izziv... potrebuje pa 2 AA bateriji, kar je že mal večji minus. Aja, pa USB1.1 je (baje). Ne da se previjat komada oz. da se preskakovat le po en komad naprej/nazaj.

Plusi? V bistvu sam ta da bere CF kartice in posledično cena. Equalizer ima nastavljiv. JogDial. Playliste se da delat. Tipke se lahko zaklenejo. Na komp se poveže kot navaden USB disk (Win in Linux preverjeno deluje, Mac-a pa nimam ampak domnevam da večjih težav ni). Upam da bo možno tud OGG muziko predvajat glede na to da se ga da flešat. Če se komu zdi fajn pa pogreša radio in diktafon pa lahko pogleda tega.
Life is as complicated as we make it...

benko ::

Hej !

Vem, da je že nekdo opisal "RED SKY 256MB" tukaj. Vseeno sprašujem še koga, ki ga ima v lasti za mnenje.

Kakšna je kvaliteta zvoka v primerjavi z MUVo, Canyon ?
A bere direktorije ?
Kakšna je kvaliteta izdelave (primerno za tek, basket, kolo ?) ?
A uporablja kakšen poseben kabel za priklopit na PC?
Kako deluje kot USB ključek ?

Hvala !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: benko ()

tomaz321 ::

Če kdo kaj po Avstriji hodi ima Mediamarkt od danes naprej ene super akcije!

Med drugim tudi MP3 player s 512 MB za 69EUR (16,5k SIT)!

maligor ::

(primerno za tek, basket, kolo ?) ?benko karkoli boš iskal za to kar si opisal boš težko našel [;( če pa najdeš mi pa javi (za tek rabiš odporno na udarce,za kolo rabiš odporno na vlago,vodo,udarce....)vem iz lastnih izkušenj zaenkrat ga jst nisem našel čeprav so določeni že svetovali kaj bi blo uporabno ko pa greš mal bolj iskat pa vidiš da to ni to, da te zadovolji samo 50% al pa še to ne ...v trgovinah pa itak noben nima pojma ker noben to praktično ne stestira sam hvalijo se ...

borutz ::

tole nasel sem na nemskem e-bayu:
M5 Musicman Deluxe 1GB MP3 Player

prodaja se za priblizno 70 -80 eurov.cca 18.000 sit za 1GB MP3

naj eden ki se bolj zastopi nemsko malo prebere ce je soliden al ne.

ker to je kar poceni glede na nas trg 8-)

Border ::

Pozdravljeni. Kupujem MP3 predvajalnik za cim manj gnarja...

AIPTEK MP3-S3 FM - 11.990,00 SIT
tukaj

Mercury MP3 predvajalnik iXA 190i 128MB - 11.988,00 SIT
tukaj

To je za cca... 25 pesmi, kar je dovolj... in delovanje za cca 8 ur... cena pa ugodna...

Kam mislite o zgornjih modelih? Katerega bi izbrali vi?

ZANIMA ME TO:
- Ali kaj motijo treslaji predvajanje skladb? Ker jaz bom to imel ko bom tekel ali kolesaril...
- Za to potrebujes AAA alkalno baterijo... kako se jo polni? Je prilozen kaksen polnilec, ali morm met svoj drugi polnilec.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Border ()

kixs ::

Border:

1. Kupis tistega, ki ti je bolj vsec!

2. Ker so to FLASH predvajalniki, jih tresljaji in podobne reci nic ne motijo!

3. Ali kupujes AAA baterije ali pa kupis AAA NiMH polnjivo baterijo in polnilec. Skupaj bi te prislo ene 5K sit, pa se eno za rezervo sevede :) Polnilca zraven za ta denar seveda ne bos dobil!

LP

svinjak1 ::

Ojla!
Berem in čakam in čakam :) vendar se nobeden ne oglasi več glede Canyonov
Zanima če ima kdo CN-MP3SE 256MB/512MB Sport Edition in kako se obnese. Naj bi imel skoraj vse, vendar se je nekdo nekaj strani nazaj pritoževal, da ima slab zvok. Torej če se me kakšen lastnik te igrače usmili ker cincam a naj ga kupim al naj še malo počakam da iRiverjem pade cena :)
Najlepša hvala!

maligor ::

svinjak1
ej cyb3r ga ma mal nazaj poglej pa boš našel,če mene vprašaš je malenkost prevelik ...>:D

Ted ::

Pozdravljeni!

Tudi sam mam blazne težave pri izbiri primernega playerya... Dejstvo je, da bi verjetno vsi najraje iriverja a igrača žal ni poceni. Poleg muvota mi je v oči najbolj padel elson EM 210H link, sicer 256mb verzija, ki je za 20k naprodaj v Leclercu. No, zastopnik za firmo pri nas je tu, je pa cena skoraj enaka muvotu... No, player ma zelo solidne specifikacije (max. izhodna moč 13mW, ročne nastavitve equalizerja), morda je celo boljši od muvota... Kar se videza tiče gotovo:). Da ne dolgovezim, če ga je kdo slučajno nabavil v Leclercu ((jaz bi 512 verzijo, 256 mi je premalo), bi bil vesel kakega komentarja...

Skoraj pozabil... Ta Elson firma je pri nas očitno neznana, je pa bolj znana zunaj... Vem da elsone najdeš recimo v mediamarktu in ne poceni... Majo tudi ful playerjev na sd kartice (a-la Diva)...
Mah...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ted ()

Border ::

Ima kdo kake slabe izkusnje oz. kakrsne koli izkusnje z ""AIPTEK MP3-S3 FM - 11.990,00 SIT"" in ""Mercury MP3 predvajalnik iXA 190i 128MB - 11.988,00 SIT""???

tigrr ::

Ima kdo sledec problem: MUVO TX FM 512 mi prenaša podatke cca 1Mbyte/s, to je Full speed, deklariran je pa za 60 MByte/s (USB2 Hi-speed).

Sprobal sem na dveh prenosnikih, ki imata USB2 porte, izklopu druge usb naprave, pa ni spremembe? WTF?

tomaz321 ::

Samo za info. v enaa majo spet canyon 512 MB po 23k SIT!

tha_man ::

Muvo TX FM bi moral pisat s cca 2,5MB/s, brat pa z okrog 3MB/s preko USB2. Takšne so njegove specifikacije in tako tud men deluje. Na 60MB/s kar pozabi, če bi mel noter tako hiter flash bi plačal zanj *bistveno* več.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

tigrr ::

očitno je problem na strani prenosnikov.. Sem stestiral na navadni kišti in dela s 3MB/s..

En od prenosnikov je bil svojega časa vreden čez pol miljona in se hvalil z USB2 podporo :) Crap.

Ted ::

Pritisk je bil neznosen, padel sem pod bremenom iriverja, iFP - 899... Mam pa eno vprašanje za lastnike... Zraven sem dobil le pas za vrat (neckstrap), ne pa tudi pasa za roko(armband), za joging... Ker sem ga kupil tudi s tem namenom me zanima kje tega hudiča dobit... Mislim da je bil včasih del "osnovne opreme", danes očitno več ni. No, če kdo ve kje ga dobit oz. če ga kdo ne rabi in ga proda ga rade volje kupim...
Mah...

iso2000 ::

Kaj, a ni več zraven pasa za okoli roke?!? WTF! Jaz sem ga dobil zraven. Sem pa kupil stvarco pred novim letom. Morda so šli na zmanjšanje stroškov. Vprašaj na Eventus, ki so uvoznik za slo, če ti ga lahko zrihtajo.
LP

I-gor ::

Pozdravljeni

Kaj pa pravite na tole zadevico: http://www.maxfield.de/de/max_g_flash.h...
Na amazon.de stane 99 EUR, ma 1GB prostora, podpira tudi DRM. Kakšna so vaša mnenja???

LP I.
Meditate on this I will...

Border ::

Za vse tiste, ki nimate toliko denarja... priporocam:

- UNITED MP3 5511
- prenosni disk
- mp3 player
- 1x AAA baterija
- 10 ur predvajanja
- slusalke
- torbica
- 128 Mb
- 8.900 SIT
- INTERSPAR in SPAR
- 1 leto garancije
- SLIKA

SLABA LASTNOST: Nima radija FM

e-prodaja ::

Po mojem mnenju so zelo kvalitetni predvajalniki RED SKY, ki nudijo odlično razmerje med kvaliteto in ceno!
::. http://users.volja.net/topsicom/ .::

muhec ::

Imam DIVA GEMA 128MB
A je možno da kopiram mp3 komade iz diska računalnika direktno prek USB-ja na SD kartico( ki jo imam vloženo v mp3-ju DIVA GEM) ali je potrebno dokupiti čitalec kartic in na ta način kopirati na kartico?
Kdor visoko leta, daleč vidi...

CaqKa ::

če bi imel sd kartico bi probal.. tak pa nemorem.. sicer pa nevem zakaj ti ne probaš če praviš da imaš?

muhec ::

Jst sm dau samo primer, ker SD kartice še nimam (zato pa sprašujem).
Kdor visoko leta, daleč vidi...

krneki ::

A si ti ne pojavita dva (eden za kartico, eden za vgrajen spomin) Removable Diska, ko priklopiš player na USB? Pri MSI-522 se namreč pojavita, zato predvidevam, da je drugje enako.

CaqKa ::

heh nebi reko.. ker itak ne morš na samem predvajalniku obeh naenkrat uporabljat.

krneki ::

Očitno sta playerja potem zelo različna, ker pri meni deluje kot čitalec/zapisovalnik kartic in oba spomina se uporabljata naenkrat :D

marpe ::

Na strani MEDIA ONLINE sem našel tale mp3 predvajalnik. Naj mi kdo pove kakšne stroške in višino le teh bom imel če tole naročim. Zanima me tudi kje v avstriji leži njihova najbližja trgovina (Celovec???) in ali bi bila v trgovini cena enaka (mislim da ne).

LP

Clef ::

Kdo ve, koliko zvoka je moč posneti z diktafonom na mp3 playerju in kakšne kvalitete je ta zvok. Npr. za Creative MuVo TX 512 MB? Hvala.

marpe ::

a kdo ve kje bi se dal dobit CREATIVE MUVO N200 1GB v sloveniji do 35000sit

zajc33 ::

Zanima me ce ima kdo izkusnje z Teakom mp-200 in sandisc 512mb blue ali 1gb silver. Zanima me primerjava z muvo v/n200

marpe ::

a sploh še kdo odgovarja al samo še pišemo vprašanja

zavajon ::

Glede na to, da ti ni nihče odgovoril, ga najbrž za ta denar ne boš dobil. Kar je nekako razumljivo, če je najcenejši TX 512 na enaa 28.000.

destroyer =? ::

Mene pa zanima a ma canyon 512 mb sports edition equalizer, pa če je dobr če ga ma :8)?
life have two sides - lovely and horrible TASTE IT !

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: CaqKa ()

destroyer =? ::

Dons ga bom gotov kupu kakšna je pa kej kvaliteta zvoka? A so dobre slušalke? A ga je kdo kupu pa ve kuko je s tem:))
life have two sides - lovely and horrible TASTE IT !

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: CaqKa ()
««
4 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri Mp3 player???

Oddelek: Kaj kupiti
223969 (3010) zuzek
»

mp3 player

Oddelek: Kaj kupiti
343624 (2829) w3t80y
»

Prenosni mp3 predvajalnik

Oddelek: Kaj kupiti
222326 (1398) dragoonka
»

mp3 player

Oddelek: Kaj kupiti
282392 (1950) OSA
»

Mp3 predvajalnik

Oddelek: Kaj kupiti
61784 (1614) PARTyZAN

Več podobnih tem