» »

Na kaj snemajo filme v Hollywoodu?

Na kaj snemajo filme v Hollywoodu?

Poldy ::

Ko takole doma pogledam kak dvd, še vedno vidim analogne motnje... ali uporabljajo za snemanje filmov digitalni ali analogni zapis? Ker recimo če pogledam kakšno risanko, je slika čista.

Pa tudi malo me bega celozaslonski in širokozaslonski format. V katerem formatu film posnamejo? Ker tudi to sem opazil, da imajo v nekaterih filmih v širokozaslonskem načinu igralci večino časa odrezano čelo.

Hvala.

SasoS ::

Odvisno...večinoma še vedno uporabljajo filmski trak (format je spet odvisen od potrebe filma...35mm, 70mm...). Prav tako je format (razmerje višina/širina) odvisen od potrebe filma...Včasih film šele kasneje odrežejo, tudi različno za različne izvedbe (recimo widescreen bo širši od 4:3, dočim boš pri 4:3 videl več zgoraj in spodaj - en tak primer je terminator2 ki mislim da je bil posnet na super 35mm). Seveda so danes tudi filmi ki so posneti digitalno ampak mislim da večina blockbusterjev še vedno uporablja analogni format ker ga je verjetno lažje editirat.

Poldy ::

Torej je čisto možno, da je bil film originalno posnet v 4:3, potem pa so odrezali vrh in dno slike, da paše na širokozaslonske tv-je?

OldSkul ::

Recimo Star Trek: Entreprise to sezono snemajo z eno specialno digitalno kamero.

Featur ::

Mislim da sem na doom bral, da snemajo v 16:9 formatu al cem podobnem, sigurno pa ne v 4:3. Torej iz 16:9 izrezejo 4:3.

Naj pa se en bolj sigurno pove, mogoce google.

BigWhale ::

Snema se v 16:9, vse kar gre najprej na platno. Torej 'vse', ne vse vse. ;)

Dr Evil ::

Poldy,analogni trak je še vedno referenca,ne glede na motnje.Ni vse v digitalizaciji.Mogoče enkrat,za zdaj pa sigurno ne.

miguelslo ::

Star Wars: Episode II je bil prvi film posnet popolnoma z digitalno tehniko
_____

Avian ::

ze res da je bil cel posnet v digitalni tehniki. sam so pa vseen mogl sabo trogat kamere na trak :D ker drugace zavarovalnica ni hotla zavarovat filma :D

lp Avi

edogr ::

Večino filmov snemajo v digitalnem in analognem načinu ističasno. Digitalni posnetki grejo v digitalno obdelavo in montažo. Šele ko iz vsega posnetega materiala izločijo neuporabne dele se analogni film razvije, in sicer le uporabljeni kadri. Filmski formati ki se večinoma uporabljajo pa so 1:1.85 do 1:2.35.
LP Edo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: edogr ()

[MYTiX] ::

Ne razumem zakaj so filmi na DVDju v nekem hudem razmerju 23:9, namesto 16:9. Imam 16:9 TV, 16:10 monitor in mi niso kaj preveč ušeč tej črni pasovi. Pa še večina ljudi ima odrezana čela, kot je nekdo že omenu.
podpis

SasoS ::

Zato ker je kino platno 2.35:1 :D. Načeloma folk ne bi smel imet odrazanih čel, razen če je tehnik spal ko je editiral film...

Avian ::

edogr eeeeehm razvije se CEL film. nato se ta film telekinira na beta sp, digibeta, imx,.... in na to potem montirajo.ko je zadeva zmontirana se pa trak razreze in zmontira. tak da se ne snema neki hkrati. tisto kar ti misls ko prihaja signal iz kamere tisto se ne uporablja kot za cekiranje kadra. tistih materjalov se naceloma nobedn ne dotakne.

lp Avi


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Netflix nateguje s svojim 1 month "free" trial-om (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
7618506 (12259) BigWhale
»

Črni robovi pri filmih

Oddelek: Zvok in slika
223706 (2983) jacal
»

DVD filmi in slika 16:9

Oddelek: Zvok in slika
11691 (533) 49106
»

Olimpijske igre v HD (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
828738 (6077) KoMar-
»

16:9 zaslon ni dovolj??

Oddelek: Zvok in slika
131713 (1376) Izi

Več podobnih tem