» »

Samo sranje!

Samo sranje!

cahahopie ::

Veste... takole je. Zdaj mam pa vsega dovolj.
Imam računalnik že en dober teden in sem že 3x naložo Windowse 98! Plus to, da sem imel kot prvo naložene Windows ME.

1) Informacije o sistemu:
AMD Athlon 1333 Mhz
K7T Turbo Limited (lepa rdeča)
Hercules 3d Prohpet 4500 (KYRO 2) (lepa modra)
integrirana zvočna VIA AC'97
Hladilnik Titan TTC M 1 AB 800+MA
DVD pogon PIONEER 106S reža
ohišje MIDI TOWER ATX 200W
RAM 256 PC 133 (torej SDR)
trdi disk 20,5 GB IBM (5600 obratov)
modem Generic Soft 56K PCI

2) Vse težave:
Ko sem imel sprva naložene WinME, se je dogajalo, da IE total zajebaval (povzave niso hotele reagirati na klik kazalca), pri zaustavljanju sistema je prišlo samo do "Računalnik se pripravlja na izklop", v Photoshopu so se PAČILE slike, na namizju so ostajale sledi označevalca.

Nato sem s preprostim "format c:" sformatiral disk in naložil Windows 98 (kakor je potrebno .. z vsemi driverji) Pri inštalaciji je imel probleme DVD rom, ker ni hotel izpljuniti Cdja! Kar kmalu so se zopet začele pojavljati druge napake, zopet se je pojavila ta napaka pri zaustavljanju sistema, v Explorerju (inštaliru sem angleškega IE5.0) so bile vse črke Italic (torej postrani .. Kako čudno?!). Koš se ni hotel izpraznit, zato da vklopil kar avtomatsko brisanje. Zaradi vseh teh napak sem se odločil za ponovno formatiranje.

Ko sem zopet vse nastavil (zopet je imel pri inštalaciji zvočne probleme DVD rom, ker ni hotel izpljuniti CDja, da bi tega zamenjal s Win98 cdjem) so prišle spet napake. Zopet je bil ta problem pri zasutavljanju sistema. Začela je zmrzovati miška v igrah. v Clive Braker Undying je igra brejkala pri bolj zahtevnem zvoku in glasnejšem (izklopil sem vse naprednje funkcije zvoka... a je bilo enako kljub ponovnem zagonu igre in celotnega sistema). Ker mi je vseskupaj prekipelo sem poklical serviserja, da mi je povedal in razložil totalno brisanje diska.

Disk sem totalka zbrisal (E:\fdisk) ... ponovno namestil particije in ponovno namestil Windowse 98 in vse zahtevane driverje. In sedaj? Zopet so neke napake. Včasih se zopet pojavlja ta napaka z zaustavljanjem sistema, ko pride samo do "Računalnik se pripravlja na izklop", pojavljati se mi je začelo tudi nekaj novega. Grozoviti moder zaslon se mi pojavi kadar pridem v Windovse in kadar želim v Zaslon>lastnosti>nasatavitve kliniti dodatno. Napaka ima neko kilmotersko kodo (če koga zanima je 0028 00000..itd.)

Opomba: Pozabil sem še napisati, da mi včasih ne prepozna zvoka. Ko ponovno zaženem kišto.. pa zopet dela. A rekel sem VČASIH (morda ni ravno zvočna kriva).

Opomba2: Procesor se mi precej tudi greje (kar je normalno za takšen procesor) ; temperatura je 60-70 stopinj (prebral sem, da zdrži vse do 95 stopinj).

Opomba3: Monitor je že kar star (7 let ...eee..), laufle dobro, samo da je slika že bolj zbledela..ni več tako ostra... (bo že zdžal te tri meseco, ko dobim novga) in mislim, da monitor ni vzrok težav.

OPOMBA4: Naj mi eden hitro odgovori... drugače se bom ZAGUNGO!!!

Se že v naprej zahvaljujem za učinkovite odgovore, pomoč in potrepljenje pri branju tega dolgega teksta!

Han ::

Gremo po vrsti, kaj bi temu lahko bil vzrok:

- preslaboten napajalnik (vsaj 250, rajši 300+ W)
- defekten RAM
- defekten procesor
- preslabo hlajen procesor
- defektna plata
- gonilniki
- Windows 9x (zamenjaj z 2000 ali XP)
- :\

Dami ::

Tud men pogosto pride sam do 'windows is shuting down' pa ga morm pol ročno. Mam 98se, sam v ME mi tega ni delal. Mam pa druge probleme. Vsake tuk minut gre rač. na čik pavzo (kake 30-40sec). Takrat ne prime nič kar naredim. Pol pa kr naekrat pride nazaj in odpre vse programe ki sn jih med pavzo hotu zalaufat. To se mi je prvič pojavl v ME, pa sn formatiral in dau gor 98 in zdej je tud tu. Sam sn se že navadu. Komi čakam da pride ven končna verzija XP-jev.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

cahahopie ::

Kva zdej? A naj kr rečem, da naj kr cela škatla defektna?
Jaz mam v mislih, da je defektna zvočna ali jebe grafična. Toda za grafično sem meu (razn zdaj na tazdnje) skoz ta nove driverje s Herculesovga pejđa.
Lahko pa, da kr plata... saj je zvočna tako in tako na njej integrirana.
BTW. pri prvi inštalaciji Win98 se mi je tudi pojavljala napaka pri prenašnju velikih datotek v koš (preprosto jih ni hotel prenest... oz. jih je prenašal a.. je full nabijal cajt.. sprva 2min, pol že 5 min na koncu že 30min) Baje so zato kriiv gonilniki za chipset. Moja plata ma VIA KT133A chipset.
Prosim, še za več odgovorov in temeljito preberite zgoraj tisto doolgoo napisano.

BadBoyBIG ::

predlagam ti da si najprej sposodis RAM od kolega pa probas ce je kaj bolje..

ker jst sm ga zamenjal, ker sem imel zelo podobne simtome kot ti...sedaj deluje vse (skoraj :)) kot urica.

a se kermu sanja kdaj bo koncna WIn XP verzija...??

dr.J ::

Nesi mashino na servis, pa še Windows CD (ali si dobil WinXYZ zraven?) pa naj se tam zabavajo z njim (sicer to verjetno ne bo zastonj, če nisi kupil tudi Oken). Garancija verjetno še velja. Win najbrž niso krivi, poglej malo po Googlu.

cahahopie ::

Dajte še malo svojih mnenj.. lepo vas prosim. In tudi rad bi vedel. Kako naj prepričam serviserja, da je to krivo.
Btw. Inštaliru sem si SiSoftovo Sandro in sem, da benchmarkati memorijo...Sandra mi je pomnilnik primerjala z enakosodobnimi, enakokategoričnimi pomnilniki... in da vam povem... rezlutat je bil porazen. Najslabši od vseh ostalih štirih. Kako? Zakaj? čemu? Halo??
Prosim še za več mnenj in odgovorov.
Hvala!

BlackHole ::

Če boš serviserju povedal vsaj pol tega kar si nam ga ne bo treba prepričevat, razen če nima pojma zakaj se gre. V bistvu je njegova naloga da ti testira sistem preden ti ga proda. Vprašaj jih, če so ga testirali in v katerem sistemu. Drugače pa po moje ni kriva ne grafična in ne zvočna, takih problemov ne moreta povzročat. Tudi jaz mislim, da je morda napajlanik prrešvoh ali pa se pregreva procesor, morda pa je tudi plošča ali ram defekten. Tega se ne da takole na pamet (včasih že) ugotovit ampak je treba stestirat, tako da vsak del zamenjaš z novim

cahahopie ::

Takule je zdaj ljudje...
Kot prvo... per ta novih Athlončkih dobiš termalno pasto zraven in moraš kot obvezno namazat pol pa ventilatorček pritrdit... pa je bla temp 60-70 stopinj.
Zdaj sem vtaknil v samo ohišje .. še spredaj eden ventilator, ki zauga zrak noter... temperatura se vrti okoli 60 stopinj (55-65). Kar je kar dobro in tudi temperatura samega ohišja je za pribl 5-7 stopinj nižja. Kr dobro (sicer ne nevemkako fenomenalno).
Naložene mam WinMe. Do zdaj pa so prebavle že en cel špil, en demo, Directx8.0a, en kup driverjev, en proti virusni program in eno uro interneta... in še delajo normaln.
Upam, da bo zdaj vse o.k. Kakšnih drugih hardwerskih napak ni bilo za ugotovit. In btw... kako bi bili lahko RAM-i defektni? Je en sam SDR SDRAM čip 256 Mb... in če bi bil defekten.. tako in tako nebi nič delal (to je bilo možno samo na starih arbolah ... ko sta bil ponavadi dva čipa)
Btw... napajalnik ni 200W ampak je 250W.. se opravičujem
Hvala za pomoč in upam, da bo sedaj vse o.k.!

jakinj ::

Spodnja meja za Atlone je 275W, pojdi si na stran od amd-ja pogledat.
To live whitin the circle of life only one thing is asked in return. Everyone pays the ultimate price. Make every moment count.

cahahopie ::

Eee... napiš mi direkt stran.. ne ljub se mi iskat po njihovih zablojenih menijih.
Moj ventilatorček je v sprednjem spodnjem delu. Ker je to Midi Tower in je Kyro2 res ogromna kartica... preprečuje prehod zraka do proceosrja.. oz. ni tako močen tok. Deli po kartico pa so v ledeni dobi medtem, ko so deli v zgornjem delu v tropih. (5-7 stopinj ni veliko ne)...Lahko bi sicer... te kable, ki vodijo do diska... nekam na rob sklačo, da nebi oviral prehod zraka.
No, torej na delo:D

DeLonghi ::

je precej mozno, da te zafrkava temperatura proca...mam 1.2@1.4 pa mi pod full obremenitev kaze 52 stopinj (hladim z vulcanotom in pasta OBVEZNO spodaj)...sem pa zadnjic pozabil odpret kisto na lanu in mi je takoj zacel stekat(blue screen)..temperatura? 67stopinj..torej odlocno prevec
del. temperatura ne sme biti vec kot 55 stopinj, ce ne bo stek prej kot slej
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

cahahopie ::

Torej previsoka temp. procesorja?
Ja, zadnje čase me zopet nekaj muči. Tri težavice.
1) Ne vem zakaj mi IE5,5 noče odpirat strani, noče reagirat na klike na linke... kar ni tako kritično, 2) najbolj kritično je, da mi v Photoshopu PAČI SLIKE!!! In ne samo tam, tudi v IE5,5 jih. 3) Poleg tega mi včasih, ko surfam zašteka muzka v WinAmpu. To mi je tud delal na starem P200 ampak... na Athlonu 1,3Ghz?!

BTW. Kako naj znižam temperaturo?
Uporabljena je bila že termalna pasta, serijsko ima ohišje samo še eden vhod za zrak spredaj spodaj, kjer sem že namestil ventilator, da piha zrak noter.
Potem... ostane še samo, da zvrtam na stranici eno luknjo, da namestim ventilator, ki bo pihal naravnost proti ventilatorju procesorja in samemu procesorju. Toda! Kako naj to nardim? A še mi velja garancija, če začnem delat lukno v stranci?? A bi lahko kje dobil še eden pokrov?? In po možnosti, ne od mojega serviserja (ker je tupec in pol). Zato, da v primeru kakšne okvare, zamenjam pokrova in serviserjem serviram takšnega kot prej. Haaa?!! Potrebujem nasvete!!

Binji ::

Jst mam na 1.85V in z enim samim 120x120 ventom max temp. 39 stopinj, tako da tebi tudi brez venta tezko da bi sla nad 60, kakor pravis da imas zdaj. Poglej malo, ce cooler dobro sede na proc (ga stisne)
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

OrlyTM ::

Mislim, da je vzrok tvojih težav procesor. Kaj je znjim ? Ja, po tvojih besedah sodeč, si že večkrat tlačil hladilnik gor in dol. Obstaja velika verjetnost, da si rahlo odkrušil jedro procesorja. Procesor v bistvu še dela, vendar se mu na vsake toliko časa malo zmede. Popačenje slike, težave z winampom in ie, precej podobno sem videl na lastne oči, krivec je bil odkrušen procesor. Rešitev: menjava procesorja. :(

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Binji ::

Probaj ga na kasni drugi plati sprobat al pa ga meni poslji (mam KT7-RAID) pa ga bom sprobal
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

cahahopie ::

Ej, bil je enkrat nameščen procesor, enkrat gor dan ventilator, nič ne si gor in dol devalo.
Okrušen? To ve serviser.
Boljše hlajenje?

Muflon1 ::

-če misliš da je kriva zvočna kartica jo daš v biosu lepo na Disable če problemov ni več veš aha zvočna jebe daš 15.ooo sit za eno kolkertolk zvočno.

-če misliš da je kriva grafična (težko verjetno) poizkusi z sposojeno.

-temperaturo procesorja znižaj z dodatkom termalne paste med procesor in hladilnik in pa kupi boljši hladilnik, imej kišto mal odprto pa boš vidu če ke kej boljš


poročaj o rezultatih...:D
Stran za ljubitelje skuterjev http://runnerklub.20m.com

cahahopie ::

Termalna past je ŽE GOOORRR!!! (se opravičujem, ker kričim:8))
Rad bi prišel čim ceneje čez, zato ne bom kupoval 130 DEM vreden 350W napajalnik, kar mi je nekdo pod "Hlajenje in modifikacije" svetoval. Zanima me samo tole ----->>> Bi se dal dobit še en takšen pokrov za mojo kišto, da bi na njem delal poskuse in vrtal, da bi lahko potem, ko bi nesel na servis, preprosto zamenjal pokrova. Torej?!
Hvala!

Ales ::

Servisi in proizvajalci pri nas včasih vzamejo iz novih ohišij napajalnike za rezervne dele oz. servis. Tako nekaterim ostajajo kupi praznih ohišij, ki brez napajalnika niso vredna skorjice bureka. Jaz sem jih že stran metal, ker jih nihče ni hotel brezplačno odnesti.

Lahko vprašaš firmo, kjer si kupil pc, če ti dajo še en pokrov. Lahko poiščeš drugo firmo, ki prodaja ista ali podobna ohišja in poskusiš tam. Če bi ob pravem dnevu pogladal pri kontejnerjih kake večje pc firme pri nas, bi si lahko izbral ohišje kar sam. Lohk pa tut vržeš pokrov v Savo in upaš, da ti bo zlata ribica prinesla dva.

Amapk resno, če se prikažeš pri kakemu serviserju oz. šraufaču in mu opišeš položaj, zraven pa rečeš da majo sigurno 30 škatel v kleti, boš že kaj staknil. Vprašanje samo, če ti bo pasalo na kišto.

Drugače pa je bil nasvet, da odpri ohišje in opazuj, če je kaj bolje, kar primeren. Temperatura ti bo padla, tvojemu procesorju pa tudi :D

lp,
Aleš

cahahopie ::

Hvala za nasvet, bom povprašal.
Tudi odprto mašino sem že imel, temp je bila okol 54 -56 stopinj kar je kr fajn, a kaj, ko pride zraven moja sestra in po nesreči prevrne kozarec z mlekom, tako, da zalije plato...ali pa moj frend, ki ima res... dolge prste in začne šlatati po nepotrebnih mestih. Eee.... raje bo ostala zaprta.

OrlyTM ::

Preberi si tole: Klik !

Mogoče je to tvoj problem. Nekateri AMDjevi procesorji imajo menda neke težave. Simptomi pa so podobni kot tvoji. Preberi in če je to to, lahko zahtevaš nov procesor.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Highlag ::

Glede na to da imaš VIA chipset imaš upam naložene tudi gonilnike za VIA chipset? :\



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC se po par sekundah starta nepričakovano ugasne

Oddelek: Strojna oprema
422987 (2249) suhi
»

Prenosnik dela počasi

Oddelek: Pomoč in nasveti
454436 (3704) solatko
»

Prenosnik se greje (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
586799 (5700) Pyr0Beast
»

(pre)vroče

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
342100 (1453) joza20
»

Ventilator vreden TB 1200?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
231483 (1198) DeLonghi

Več podobnih tem