» »

novi divx codecs

novi divx codecs

hot-stuff ::

Ce slucajno se ne veste je zunaj novi divx codecs 4.0 beta.
Zares odlicen in optimiran.

http://www.divx.com/features.php

RudeBw ::

Res je, vendar pa trenutno še ne doseže modificirane verzije Microsofta DivX 3.11 alpha. Morda v bližnji prihodnosti ...

Kriko ::

Kaj pa codec od Kristal studio 4.2.1!! Ste probali?

hot-stuff ::

že zdavnej je zunaj verzija 4.3.3. od Kristal-la.
Drugace tud v redu sam sem opazil da ima divx 4.0. beta eno dost veliko prednost pred ostalimi:
In sicer ce premaknes slider v recimo media playerju naprej(da preskocis film za nekej minut) si prej mogu kar nekej casa pocakat da se je slika pokazala,kar pri novem codecsu ni tako.Slika se pokaze v trenutku ce preskocis film za nekej minut in to kljub temu da imam vse sliderje za hardwer acc in CPU quality na full.
Tako lahko samo sklepam da je codecs predvsem manj CPU požrešen in bo po mojem mnenje prisel prav osebkom z slabsim sistemom.

Kriko ::

Prosim če mi daš naslov kjer dobim codec od Kristal studio ker mi z tem codec-om slika v BSP izgleda daleč najlepše. Lahko tudi naslov za codec DivX4.0, da bom primerjal z temi novimi verzijami!

hot-stuff ::

Kriko ::

Hvala!
Jaz z BSPlayer-jem v kombinaciji z Kristal Studio codec-om kar precej lepšo sliko kot z Divx-alpha!!

pivmik ::

mimigrede:
ni codecs ampak codec
LP, Gregor GRE^

Binji ::

hot-stuff: Strani ni mogoče najti ???
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Kaiser ::

Poglej na divx-digest, tam mas te codece.
Aja, se to. Ce instaliras stirko, se zraven nalozi tud Playa, ce pa hocem gledat film z bsplayem, mi pa pokaze samo cca15% spodnjega dela slike, ostalo je crno. Pa zdi se mi, da je v stirki tud zvok slabse sinhroniziran s sliko.

JXS ::

nacajt k se vi kregate ker je bolši je že DivX 4.0 Beta 2 izšla, pa bdv. 4.0 je nadgradna 3.11 to pomen da je bol k 3.11 in še neki 3.11 ni od Microsofta kreten od RudeBwaia!! Microsoft ma svoj codec imenovan Windows Media codec 8 je tazaden.

Kriko ::

?

JXS ::

kriko: sory za napako, sm že popravu.

Kriko ::

Kot vidiš tudi jaz. Ni mi tolko ker si mi reku k....., ampak bolj zato ker se vsak lahko zmoti in vsi imamo svoja mnenja. Če tega nebi bilo sploh nebi rabli forumov!!
Ne zameri za prejšnji grob odgovor!!

Mate ::

Sam tolk, men tale Codec 4.0 sploh ni vsec, se manj pa predvajalnik Playa. Playa namrec naredi neko glupo napako in se po 5sec igranja sama zapre, codec pa tud slabo dela. Ko premaknem drsnik, ne glede na to v katerem programu sem, se zvok predvaja normalno, slika pa se prvih 10 sec predvaja z dvakratno hitrostjo...

JLP ::

Ja Mate tud mene to mot. Sicer problema s sesuvanjem v beta 1 ni blo sam ta 2x hirost je pa res moteča. Sicer pa pejt na stran kjer se da reportat hrošče pa jim to povej an.
Live long and prosper!

RudeBw ::

Tale post posvečam veleumnemu Mrxjs-ju, ki očitno še ni slišal za Microsoftov Mpeg4 codec. No ta codec je bil spretno pohekan in poimenovan DivX 3.11 alpha. DivX4, pa z verzijo 3.11 alpha nima prav nobene zveze (razen avtorjev programa) ampak je postavljen na popolnoma drugačnih (beri lastnih) temeljih. In Mrxy, drugič preden začneš srat po nekomu se najprej o tem prepričaj. Recimo tukaj.;(

BTW: Microsoftov WMA pa je prav tako delno vgrajen v verzijo 3.11 alpha in njene naslednice.

goranTNT ::

Pa dejte ze povedat ker je zdej najbol 3.11, 4.0 ....
Me zanima predvsem kvaliteta slike, no pa hitrost je tud pomembna!:D

Kriko ::

RudeBwai samo BRAVO!!
Kar se tiče kateri je boljši codec. Ni pri vseh enako prav nasprotno kajti vse je odvisno kako se kateri codec prilagodi "tvoji" strojni opremi. Jaz sem probal vse od alphe naprej in ugotovil, da pri meni daleč najboljše deluje z Kristal Studi DivX 4.3.1 codec-om. Daleč najboljše pa zato ker je slika vidno najlepša. Zanima me kako je z raznimi filtri (anti freez....), in kje se jih dobi. Zanima pa me, če si instaliraš več codec-ov, ali jih lahko izbereš za določeno predvajanje ali ne??

RudeBw ::

Kateri codec je boljši je stvar osebnega okusa. Osebno se mi zdi stari 3.11 alpha še vedno najbolj dodelan-seveda gledano v celoti. Divx4 je sedaj v drugi beta verziji že zelo blizu, upam pa, da bo zelo kmalu najboljši in tudi najbolj univerzalen. Vsaj, kar se tiče predvajanja DivX-ov. Saj zna predvajati tudi verzijo 3.xx. Kristalove codece sem nekaj časa uporabljal tudi sam, gre pa pri tem codecu za določen kompromis med ostrino slike in vidnimi kvadratki, ki so posledica stiskanja. Torej slika je imela manj kvadratkov in tudi drugih motenj je bilo manj, bila pa je nekoliko bolj motna.
To pa je mislim že stvar okusa vsakega posameznika. Sicer pa si rezultate primerjav lahko ogledate na tej strani. Kot zanimivot je v primerjavo vzet tudi na novo nastajajoči 3viX codec, ki prav tako veliko obeta. Na žalost pa je podprt samo z QT playerjem.
PS: Ob instalaciji večih codecov se vsak film predvaja z podporo tistega, s katerim je bil narejen (razen pri zadnji beta verziji DivX4, kjer naj bi ta sam prevzel vlogo verzije 3.xx-torej predvajalnega codeca).

Anti freeze dobiš na doom9, različne filtre pa recimo tukaj.

Kriko ::

Zanimiva teorija!
Se pa strinjam z tvojim mnenjem, stvar okusa, ker se vse skupaj prilagaja na strojno opremo in ne more bit pri vseh enako!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvok ne dela v tv ripu

Oddelek: Zvok in slika
91126 (1017) CaqKa
»

Finta s codeci!!

Oddelek: Zvok in slika
152215 (1850) Zoidberg
»

Kateri codec pack uporabljate?

Oddelek: Zvok in slika
122638 (2336) Cokolesnik
»

div3?

Oddelek: Zvok in slika
91400 (1237) Kawl6
»

NOLF2 + talk/speach

Oddelek: Igre
131725 (1570) cooolah

Več podobnih tem