» »

TV - TUNER ???

TV - TUNER ???

J-A-G ::

Kateri TV tuner mi priporočate. Mora imei daljinca - OBVEZNO. Radijo je priporočlijv in ni obvezen, programje mora biti enostavno. Povejte mi katerega naj kupim in po mižnosti kje.8-O:)

NiggerBob ::

ATI-jevi tunerji imajo OK sliko. Sem testiral tudi Winfast TV 2000, pa je škoda besed.
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

Milko ::

Yep, ATIjevi definitivno. Pa se teletekst more met ;)

andrej ::

zelo dobri so Haupauge, mas pa jih celo vrsto, z radijem ali brez, itd... www.haupauge.com.

matevzm ::

Jaz sem slisal ze cisto nasprotujoca priporocila.
Od testov (nemska revija, mislim da Chip), kjer so priporocali Pinnacle (ne vem za daljinca), do drugih, ki so preklinjali Pinnacla, da ima na video vhodu prevec suma in roza crte in priporocali Zoltrixa, do tretjih testov, kjer so hvalili sliko Averja in video vhod na Lifeview in Pixelview.
Ne vem. Razlike so ocitno majhne in se lahko spreminjajo ob novih revizijah. Glavni cip je na vseh karticah isti, razlika je samo v tunerju (Philips in Temic sta dobra) in upostevanju navodil proizvajalca cipa. Razen zvoka (ta je obicajno locen cip) pa dela tudi SW iz ene na drugi.

andrej ::

hja se ne morejo zmenit kaj?
Jaz mam ze part let TV tuner od Siemensa, ki ma Philipsov tuner. Pred leti je bil kar drag ampak je mel za tiste case najboljso sliko. Ze samo, da je imel driverje za NT 4 ze leta 96 pove vse. In ti driverji delajo tako v w2k, kot tudi v whistlerju. Temu se rece kvaliteta! Ne pa neki tajvanci, ki se se zdaj mucijo z w2k driverji...
:D
Program je bolj spartanski, vendar ma tudi teletekt, pa misli, da se da tudi daljinca dokupit.

Kovax ::

Hja en moj frend ma Pinnacle kartico... Slika je odlicna... teletekst ma... pa daljinca tud... Zanjo je dal pa okol 20k.

miranpozar ::

Večina kartic ima gor BT878 čip in z vsemi temi so praviloma težave zelo pogoste (ja, tudi od priznanih firm).
Jaz vam svetujem, to kar bom tudi sam naredil... počakal 3Dfx TV Tuner! Ali kdo ve, kdaj bo pri nas?

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

matevzm ::

Miran, da ne bos prevec cakal... 3Dfx TV Tuner ima gor bt878a. Happy waiting! :))
Ne resno. S cipi ni kaksnih velikih problemov. Stare verzije 848 so imele probleme z interrupt sharing, drugace pa ni panike. Ljudje jih z veseljem in na veliko uporabljajo. Ob tej priloznosti bi rad brcnil gnilobe od proizvajalcev, ki samo prepakirajo reference driverje od Conexanta, se podpisajo se komaj..
Ce kdo zeli res lepo sliko, je najbolje, da si napelje notri izhod iz videorekorderja in uporablja tisti tuner. Slika je bojda precej boljsa. Tezava je pac v sumnosti in elektricnem onesnazenju racunalnika, tunerji pa so obcutljivi. Uporabis tistega v videu, pa se resis precej problemov.

jugonostalgik ::

Jest uporablam FlyTV tuner in ima super kvaliteto slike, daljinc, TTX... Pa še pocen je bil.
Nima ti kej bit, če si dober skrit!

bobby ::

mam še ta staro TV tuner karto od ATI-ja (na isa vodilu), pa nimam in nisem imel nikoli nobenih problemov. edini dve zadevi, ki ji očitam je to, da mora imet še grafično od ati-ja (pri novejših na pci vodilu tega ni treba) in nima daljinca (cajt bi pa bil da zadevo že enkrat zamenjam pa ni cekinov). v glavnem jst z ati-jem nimam problemov, zato,......

noogy2noogy ::

Torej, če nameravaš imeti TV-tuner dlje časa ti priporočam nabavo zunanjega z daljincem in TTX. Grafično boš najbrž večkrat zamenjal. Jaz imam AVERmedia in deluje SUPER. Moji razlogi za nabavo:
1. Prej sem imel Jaton-ovo grafično s hčerinsko TV kartico (TV tuner je bil Philips), ki je delovala brez ene pripombe, tudi programska oprema. Vendar se je nekega dne grafični nekaj sfuzlalo in TV-tuner sem si lahko zatlačil v r.. Hvalabogu so mi brez problema upoštevali reklamacijo (Jaton jo ima 24 mesecev, crknila je pa po 23:P) in v zameno sem vzel zunanji AVERmedija TV-tuner z daljincem in TTX za cca. 28 KSIT.
2. Torej sem moral zamenjati oboje - grafično in TV tuner, kar ni bilo najceneje. Sicer tudi novejši ATIjevi tunerji delujejo neodvisno od vrste grafične kartice pa vseeno...
3. Za gledanje TV-ja ne rabim prižigat compa (najboljše od vsega)
4. med delom lahko uporabljam cel zaslon, medtem pa poslušam npr 24 ur :D
5. na razpolago je veliko vhodov/izhodov za zvok in sliko tako, da lahko priključiš tudi 'orink ferštekerijo' če jo imaš
8-O
6. še bi se kaj našlo... :P

Vsekakor se boš moral odločiti sam po svojih potrebah in zmožnostih.
lp noogy

andrej ::

Zunanji - za veliko ljudi neuporaben, ker moras gledat samo TV ali pa racunalnisko sliko. Meni so interni najboljsi, ker lahko kaj delas in hkrati mas TV v oknu...
Po drugi strani pa malo dodas pa mas ze mali televizor...

andro ::

Jaz mam Fly video TV pa dela super.:)
To have no errors, woud be life without meaning . No strugle no joy!

noogy2noogy ::

Ta je pa dobra... istočasno delaš na računalnik in gledaš TV v okenčku...

Ali gledaš TV ali pa delaš... Lahko, da se ti fajn zdi, da ti nekje v kotu laufa TV, ko tipkaš v wordu ali rišeš v corelu... ne pa me prepričevat, da še istočasno gledaš npr. film in na koncu veš kateri film si gledal, pa še napisal si celo seminarsko....:D:D:D


Če hočeš kulturno pogledat film ali basket boš dal sliko čez cel ekran - kot pri zunanjem tunerju, če pa hočeš ob DELU samo poslušati npr. poročila ti to prav tako omogoča zunanji tuner.

Res je tudi, da še malo dodaš pa dobiš čisto spodoben TV, ampak ga nimaš več kam postavit (na pisalno mizo op.a.)! :D

Pa ne kar strelat v prazno...
lp noogy

matevzm ::

Pri nas ima oce v delavnici stalno prizgan racunalnik in na njem dela in v ozadju mu tece TV.
Nekje je bila tudi statistika za US in okoli 30% (takole iz glave, ne vem natancno) ob surfanju po netu gleda TV.

Planika ::

Hauppauge so odlični po testih, ampak pazi - s plosco ABIT BE2 ne grejo skupaj!!

andrej ::

hkrati gledanje Tv in delanje? seveda. Recimo, da moras nujno nekaj naredit, hkrati pa je istocasno tudi kaksna tekma - recimo rokomet celje ali basket olimpija pa jo hoces gledat. Hkrati lahko kaj delas, pa mas TV v okno. Potem pa vsakih par sekund malo pogledas TV, ko pa komentator drigne glas pa tak malo bolj pogledas TV.
Delas ziher nena tako ucinkovito kot ce bi samo delal, ampak naredis pa vec kot da bi celi cas gledal TV...

matevzm ::

Miran:
Nekaj je bilo govora, da so zaceli nekateri trgovci umikati vse, kar je 3dfx, vkljucujoc TV kartice.
Pa se komentar iz nekega foruma na racun TV 200:

I couldn't get it to work with dTV either.
BTW, the tuner SUCKS. Its much worse than
a standard phillips.

Stay away from these cards.

--
Toliko o tem, sem upal, da je tuner dober. Oh ja..

mojsterpeter ::

Jest mam interno AverMedia TvCapture98 z bt878 čipom pa Philips tunerjem in dela enkratno tako v w2k kot tudi w98. Ima solidno programje pa veliko funkcij: ttx, vcr (kao videorekorder - snemaš na disk, 2 uri programa = 2 Gb file pri srednji kvaliteti), daljinsko upr, itd..LP Peter

DrSergioDJ ::

jest mam že ene 3 leta Avermedia TV-PHONE ( takrat najprestižnejši model ), pa so mi na servisu ( neki se ni hotl inštalirat gut ) zgubl instalacijski cd, tako da sm se full jebu pol z dll fajli, sam dela pa noro. edino daljinc je crknu, pa nimam pojma zakaj.
...

piromanneo ::

Jest pa sm enkrat nabavu voodoja 3500 s tv pa nimam kaj rečt tv in tv aut gledaš v okenčku lahk kaj posnameš v mpg2 potratna format 1h okol 600 mb, problemi so samo z gonilniki nkol ne veš a bodo tanovi z neta delal tak kot morjo al ne
bt87... not includet

Loki ::

Kup ATI TV tuner PCI, pa ti ne bo zal.

Zadeva seka, problem je sam, da nima daljinca.

andrej ::

hja problem je tudi ce nimas ATI graficne kartice:D

matevzm ::

Stara plosca na ISA je zahtevala ATI kartico, TV Wonder, ki je na PCIju pa dela z vsemi.

tejo ::

Odgovor za: Dalmantinko (na vrh).
-------------------------------------------
Nikar ne kupi Tv kartice Zoltrx!!!
Priporočam ti kakšno od ATI-ja.

matevzm ::

Glede na to, da so prilozeni programi obicjano zanic, je soraj vseeno, kaj kupis. Kljub temu, kratek pregled:
FlyVideo (Comtron) - zelo azurni driverji, aplikacija je pa bolj boga, tako, za prvo silo (predvsem resize slike v w2k je ogaben, ker dela proc in ne zna startati v normalni velikosti)
Zoltrix (MegaHit) - srot od podpore. Samo repakiranje originalnih driverjev, ki jih daje proizvajalec cipa Conexant. Samo podpisejo se. Resnici na ljubo je to do pred nekaj mesecev pocel tudi FlyVideo (vsaj v NT/2k).
Askey (MegaHit) - za spremembo dober prilozen sw. Oziroma stankan z neta, ne vem, kaj je na CDju zrave (pozor, DL je 17M). Zadeva je skoraj na ravni (vsaj po izgledu) PowerVCRja.
Od neodvisnih programov poglejte natancno imena podrprtih kartic. Fly, Aver so najpogosteje podprti. Preverite natancen model pri prodajalcu in preverite na netu. Aja, obicajno prodajalci nimajo pojma.

dizel ::

Aha, ko smo glih pri tem, keri tunerji zdej delajo brez problema pod win2000. Jest mam tega blesavga Zoltrix-a pa ni in ni driverjev za w2k:\.

matevzm ::

Daljinci ne delajo pod w2k, Zoltrix bi pa moral delati. Si sel pogledati na web? Oba, Max in Genie naj bi delala. Jaz imam Genie, pa dela (ok, sepa) v w2k. Za Maxa pa ne vem, naj bi delal.
Drugace pa lahko poskusis z drugimi driverji. Cip je na vseh karticah isti, razlikujejo se zadeve v inicializaciji zvoka in podobnih zadevah, ki jih obicajno krmili program za gledanje in ne driverji. Edino program moras potem najti, da ti dela v w2k. Borg ima ze nastavljeno za Maxa (2 tipa). Poskusi in porocaj.

bluehacker ::

What about voodo tv 200, poglej si teste na internetu, stvar siba in se dobi pri ACORDU 92 za cirka 35 jurjev.
Slika je boljsa od atijeve:))
I am here to kill all the unvorthy not-hackers

dizel ::

matevzm: ja mam TvMax-a (stari čip bt848). In na uradni strani ni driverjev, bom pa mal okrog poiskal. Dej povej kere programe ti uporablaš. Pa ta BorgTV??? Ok, bom mal okrog pogledu po netu. Se pišemo.

matevzm ::

Kvaliteta slike je zelo relativna stvar, pri ocetu sem opazil, da se je izboljsala z novimi driverji (FlyVideo). Ali pa s programom recimo. Vecina kartic je narejena na istem cipu TV200 je zaenkrat edini, ki ima digitalni tuner. Ampak zaenkrat se nisem slisal kaj dosti, edino kar sem slisal, je bilo negativno. Jaz bi se trenutno bal 3dfx zaradi podpore driverjev. Ne da ima vecina kartic super podporo, a vseeno..

35k je prevec za TV kartico. Za 18-19 mislim da imas FlyVideo, ki mu nic ne manjka. Ali pa recimo ATIja.

TV Max pise, da imajo driverje. Preden sem ti poslal prejsnji odgovor, sem sel pogledat. Ne vem ce res delajo, a tam so. Poglej na TV Max Drivers. Kar se tice cipa, je starejsa verzija 878, driverji se ne razlikujejo.

dizel ::

UUUoooUU, stari, tale BorgTV pa seka IBER ALLES, nej se grejo original zoltrix driverji solit. Sej sem že neki slišu za Borgtv, sam nisem vedu da je to tolk univerzalen. Slika se mi zdi fenomenalna, vmesnik tudi, možnosti veliko, dela brez problemov. 1000x boljš kot original softver. matevzm: ej HVALA za nasvet, zdej so pa moji w2k popolni. Še enkrat HVALA!8-)
Najboljši so že padli mi pa se pogumno spotikamo naprej!

damian ::

Kaksna je razlika med ATI TV WONDER PCI (19635 sit) in ATI TV WONDER VE PCI (11662 sit)?
Razen v ceni seveda?
Vir - Mlacom cenik

bluehacker ::

voodo tv 200 je full dober samo drag...
Skoraj 40000sit8-O
I am here to kill all the unvorthy not-hackers

matevzm ::

Razlika med navadnim in Ve je napisana recimo, hm, ne boste uganili... na ATIjevem siteu... :\
Je ze res, da imajo tak naslov da ga takoj ne najdes, a ce malce pomislis, se ga da uganiti v nekaj poskusih (www.ati.com).
:\ No ja resnici naljubo, teh infov ni na uk strani, ampak je samo na us.
Ok, resno, takole z glave. HW razlika je da ima VE mono zvok in samo composite vhod za zunanje vire. Evo se link na ATIjevo stran, kjer je celo tabelica, razlika med VE in obicajnim. TV WONDER VE


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obvezna oprema v avtu (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6513299 (2701) Horas
»

Zdravniški sistematični pregled študentov

Oddelek: Šola
306955 (6417) Heavy
»

Zavarovanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
102679 (2183) Quantum
»

Bela hiša želi uvesti zaupanja vredne spletne identitete

Oddelek: Novice / Zasebnost
3713187 (11151) SkipEU
»

Odprtokodna blagajna - obstaja?

Oddelek: Programska oprema
383362 (1288) #000000

Več podobnih tem