» »

Kako ustvariti .doc format?

Kako ustvariti .doc format?

Phoebus ::

Dolgo časa nazaj mi je nekdo na forumu pomolil link na neko microsoftovo podstran, na katerem naj bi bilo nekaj o .doc (mislim da 2k3) formatu- njegova struktura ipd. ST search pa je tako zmogljiv, da tega ne najdem, pa če se postzavim na trepalnice :|

Torej prišel sem na točko, da moram generirat word fajle in mrzlično bi rabil kaj na to temo. Vseeno ali je 2.0 ali 2010, samo da je word. Ima kdo kak dober link?
  • spremenil: Phoebus ()

AndrejS ::

Probaj z googlom - "word com object". Pa maš polno tega. Zdaj pa odvisno kaj bi rad ustvaril. Je pa edin problem ta, da moreš imeti instaliran word.

Phoebus ::

Hja jaz moram na serverju skreirat .doc (ali pa neko kodo ki bo na klientu naredila doc, samo veliiiiiko raje prvo), tako da tole skoraj odpade...

Ziga Dolhar ::

A naj ne bi ASP znal delat s temi datotekami?
https://dolhar.si/

Self-Defence ::

Sicer nevem kater jezik uporabljaš, ampak to se je v Borlandovem C++ Builderju dalo narediti z FastReportom in v Delphiju z CristalReportom, če se ne motim.

LP

Phoebus ::

Jah naredim lahko tako program kot skripto, tako da pride v poštev karkoli, ki pa (pozor) obstaja na Linuxu :)
Torej bi prav prišla kaka definicija kako izgleda .doc format. Če pa je kreiranje word fajla zapisano v borlandu v klasičnih headerjih, potem pa mi samo povejte da grem.. "kupit".. in se od tam naučit strukture :)

SasoS ::

Če bi bilo tako enostavno bi OpenOffice že zdavnaj imel popolno podporo .doc formatu :D. Žal, uradnih specifikacij ne boš dobil, kvečjemu kar so linuxovci pogruntal...edini način da dobiš 100% doc je da ti ga word skreira.

AndrejS ::

Raje uporabi .RTF - to znak vsak word odpret pa mislim da OO tudi . Specifikacije pa niso tako skrite kot za .DOC!

CCfly ::

"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

LoneWolf ::

Žal, uradnih specifikacij ne boš dobil, kvečjemu kar so linuxovci pogruntal...

Linuxovci morajo samo znat brat, implementacija je tisto, kar jim dela tezave.
.doc je precej lepo dokumentiran, je pa dalec od tega, da bi to bil enostaven format. Po strukturi je to docfile, oblika datoteke, ki je univerzalna in podprta s strani operacijskega sistema z API funkcijami kot del OLE 2.0 - uporabljajo jo ne samo MS Office programi, ampak se precej drugih, npr. Visio, WordPerfect, QuattroPro, novejsi Corel programi ipd. Kar se tice podatkovnih struktur, ki so specificne za Word, so prav tako lepo dokumentirane s strani Microsofta, predvsem starejse verzije, tule recimo je zbranih ene par. Tezava s kreiranjem funkcionalnih .doc datotek je v tem, da so precej kompleksne, postavit moras goro struktur, da lahko sploh kaj zacnes delat. Sam se verjetno s tem ne bos igral.

BigWhale ::

> Linuxovci morajo samo znat brat, implementacija je tisto, kar jim
> dela tezave.

Hoces reci, da cela open source skupnost ne zna skupaj spraviti enega .doc formata? Ti pa si smesen ja.

LoneWolf ::

Tocno to. Da spravijo skupaj .doc format, morajo najprej spravit skupaj posteno OLE 2.0 in COM podporo. oz. ustrezno simulacijo. Tole pa ni majhen zalogaj. Imet dokumentacijo je ze lepo, ampak to se ne pomeni, da zdaj drzis boga za jajca. Je velika razlika med tem, da ves, kako nekaj dela, in tem, da znas to tudi naredit. Trenutno open source emulacije .doc formata v glavnem flikajo skupaj nekaj priblizno kompatibilnega na binarnem nivoju datotek, ne pa na funkcionalnem.

smarkic ::

Če kaj pomaga: wordu lahko brez težav podtakneš datoteko v obliki html s končnico .doc . Velja tudi npr. za excel, v htmlju opišeš tabelo, označiš za .xls in ni težav. Delajo celo formule, če jih pravilno napišeš v celice.

Phoebus ::

Ja tudi jaz bi reku, da stvar ne more bit tako neskončno skrita in nedokumentirana, če zna v word (6.0) shranjevat praktično vsak mali programčič.
Mogoče bom res uporabil kos kakega večjega programa, a ponavljam- zadeva laufa na serverju, tako da odpade "open in ooo/abiword/... -> save as word".

kopernik ::

Poglej si tole:
http://jakarta.apache.org/poi/

Sicer je v Javi, ampak lahko si pogledaš izvorno kodo, kjer bi moral najti info o formatu doc in xls datotek.

A pdf ne pride v poštev ?

borchi ::

to kar je kopernik predlagal, če je lahko v javi. sicer je .xls format dlje kot .doc sam verjetno boš preživel za bolj enostavne dokumente.
l'jga

CCfly ::

Da spravijo skupaj .doc format, morajo najprej spravit skupaj posteno OLE 2.0 in COM podporo. oz. ustrezno simulacijo.
Recimo da se hecaš. Kje si dobil idejo da, za pisanje v datoteko, potrebuješ COM objekte ?
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

kopernik ::

Pomoje je bolj mislil to, da je v Wordu toliko raznoraznih funkcij in orodij, da bi za 100% branje/pisanje doc fajlov moral napisati praktično nov Word (seveda samo funkcionalnost, brez GUI-a).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako spremeniti PDF v DOC format?

Oddelek: Pomoč in nasveti
133568 (1819) Wolfox
»

Novi word - dobljen skupaj z Visto

Oddelek: Programska oprema
443593 (2946) ender
»

Skromna zastonjska alternativa MS Word-u

Oddelek: Programska oprema
81674 (1466) hokuto
»

Belgijska vlada sprejela OpenDocument Format za edini način komuniciranja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
588858 (7324) Pithlit
»

Slovenska država ne pozna odprtih standardov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
17014895 (11984) krho

Več podobnih tem