» »

Siol bo spremenil ADSL pakete

Siol bo spremenil ADSL pakete

fahrenGONE ::

Velja za vse, fizicne, nefizicne, pravne in ostale osebe. Ce velja tudi za emigrante pa ne vem.

Res zalostno da dobim to obvestilo od SiOLa, medtem ko se pogovarjam s folkom v skandinaviji kjer lahko za nizko ceno poleg 10 mbit FD (full duplex, 10 gor in 10 dol) sedaj dobijo se 100mbit (trenutno 300GB limit na mesec + 20 EUR za vsakih 100GB). Clovek bi pricakoval da se bo kaj spreminilo na boljse. ko se toliko tozarijo v prid narocnika, potem pa vidis, da jih zanima samo profit. Tipicni slovenski kretenizem.

Zgodovina sprememb…

MEDENA ::

8. člen
SiOL lahko spremeni naročnikove podatke ali druge parametre, potrebne za uporabo storitev SiOL. Njihovo novo obliko oz. vsebino mora sporočiti naročniku najmanj 30 dni pred nameravano spremembo.

PREDLAGAM TOŽBE

borchi ::

parametre, potrebne za uporabo storitev


ne boš daleč prišu, ker siol ti ne nudi nobene storitve, ki zahteva npr. minimalen 76Kb/s upload. oz. ni spremenil ničesar kar bi preprečevalo uporabo vseh storitev, ki jih plačuješ.

bo treba kak drug člen pogledat?
l'jga

MEDENA ::

dej dej no...kaj mora bit dost vse SPECIFIČNO določeno al kaj

kje piše,da jaz MORAM plačat račun ?

borchi ::

kje piše,da jaz MORAM plačat račun ?


eksplicitno mogoče ne. piše pa v odločbi sodišča, ki jo dobiš po pošti domov. oz. v njej te samo obvestijo, da ti bojo vzeli z računa. pa še obrazložitev je tut napisana na podlagi česa zdej MORAŠ plačat.
l'jga

zee ::

to torej pojasni nedelovanje neta zadnja dva dni.

sovražim to državo!!
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Wox ::

Sej še ni tko hudo. Prej ali slej bojo tud flat rate ukinil. Oziroma ne bodo ga ukinil. Uvedli bodo nov "model".:D
Commodore 64

Brane2 ::

Zdej sem pri SiOLu zvedel še par novih stvari. Po novem sploh ni treba da je ADSL na firmo, če je pripadajoči ISDN na firmo. S e pravi, firma lahko ima ADSL pipco 40% ceneje... :\

Me pa zanima, če se da na uppraben način skombinirat dva ADSLja. Bi lahko recimo dva paketa 4096/512 skombiniral tako, da bi imesl soliden hosting za svoje potrebe?

Vem,d a ne morem iz tega naredit 8192/1024 ampak ali lahko z več vnosi v DNSu naredim dva IP naslova z istim imenom, ki si delita bandwidth, recimo tako da DNS rotira IPje pri vsakem requestu in da mi 50% strank pade na enega 50% pa na drugega.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Pujcek ::

a lahko vprasam tiste ki mate studentske pakete in se zdej neki pizdite kaj rabi student velik upload???

lp
pujcek
:)

Bakunin ::

preprosto. v dns zone datoteko napisi:


www.firma.com. IN CNAME host1.na.adsl.
IN CNAME host2.na.adsl.

in odjemalec bo vsakic dobil drug IP oz. host.

zee ::

ne pizdim. osebno ne pobiram praktično ničesar. jezi me samovolja nekaterih (podjetij), ki pod pretvezo nadgradnjo j* folk v glavo. pardon za kletvico.

lp zee
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Gandalfar ::

Brane2: se zmeraj rabis dva isdnja.. 8M/1M bi te stalo okoli 40k/mesec potem?

Brane2 ::

Ja, rabiš dva ISDNja, ampak če ju plačuješ po tarifi za fizične osebe, te to pride 2x13.500 SIT=27.000 SIT z DDV, kar ni velik višje kot sedaj, ko plačujem 23.000 SIT za 4096/768 oziroma 21.400 za 4096/512 od 1.2.05...

Če si pa študent, te ta stvar pride še bistveno ceneje.

Poleg tega ima SiOL neko akcijo ADSL za 10 SIT do konca januarja in študiram, da bi ubodu še en paket...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::


preprosto. v dns zone datoteko napisi:


www.firma.com. IN CNAME host1.na.adsl.
IN CNAME host2.na.adsl.

in odjemalec bo vsakic dobil drug IP oz. host.


Za to foro vem. Bolj me je zanimalo, če lahko združim več linkov v enega.

Linux to zna z Ethernet karticami, vprašanje je, če bi to lahko izvedel tudi na strani DSLAM-a, če magari plačam za dva zaporedno IPja in magari kakšen pir poštarju...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Gandalfar ::

Brane2: pomojem bi te nekam poslali in ti dal cenik za najeti vod..

za to kar ti hoces bi pomojem rabil na drugi strani se eno linux kisto, ki bi ti ta dva streama zdruzevala v enega

Wox ::

@Pujcek: Življenjskega pomena ni. Sej je 90% stvari, ki jih kupujemo nepotrebnih. Kaj ti bo avto, tv, najnovejši CD tvoje omiljene rap grupe? Gre se za kvaliteto bivanja, ki nam jo neopazno vsiljuje potrošniško naravnana družba. In na kar se Janezek navadi, je pol žalosten, če mu zadevo odvzamejo. Človek želi oz. je tako tudi praviloma vzgojen, da s časom njegova kvaliteta življenja raste. Sej jest si več ne morem predstavljat, da bi bil brez avta. Pri telekomunikacijah je pa zadeva takale. Človek je pač bitje, ki mu je prirojena lastnost komuniciranja. Lahko bi rekli, da človek rad oz. pravzaprav mora komunicirat z drugimi bitji. Če ne, služijo psihiatri, vroče linije in ja, tudi ISP-ji. V razvitih državah Sveta so telekomunikacije več ali manj domena države (razen v ZDA). In telekomunikacijsko podjetje trži svoje storitve v odvisnosti od povpraševanja oz. potreb. V novejšem času, ki je preplavljeno z novimi tehnologijami pa ponujajo tudi storitve, za katere nekega blaznega zanimanja ni, vendar je pričakovati, da bodo uporabniki novo storitev začeli množičneje uporabljat. In tako je nekega dne en študentek pač vzel paket z večjim uploadom, ki stane jurja več od onega z manjšim. Pa se je vsedo za šank, naročo pivo, prižgal čik in začel razmišljat, kaj bi on zdaj s tem uploadom. Pa se je spomno, da bi lahko svojo spletno stran gor postavo. Ej ga, si je reku in dal gor sliko svoje punce in svojga avta. Čez en teden se je spomno, da bi lahko postavo še FTP server, da si bo med sošolci lahko izmenjeval seminarske pa slike bejbik. Pol se je enga dneva spomno, da bi lahko prek VNC-ja na faksu delal na svojem računalu. Vau, zadeva pri tej hitrosti uploada še kar zadovoljivo dela. Potem je še game server za CS postavo in frendi so ga imeli radi in mu plačevali pir. Potem pa je prišel 1. februar, pa mu je začelo vse skup neki štekat. Eh in pol se je študentek od žalosti v študentskem kafiču napil. Pa prišel je pujsek in ga začel prepričevati, da on tega uploada sploh ne rabi. Da je to luksus in da vse kar rabi je hrana, obleka in zrak. In res, študentek se zamisli sam nad sabo in naslednji dan se že seli v Južni Sudan med nube, kjer v miru preživi preostanek svojega življenja.
Commodore 64

Soprano ::

Kot še vedno do zdaj, sta Telekom/Siol spet kopirala nemški model. Deutsche telecom nudi vsem ponudnikom enake tri pakete oz. hitrosti.. :\

SepoX ::

Brez skrbi (no ja:8) ) sem poslal prijavo na tržno inšpekcijo.

Drgač so pa kršili 7 člen v pogodbi: 'V primeru da bo SiOL načrtoval uporabo novih oz. spremembo obstoječih storitev SiOL, bo o tem obvestil naročnika na spletnem naslovu www.siol.net ali po elektronski pošti najmanj 15 dni pred spremembo, ....' .
Pa po vsej verjetnosti še kaj.

Sem se pogovarjal z zelo prijazno gospo, ki je bila zgrožena in je rekla da bodo ukrepali. Kazen jim torej ne uide, upam pa da nam vrnejo upload.

pegaso ::

iz www.telekom.si

Ljubljana, 24. januar - Ocena poslovanja za leto 2004, ki jo je danes obravnaval nadzorni svet družbe, potrjuje, da so v Telekomu Slovenije lani izpolnili in presegli vse temeljne postavke iz letnega poslovnega načrta.

Poslovni prihodki so znašali 87,4 milijard tolarjev in so za deset odstotkov večji kot leto prej ter za 7,6 ostotkov nad načrtovanimi. Ocenjeni čisti poslovni izid za leto 2004 je 12,16 milijarde tolarjev, kar je za 18 odstotkov več kot leto prej. Letni načrt je bil presežen za 15,9 odstotka. Ob bistveno spremenjenih razmerah na liberaliziranem trgu telekomunikacijskih storitev doseženi poslovni rezultati potrjujejo nadaljnjo rast podjetja in pravilnost strategije poslovanja in razvojne politike uprave.

Nadzorni svet je obravnaval in sprejel tudi poslovni načrt za leto 2005. Kljub močno okrepljeni konkurenci na trgu načrt predvideva utrditev položaja Telekoma Slovenije z uvedbo novih storitev, tehnološke platforme in sodobne organiziranosti. Velika pozornost bo v letu 2005 usmerjena na uporabnike in njihovo zadovoljstvo ter uvajanje novosti v ponudbi.

Med poglavitnimi strateškimi cilji Telekoma Slovenije za leto 2005 ostajajo regionalna širitev, ki bo omogočala nadaljnjo rast in širitev družbe ter gradnja in trženje širokopasovnega omrežja in storitev.

Podrobnejše informacije: Darinka Pavlič Kamien, vodja službe za odnose z javnostmi, tel. 01 234 1968, e-mail: darinka.pavlic-kamien@telekom.si
------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------

Ja kar lepo se hvalijo, obenem pa obljubljajo nove storitve, velika pozornost bo usmerjena na uporabnike in njihovo zadovoljstvo (bljah in bruh),...

lp pegaso

Bakunin ::

Drgač so pa kršili 7 člen v pogodbi: 'V primeru da bo SiOL načrtoval uporabo novih oz. spremembo obstoječih storitev SiOL, bo o tem obvestil naročnika na spletnem naslovu www.siol.net ali po elektronski pošti najmanj 15 dni pred spremembo, ....' .


dvomim da se bodo slowenchki kaj bolj zmigali kot pa bentili po forumih......... a imate jajca in si upate zavrniti (krivicni) racun ? >:D

SepoX ::

Sem ga že in zmagal, ko so mi kr skenslal račun na osnovnega za en mesec brez moje vednosti.

neo977 ::

brane2: si ze pomislil na kolokacijo streznika?

cca 50k/mesec pa si v lanu direktno pri njih

bradek ::

Se "uradna" izjava iz SiOL foruma...

-------------------------

Spostovani,

Do spremembe paketov ADSL je prišlo zaradi spremenjenega poslovnega modela ponujanja ADSL storitve. Na temelju spremenjenega modela in spremenjenih pogojev zakupa ADSL storitev, lahko od 1. februarja ponujamo le pakete ADSL z naslednjimi hitrostmi prenosa podatkov: 1024/256 kbit/s, 2048/384 kbit/s in in 4096/512 kbit/s.

Zavedamo se, da je v splošnih pogojih za opravljanje storitev Slovenija Online /SiOL naveden 15 oz. 30 dnevni rok za obveščanje o spremembah. Tega roka žal nismo mogli spoštovati, saj je, zaradi višje sile, do spremenjenih pogojev zakupa ADSL storitev prišlo manj kot 30 dni pred začetkom uvedbe spremembe, torej 1. februarjem. Ker bi spremenjeni paketi v vsakem primeru začeli veljati 1. februarja, smo vas obvestili nemudoma, torej takoj, ko je bilo to mogoče. SiOL pa, skladno s Splošnimi pogoji o opravljanju storitev, lahko spreminja vsebino naročniških paketov

Do spremembe paketov ADSL bo prišlo le pri manjšem delu naročnikov na storitev SiOL ADSL, kar pomeni, da bo sprememba paketov vplivala le na nekaj odstotkov SiOL-ovih naročnikov na širokopasovni dostop v interneta.. Upamo, da bodo ti med možnimi paketi našli zase najbolj ustreznega.

lep pozdrav, Klemen Ramoves

-------------------------

Brane2 ::


brane2: si ze pomislil na kolokacijo streznika?

cca 50k/mesec pa si v lanu direktno pri njih


Kje to dobiš za 50 kSIT na mesec, brez omejitev prometa?
On the journey of life, I chose the psycho path.

OZZY ::

sepox..to z tržno ne bo nič zaleglo, saj siol ni kriv ampak telekom, saj je siolu prepozno posredoval njegovo spremembo in s tem tudi paketov. takoda siol ni mogel storiti nič, saj je telekom vse skupi zajeba*. Siol je pavse obvsetu takoj ko je zvedel za namero telekoma. Da pa je to izven roka tudi ni pomembno, saj ni njegova krivda. tako da s kaznijo ne bo nič če lahko dokažejo, da so dobil dopis od telekoma kasneje kot je bilo mogoče spoštovati pogodbo.
Go with the flow.

neo977 ::

Klik

- postavitev lastnega strežnika
- zanesljivost delovanja
- 24 urni varnostni nadzor
- neomejene pasovne širine prenosa podatkov

mesecno: 46.620,00 SIT (z DDV)

neo977 ::

Visja sila?

Od kdaj je telekom "visja sila"...

CaqKa ::

hmm na koga se bom pa zdaj skliceval ko bom htel pri trieri večji ul?

brane2 pri trieri še povrašaj za kolokacijo.

Ch4N93 ::

Visja sila?
Od kdaj je telekom "visja sila"...


odkar ima monopol maybe?
Ni nam lahko...

TyKee ::

... na pamet govorim: Mislim da ima triera nekih 42.000SIT al tu nekje. Piši jim mail info [at] triera.net
pa mislim da je neomejen promet.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: TyKee ()

Brane2 ::

Ja, triera je 35 kSIT + DDV.

Edino problematično je to, da je v MB.

Po drugi strani pa ima SGN podobne cene, je pa v LJ in ima povsem solidno pipo...

NE vem, nisem se še odločil...
On the journey of life, I chose the psycho path.

fahrenGONE ::

Za tak denar dobis kar dober dedicated server v US in hitrost do SI ne bo tako grozna, predvsem pa vecja kot ce vse skupaj hostas od doma preko majavega ADSL. Predvsem se pazi vseh ki ti ponujajo "neomejene pasovne širine prenosa podatkov". Grem stavit, de bi te klicali ob 3h zjutraj, ce bi imel 10+ mbit konstantnega pretoka. :D

Jaz uporabljam ev1servers.net. Imajo tech support 24/7/365, enkrat sem dobil ne samo tehnicno pomoc ampak celo billing department ob 3-4h zjutraj po *njihovem* casu. Tehnicna pomoc pa je online non-stop in se lahko v zivo pogovarjas kadarkoli. Poglej stran za slike datacentra, spisek razlicnih paketov in podobno. Ce imas vecje zahteve lahko dobis 10mbit ali celo 100mbit, od $199 dalje. Za 1000-2000 GB/mesec pa se cene zacnejo ze pri $99. Govorim o dedicated serverjih, ker imas ti root dostop. Shared hosting je pa smesno poceni in kljub temo kvaliteten. (prej sem ga sam uporabljal)


@ Viharnik: Super odgovor! En najboljsih postov, ki sem jih prebral v tem forumu. :))

Keyser Soze ::

Torej, če je SIOL kršil določila pogodbe, lahko le to prekineš brez posledic oz. pogodbene kazni.:) Fajn...

bradek ::

Sem zasledil na siol forumu da Telekom nekaj razmislja o adsl2+ se pred vdsljem.

Kaj je to:
- http://www.lsilogic.com/technologies/industry_standards/adsl2_.html
- http://www.aware.com/products/dsl/adsl2plus.htm

Kaj porecete?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bradek ()

Brane2 ::

To sem neuradno slišal tudi jaz. Baje dal Telekom že kar nekaj časa testira te zadeve in da bi lahko prišle v ponudbo do konca tega leta.
Ena od for bo baje tudi možnosti izbire širine pipe v obe smeri. Lahko boš imel recimo full široiko upstream pipo in ozko downstream ali recimo simetrično ali kaj tretjega. NO, vsaj tako je meni poštar razložu.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

fahrenheit:

Zelo zanimiva ponudba, vendar mislim da bom zaenkrat ostal pri domačih providerjih. Deloma zato, kker smo cajtng in moramo biti malo zavedni, deloma pa zato, ker hardver že imam in če ga ne bom zmontiral, mi lahko samo prah nabira, sploh pa zato, ker se da z domačimi firmami marsikaj zmenit in skompenzirat. Z Ameri lahko kompenziram samo tako da grem vozit kamion v Irak, to pa nekako raje ne bi. :\
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

fahrenGONE ::

ADSl 2+ bi bil super zadeva. Ampak vse skupaj smesno izpade, ko po eni strani ukinjajo bogih 256kbit vsem ki imajo 768kbit, po drugi strani pa hocejo ADSL 2+. Meh.. Pa se Klemen trdi da je to manjsi del uporabnikov. Zakaj potem sploh to pocnejo? Po mojem se sami ne vedo. En kolega iz NL-Rotterdam je imel 8mbit dol in 768 kbit gor, sedaj pa so mu za minimalno doplacilo omogocili 10mbit/1mbit ADSL (1024 kbit upload!). Rekel je, da je bilo to mozno, ker so izboljsali tehnologijo pri centralah ali nekaj podobnega. Zanimivo, pri nas pa manjsajo in zapovejo konkurenci enake pakete. Pa je to kaksna commie shit varianta kapitalizma? Centralni komite Telekoma je dolocil konkurencne pakete (morda tudi cene?) pri vseh ponudnikih interneta, ki bodo od 1.2.2005 ENAKE. Zivel Telekom!


@ Brane: Ce imate casopis za SLO trg in ce imas ze sestavljeno konfiguracijo, je kolokacija pri nas najboljsa resitev, saj bo odziv hitrejsi in sam lahko urejas server kadarkoli hoces. Za strani od zunaj pa je najboljsa varianta hosting v US, ce te skrbi odziv za EU izberes NY podrocje in je vse skupaj skoraj tako, kot ce imas v EU. (in boljse, kot ce imas v Franciji, hehe). No, malce offtopic. Drugace pa ne sodit americanov po par politikih in Jerry Springerju. Za biznis so bili in so se vedno najboljsi.

Update: sem ga se enkrat vprasal in pravi da je dobil 1024 kbit brez doplacila, doplacal je samo prehod iz 8 na 10mbit. No comment.

Zgodovina sprememb…

Grey ::

Al Kaido pokicat v Slovenijo, da mal Bedance v gospodarstvu zbudijo?

CaqKa ::

ne preveč offtopic it prosim.

BlackHole ::

Tega roka žal nismo mogli spoštovati, saj je, zaradi višje sile, do spremenjenih pogojev zakupa ADSL storitev prišlo manj kot 30 dni pred začetkom uvedbe spremembe, torej 1. februarjem

In zdaj so kar upravičeni kršitve al kako?! :|
LP Marko

pingec ::

v bistvu ja
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

DC- ::

Država ma lepo ustanovo
Urad za varstvo potrošnikov
http://www.sigov.si/uvp/

oz. še boljše Zveza potrošnikov slovenije
http://www.zps-zveza.si/zps.html


Oba mislim da bosta z veseljem slišala vaša vprašanja in pritožbe

DC-

poweroff ::

Kakšne pritožbe? Zakaj pa?

A niso monopoli kul?

Siol je čisto kul firma, prvi so ponudili namestitveni CD, ponujajo zelo integrirano rešitev, ne pa da si moraš posebej skleniti pogodbo s Telekomom, posebej z ISPjem, posebej vpisovati podatke za priklop, posebej instalirati neke browserje - imaš vse na enem CDju in v enem paketu. Kot pri Windowsih. Danes potrošnik pač pričakuje, da dobi vse na enem mestu, ne pa da si mora vsako stvar izbirati v neskončnost. Tu sploh ne gre za vsiljevanje - ne, kje pa, gre za dobro POTROŠNIKA.

Poleg so tudi precej poceni - Total Cost of Ownership so nižji kot pri konkurenci. Ponujajo širok nabor dodatnih storitev. Recimo, dobiš celo mail. Sicer je res, da njihova spam zaščita ni dobra, ampak to si je uporabnik sam kriv, a ne? Kaj pa vpisuje svoj mail kjerkoli. Ne moremo zdaj Siola kriviti, če ima konkurenca bolje nastavljene spam filtre, saj je vendar odgovornost na strani uporabnika, kajne?

Dobiš tudi neke druge storitve, ki so za večino resda povsem neuporabne, ampak jih pa imaš in zakaj bi hodil h konkurenci, kajne? Gre za to, da pri njih dobiš integrirano, celovito rešitev. Ime pač zagotavlja kakovost, mar ne?

Res je tudi, da nimajo ustrezne podpore za Linux (zahteva je "operacijski sistem Microsoft Windows 9x/NT/2000/ME"; http://www.siol.si/index.php?id=104), ampak kdo pa še uporablja to prekleto komunistično orodje??!?

Pa kdo bi se bodel s tako veliko firmo, saj smo konec koncev le majhni uporabniki, najbolje, da smo kar tiho in hvaležni, da nam sploh dajo internet.

Skratka, lepo tiho bodite in se ne pritožujte, saj monopolist gleda predvsem na dobro svojih uporabnikov, torej vas. On že ve, kaj je za vas dobro. Predvsem pa plačujte račune, in kadar gre kaj narobe, se za hip ustavite in premislite, če ni problem pri vas, kajti On se nikoli ne moti, Njemu vse dela.
sudo poweroff

BigWhale ::

Tezko bi povedal bolje.

Keyser Soze ::

Če ne maram SIOLa in Telekoma naj grem kam že. Hm, morda na TELEKOM in VOLJO dial-up???? A sploh imam kakšno opcijo? Če tako al tako ni nobene infrastrukture v tej BosanskiNovi od Slovenije! In tako al tako rinemo v en j... srednji vek. Najbolj de vsi vzamemo lesene žlice in gremo jest žgance iz ene sklede za skupno mizo. Prvi bo pa seveda gospodar pol pa hlapci. Aja, sej je že tako...

P.S.: Drugače pa... Brezveze se pritoževat. KEr v pogodbi ni določenih nobenih sankcij v primeru kršitev s strani ponudnika. Edino kar se da naredit je pomoje to, da se prekine pogdbeno razmerje brez pogodbene kazni. KAr je izi naredit, če imaš opcije(kabl). Drugače je vse skupaj en velik podn.

Problem pa je, ker tudi tisti, ki imajo opcije ne bodo nič storili...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

neoto ::

a nimajo linuxi ppoe protokol že vgrajen?

ahac ::

A ni nihče opazu, da je Telekom k2.netu sesul celoten sistem?
Namreč.. ostane jim samo še en paket.. tiste posebne (768/512 in podobne) so vse izgubil. :O
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

poweroff ::

No, potem bi bili pa tam, ker so danes ADSL uporabniki.


Neoto: kot prvo se ne reče linuxi, kot drugo, ga ima (podporo), kot tretje pa Siol na svoji spletni strani URADNO oglašuje, da je za ADSL potrebno imeti Windowse. A je tako težko napisati tri stavke o tem, kako se pppoe nastavi???
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

Keyser Soze ::

Nekaj drugega sem vprašal Matthai. Ne to kar si povedal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

poweroff ::

Ali je v Linuxu pppoe?
Linux ima pppoe.
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dražji ADSL pri SiOLu (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
17617402 (11085) Keyser Soze
»

SIOL nove podražitve za praktično vse pakete

Oddelek: Omrežja in internet
433810 (2361) Brane2
»

Dražji klicni dostop do interneta (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
577708 (6498) kriko1

se hitrejsi ADSL (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
766426 (4441) Gandalfar
»

TELEKOM ZAČEL TRŽIT <b>ADSL</b> (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
595534 (3984) Opkow

Več podobnih tem