» »

Kako izravnati ves frekvencni spekter v komadu?

Kako izravnati ves frekvencni spekter v komadu?

Racunalnik ::

Nevem ce je ze kdo opazil,ampak v vecini mp3jev k jih potegnes iz neta se frekvencne jakosti za posamezni spekter mocno razlikujejo in to zato ker se uporablja zelo razlicnih dekoderjev.
Stos je pa v tem da me zanima ce obstaja program s katerim bi lahko izravnal vse frekvence na isto jakost,kajti ponavadi je visoki del od 8khz pa do 16/20khz skoraj cisto odrezan,vcasih pa tudi kaksen drug in to pomoje zato ker dekoderji delajo razlicno in na tistem delu k unicijo frekvencni spekter pac zmanjsajo jakost.Seveda je pa dostikrat to zaradi snemanja v studiu k pac ni narejeno kot je treba.
Se pravi rabil bi program kot je MP3 GAIN k lepo naloudas komade in jih program potem odeluje,kajti da bi se z posameznim komadom igral bi prej umru.

Poldi112 ::

Tole bo bolj na pamet, ampak dvomim da bo kakovost ok. V bistvu ne vem za glasbo, kjer bi bilo pametno imeti enakomerno jakost po celem spektru. V bistvu je to sum.
Pa ljudje imamo na razlicnih delih spektra razlicno obcutljivost, zato da ce hoces enako naglas slisati visoke in srednje tone rabis za visoke vec moci.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

BigWhale ::

Ce bos izravnal cel frekvencni spekter, bos dobil ven zlo monoton (dobesedno) komad... ;>

BluPhenix ::

Racunalnik: tisto ni zaradi kompresije, ampak je zaradi posnetka na CDju. Če daš navaden CD v nek player, ki je povezan s kakšnim grafičnim analizatorjem boš videl, da gre enako kot pri mp3jih.

To je pa zato: nišje frekvence potrebujejo več energije, da jih na enaki razdalji slišimo enako naglas kot visoke. Zaradi tega so visoke pridušene, da lahko ljudje brez da bi preštimavali equilizerje normalno poslušajo komade. Zato ne počni tega, saj boš moral potem lastnoročno dušiti visoke tone.

Racunalnik ::

Vem da bi bil komad monoton in da ne sme biti vse poravnano,ampak mislu sem za zacetek da sploh pridem doi kakega zakljucka.

2.Vem tudi da nizji toni rabijo vec podatkov in visji manj,glede cdja pa nisem se tega opazil.

Da bi pa dobil samo sum pa ni res,ker se v win ampu da to cisto lepo resit z equalizerjem in to ne samo da delas po posluhu ampak se tudi z spreminjanjem levela v EQju,izpisuje graficno na displayu in se vidi kolk so nekateri od 6 do 16khz utisani toni.
Pa glede suma,najedoc sum je pri priblizno 14-20khz,tako da se mi zdi da nekateri glih nevejo tocno kater zvok pride iz 6khz kot sem omenil pa do priblizno 12khz.Pri 6khz so visoki srednjih tonov tako mal pokmecko povedano,tako da super sum in najedanje visokih tonov je okol 16khz gor ali dol.Ampak do 12khz se vedno ne slisis veliko glasbe.Skratka vem da pri mekaterih komadih nemores tega narediti,ker so ze po defoltu uniceni,ampak pri vecini sem pa to opazil z ravnanjem EQja da se lahko odkrije se dosti frekvenc od komada.

Brane2 ::


Ce bos izravnal cel frekvencni spekter, bos dobil ven zlo monoton (dobesedno) komad... ;>


Art of Noise, hehe... :D
On the journey of life, I chose the psycho path.

Dr Evil ::

Pa ljudje imamo na razlicnih delih spektra razlicno obcutljivost, zato da ce hoces enako naglas slisati visoke in srednje tone rabis za visoke vec moci.



Ne.Za nižje tone rabiš več moči.Amplituda je pri nizkih precej večja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prodaja gramofonskih plošč in kaset še vedno raste (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Rezultati
34470979 (63109)          
»

Lani prodanih dvakrat več gramofonskih plošč (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
13915860 (12202) BlueRunner
»

Komarjevo zvonjenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
587285 (4841) OwcA
»

obstaja program za izboljšanje zvoka?

Oddelek: Zvok in slika
253306 (2991) Daliborg
»

Kateri 2.1 zvočniki za računalnik

Oddelek: Kaj kupiti
452782 (2071) glinik

Več podobnih tem