» »

Bios- flashiranje

Bios- flashiranje

G-Lab ::

mam en mjhn problemček kupu sm disk 40Gb pa mam plato abit bh6.
diska mi ne prepozna. sm poklicu v mlakom pa so rekl da je verjetn prestar bios. Če bi bios pre flashirov a naj bi pol delal??
pa kuko se to nardi.
thx :D
Lenoba je huda pošast, še posebno, če večkrat napade.

McHregec ::

Ma ja kako pa da meni k mam Qdi brillianx 1s pa bios od leta 99 dela disk western digital 40gb BB 7200 ATA 100 na ATA33. To ti oni neke buče prodajajo. Rajš ti flešni bios pa počaki da ti kdo še kej napiše.
Destroyer Of The Worlds.

TheHijacker ::

A je mogoče IBM? Sem imel primer nekaj tednov nazaj, ko je isto prijatelj kupil IBM 40GB pa mu en star jajc od Luckystar plate ni prepoznal diska. Rešitev. Prva kar sem se lahko spomnil je flash BIOS-a. Na netu sem dal najnovejši bios(zeeelo težko za najdt). Flešam, zaženem, ne najde. Druga rešitev pa je ena posebna kombinacija jumperjev na IBM diskih. Nad jumperji piše 20GB Clip. Ko sem jumerje postavil v to pozicijo ga je plata našla. Stvar mu sedaj deluje samo 20GB je vrgel stran.

Kako flešaš? Čist enostavn. Greš na http://www.abi.com.tw, kjer najdeš najnovejši BIOS od plate. vse skupaj skopiraš na en direktorij(recimo C:\X) iz nažene tisti faj ki si ga DL-jav. Odpakirajo se ti mislim da štirje fajli. Potem greš v čisti DOS(sistemska ali pa F8 ob bootu win9x ter varni zagon v MS-DOS načinu). Potegm greš v direktorij X(cd X) in poženeš .bat fajl, ki je not in upaš na najbolje.
http://www.google.si

Slide ::

Preveri kable in poglej jumperje na disku in poglej, če je naštelan na cable select, če imaš samo disk v IDE1, če imaš CD in disk skupi v IDE, pol našteli, da bo disk master (jumperji) CD pa slave.
Imel sem problem s svojim diskom na KT7A. Disk sem mogu z jumperji nastavt in pol ga je plata prepoznala.

Slide
forever 200 MPH ...

[DrAc0] ::

Pozdrav !

Da ne bom odpiral nove teme...me zanima predvsem nekaj. Ravno tako imam plato Bh6 in to verzijo 1.0a in ko sem jaz prijadral do Abitove strani sem nasel navodilo da poisci verzijo biosa in nekaksne crke (FU) .. Nasel sem oboje..samo.. Sedaj pa me zanima ali bi moja plata prebavila celerona2 633 in mocnejse ce jih flesham z novo (tocno) verzijo biosa...tam namrec pise nic samo nekaki upgreade za ... Za druge biose z drugimi crkami vsaj kaj pise o tem...tukaj pa nic.....

Se link : Abit bios bh6

Moje bios je predzadnji... BH6FU....

Hvala !:))

ABX ::

Ti kr flash-aj z zadnjim SS bios škodlo ne bo.

Uradno podpira vsaj 40GB diske (ker pač ob izdaji zadnjega biosa to je bil največji disk) in uradno do 700Mhz proce. Neuradno pa vse Celerone in P2/3. No razen zadnjega Tualatine core.

Naj vas še spomnem rojsti dan te plošče. 1.April 98 :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

CCD ::

Če vam plata diska ne prepozna, pa če biosa ne najdete pa da disk jumperja nima, ročno nastavite v biosu cilindre, glave, sektorje in LBA mode.
Če pa še to ne prežveč, pa en kontroler za 10 čukov.

LP
Aja, če slučajno ne veste - de se ne boste s FDISK-om zaj*****; nepravilno javi velikost velikih diskov, kr puste, bo FORMAT popravil. Pač kozmetična napaka.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ibm/hitachi

Oddelek: Pomoč in nasveti
81030 (883) zile
»

(pre)velik disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
442320 (1773) jest10
»

Ibm deskstar 120 GB disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
131140 (844) Heisenberg
»

racunalnik ne zazna diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
82639 (2459) boumzie
»

IBM deskstar 40GB - Bios Upgrade

Oddelek: Strojna oprema
131424 (1127) Sponka

Več podobnih tem