» »

Katero MINI DV KAMERO

Katero MINI DV KAMERO

odklop ::

Pozdravljeni!
Odločam se pri nakupu mini dv kamere med naslednjimi modeli:
1. PANASONIC NV-GS-17
2. JVC GR-D21
3. JVC GR-D23
4. SONY DCR-HC14
5. Cannon 700-600
Lahko mi priporačite tud kaj drugega, v rangu 70-90 k SIT (cene v A). Že v naprej najlepša hvala!

cojss ::

Pred par mesici sem malo pregledoval ponudbo kamer in se mi je najbolj zanimiva zdela Canonova 750i, ki je v svojem razredu skoraj edina, ki podpira snemanje iz analognih virov in iz računalnika na kaseto. Pa še stabilizator slike ima pa mislim da še daljinca. Mogoče je malo nad tvojim cenovnim razredom (pri nas je bila 130k sit), v Avstriji pa bi morala biti malo cenejša.

bastadu ::

Zanima me, katera je trenutno best buy kamera v spodnjem cenovnem razredu 50 - 100kSIT? Hvala za odgovore!

Calligula ::

KLIK

Panasonic NV-GS17 se ne splaca, ker nima vgrajen luci.
Ta Sony ima vse uporabne funkcije in dobro kvaliteto snemanja, dobro avtonomijo,.. in precej ugodno ceno.

bastadu ::

Panasonic NV-GS17 se ne splaca, ker nima vgrajen luci.
A je to edini razlog da te kamere ne? In kaj pravzaprav je ta vgrajena luč tako boljšega?:\

Calligula ::

Luc vsaj meni pomeni okoli 50% prakticne vrednosti kamere. Imam NV-GS11, ki je odlicna. Brez luci pa mi nebi pomenila pol toliko.
Sony ma nightvision zadevo, ki sicer v temi snema zeleno ampak vseeno zelo vidno.

Tezko ti je razlozit nekaj takega ampak v praksi spoznas pomembnost tega. Sploh, ce veliko snemas ljudi kar pa je itak edina stvar, ki jo je drugim ljudem zanimivo gledat.

Kamere brez luci sploh nebi kupoval. Pa se pri avtonomiji baterije sta Panasonic in Sony na vrhu.
Pa Sony ma vsaj ugodno ceno. Saj bi ti svetoval NV-GS11 ampak je ne vidim nokjer po ugodni ceni.Njen naslednik NV-GS21 pa je tudi predrag...

serdz ::

zdravo,

tudi jaz se odlocam za nakup kamere pa k vidm da ti calligula dost obvladas pa mi prosm povej kero se najblsplaca kupt cena ni vazna.

LP, jst

serdz ::

Mogoce nvgs35?

Calligula ::

Ja, bo kar vredu, ce ze hoces dajat malo vec denarja. Ker vsaj kaj dobis za to.

serdz ::

Mi lahko poves kaj prednosti in slabosti te kamere, ker jst nimam pojma....:)

Calligula ::

V primerjavi z NV-GS21, ki jo priporocam visje ima se malo vecji opticni zoom. 30kratni. Ima tudi SD slot in VIDEO IN kar pomeni, da lahko video po obdelavi na racunalniku spet spravis nazaj na kaseto,.. ce to kdaj rabis.

Glede na to, da ti denar ni omejitev lahko vzames to ceprav bi ti tudi NV-GS, ki je se precej cenejsa tudi prav tako dobro sluzila.
Pac ta je v malenkostih se malo doterana glede na NV-GS21.

Vtipkaj na linku, ki sem ga dal visje NV-GS35 pa poglej kake so cene,...

serdz ::

cena je okoli 140k u bofu ce se ne motm in jo bom vrjetn kr kupu

hvala za informacije

Lp, SERDZ

Calligula ::

Preveri, ce ima vsaj 2 leti garancije. Ce ne, jo raje vzami iz tujine. Ker kamere so hudicevo drage za servisirat-je takoj drazje kot nova. Skratka garancija je pomembna. Ce na vsak nacin hoces pri nas kupit poglej, ce jo majo v kakem Harveyu in ce se da dokupit garancijo. Ker doplacas pol kakih 20 cukov se za dodatna 3 leta. Pa pol nov model dobis, ko crkne... :D

serdz ::

hmm a drgac ful rada crkuje?

Tomay ::

Že nekaj časa imam panasonic nv-gs15. Posnel sem kakih 20 kaset in sem lučko uporabil samo nekaj minut. V glavnem snemam podnevi in tudi če lučke ne bi imel sploh ne bi opazil. Za razliko od Caligule, ki snema folk, ko ga žura po gostilnah in predvsem ponoči. :D

Torej moraš se odločit za kaj boš kamero rabil.

Za domačo rabo so tudi te pod 100.000 SIT kar v redu.
Voodoo 4Ever

Calligula ::

Jah zadeva, ki sem jo opazil je ta-pokrajine je lepo snemat samo jih pol sam ne spremljas v zivo, ker si zamoten. Potem se pa se nobenemu ne da gledat pokrajin. Kvecjemu kako minuto. Folk vedno rad gleda samo folk na posnetkih. Ostalo jih takoj dolgocasi.

20 kaset je fajn samo gledat jih ne bo noben hotel 0:)

Bos videl. Sem jaz tud na zacetku ful tko snemal.

Tomay ::

Bolj sem začel snemat dirke GHD Supermoto... drugače pa so tak samo prazniki in rojstni dnevi ... ki bodo aktualni, ko bomo stari. ;)
Voodoo 4Ever

serdz ::

ja kukpu bom sigurno z lucko ker mislimo snemat borderski film in vse se ne bo dogajalo samo podnevi. Pa tudi se mi zdi bolje dati 10k vec pa da mam use k r rabm gor in da mi dobr korist kamera..... Je drgac se kksn model k se ga splača kupt razn tega panasonika? dau bi tm nek do 200k

Lp

Calligula ::

Jah ce bos veliko snemal tudi ponoci pa bi res prav rad placal vec skoraj da brez potrebe kupi Panasonica NV-GS140 ali 150,.. ali kaj takega, ker ma 3 CCDje. To se malenkost pozna pri slabi svetlobi. Nisem pa ziher, ce ma tudi luc ali samo flash za fotke. Ce nima luci je poden, pa se opticnega zooma ma samo za 10krat kar je tudi poden.

Ce te ne moti zelena barva videa pa lahko vzames kakega Sonyja, ker ma "night vision" varianto. Nese dlje kot luc ampak potem je vse zeleno. Jaz bi najraje mel in luc in night vision na voljo ampak na zalost tega ne ponujajo.

serdz ::

ok hvala potem bom verjetno vzel kar nvgs15 ker

Calligula ::

Zakaj pa ravno 15? Kje in za koliko?
Da ne bos preplacal slucajno.
Ker se meni zdi, da ni nic cenejsa od NV-GS35.

serdz ::

zmotu sm se..... mislu sm napisat 35

Mr_Globus ::

mami bi za novo leto kupli kamero. Snemalo bi se večinoma počitnice, rojstne dneve itd. Po branju par tem mi je padu v oči NV-GS21. Sprejemljiva cena in lučka. Je še kakšna boljša izbira za ta denar - in kje bi dubu NV-GS21 s čimveč garancije?

Eschelon ::

NV-GS21:
Pri Majdiču (v Avstriji) jo majo za 344EUR = 82.363 SIT - v BOFu je 115.000 SIT.
Panasonica je brezveze kupovati doma - uvozniki imajo prehude marže. Ker velja EU-garancija (naj ti poštemplajo), se nimaš česa bat - servis je v Sloveniji na kar nekaj mestih.
Razmisli, če se splača za 33 jurjev razlike kupit drugje.:|
Vedeti, razumeti, znati.

Aleko7 ::

Tudi sam sem ponosni lastnik Panasonic NV-GS11 kamere, katero sem kupil pri Majdiču v Celovcu pred letom in pol za cca. 90.000,00 SIT. Predlagam ti, da tudi sam pogledaš, kateri model je nasledil NV-GS11 in mislim, da tudi tebi ne bi smelo biti kdajkoli žal nakupa.

lalan ::

Kako pa je sedaj z carino na izdelke iz EU oziroma za tiste, ki niso iz EU
ATHLON 64 3200, 939DUAL,Ram DDR 2X 512 MB,gf 7600 gt,(120 GB, 7200 RPM),fiaGTR

bastadu ::

Carine za izdelke iz EU seveda ni... Mislim pa da za tehnično robo (vsaj za računalniške komponente vem da je tako) carine tudi izven EU ni, je pa seveda 20% davek in pa stroški carinskega postopka....

boych ::

Da se še jaz malo vmotam:
Je že kdo slučajno mel možnost od blizu videti Samsungovo SC-X105L, je trenutno edina kamera(vsaj jaz še nisem zasledil druge), ki ima zunanji objektiv, kar bi meni še kako prav prišlo, ker bi rad snemal medtem ko dirkam po gozdu s kolesom!
Vse mi odgovarja edino kvaliteta me skrbi!
še link:
klik
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD

Eschelon ::

boych: Če je verjeti testu, je kamera en šrot.
Pa še nekaj kamer, ki se jih splača ne-kupiti (ja - X105L je med njimi).
bastadu: ne ljubi se mi iskat, vendar carina JE. Obstajajo meje, od katere vrednosti naprej se zaračunava - poglej si na spletni strani carine (piše vse,... moraš pa doktorirat iz njihovega šifranta).
Vedeti, razumeti, znati.

boych ::

Ja res škoda, bo treba počakat, da bo kdo izdal kaj boljšega!
:(
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD

BCSman ::

živjo,
sem iskal po netu za baterijo jvc bn-v408u 800 mAh, vendar po vseh slovenskih spletnih trgovinah se da dobiti le 850 mAh. Lahko nabavim kar to?

bastadu ::

Mi lahko nekdo svetuje, katera je trenutno best buy kamera za okoli 100.000SIT (+-20.000)? Seveda je fino če ima luč... Hvala!

bastadu ::

:\

Mr_Globus ::

Tole mamo mi. Ma lučko, baterija traja za eno kaseto cca (z LCDjem) in ima vse opcije ki jih rabim (nočno snemanje, nastavljanje beline, ročni fokus...). Kupu po nasvetu Calligule in me ni žal. Ne vem kaj ma lahko dražja kamera več... izhod za mikrofon je brezveze ker ne delam intervjujev, DV in tudi ker zmontirane stvari dam na DVD in pol v DVDplayer

Vantage ::

Ja odvisno kaj bi rad. Povem pa ti da se ti trenutno ne splaca kupovat kamere ki ima locljivost pod 2mio pikslov, ker sem gledal posnetke iz kamere s 800k piksli locljivosti in 2,3mio pa je razlika v kvaliteti astronomska, v ceni pa okoli 50k. Torej ce bi rad malo lepso sliko racunaj vsaj okoli 170-220k SIT.

Drugace pa po testih sklepajoc nekje v rangu do 130k sta best buy Sony DCR-HC 46 E ali pa Panasonic NV-GS 180 EG. Od DVD kamer v rangu 130k pa se ti najbolj splaca vzet Panasonic VDR-D150.

Mr_Globus ::

Vse miniDV kamere snemajo z 0,8 megapiksla. Če je drugačna resolucija pol ni več miniDV... oz. je ektra resolucija uporabljena samo za slike, za kar pa kamero ne uporablja. Nardiš skoraj boljše slike z mobitelom.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Digitalna kamera za 150.000?

Oddelek: Kaj kupiti
182164 (1791) Calligula
»

Ali je že kdo kupoval preko interneta v tujini?

Oddelek: Kaj kupiti
141433 (1217) Caligula
»

Katero mini DV kamero?

Oddelek: Kaj kupiti
71575 (1428) iso2000
»

Panasonic NV-GS15 (best buy!) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
918649 (5701) pivmik
»

Digitalna kamera (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
636066 (5167) Caligula

Več podobnih tem