» »

notebook cooling pad - izkušnje?

notebook cooling pad - izkušnje?

snow ::

Zdravo!

Mam probleme s pregrevanjem mojega notebooka(P4 z nekim, mini ventilatorjem) pa sem probal mal dodatnega hlajenja = en velik 220V ventilator, podstavljen na en velik kup knjih, pa je lahko zadeva potem laufala na 100% CPU obremenitve, prej se je pa celo na 50% CPU loada zadeva obesla.

Pa me zanima če ma kdo kake izkušnje s temi narejenimi cooling padi, kolk zadeva pomaga, kaj je pomembno pri njih... itd. itd.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

OwcA ::

To se ne bi smelo dogajati. Če je še v garanciji, se verjetno splača malo težiti. Drugače bi sam stvar najprej toliko razstavil, da prideš do procesorja, odstranil hladilnik, ga zbrusil in nanesel dobro termalno pasto. Če je ventilator pri bolj rahitičnih, morebiti še tega zamenjač za kaj konkretnejega.
V kolikor se spustiš v tovrstno početje, obvezno slikaj in potem tu objavi,modifikacij prenosnikov kronično primankuje. :)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

conquistador ::

Se strinjam, ce pa mas primeren tip racunala pa se lahko lotis kej podobnega:

http://www.kubiss.de/kultur/info/freies...

Cool pad mal pomaga: poglej http://www.cool-pc.org. Priporocam pa 1. na oni podstrani za laptope (sklicujem se na tom's hardware)

Racko ::

@OwcA: nevem zakaj zbrusiti cooler, ce je namen termalne paste zapolniti praske na dno coolerja in tako narediti boljsi stik med procesorjem in samim coolerjem.Ce bos brusil cooler ga bos samo unicil.

LP

OwcA ::

Zato ker ima termalna pasta slabšo toplotno prevodnost kot aluminij, kaj šele baker, čim manj je je treba tem bolje.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Racko ::

To je spet odvisno od termalne paste ce bos kupil ti termalno pasto z 90% dodanega srebra, bo prevodnost 10% slabsa kot bi bil to srebrni cooler.Torej enaka prevodnost kot pri bakru.Pa itak to nima veze, prvoten namen termalne paste je zapolniti morebitne praske na coolerju.Se pa zgodi, da taki geeki kot so nekateri, mislijo da ce bo nanesel vec termalne paste da bo manjsa temperatura procesorja.V tem primeru pa se izkaze da je termalna pasta lahko tudi izolator, seveda v velikih kolicinah.

LP

Boki_ ::

Am Rapy... Ti si tut ene vrste g33k...:P believe me, streljaš brez puške...
I'm back

OwcA ::

90% dodanega srebra, bo prevodnost 10%

Ne vem če je tako preprosto.

Kakorkoli obrneš je manj termalne paste ob bolj gladki stični ploskvi boljše.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Racko ::

Glej, seveda je vse lepo in prav ob gladkejsi ploskvi, vendasr ce jo bos sel brusit, verjemi mi da bos zajebu ceu cooler.

LP

humanoid ::

Rapy, kot so povedali, streljaš brez puške!

Če ti cooler, dno le-tega, zbrusiš in po možnosti spoliraš, na ravni podlagi, da se razumemo, pridobiš nekaj °C. Verjemi, to pomaga. Ljudje brusjo še heatspreaderje in coolerje, da je oboje gladko.

Če bi bilo, kot ti praviš, bi potem hladilniki bili kot neki kozarčki brez dna, polni termalne paste, pa bi jih dal na jedro in ventič gor... ni res. Termalna pasta služi zapolnjevanju luknic, manj kot je je, boljše je, kot so že drugi povedali.

Jaz imam spoliranega za grafo in za CPU in so temperaure padle, na CPU za okrog 6°C (amapk sem še prah počistil stran!!) za GPU pa ne vem, ker sem ga sam naredil in grafa nima možnosti prikazovanja temperature, važno, da se navija dobro.


LP

SepoX ::

Ko sem jst sestavljal notebooke, je bilo treba pazit da si lepo zadel procesor in hladilnik. Lahko pa da je tist k je to skupi dajal pozabu nalepko snet dol:\ Ti sam lepo nesi na servis in reč da se ti pregreva. Ma da porihtajo!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Termalna pasta (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
11824761 (4521) Valvoline

zobna pasta za procesor(katera) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7812751 (11248) Gandalfar
»

Arctic silver Ceramique hladi slabše kot... (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
656026 (4618) Keyser Soze
»

Iskanje komponent za poliranje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
171691 (1553) morphling1

Več podobnih tem