» »

Nakup TABLET PC...katerega vzeti da je najcenejši?

Nakup TABLET PC...katerega vzeti da je najcenejši?

Pisko ::

Odločam se za nakup TABLET pcja z konfiguracijo nekje 1ghz in 256Mb rama 10gb diska.. V bistvu najcebejšega ki se ga da dobiti in da ima PCMCIA port za Wlan kartico.. gledal sem model MOTION COMPUTING na www.motioncomputing.com ampak se mi zdi zelo drag.. Se da mogoče dobiti NO NAME za male pare??? Ali je pač stvar draga zaradi TOUCHSCREEN ekrana??

HVALA vsem..

Isht ::

Jaz ravno ful pregledujem cene in situacijo. Stvar je taka, da se ga v SLO ne splača kupit, ker je v povprečju nekje 30 odstotkov dražji kot zunaj.

V Avstriji se jih da dobit dokaj ugodno, recimo Acer c312XMi (1,7GHz, 80GB disk, 512 DDR2, GO 6200, DVD RW...), ki je pri nas med 500.000 in 530.000, je v avstriji že za 340.000 SIT (z davkom) (plus pet čukov za dostavo v SLO).
Acer ima pa itak evropsko garancijo, lahko pa kupiš še triletno garancijo.

Sicer je po karakteristikah tale ACER definitivno najboljši, HP TC4200 in LENOVO X41 sta z manjšim monitorjem pa brez grafične in optičnega pogona, Toshiba Portege M200 enako, Tecra M4 pa ima slabšo grafiko, pa precej je dražji. Edino te ne sme motit Acerjeva teža (2,9 KG).

Poglej malo tale spisek štacun v avstriji, večina jih pošilja tudi v SLO:

http://salzburg.com.geizhals.at/a159278...

Isht ::

Mimogrede: starejših modelov pa ne dobiš, razen HP-jevega TC1100 (1,2 GHz, 512, 60GB) za 300 čukov pri Riberi (trgovina.ribera.si), ki je majhen (10 colar) in temu primerno lahek, en tip pa ga prodaja na Bolhi (900 MHz, 512 ram, 40GB) za 200 čukov. http://www.bolha.com/oglas1396555 Samo ponavljam, majhen zaslon, slab procesor, pa brez optičnega pogona, to ti služi kvečjemu kot malo večji dlančnik.
Jaz ga nameravam kupit za risanje (v Photoshopu) in so mi trenutno najboljši tablični računalniki malo počasni. Je ACERjev model še najbližje temu, kar rabim, edino disk bi moral bit hitrejši (7200 obratov namesto 4200), ampak itak noben Tablet PC nima hitrejšega diska (največ 5200).

V eni ameriški online štacuni pa imajo en model za 800 dolarjev (cca 160000 SIT), in sicer AVERATEC 3500T60
Mobile AMD AthlonT XP-M 2200+, 512MB DDR, 60 GB Hard Drive, DVD+CD-RW combo, 12.1'' High Contrast XGA, Ethernet 10/100, Wi-Fi 54M 802.11g, Win XP.
http://www.refurbdepot.com/productdetai...
AMPAK - baje je laptop slab, pa podpore ni nobene, pa prištej še carino in 20 posto davka, pa računaj da nimaš v evropi garancije, servisa ali česa podobnega, pa še poštnina čez atlantik ni zastonj.
Lahko poskusiš Ebay, ampak tam itak kupuješ mačka v žaklju.

Ja, Motion LE serija je pa DDRRAAGGAA! Pa v Evropi jih ni. Meni je pa všeč Electrovaya.
Za evropo so samo HP, Lenovo, Fujitsu-Siemens, Acer, Toshiba. In od teh je Acer najcenejši.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Isht ()

mazi42 ::

Tud meni se zdi, da je tale Acer C312XMi najboljši (oprema/cena). Mi je pa najpomembnejše, glede na to da je "prenosnik", vzdržljivost baterije. Po podatkih, ki jih lahko zasledimo na internetu je avtonomija do 5 ur. Kaj to pomeni v praksi?

Isht:
V kolikor bi se odločil za nakup tega računalnika v Avtriji, preko interneta in glede na to da nimam kreditne kartice, je še kakšna druga možnost?

Hvala.

billy ::

Nakažeš denar gor preko banke, pa je.

Isht ::

Mazi42: Ja, večina štacun v Avstriji ima tudi Bank transfer. Za to rabiš njihove podatke (njihovo ime, račun, ime banke in naslov, IBAN, Swift etc.), plačilo pa opraviš ali prek Klika ali pa na banki.
Mimogrede: pri nakupih laptopov v Avstriji in Nemčiji pazite, če vas slučajno motijo nemške črke na tipkovnici (t.i. umlauti). Ker jih imajo namreč vsi prenosniki v Avstiji in Nemčiji.

Alternativa ti je recimo expansys.com, ki prodaja ameriško različico C312XCi, za nekje isto ceno (s poštnino vred okrog 360 jurjev), pošiljajo pa iz Anglije. Ali pa greš na Kelkoo.co.uk in poiščeš ta laptop v katerikoli angleški trgovini (vendar išči evropsko varianto C312XMi).

Jaz sem zdaj naredil najboljšo možno kupčijo: naročil sem laptop iz USA. Na UBID.com namreč prodajajo Acer TravelMate C314XMi (naslednja, boljša verzija). Stane 1400 dolarjev, vendar je Refurbished, kar pomeni da je sicer nov, vendar ima samo 90 dni garancije.
Vendar je problem, da UBID ne pošilja v evropo, ampak za to obstaja rešitev: Mail Forwarding.
Prijavil sem se na www.myus.com (Access USA), kjer ponujajo te storitve. Potem pa lahko oni namesto tebe naročijo katerikoli laptop (no, pravzaprav katerikoli produkt) kjerkoli v ameriki, ga ONI plačajo (tebi pa trgajo iz kreditne kartice, ali pa plačaš preko bank transferja) in ko pride k njim, ti ga forvardirajo v Slovenijo.
Vse skupaj me je prišlo: $35 za account na Myus.com, $5 mesečna članarina, $28 za poštnino iz Ubid.com do Myus.com, $60 za stroške transakcije prek kreditne kartice, pa $1400 za laptop. Čaka me še poštnina v SLO, to bo $92, in pa davki v sloveniji, ki bojo tam nekje okrog 30 jurjev, ker na Myus deklarirajo grosistično ceno (nekje polovico manj), ko pošiljajo v tujino.
Vse skupaj sešteto me računalnik pride recimo 350.000 SIT skupaj z davkarijo in pošiljanjem.
Dodat moram še 10 jurjev za polnilec, ker je pač priložen ameriški 110V, ampak to je še vedno 360 jurjev. Trenutno je računalnik v tranzitu, pričakujem ga čez kak teden, dva. Vam sporočim, kaka je situacija, če je v redu in če dela kot bi moral.

In to za Acer TravelMate C314XMi, z 2GHz Pentium M Centrino procesorjem, 1GB 533MHz RAMa, 100GB 5400RPM diska, Nvidia GO6200 32MB (shared 128MB). Če primerjamo, da za tako ceno v evropi dobiš C312 z 1,73GHz, 512 RAM, 80GB disk in Nvidia, je to kar dobra kupčija. V sloveniji pa ta slabša varianta stane 500 jurjev in več!

No v glavnem, če hočete, imajo na Ubid še vedno 5 komadov teh računalnikov po tej ceni. Sicer je ponudba gor samo še dva dni, ampak če ne prodajo vseh komadov, bodo dali ponudbo spet gor. Na Myus.com ti pa zrihtajo account v enem delovnem dnevu (če imaš kreditno kartico). Kot sem rekel, če imaš čas, lahko pa tud na Myus.com plačaš prek bank transferja.

Na Expansys.com (UK) imajo tud ta model računalnika, nov z garancijo, vendar stane 1400 funtov (cca 500 jurjev). Tako da če kdo ima denar in hoče nujno polno garancijo, ga lahko gre naročit tja.

Jaz sem zadnje tri tedne preždel na Ebayu in iskal najbolj ugodno rešitev. Ne moreš verjet, koliko idiotov obstaja ki te poskušajo zajebat. Jaz imam shranjene vse emaile (okrog 50) od tipov, ki so hotli SAMO 800 dolarjev za C314, skupaj za poštnino. Seveda pa bi jim moral plačat (na tak ali drugačen način) prek Western Uniona.
Nikol past na to foro. Na Ebayu je varno samo plačilo prek Paypala, prek katerega lahko po novem nakazujemo tud Slovenci (samo dobivat denarja ne moremo, še).

Kar se pa baterije tiče: 5 ur so velike sanje malega bobka. Acer ti zdrži nekje 3-4 ure ob nezahtevni uporabi. Ob zahtevni uporabi pa računaj 2-3 ure. Ima pa Modular Bay (oz. MediaBay, kakor kje), ko dokupiš ModularBay baterijo in jo vtakneš noter namesto DVDja. Potem ti traja računalnik nekje dvakrat dlje. Seveda pa zmeraj lahko kupiš eksterno baterijo, obstajajo dost kul zadeve na tržišču, zanimiv je PowerPad od Electrovaya, samo ne vem kakšna je dobavljivost v Slovenijo, pa nisem raziskoval cen.
Nekateri laptopi seveda zdržijo dlje, ampak nisem še zasledil številke višje od petih ur, pa itak moraš tej številki odšteti 25%, da prideš na realno stanje.

No, to je to, moje nakupovanje Tablet PCja se je za zdaj končalo z najboljšim možnim izkupičkom.

Uživajte.

[MYTiX] ::

A so sploh ti touchscreeni, ki jih majo ti tabletpc-ji primerni za photoshop? Kolkor jaz vem niso primerljivi z kakšnimi Wacom tablicami al pa Cintiq.
Sicer pa jaz iščem en čim cenejši tablet, ki bi mu vzdržala baterija čim več. Imam pa še polno časa, do oktobra, za na fax. Upam da do takrat padejo cene :D .
podpis

billy ::

Cene padajo z povpraševanjem in prodajo...dvomim, da bojo tablični šli tako kot recimo prenosniki... vsaj jaz osebno ne vidim tako veliki gor uporabnikov kot recimo pri prenosnikih, tako da pričakovati, da bi ista konfiguracija prišla isto kot laptop je pomoje nerealno :)

Isht ::

Na padanje cen pozabi, ker ko pride novi model ven, pade staremu cena, po dveh mesecih ga pa umaknejo iz prodaje (to se je pred kratkim zgodilo z Acer C313, ko ga je nadomestil C312). Kar pomeni da če ravno v tistih dveh mesecih kupuješ, potem mogoče dobiš poceni. Sicer pa v Sloveniji cena novega tabličnega kar stoji na 500 jurjih.

Mytix: Sicer pa takole: jaz doma uporabljam Wacom Graphire 3 XL (to je A5 formata), v službi pa monitor Wacom Cintiq 18. Razlika med tema dvema in tabličnim računalnikom je v stopnjah pritiska svinčnika (se pravi, močneje ko pritisneš, bolj se pozna). Graphire in Cintiq imata 512 stopenj pritiska. Recimo Intuos tablice imajo 1024 stopenj.
Tablični računalniki z Wacomovim digitizerjem pa imajo vsi po vrsti 256 stopenj pritiska.
Načeloma ti je to za kakršno koli skiciranje in risanje v Photoshopu čisto dovolj. Meni je 512 stopenj vrh glave dosti, bom pa videl ko dobim svojega Acerja, če se pozna razlika.
Jaz ogromno rišem v Photoshopu, tako z grafično tablico kot s Cintiq monitorjem. Tablični računalnik pa kupujem ravno s tem namenom, da bi risal nanj. Iskreno upam, da bojo zmogljivosti digitizerja dovolj.
Kolikor pa jaz vem, noben tablični računalnik, ki se ga da dobit pri nas, nima drugega digitizerja, kot ravno Wacomovega. Torej je glede tega čisto vseeno katerega vzameš, saj imajo vsi enake zmogljivosti glede stopenj pritiska in resolucije ter hitrosti zajemanja podatkov.
Tako da če misliš na tabličnem laptopu risati, ti predlagam, da izbiraš glede na velikost zaslona, ta pa je edino pri Acerjevih modelih C310 in pa pri Toshibini Tecri M4 14 colski, drugi imajo vsi manjše zaslone (HP 4200 in Toshiba Portege M200 ter Lenovo X41 imajo 12 colarja, HP TC1100 pa deset colarja). Za tipkanje pa itak vsi vemo, da je bolje če je večji ekran (in tudi večja tipkovnica, ne?). Tako da ti predlagam še vedno Acerja, ki je cenovno najbolj ugoden in ima najboljše zmogljivosti glede na ceno. Če ti pa bolj ustreza manjši in lažji laptop, pa vzemi HPja. Ampak HP in Lenovo recimo nimata optičnega pogona, pa pri enaki ceni je slabši procesor, manj in počasnejši ram itd. Razmisli o tem, sploh če misliš gor nalagat Photoshop CS2, ki je precej požrešen.
V Ameriki je zdaj prišel ven nov model Gateway tabličnega PCja, CX200X, ki ima nekje iste karakteristike kot Acerjev C314, pa tudi nekje isto stane. Razlika je samo v tem, da ima Gateway Widescreen 14 colski ekran, namesto klasičnega 4:3. Tudi vreden ogleda.

Pa ne pozabit, da zmeraj lahko dokupiš MediaBay baterijo (večina tabličnih računalnikov ima MediaBay, ModularBay ali kaj podobnega, razen manjši modeli), kar ti podvoji trajanje. Daš pač tistih 30 čukov in imaš kar hočeš.

No ajde, se mi že zdi ko da delam Acerju ful neko reklamo. Mene je pač prepričal, ampak jaz imam pač svoje zahteve (velik ekran, zmogljiv procesor in veliko rama, da zmore poganjati Photoshop CS2).

Resnici na ljubo: verjetno se po kvaliteti vnosa podatkov nič ne more primerjati z Cintiq monitorji (ali Intuos tablicami). Ampak če bi lahko ta monitor držal v naročju medtem ko ležiš v postelji ali nekje ob morju na skalah, a ni to vredno majčkeno slabše kvalitete digitizerja?

Najcenejši tablet pc pa trenutno dobiš na Bolhi. Za 200 jurjev HPjev TC1100 z docking bayem. To je 10 colski, 1.2 GHz, 512 ram, 40GB disk model. Luškana igračka. Ampak Photoshopa pa ne zmore (mogoče verzijo 7 bi še prebavil, CS ali bohnedaj CS2 pa ni šans). Cenejšega pa pozabi, razen če ga najdeš na Ebayu in naročiš iz tujine.

Sicer pa: Mytix, za kaj ga boš pa rabil?

billy ::

Saj zato so pa cene pri nas tako visoke, najcenejši Acer C312XMi stane nekje 400 čukov... recimo enkovreden Acer je krepko pod 300tisoč, navadni seveda. Saj v tujini so dost ugodne cene, ampak pri nas pa še zaenkrat ne.

Z flybooki imaš kaj izkušenj? Baje je transcenda čisto obnorel kitajčke in imajo "skoraj" vsi tam tole napravco...

Isht ::

billy: kje si pa našel C312 za 400 čukov? jaz sem preklical VSE dobavitelje acerjev v SLO, pa je najcenejši (mislim da pri K-NET) za 480.000 SIT. Razen če si mislil brez davka.
Zdaj ko smo itak v EU, je pa verjetno boljše, če naročiš laptop za 150 jurjev ceneje iz anglije, ker davka dodatnega ne plačaš, poštnina pa čez 10 jurjev ni. Acer ima pa itak mednarodno priznano garancijo, ki jo lahko nadgradiš na 3 leta. Ne vidim nobenga razloga, da bi tablični laptop kupoval v Sloveniji.

Flybook je pa lušna IGRAČKA. Z 8 colskim ekranom ne moreš naredit nič konkretnega, tipkovnica pa je premajhna za udobno tipkanje. 1,2 GHz procesor in 256 rama pa je itak premalo za kak grafični program, tako da niti kaj narisat ne moreš.
Za grafiko pač rabiš velik ekran, za tipkanje pa veliko tipkovnico. Verjamem pa, da so kitajčki čist navdušeni, ko so pa vsi veliki meter pa piškot!

Sem pa preveril nekaj specifikacij:

1. RESOLUCIJA DIGITIZERJA
Intuos 4: 5000 DPI
Cintiq 21: 5000 DPI
Cintiq 18: 2000 DPI
Graphire: 2000 DPI
Tablet PC: 2000 DPI

2. Hitrost zajemanja točk:
Intuos 4: 200 točk na sekundo
Cintiq 21: 200 točk na sekundo
Graphire: 100 točk na sekundo
Tablet PC: 120 točk na sekundo

3. Stopnje pritiska:
Intuos 4: 1024 stopenj
Cintiq 21: 1024 stopenj
Cintiq 18: 512 stopenj
Graphire: 512 stopenj
Tablet PC: 255 stopenj

Je pa možno, da so stopnje pritiska odvisne samo od EMR svinčnika. Ko dobim svojega Acerja, bom preizkusil, če dela svinčnik od Graphire ali svinčnik od Cintiq 18, oba imata 512 stopenj pritiska. Če stvar v praksi pokaže kako razliko, potem rabiš samo kupit svinčnik od Wacoma za Intuos ali Cintiq, pa imaš 1024 stopenj!

Ostale specifikacije pa pokažejo, da je Tablet PC čist dost zmogljiv za kakršno koli risanje, saj ima resolucijo enako kot Graphire, hitrost zajemanja pa celo višjo. Jaz redno rišem z Graphire 3 v Photoshopu, in ti garantiram, da je to dovolj. Saj ne rečem, Cintiq je boljši, ampak tud Graphire je dost dober.

[MYTiX] ::

Jaz sem vprašu, ker sm mislu da majo ti tabletPCji, kakšne bedne poceni digitizorje. In se mi je zdelo mal nenavadno da bi jih kupoval za photoshop. Zdaj mi je vse bolj jasno.

Jaz ga nebi potreboval za risanje. Morda tudi, ampak mi to ni najpomembnejša reč pri odločanju. Rabu bi neko čimbolj funkcionlano napravo, ki bi jo rabu za delo na faxu. In tablice me mikajo že precej časa. Že samo to da se da obračat monitor, se mi zdi dokaj uporabna reč, recimo za branje, ki je na navadnem prenosniku precej nerodno. To da lahko pišem gor kar koli, z eno roko, se mi zdi tudi uporabno.

Za risat pa me čaka en poceni wacom doma, ampak glede na to da majo te tablice zelo dobre zaslone, bi verjetno kar zamenjal.
podpis

Isht ::

Mytix: če se na laptopu naučiš slepo tipkat, je to hitreje kot pisanje s svinčnikom na monitor (razen seveda če kupuješ tablet pc za preseravanje in razkazovanje pred sošolci na faxu).
Ceneno varianto Tablet PCja ne boš dobil, ponavljam: Cene NOVIH se stalno gibljejo okrog 500 jurjev pri nas. Stari modeli izginejo iz trgovin najkasnej v dveh mesecih po prihodu novega modela. Pa še takrat je najcenejša varianta cca 350 tisoč.

Rabljenih pa praktično ni (pri nas), če pa so, so zastareli modeli (glej na Bolhi: vtipkaj Tablet in boš videl dva HP TC1100, potem pa primerjaj konfiguracije s tistimi, ki sem ti jih napisal prej). V glavnem se ti ne splača.

Iz tujine novega dobiš za najmanj 350 jurjev, cenejšega NI. Sicer je tak laptop boljši od cenovno istega v SLO. Rabljenega pa kakor imaš srečo (v večini primerov pa TEŽKO).

billy ::

http://www.esvet.com/s/prenosnik_Acer_T...

s 500k ni potrebno pretiravati ;)

Isht ::

Pa si preveril konfiguracijo? 1,3 GHz Celeron, 256 333 MHz rama, 40 GB diska, integrirana Intel grafika... to je računalnik za poganjat Word. Informacije o bateriji so pa pretirane/zlagane (Acerjeva priložena baterija traja max. 4 ure pri nezahtevni uporabi). Za 300.000 SIT.

C301 je sicer model izpred treh generacij (prešišal ga je potem model C302, nato C313, zdaj pa je pri nas C312).

Glede na to, da iz Anglije skupaj s poštnino in mednarodno garancijo vred dobiš za samo šestdeset tisočakov več (360.000 SIT) 1,73 GHz Pentium M (Ne Celeron!), 512 533 MHz rama (se pravi dvakrat več skoraj dvakrat hitrejšega rama), 80 GB diska in Nvidia GO 6200... In ta notesnik stane pri nas 500.000 SIT in več, tako da ne me zajebavat
http://www.notesniki.com/default.asp?id...
http://www.laptop-shop.si/component/pag...

Naknadna primerjava: jaz dobim C314 iz Amerike skupaj z vsemi poštninami in davki vred za 360.000 SIT, konfiguracija pa je 2.0 GHz Pentium M, 1024 MB 533MHz Rama, 100GB 5200 diska, GO6200. Now that's what I call a computer.

A se sploh splača razmišljat o nakupu v SLO? I don't think so.

billy ::

Aja..pa so res tisto neka Celeron jajca :)

http://www.esvet.com/s/prenosnik_Acer_C...

A si tega mislil?

No...Nekaj si pozabil, če kupiš robo iz amerika še moraš plačati davek pri nas, razen če švercaš.

Je pa itak v tujini vse ceneje, večji trg, večje povpraševanje, nižje cene...logika.

Garancija za izdelke kupljene v Angliji velja pri nas?

Isht ::

Nisem pozabil, davek je vštet. Laptop sam me pride okrog 310 jurjev s poštninami vred. Davek pa naknadno plačam, tako da več kot 360 jurjev ne bo (ker bo deklarirana vrednost na paketu recimo tam nekje do 200 jurjev). Je pa res, da je ta laptop REFURBISHED, kar pomeni da je šel iz trgovine nazaj k proizvajalcu zaradi kozmetičnih pomanjkljivosti. Proizvajalec preveri, če stvar funkcionira tako, kot bi morala, potem pa da naprodaj po nižji ceni (v najslabšem primeru je kje na kakem vogalu barva odrgnjena).Torej laptop je še vedno nov in 100% funkcionalen in brez tehničnih napak. Edino garancija potem velja samo 90 dni, ne eno leto...

Garancija je odvisna od proizvajalca. Acer ima standardno MEDNARODNO garancijo, tako da praktično kjerkoli kupiš laptop (ajde, pa recimo da to velja za kjerkoli v Evropi), ti velja garancija tudi pri nas. Lahko pa tudi dokupiš 3-letno garancijo, kar je pa sploh fino. Samo zastonj ni... ;) Tako da, če kupiš v Angliji, ti velja garancija tudi pri nas.

Ja, Slovenija je tako majhen trg, da sploh ne štekam, komu se splača uvažat... Ampak so pa nasplošno laptopi dragi pri nas (če so kvalitetni). V Bofu in Merkurju sem včeraj nekaj gledal, pa sem opazil, da je laptop s tako konfiguracijo, kot bo prišel moj Tablet PC, pri nas okrog 300 do 350 jurjev! Zdaj pa ne štekam, a pri nas v trgovinah tako navijajo cene, ali proizvajalci za posamezne trge določajo cene glede na konkurenco...

Isht ::

Sem prečekiral link ki si ga dal zraven... jap, to je laptop o katerem sem govoril (ne tisti, ki sem ga naročil, ker se tistega sploh ne dobi v evropi)... kako je pa možno, da je za sto jurjev cenejši od ostalih trgovin, pa ne razumem (sem najprej pomislil, da manjka davek, kar bi potem bilo logično, ampak piše v Splošnih pogojih, da je davek vštet).
No, jaz sem za ta laptop spraševal pri vseh uvoznikih (Avtera, Alterna, TrendNet etc.) in povsod stane 500 in več. Razen če Esvet šverca od kje drugje (recimo iz anglije), pa pritisne zraven 70 jurjev marže (oziroma če nabavlja po grosistični ceni, ima marže verjetno še več), kar na posamezen laptop mogoče sploh ni tako slabo.
Preveril sem namreč Acerjevo stran in je priporočena maloprodajna cena za ta laptop 530.000 SIT. Go figure?!

billy ::

A pol velja garancija v Sloveniji praviš..hm..kako pa pol "dokazuješ" garancijo, a samo vletiš z laptopom in oni preverijo serijske in je ok, ali moraš imeti zraven kak garancijski kuponček ali kaj podobnega z žigom poobalščenega prodajalca?

Isht ::

Nimam pojma, kako naj bi stvar glede garancij dejansko funkcionirala v praksi.
V vsakem primeru dobiš pri nakupu račun, ne? In potrjeno originalno Acerjevo garancijo, na kateri naj bi tud pisali vsi podatki (veljavnost, ugodnosti itd). To dobiš tudi pri nakupu iz tujine. In ker ima Acer 'International Warranty', sklepam da greš do pooblaščenega Acerjevega dobavitelja in vprašaš kako in kaj. V najslabšem primeru moraš pa poslat laptop v najbližjo Acerjevo izpostavo (in to si pogledaš na Acerjevi strani, kje imajo pisarne etc.). V primeru dokupljenih garancij (3 letne, 3letna + kasko) ti oni krijejo tud poštne stroške, ker tako pač piše v garanciji. Samo sem skoraj ziher, da če greš do glavnega uvoznika (Avtera, Alterna ali TrendNet), da tud oni lahko stvari uredijo.
Če te pa skrbi, pa pokliči na eno od teh treh firm in vprašaj kako je z mednarodnimi garancijami pa poglej na Acerjevo stran za informacije. Za druge firme laptopov in ostalih stvari ti pa ne vem povedat. Mislim da ima Toshiba tud mednarodno garancijo, ziher pa nisem. HP in IBM načeloma naj ne bi imela problemov, saj sta tako razširjeni firmi, da imata že skoraj izpostave v SLO.

Sicer pa: kupiš mobilca (recimo Ericsson) od Mobitela direktno. Pa boš šel garancijo terjat na Mobitel? Če bi imel kake težave, se obrneš na pooblaščenega serviserja ali pa na Svemo, ki je uvoznik. Enako je z laptopi in ostalo elektroniko. Grem stavit, da če kupiš Acerja pri Mimovrste ali v Harvey Normanu, da uveljavljaš garancijo pri glavnem uvozniku, to pa so tiste tri firme (Avtera, Alterna, TrendNet). Vsaj ko sem v Harvey Normanu spraševal za tablične, so mi rekli, naj grem na TrendNet vprašat, kar pomeni, da oni od TrendNeta dobivajo.

billy ::

To je res ja. Ampak ti slovenski dilerji so tako požrešni, da bi lahko bržkone rekli da pač ne jemlejo to pod garancijo. Potem ostane samo kakšna izpostava v avstriji, italiji? Hm..na Acer strani, za koga piše da je uradni za Slovenija? Nekaj sem gledal na strani tukaj: http://support.acer-euro.com/phone.html kjer pa slovenije sploh ni zraven.

Isht ::

stari, pojdi na www.acer-ee.com (to je stran za Eastern Europe). Klikni na Where to buy, potem pa Slovenia iz spiska držav.
In VOILA - trije distributerji, malo morje Point partnerjev, nekaj Active in Executive partnerjev in par Retail ponudb.

Če pa klikneš na Service and support, potem pa Service centres in Eastern Europe, dobiš spisek uradnih servisov. Za Slovenijo boš našel Avtento in TrendNet. In če prideš k njim z računom od nakupa in potrjeno garancijo (ki bi ti jo načeloma morali poslati skupaj z laptopom, tudi če kupiš v tujini), ti na Avtenti in TrendNetu MORAJO upoštevat garancijo. Ker je pač politika Acerja, da ima MEDNARODNO garancijo, kar pomeni, da se Avtenta in TrendNet nimata kaj zmrdovat, če hočta bit uradna servisa za Acer. Jih pa za vsak slučaj pokliči.

To je to, upam da sem ti pomagal pri odločitvi. Če prišparaš sto do stopetdeset tisočakov, ko kupiš iz anglije, pa to že nekaj pomeni, ne? Za ta denar lahko komot recimo za laptop dokupiš 3letno garancijo, Mediabay baterijo, docking station in še kak bombonček.

Isht ::

Billy: povprašal sem na TrendNetu glede garancije iz tujine in dobil tale odgovor:

'Pozdravljeni!

TrendNET je uradni distributer in serviser ACER računalniške opreme za področje Slovenije in lahko vse potrebne servisne zadeve rešujete pri nas.

Glede mednarodne garancije pri ACER-ju pa je zadeva sledeča:
Namreč slovenski državljan načeloma mora kupiti prenosnik v Sloveniji, da mu garancija velja tako v Sloveniji kot drugje po svetu. Če pa le ta kupi prenosnik izven Slovenije, pa mu velja mednarodna garancija vsepovsod razen v Sloveniji. Žal je to politika podjetja ACER, ker mi v tem primeru ne dobimo povrnjenih stroškov servisa s strani ACER-ja. Na ta račun smo že imeli pri slovenskih kupcih, kateri so kupili prenosnike izven meja Slovenije, že veliko slabe volje, ampak žal mi tukaj ne moremo kaj veliko narediti.
So posamezni primeri, v katerih nam ACER dovoli popravilo in povrne stroške le tega, vendar je odvisno od primera do primera.

Hvala in lep dan,

Toni Šopar
TrendNET d.o.o., Prodaja
======================
Šlandrova 6/a, Velenje
Tel.: +386 (0)3/ 586 30 33
Fax: +386 (0)3/ 586 19 70
======================'


No tako, da je nedvoumno... Torej, v nekaterih primerih imaš garancijo krito, v nekaterih pa moraš garancijo uveljavljat v tujini (Avstrija je verjetno potem najbližje).

billy ::

Aha..se mi zdelo malo too good to be true, da bi lahko kar vse v sloveniji rešil ;)

Hvala za tvoj čas in trud in upam, da bo tudi drugim ta informacija koristila.

[MYTiX] ::

podpis

Isht ::

mytix: Ja, to je člank o modelu C312XCi, ki je načeloma isti, kot v Evropi C312XMi. Samo da ima ta, ki se ga dobi zdaj v Evropi, 512MB rama s 533MHz, namesto 1024 333MHz, kot je ta v članku.

Link do reviewa modela C314XMi, ki ga dobim iz Amerike:
http://www.tabletpcreviewspot.com/defau...

Torej, ta model je načeloma isti kot C312XMi, le da ima hitrejši procesor, več rama in večji disk. Ogrodje, ohišje in ostali bombončki so isti.

Isht ::

Če koga zanima:
Danes sem (po cca dveh tednih in še malo) dobil svoj tablični računalnik, ki sem ga naročil iz ZDA na Ubid.com, s posredovanjem www.myus.com.
Po poti domov grem še v TechTrade kupit evropski 3 polni kabel za napajalnik (mimogrede: napajalnik, ki je priložen, je 100-240 V, tako da deluje tudi na evro omrežju, ne samo ameriškemu, edino kabel je treba zamenjati).

Torej, kot sem že razlagal, notesnik je REFURBISHED, kar pomeni tovarniško obnovljen. Model je najnovejši (Acer Travelmate C314XMi), obnovljen pa je zaradi kozmetične napake (na enem vogalu je ohišje malo zdrgnjeno). Moram priznat, da sem se malo bal, v kakem stanju so ti obnovljeni notesniki, ampak sem prijetno presenečen - tablet PC je kot nov, razen tiste male odrgnine, ki niti ni opazna.

Tablični PC sem dobil skupaj z vsemi prevoznimi stroški IN stroški carinjenja za 360.000 SIT, tako da se je nakup definitivno splačal iz Amerike (pri nas je slabši model 500.000 SIT, oz. kot je mislim da billy našel, okrog 420.000 SIT).

Notesnik bom intenzivno stestiral in izsledke objavil v posebni temi, mogoče bom pa SloTechovce prepričal, da bi test objavili kar na prvi strani...

Mimogrede: od naročila je trajalo približno 11 dni, da je notesnik prišel znotraj ZDA do Floride, kjer domujejo na Access USA (www.myus.com). Potem je trajalo dva dni, da so ga preposlali naprej, nakar je (od prejšne srede ko je na Floridi bil prevzet s strani DHL ob petih popoldne po njihovem lokalnem času) trajalo SAMO 34 URE da je prišel notesnik iz Floride na Brnik! Vsa čast DHLu! Torej, notesnik je bil na brniku v petek ob pol devetih, nakar se je zataknilo na carini. DHL ga je dostavil danes opoldne.
Samo za informacijo, koliko časa trajajo razni prevozi...

kimba ::

Če koga zanima, jaz mojega prodam za 170.000,00 SIT
Oglas najdete na http://www.bolha.com/oglas1577173
če koga zanima, me lahko klice na 031-781106, ogled je v Ljubljani
The need to know more

Isht ::

kimba:
kake karakteristike (dejansko) pa ima?

sicer pa se mi zdi za do 1GB procesor, 12 colski zaslon, 256 MB rama in 30 GB diska, kot je privzet računalnik na Amtekovi strani, pa brez CD ja ali DVDja, no, zdi se mi 170 jurjev veliko. Pa procesor je Transmeta Crusoe, ki so 20-30% počasnejši od Pentium M. Da ne omenjamo, da ima pasivni digitizer - se pravi da dela kot navaden Touchscreen tudi s prstom, nima pa EMR svinčnika. To v praksi pomeni NOBENIH STOPENJ PRITISKA (pressure levels) kar je za kakršno koli risanje NUJNO, digitizer je počasnejši in ima nižjo resolucijo etc.

Okrog te cene predlagam vseeno tega: http://www.bolha.com/oglas1555472 (200 jurjev, ima pa hitrejši procesor, več rama in diska, pa še aktivni EMR digitizer. Ekran je manjši, ima pa Docking station z DVD RW).

Po temeljitih testih sem s svojim Acer C314XMi ZELOO zadovoljen. baterija zdrži 3-4 ure (odvisno od intenzivnosti uporabe), riše se pa čudovito v Photoshopu. Računalnik brez problemov poganja Half Life 2 na visokih detajlih (na 1024x786, kar je na žalost maksimalna resolucija ekrana), pa tudi Black & White 2. Tukaj moram edino pokomentirat razvijalce iger, ker si s svinčnikom na ekranu pri recimo BW2 ne moreš nič pomagat, čeprav bi v teoriji stvar lahko krasno delovala, pa enostavno igra Tableta ne podpira.
Edina stvar, ki jo moram skritizirat, je to, da so Windowsi samo na eni particiji že inštalirani, ni pa zraven CDjev za inštalacijo Windowsov, ampak samo Recovery diski, ki skopirajo celo inštalacijo WIN na prvo particijo. Si je treba pomagat s cdjem od WinXP, pa najprej naštimat particije, potem pa gre. Sicer samo na FAT32, ampak WINXP imajo convert orodje, ki nardi NTFS.
Laptop je razmeroma težak (2,9KG z baterijo in DVD RW), kar v praksi pomeni bolj malo sprehajanja z laptopom na roki. Za delo v naročju je pa kul.

kimba ::

Karaktaristike so ta prave, kakor si jih videl.
Zdaj nujno morem placati kazen, in ga nujno morem prodati.
Prodam ga za 110,000 SIT
Poklicite ce vas zanima, 031/781106
The need to know more


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična tablica (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8731816 (11818) zhudang
»

Digitalno pisalo KJE?

Oddelek: Kaj kupiti
213505 (3181) TeraSonic++
»

NAKUP KONVERTIBILNEGA LAPTOPA navadni in tablet v enem

Oddelek: Kaj kupiti
81076 (905) Isht
»

Nakup prenosnika - 3 opcije

Oddelek: Kaj kupiti
493759 (2049) Jackass
»

Kateri Graphic Tablet?

Oddelek: Kaj kupiti
52121 (2032) babylon9

Več podobnih tem