» »

Čudno piskanje iz IBM DTLA307030

Čudno piskanje iz IBM DTLA307030

Putimir ::

A se mogoče komu dogaja sledeče: prbližn vsak mesec enkrat, čist tko iz ljubga mira disk mal zaškriplje in mal zapoka, potem pa spet da mir (med normalnim delovanjem sistema, nobenga hudga load-a, čist tko, odenikrat...Aja - disk je master, single, na primarnem kanalu HPT370 na Abitki KT7-raid). Na disku pa sicer ni opazt nobene korupcije, vsi CRC checki pri kopiranju pridejo skoz... Aja še to: zdejle sicer ne morem pogledat, tud da se mi ne, vendar a KT-7 podpira S.M.A.R.T? Sprašujem zato ker mi EZ-Smart ne javlja nobenih napak, cviljenje pa se mi sliši !hudo! nezdravo. DLT-jka vabi!;(

DanKick ::

Moj nima zgoraj omenjenih popadkov. Čisto lepo čepi v kišti in tiho opravlja svoje delo.

yjj ::

Govorim da kupujte WD

JLP ::

Ja jest mam 1 DHEA 8GB IBM pa 2x DTLA-307030 30 GB pa noben še nč nkol ni ropotov.
Live long and prosper!

Justy ::

Joj, ne me tok strasit, mam kumi 3 dni ta disk..:D

OrlyTM ::

Men je enkrat fino počlo, pa začelo gret ko pečka, in disk ni preživo točno določenga sektorja ... pol pa mal razmišljam, kličem servis, rečejo prinesi, bomo popravil ... se popraskam po glavi in ugotovim, da bojo delali lov level format, ga naredim sam, zadeva se popravi in juhuhu dela bp

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

mico ::

kaj je pa to low level format ce sme vprasat in kak se naredi?

OrlyTM ::

sesuje ti disk na prafaktorje ... ne, resno ... na novo ti preformatira disk na trdo, če so kaki bad sektorji, jih označi kot da jih ni več in popravi večino napak na diskih ... rabiš pa poseben program od proizvajalca diska. Za IBM-ove diske, ga najdeš na BpCuc Online pod hot files, lokalno sekcijo ali direktno tukaj !

LP
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

darh ::

men diska nista nikol delala problemou ( mam jih v raid striping mode ! )... trk trk !!! upam da tud nikol nc ne bo !

glede pregrevanja pa tud nisem mel nikol problemou, pa ceprau smo jih obremeil do konca > prklopu sem se 3 diske zraven in istocnasno na vsakega snemou zlo velke fajle gor ( 600 mb velke filme ! ) ter zraven se z 2 dol snemov en kup stvari... vse skupej je trajal cca 20 min.... disk se ni nc bol ogrel kot pri normalnem delu....
Excuses are useless! Results are priceless!

Loki ::

Hja, podpora za S. M. A. R. T. ni odvisna od maticne plosce, ampak od diska.

--Switch-- ::

Kaj sploh to pomeni S.M.A.R.T?:|

Putimir ::

S.M.A.R.T. mora biti pogojen TUDI od matične plošče, (oz kontolerja na njej) ker, vsaj po moji logiki, čist po kmečko, signali gredo skoz kontroler, ta pa jih mora, ne vem al prepoznat in naprej poslat softwaru, al pa nekak prepuščat, ker pač to niso pomoje navadni kao "data" signali?!?
Plus to; spomnem se, da je blo treba na nekaterih platah VKLJUČIT podporo za S.M.A.R.T diske...

Comments?

Putimir

Putimir ::

Aja fako: kaj pomeni S.M.A.R.T. :
Da ne bom pameti preveč zganjou...

---- snip ----
The S.M.A.R.T.1 Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology System was designed precisely with this approach in mind. By using S.M.A.R.T. technology, virtually any intelligent component or device within a computer can communicate its predicted reliability status to its user and system administrator to provide comprehensive protection that can prevent system downtime, productivity loss, and even the loss of valuable data.
----snip ---

matevzm ::

Racunalnik poslje SMART ukaz, disk odgovori. Mislim, da gre nekako tako.
Promise ima (je imel?) to nastavljeno na 0.5 sek. In potem so se ljudje sprasevali, zakaj dobijo zago na testih prenosa. Hmmm... :D

sekundek ::

Ej najboljs crapy diski so pa od WDja. V zadnjem letu mi jih je 7 crknal. Zdej sm pa na IBMu in zaenkrat deluje vse tko kot je treba. Tud grejejo se ne, čeprav jih hladim z ventom.

Včasih pa je bil WD zakon, sam so se ful pokvarl.

JLP ::

Za WD diske ne vem. Sm pa mu 3 Seagate diske in so tud en največji kurac. Usi so mi nekej crklni. Drgač sm pa poleg tega mu še enga Maxtorja pa je bil tud dobr. Zej mam pa 3 IBMe not pa usi delajo k urca.
Live long and prosper!

Justy ::

Heh, tole z diski je cist osebna sreca. Mam doma ze 8 let WD (850 Mb) pa se zmer cist lepo dela. Je bla pa zadnc neka fora, k sem driverje za mrezno instaliru na comp, pa je kar nenadoma neki fejst pocl in napisal da ne more vec pisat na c:
Pol sem probavu vse zivo, tud zagonska disketa ni pomagala, sem se pol spravu najprej na format pa mi je sformatiralo samo 500 Mb, grem v fdisk in gledam kje se je zacuda izgubilo 300 Mb, zbrisem vse particije (je bla itaq sam ena) in na novo naredim particijo in glej ga zlomka zopet 500 Mb, pol sem se pa mal po helpu spilu, pa sem neki zasledil neka navodila tak da se je pol vse ustimal. Ne sme bit nic v fdisku narejeno pa mores comp restartat pol pa menda das sistemsko not pa se pol da zrihtat (mal se ze pozabu).
No v glavnem ful cudno, kej tazga se nism dozivu, kar naekrat bum in je sfalilo 300 Mb:D
Ce se komu kaj sanja kaj bi to lahko bilo....:\

Drgac sem mel pa zdej dobri dve leti Seagata 6,4 Gb pa je tud cist lepo laufu, edin ka je bil mal glasen, sam pomoje zdaj tanovi Seagati tud niso vec tok glasni...
No zdej mam pa IBM 307030 in res SpIcA:D

trot ::

Justy, zelo zanimivo, kar praviš o tem wd disku. Jaz imam enakega in ima enako napako. Dobil sem ga z eno 486 in kot 500 Mb. Ob bootu sem nekaj posumil, zato sem vse skupaj formatiral s linuxovim fdiskom in je 850 Mb, kar je cool, dokler je gor FreeBSD. Če lahko prikličeš iz spomina, kako se to naredi z dosovim fdiskom, napiši na forum.
MH


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kater disk diagnostic software?

Oddelek: Pomoč in nasveti
6833 (663) Duhec
»

Opozorilo Diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
91118 (960) Duhec
»

26037 obratovalnih ur diska, menjava kliče?

Oddelek: Pomoč in nasveti
202309 (1420) gavro
»

Jmicron in s.m.a.r.t.

Oddelek: Strojna oprema
51041 (968) Icematxyz
»

WD in SMART temperatura

Oddelek: Strojna oprema
211187 (924) Damjan Jagar

Več podobnih tem