» »

Odločam se za nakup nove miške...

Odločam se za nakup nove miške...

Mulh ::

Zanima me, kaj bi mi trenutno svetovali za nakup ?

Vem, da je MX510 zelo dobra miška, verjetno bom to kupil, ker igram tudi veliko razne igrice in podobno, vendar me zanima, kakšna pa je MX1000 in MX900 kaj so bistvene razlike?

MX510 dobim za 10k, MX1000 za slabe 17K, MX900 za 20K....
Se mi splača sploh dati toliko več ?

Mx1000 ima lasterski senzor, kaj mi to pomaga ?
MX900 ima bluetooth prenos, kaj je drugačen od tega, ki ga ima mx1000 ?

In seveda, kaj mi vi svetujete?

Pa, kaj naj naredim glede podloge ? Bel list kot do sedaj ?

Naj kupim raje MX510 in dobro podlogo, ali MX100 ali MX900 in slabšo podlogo, oz. ne podloge ?

lp
  • spremenil: Mulh ()

Matek ::

Mja, mx900 in max1000 odpadeta (nista za igrice, mx1000 ima kljub laserju še precej drugih hib), kupi ali mx510 ali pa (še bolje) razor diamondback.

Kar se tiče podloge, bi ti prav tako priporočal, da kupiš pravo namesto lista. Če imaš debelo denarnico, si privošči Icemata, sicer pa za 5 tisočakov dobiš xtrac zoom, ki je prav tako odličen.

Če te še kaj zanima, kar vprašaj.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

marnit ::

Osebno priporočam mx510 (doma imam mx500) in moram reči, da mi zelo ugaja. Če hočeš miške sprobat malo (oprijem...) pojdi v kako večjo trgovino (v Harvey Norman vem da ma neki mx900 za probo se mi zdi).

jurcy ::

Mulh ::

Da, tudi jaz zdajle berem o temle razerju, opažam pa, da vsi hvalite svoje miške, v tem primeru mx510, zakaj ?

Sam namreč vidim, da je razer mnogo bolj natančen in hitrejši od MX510?

Podloge še pregledujem...

Sedaj le še med tema dvema zbiram...

lp

jurcy ::

seveda tudi z mx510 ni nič narobe....samo če kupiš dobro miško žrtvuj obvezno denar tudi za dobro podlogo

Mulh ::

Seveda, vendar imel sem v mislih ceno 20k....

Tko da tale podloga za 5.5k bi mi lepo pasala, in me zanima, je eXactMat res toliko boljši, da je vreden šenkrat toliko denarja ?

Katero mi še svetujete okoli 6k podlogo ?

Kaj mislite o ti ?


lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mulh ()

celada ::

si lastim razer viper in ti lahko to mis samo priporocam oz razer viper diamonback saj je sam izbolsana verzija le te in ma vec gumbov. Priporocam tut eno dobro podlogo saj precej pomaga pr samemu premikanju misona.

Mulh ::

Ok, hvala, se bom jaz odločil kar za tegale :D

Samo podlogo še vedno zbiram med zgoraj omenjenima ?

lp

Mulh ::

Odločil sem se za Razerja in xtrac zoom, upam da je odločitev pravilna, glede podloge, mi vseno lahko še svetujete, vse se da še spremeniti :D

lp

Matek ::

Zivcek, čez icemat ga ni. Če boš dal 10k za podlago kupi icemat in ne tistega exactmata, zagotavljam da je najboljši, če nočeš žrtvovati denarja, pa xtrac, kot sem že povedal. Teh stvari sem že veliko preizkusil in ne govorim na pamet.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Mulh ::

Poslušal sem te, in sem vzel:

IceMata
;)

lp

Roadkill ::

fUnc > icemat :)
Drugac pa razor diamondback owna. Ampak je mis resno namenjena samo gamingu, ker za pisarnisko rabo obstajajo bolj udobne miske.
Edino kar me pri DBju skrbi je obraba teflonskih nozic, ker zgleda, da jih bo "kmalu" (v kakem letu) zmankalo. Bo pocas treba zacet drsalke nabavlat.

ZLOky ::

Da ne odpiram novo temo.

Jaz bi pa rabil čim bolj "udobno" miško. Miško uporabljam v službi cel dan (pribl. 6-7 ur). Trenutno sem imel same "obične" za par jurjev. Ni potrebno, da ima najvišjo preciznost, pa 16 bitni prenos... Prioriteta je ergonomija oz., da me roka ne bo več bolela. Ker trenutno je miš premajhna in jo v bistvu s prsti premikam, tako da dlan ne počiva -> trpi.

Gledal sem za MX1000, ki je kao zelo ergonomična. Po moje bi potreboval čim večjo miš. A kdo ve za takšno.

Lahko pa tudi kakšen nasvet, kako uporabljati trenutno miš, da bo roka čim manj trpela (zmanjšat/povečat občutljivost...).

alexb ::

Jaz imam tole http://www.enaa.com/oddelki/microsoft/p...

in moram rect da sem zelo zadovoljen. Poceni mis glede na konkurenco.

Sc0ut ::

Jaz ne bi svetoval razerja, ker premalo pro-gamerjev igra z njim in mislim, da to dovolj pove. Najboljso optiko imata mx510 in pa ms intelli explorer 3.0 . 4.0 ima slabšo! Tudi dosti progamerjev uporablja ti dve miši.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Matek ::

ZLOky, alexb ti ježe odgovoril, kupi MS wireless explorer 4, po možnosti usnjenega, pa tudi z MX1000 ne boš falil. To sta trenutno dve najbolj ergonomični miški.

Sc0ut, res je, da dosti pro gamerjev igra z ms explorerjem 3.0, vseeno pa ne govori na pamet. Najboljšo optiko trenutno ima samo Razer diamondback in nobena druga miška. Pa tudi med pro gamerji je bila odlično sprejeta, ampak kar tako ne more ratat popularna, saj je šele pred kratkim prišla na trg.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Roadkill ::

ZLOky pa za udobnost je dobro in predvsem zdravo nabavit "blazinico", ki preprečuje okvaro zapestja, ki je zelo pogosta pri stalnih uporabnikih računala.
Nekkao se mi zdi, da gaming odpravlja to zadevo, saj si pri kaki intenzivni FPS igri kar dobro ogreješ zapestje (sploh, če si low-sens player). Mene zapestje ponavadi začne bolet na šihtu.

Nekaj v tem stilu: http://www.cool-pc.org/cgi-bin/b2cshop....

Drugače pa glede ergonomičnosti pomojem z 510 ne moreš faliti, čeprov imaš na začetku feeling, kot bi držal v roki povoženo podgano.... Sčasoma pa se menda navadiš in je udobna.

DominusSLO ::

Se opravičujem, ker si nekoliko sposojam temo, me pa zanima koliko je zares pomembna podloga za optične miške? Jaz sem namreč zmetal podloge stran ko sem jo kupu in jo furam povsod ;)

Madmanmato vidim da obvladaš zadeve, zato bi te prosu za komentar.

Tnx, LP
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

Roadkill ::

Nisem lih MMM ;) ampak ti lahko povem, da je pri drsenju podloga pomembnejša od miši.

DominusSLO ::

roadkill tnx za dober namen, ciljal pa sem bolj na vlogo podlage pri natančnosti laserja
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

ZLOky ::

TNX.

Matek ::

DominusSLO, sodobnim miškam že ni več preveč pomembna podlaga, delajo ok tudi na mizi, ampak s pravo podlago se da pripraviti miški najbolj optimalen teren (Xtrac ZooM, ki sem ga omenil zgoraj, ima tak optimiziran vzorec, na katerem optične miške odlično delujejo).

Sicer pa, kot je povedal Roadkill, podlaga je pomembnejša od miške. Vsi ki menite, da na mizi miška dovolj dobro drsi in je nesmiselno vreči stran 5-15 tisočakov za podlago, predlagam vam testiranje kake boljše podloge. Po krajšem času zagotovo ne boste hoteli nazaj na mizo.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

alexb ::

Za vsakdanje delo in obcasno igranje kakega spila je povsem dovolj navadna pisarniska miza. Na tak nacin uporabljam eno cheap logitech opticno misko in dela dela ze par let bp.

Doma imam wireless MS mis in eno navadno malo podlogo (se od kroglicne miske) in tudi dela za moje pojme ok.
Sicer pa glede tega nisem tako zahteven.

:)

hokuto ::

mx1000 ima kljub laserju še precej drugih hib


MadManMato zgolj informativno... katere pa so te številne druge hibe?
doke!

Racunalnik ::

Kaksna je pa mx 700 k je glih vmes?
Drugace pa nevem ali sem jest pijan al kaj,ampak ko dajate linke za podlage za misi meni odpre samo od pccooling in mi kaze razne ventilatorje.
Pa od kdaj so podlage za miske od 5-10ksit do je ze pretiravanje.

Matek ::

hokuto, za igranje ni primerna ker je:

-pretežka (kot večina brezžičnih mišk)
-brezžična (logitech obljublja radio zvezo, ki je isto odzivna kot žične miške - KAO, po testiranju sem ugotovil, da se zamik vseeno opazi)
-ko miško dvigneš in premakneš crkne za pol sekunda in to v igri delaš pogosto, kar pomeni smrt

Racunalnik, saj sem napisal zgoraj, podlage za 5-10k so po mojem mnenju pošteno vredne svojega denarja. Če smo bili do sedaj navajeni na crappy OEM podloge za 200 sit, še ne pomeni, da se ne splača dat za zelo kvalitetne primerke par tisočakov.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

hostar ::

Še moje mišljenje o MX1000

Teža: ravno to mi je všeč
Oblika: fenomenalno se prilega obliki roke
Odzivnost: jz ne razumem kako se ti miš ugasne, men se ne, edin če mislš da se laser ugasne, ampak to se zgodi šele po 7s ko je dvignjena. sory ampak če tok cajta stojiš pr mer pri igranju preko interneta ko dviguješ miš in si jo ogleduješ, nimaš možnosti da prežviš. Meni ko igram Call of duty miš prav nič ne laga. Ne vem no. Jz ničesar ne občutm.

Boljše miške do sedaj nisem imel, o nakupu razerjove miši pa niti ne bom razmišlu, ker mislm da grše miši še nism videl.

Cranchi ::

lep pozdrav pred parimi urami sem prikorakal domov z novo podgano in sicer Wireless IntellsMouse Explorer 2.0 lether edition :D in nevem kaj naj recm upam da me boste vi malcek spravili k pameti, kar se tice same odzivnosti je vredu, mogoce se mi je 2 zgodilo da pri "potrebi po streljanju ko je bila panika" ni prijelo sm moral pritisnit seenkrat, kar se tice samega gibanja je veliko drugacnejse od logitechovega katerega sm bil navajen mnogo let.. nevem res nevem kaj naj naredim, z prodajalcem sm se dogovoril da ce mi nebo ugajala originalno zapakiram ter prinesem zamenjat ali pa po gotovino.. zdej pa kolebam med ali obdrzim slednjo ali uzamem Logitech® Cordless Click!™ Plus ali pa preprosto razorja diamonbacka ki pa sm se najmanj nagibam k njemu zaradi "zicnosti" prosim za nasvete cim prej..

hvala lepa

Matek ::

Don`Corleone:
Za logitech jaz ne bi šel menjevat, je ta explorer po moje bolj kvaliteten, če ti pa res ne ugaja, pa sezi po diamondbacku. S kablom je precej manj problemov kot pri navadnih miškah, ker ima tak tanek in mehek kabel, ki se manj zatika in ga manj čutiš.

hostar:
Oblike nisem kritiziral, tudi meni se je zdela miška izredno ergonomična. Kar se tiče teže - če ti to ugaja je OK, ampak dejstvo je, da je pri nekajurnem mahanju lažja miška precej bolj prijazna do roke, pa še majhne gibe je laže delati zaradi manjše sile lepenja. Glede dvigovanja pa naj povem, da sem 100% prepričan v stvar, to sem prebral v mnogo reviewjih in tudi ko sem sam testiral dotično miško, sem stvar opazil. Ko prideš do roba podlage in hočeš dat miško na sredino (recimo da maš zelo majhen sensitivity) -> če jo dvigneš in daš na sredino, zagrabi šele čez slabe pol sekunde. Lag je pa majhen, kot sem povedal. Ko sem miš testiral, ga po krajšem času več nisem opažal, tako kot ti, a pri direktni primerjavi z ožičeno miško je stvar vidna.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

Cranchi ::

ja najbolj me odvraca od imetja te podgane je to da sm govoril s kolegom in mi je rekel da menja baterije vsak tedn, ker miska je tako ali tako prizgana 24h samo z malcek zmanjsano mocjo optike.. torej res nevem.. tale logitech click plus je izredno dobro ocenjena po testih in je napisano na recimo tomshardware da ima nek RF sprejemnik ki pa ze dobesedno ni vec razlike med kablom in "kablbrez" :) tako da res nevem, kar se tice diamonbacka je supr supr ocenjena mis in vse samo problem je to ker zivna in ker ni tako odobna, oblika je taka kot logitech OEM za 2.5k opticna.. samo malcek vecja tako da nevem.. madmanmato podaj mi se kak nasvet prosim :=)

Cranchi ::

Ok, da ne odpiram nove teme bom kar tu prosil po pomoci!

Dan danes sm se potem odlocil za menjavo za to logitechovo zadevo clic plus rechargeable in glej ga zlomka ko hocm misko bliskovito premaknit v levo ali desno v kaki igri ali preprosto v windowsih res je da kr hitro vlecm pa se bolj low-sensitivity sm tako da kr dost premikat misi in podobno ampak res niti sanja se mi ne kaj bi lahko bilo, doma imam logitech 2.5k opticno deluje supr ceni pac primerno zastekava v levo in desno nic in se danasnja microsoftova IE 2.0 wireless je kar se tega tice delovala BP.. prosim za hitre odgovore predn fuknem vse cez okno v ljubljanico.. hvala

Roadkill ::

Dejansko nisi povedal, kaj je tvoj problem (še enkrat preberi svoj post), ampak mislim, da vem, kaj se ti dogaja.
Ko miš bliksovito premakneš levo ali desno ti kurzot nekje na polovici poti zašteka in se premakne le rahlo gor ali dol.
To se zgodi zato, ker je senzor miške prepočasen, da bi spremljal podlago in se mi strga. Probaj zadevo na različnih površinah in če se ti na vseh dogaja enako, pomeni da je miš preprosto slaba.
Meni se je to dogajalo pri InteliMouse optical 1.0, in se to dogaja pri vseh cenenih optičnih miškah. Nekatere miši to rešujejo z negativnim pospeševanjem (pri velikih hitrostih premika miš "bremza", da se izogne temu pojavu.
Odgovor je: boljša miš ali višji sensitivity.

Kakor vem so negativni acc odpravili pri 310 in 510. Za 1000 ne vem kako je s tem, lahko ti edino garantiram, da razer diamondback tega nima in se lahko izživljaš na vse pretege, ampak miš bo delovala brezhibno.
Meni je dva dni zatem, ko sem nabavil DBja frend pri 1:1 v ETju rekel: "...ok sej aim maš še vsen slab, sam ene parkrat mi pa ni blo jasn, kako si se lohka tolk hitr obrnu.." ;)

Zdej, če pa se teb dogaja kej povsem drugega, pa drugič bolje razloži situacijo. :)

Cranchi ::

zdravo..

sm se tako razveselil ob pogledu da je nekdo postal v ta topic :)
uglavnem dogaja se mi tocno to kar si omenil identicno ko poizkusam bliskovito premaknit levo ali desno kurizor preprosto zmrzne dokler se ne ostavim, v windowsih to se ni tako nadlezno ampak v kaki FPS igri pa izredno ker se preprosto nemoras ubrniti s sensitivityjem cca. 2 ali podobno.. torej Wireless IE 2.0 je kar se tega tice deloval solidno pa je imel zal druge hibe in sm se potem odlocil za tole misljujoc ha tole je pa logitech in bo spica, drugac mis mi odgovarja prilozene so bile 2000 mah akuju kar je presenetljivo ampak tole me je pa cisto dotolklo, mis niti ni nevem kako cenena ane 14.000k.. mx 1000 je pa 17-18k tako da res nevem kje je problem pri bivsi mx 700 se mi to ni dogajalo in je bila res supr mis, samo mi nekako negre v glavo mx serija ja stara kako leto dve tale click plus z nekim RF senzorjem je pa bolj sveza zadeva in ima take tezave, pa tudi podatek o DPIjih je cisto zadovoljiv 800..

Sedaj pa imam 14k, mislm za ta dnar grem lahko zamenjat, naj uzamem razorja DBja charmeleona ? ampak se vedno me nekako psihicno moti kabl zato me odresi muk in mi povej situacijo kako je motec, namrec ravno to je bil razlok nabeve nove podgane da me nebo kabl jezil.. je se kaka druga alternativa za 14k ? ampak mislim da sm vse pregledal mx 700 pa preprosto ne dobis, bi ga pa kupil takoj.. drugace pa nekako odpadeta mx 300 ter 510, ce ze bi na kabl bi izklucno DBja ostalo pa wireless..

hvala lepa za nasvet upam da bos cimpreje odgovoril da se pomeniva do konca..

edit: probal sm tudi razlicne podlage/podloge rezulatat je isti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cranchi ()

Racunalnik ::

Jest mam pa se cisto svezo in novo mx 700 zapakirano doma,ker se ne uporabljam novega pcja.Vsaj enkrat slism da mam kako dobro stvar.

Matek ::

Don`Corleone, kot sem zgoraj že poudaril, wireless miške pač niso za gejmanje, morda se da z novejšimi, tista logitech click je pa manj sodobna. Sicer je nov model, a vendar moraš vedeti, da se gre za nižji pisarniški logitechov razred (cena je primerna), ki ima del novih tehnologij (ergonomija - gumbi, komfort, ...), nekaj pa le manjka, seveda senzor, ki je še malce star.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Cranchi ::

seenkrat hvala vseem,

kupil ponovno icemata ter misko razer diamonbacj in vse kar lahko recm je fenomenalno.. malo se moram se privaditi ampak je supr res je odlicna in ni mi zal.. samo nekaj me se zanima kako programiras tipko 4 ter 6 da delujeta kot back ter forward v firefoxu ? in kako nastimas tipko 5 ter 7 recimo copy/paste..

hvala

Matek ::

Back in forward je meni delovalo že po defaultu, za drugi dve pa boš rabil razerjeve gonilnike.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Cranchi ::

aha supr sm dognal, gonilnike imam seveda gor in back tipka ze deluje ker preprosto klikens assign a key in da beckup in je to to, samo za forward pa nevem katera tipka je na tipkovnici to je problem ? 8-) kar se tice pa tist copy/paste pa das pomoje isto assign a key pa ctrl + c itd. grem probat :)

freserovski ::

kakšna je pa kaj ergonomija pri tej Razzor? In kako se kaj odnese pri delu z grafičnimi programi...?
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

mato22 ::

No jaz imam pa recimo Logitech MX310 pa sem full zadovoljen z njo. Lahko jo premikam kakor hitro hočem in vse dojema, v igrah dela super in se lahko obračam po mili volji, včasih še celo preveč hitro dojema :)

Mulh ::

Jaz imam sedaj icemata in razer mišaka :D

No tkole, prvi občutki so bili strašni, namreč prišel sem z navadne podloge, z navadne optične miške na tole :D Miš je naravnost fantastična, kar se tiče natančnosti, kabel me popolnoma nič ne moti.

Sem pa desničar in imam po 2 gumba na levi in desni strani, da desni strani, se mi zdita gumba nedostopna, ne vem a se to sam meni zdi, ali tudi drugim, vendar v igrici se nikakor ne morem navadit na tista gumba, da bi ju uporabljal v hitrih situacijah...

Poleg tega, imam problem z tema gumboma, saj mi jih v CSju prepozna kot kolešček, se komu to dogaja ?

Drugače pa miš svetujem, prav tako tudi podlogo :D

lp

Matek ::

Zivcek, ja, tista dva na desni sta manj uporabna, miška je pač simetrično dizajniranwa, da jo lahko uporabljajo tako levičarji kot desničarji, tako da je nekaj treba žrtvovati. Sicer pa tudi ti preveri gonilnike (namesti razerejeve, če še uporabljaš navadne od winsov), tam bi se moralo dat nastavit funkcije za vsak gumb posebej in ne bo problemov.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Roadkill ::

Ko se navadiš se povsem normalno da uporabljalt vse 4 dodatne knofe.
Jaz večino časa uporabljam le 3, ker četrtega ne rabim.

Cranchi ::

sm sprogramiral vse 4 stranske knofe supr, se ze navajam pocasi, mis je enkratna prav tako ze poznana podloga mislim da je ni boljse sem jih pa tudi sam sprobal malo morje..

Mulh ::

Ja seveda imam razerjeve driverje, v winsih že lahko sprogramiram tipki, vendar v špilu, ju sploh ne prepozna kot dodatni tipki, in res ne vem kaj na storim ?

lp

Stampl ::

bratranc ma mx1000 in velik igram na njej in ni nobenga problema za igrat...
sm navadnn se moras ker roka mal drgac lezi kuker na kaki za 3k
zrat teze je cist ql, da mas filing da premikas
oblika je specialna
da pa ni za gejmanje pa se nebi strinjal pa tist da se ugasn k je v zraku...nisem se mu(vsaj da bi drzal 1sec)
zaostanka pa tud ni čutiti

jackorsen88 ::

mene pa zanima če bi TALE MIŠKA delala z TEM BLUETOOTH ADAPTERJEM ali mi kdo priporoča kakšen drugi adapter

hvala
Ko je neho Brad Pitt, je začel Pete Sampras!!
----> http://vurcer.ath.cx/ <------

kotnikd3 ::

D ne odpiram nove teme:
Kupil bi miško LOGITECH G5, zraven pa še podlogo Razer eXactMat. pa me zanima če se bosta ta miška in podlaga ujemala.
velikokrat sem že prebral, da se Logitehove miške G5 in G7 ne ujemajo s to podlogo (control), sj jih fuka laser.
?????|O


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podloga za mx 518 (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
614248 (3157) strictom
»

Podloga

Oddelek: Kaj kupiti
281581 (1233) nodes
»

Natančno drseče miši?

Oddelek: Strojna oprema
352196 (1507) gzibret
»

Katera podloga za miš??

Oddelek: Kaj kupiti
6898 (856) nodes
»

Podloga za miš

Oddelek: Kaj kupiti
121014 (816) kuglvinkl

Več podobnih tem