» »

Zakaj Intel ni na sodišču?

Zakaj Intel ni na sodišču?

The inquirer - Microsoft se kar naprej zapleta v nekakšne pravne spore, ponavadi manjšega obsega in z različnimi konkurenčnimi podjetji, od časa do časa pa zaide tudi v večje konflikte, kot so različne preiskave zaradi monopolnega vedenja. In že zaradi svoje narave tudi ostala velika podjetja pogosto zaidejo v podobne težave - vendar pa eno najbolj pomembnih in največjih podjetij na računalniškem trgu, Intel, le redko zaide v pravne konflikte z organi pregona. Zaslugo za to ima po vsej verjetnosti naslednji dokument, ki zaposlenim narekuje, kako morajo ravnati s strankami in kupci.

4 komentarji

lorenz ::

"vendar pa eno najbolj pomembnih in največjih podjetij na računalniškem trgu"

Jaz pa sem vedno mislil da je Intel najvecji proizvajalec procesorjev za MS kiste in da kaka Motorola ali IBM naredita vec procesorjev ze za kake fotokopirce ali pa telefone ( da se ne menimo o procesorji v racunalnikih za telekomunikacije , aviacija , medicina , vojska , industrija .... )

Sicer pa vemo kako je Intel zacel : Prvi procesor ki so ga naredili 4004 so kupili Japonci za calculatorje , vendar je bil prepocasen in je delal napake tako da so ga skenslali in potem je Intel iz tega naredil PC.

Sicer pa me Intel zelo spominja na MS: vse kaj je kolko tolko spodobno so vkradli ali pa kupili firme ki so to razvile . (Digital's Alpha ,Hyper-Threading processor....)



"Historically, Intel has this remarkable ability to charge a factor of eight for a performance boost of two in microprocessors."

-PETER CHRISTY, Industry Analyst

Furbo ::

Mislim, da so nam uporabnikom tukaj bolj pomembni procesorji za računalnike kot tisti v pralnih strojih in kopircih.

Kaj si sploh zelel povedati, razen par nepreverjenih dejstev. Ce bi intel kradel tehnologijo potem bi ga prav tako tozili, tako da tega ocitno ne pocne, ali pa licencira.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

lorenz ::

Ej saj ga tozijo (Hyper-Threading processor) samo dostikart male firme vnaprej uvidijo da je nesmilsel ce mala firma tozi tako veliko firmo ker nima sans in v najboljsem primeru jo le ta na koncu kupi in unici.

Verjetno ne ves da je v kakem barvnem kopircu bolj mocan procesor kot tvoj doma , in po tvojem verjetno niso pomembni niti procesorji v (telekomunikacijah , aviacija , medicina , vojska , industrija .... ) ampak samo tvoj mlincek za surfanje in emaile.

Furbo ::

Glede na to da na tem forumu nisem opazil veliko testov tankov, tankerjev, avionov, barvnih kopircev in medicinske opreme.. se mi zdi da je intel in debata o njemu za nas kar ustrezna ja.

Lp,f


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Komarji

Oddelek: Loža
468775 (6847) WizzardOfOZ
»

Industrijska konoplja, se splača?

Oddelek: Loža
72279 (1809) Unknown_001
»

Konec tedna meteorski roj perzeidov

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
127273 (5263) jest10
»

MySpace v težavah

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
54918 (4136) Gandalfar
»

Univerzalen Wiki?

Oddelek: Problemi človeštva
102427 (2083) jype

Več podobnih tem