» »

Chomsky

Chomsky

gfighter ::

Bogastvo zahoda leži na plečih vzhoda. Načini, kako si zahod zagotavlja te dobrine, so tudi znani in smrdijo.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

gfighter ::

Vojna ni vedno najslabša stvar, res ne.


Res je, ampak najboljša pa tudi ne.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Zorro ::

> Hipotetična nenadna potopitev v morje vseh držav Tretjega sveta, bi se Zahodu ekonomsko komaj kaj poznala.

Zakaj je potem Aplina izselila svojo proizvodnjo, če stvar funkcionira.
Sej ne pravim, da ne bi funkiconirala v smislu obratovanja, bi ampak ne z istimi donosi = elita se ne bi mogla več enako mastiti na žurkah! A je to v interesu današnje elite?

Thomas ::

> Načini, kako si zahod zagotavlja te dobrine, so tudi znani in smrdijo.

Odpovej bencin, avokado in banane. Pomagaj po svojih močeh!

Če res tako misliš. Samo jest ti povem, da jim bo še slabše, če jih Zahod "pusti pri miru". Njihova edina šansa je integracija v Zahod.

gfighter ::

Jap, res je, ampak neokolonializem zahoda je pri tej zahodizaciji največja ovira.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Thomas ::

> Sej ne pravim, da ne bi funkiconirala v smislu obratovanja, bi ampak ne z istimi donosi = elita se ne bi mogla več enako mastiti na žurkah! A je to v interesu današnje elite?

Elita bi se lahko mastila približno enako. Prednosti lahko pričakujemo zaenkrat le v cenejših čevljih, računalnikih in podobno, če se ne bomo ustrašili globalizacije.

Če pa pahnemo Tretji svet od sebe, da se edino sam ukvarja s sabo, potem bodo izvažali begunce v čedalje večjem številu k nam.

Thomas ::

> Jap, res je, ampak neokolonializem zahoda je pri tej zahodizaciji največja ovira.

To je ena prazna levičarska fraza, ki jo lokalni mogotci v Tretjem svetu radi ponavljajo, da bi njihova oblast ostala tradicionalna diktatura.

S tem imajo večjo relativno razliko do svojih podložnikov. Zato jim (zelo po človeško) gre. Tako kot Zelenim, ki uživajo v Bemflu bolj, dokler ga le redki imajo. Oni recimo. Ne pa vsak Zamorc.

gfighter ::

Thomas, saj po eni strani ti dam prav. Zahod ne more kar pustiti revnih držav, da se same izkopljejo iz dreka v katerem so. Ampak pogoji trgovanja naj bodo za vse enaki, ne pa da Zahod izkorišča svojo moč le za svoje bogatenje. Politika zahoda je pač sebična, in to bi bilo treba spremeniti. Potem bi se stvari hitro začele obračati na bolje. Tole se mi npr. zdi kar korak v pravo smer (seveda če je res vse tako kot pišejo).

[edit] Levičarska fraza?? Dokaži mi tole, prosim. Sedaj pa grem malo ven...nadaljujem kasneje...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gfighter ()

Zorro ::

>Njihova edina šansa je integracija v Zahod.

Popolnoma se strnjam s tem. Samo ali bo za to zahodna raja moral na račun tega stanjšati svoj mošnjiček (odpušanja na zahodu), da jo bo lahko vzhodna ujela (selitve proizvodnje na vzhod) na nekem mizernem povprečju, pri čemer pa se mošnjiček elit ne bo nič spremenil? A ne bi bilo bolje, če bi elite dale malo svoje mošnjičke na shujševalno kuro, pa vzhodna raja ujame zahodno brez "večjih izgub"?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zorro ()

Zorro ::

Bojim se, da tega filma še dolgo ne bomo videli.

Thomas ::

> Politika zahoda je pač sebična, in to bi bilo treba spremeniti.

Jah ne vem, če je res tako sebična. Amerika je dala že toliko denarja v zagotavljanje demokratičnih sprememb, kot je vredna tretjina njihove nafte. Pa je to samo en primer.

Je pa res, da recimo Žabarji serejo z bananami. V EU ni poceni banan, samo tadrage iz Nove Kaledonije. Ali pa blazno ocarinjene.

Niso pa tudi Žabarji ne samo slabi. Nosijo glavo naprodaj za pobesnel črnce v Zahodni Afriki.

> Samo ali bo za to zahodna raja moral na račun tega stanjšati svoj mošnjiček (odpušanja na zahodu)

Definitivno! Konkuriraj! Avtarkija je dolgoročno pogubna.

> A ne bi bilo bolje, če bi elite dale malo svoje mošnjičke na shujševalno kuro, pa vzhodna raja ujela zahodno brez "večjih izgub"?

Ne. Elita mora imeti kar precej denarja, da z njim investira. Če ne, ni denarja niti za rajo.

Zorro ::

> Definitivno! Konkuriraj! Avtarkija je dolgoročno pogubna.

Sej bomo z nižjimi plačami, pa še otroke bomo zaposlili.

> Ne. Elita mora imeti kar precej denarja, da z njim investira. Če ne, ni denarja niti za rajo.

Elita bo še vedno imela dovolj, sam sedaj ima toliko, da že preserava (izlet na postajo Mir, potovanje okrog sveta z balonom ipd).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zorro ()

Thomas ::

> Elita bo še vedno imela dovolj, sam sedaj ima toliko, da že preserava (izlet na postajo Mir, potovanje okrog sveta z balonom ipd).

Ne. Poglej, imaš vso svobodo, da zaslužiš milijone, plačaš milijone davkov, plač in česa še vse ... in potem pravico, da te Rusi peljejo za mastne denarce na orbitalni izlet.

Ko te svobode ni več, ne bo dobiti poceni paradjza več. Če paradajza sploh.

poweroff ::

Na prvi strani sem Thomasa spravil v kot in je zamenjal temo. Ko sem ga na to opozoril, je lepo ostal tiho in sedaj menja teme kot za stavo.

Čakam pojasnila.
sudo poweroff

Zorro ::

Potem pa se sprehodiš do izvora teh milijonov in prideš na plantažo sladkorja v Salvadorju, kjer dela osemletni Hugec. Plantaža pa je v delni ali popolni lasti kakšnega proizvajalca pijače na Zahodu.

Thomas ::

> Na prvi strani sem Thomasa spravil v kot in je zamenjal temo.

WTF?

cirecire ::

Ej Thomas,

vsaka čast, da se ti da ukvarjati s temi oboževalci od Chomskega. Samo po moje jih ne boš prepričal, pa če jim navajaš še tako dobre argumente.

Oni so kot najbolj zatežena verska sekta. Malo jih je, samo so vztrajni in glasni.

Thomas ::

Ej, vem, maš prav. Povedal sem, kar se povedati da. Za Lenarda (in Pitagoa) so tudi slišal, pa niso hotl ...

Maš prav, dost je blo!

gfighter ::

Če pa po vseh teh postih cirecire lahko izjavi le kaj takšnega, ti Thomas se pa strinjaš, potem je pa tudi meni prav. Dost je blo.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

poweroff ::

Thomas: > Na prvi strani sem Thomasa spravil v kot in je zamenjal temo.
WTF?


Citiram:

"Those protests were a critically important historical event, not only because of their unprecedented scale, but also because it was the first time in hundreds of years of the history of Europe and its North American offshoots that a war was massively protested even before it was officially launched.

Smiselni prevod: protesti so bili zgodovinsko pomembni, ne zgolj zaradi množičnosti, pač pa predvsem ker so bili to prvič v zgodovini protivojni protesti, ki so bili PRED vojno.

Dejstvo. Sama dejstva.

Sledi pa Thomasov bluz: "Ja seveda! Sadam naj bi lepo ostal v miru, Tretjemu svetu monstruozni režimi še naprej! Šur ... mirovniki, anarhisti in islamski fundamentalisti ste si glede tega enotni."

Ampak v zgornjem tekstu Chomskya jaz ne vidim tega kar Thomas piše. Pa znam dobro angleško.

Thomasov bluz nima nikakšne zveze s stavkom Chomskya. Thomas ven izpelje svojo tezo.

Torej - še vedno čakam konkretno kritiko Chomskyevih besed."
sudo poweroff

Jst ::

Vidim, ja, da niste dali niti enega argumenta proti Chomskemu, ter se sedaj umikate. Logičen zaključek, samo, da pa to prelagate na nas, vernike Chomskega? S tem pa samo dokazujete svojo nesposobnost. Vse kar je bilo rečenega proti, smo ugotovili, da je bluz, navedli niste niti enega njegovega članka, kjer bi bluzil na veliko.

Hvala vam lepa za takšno debato. Vodi vas ideologija, da je Chomski bad, vendar za to nimate dokaza.

Ja sej. Bog tud obstaja.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

cirecire ::

Vidim, ja, da niste dali niti enega argumenta proti Chomskemu, ter se sedaj umikate. Logičen zaključek, samo, da pa to prelagate na nas, vernike Chomskega? S tem pa samo dokazujete svojo nesposobnost. Vse kar je bilo rečenega proti, smo ugotovili, da je bluz, navedli niste niti enega njegovega članka, kjer bi bluzil na veliko.


Dej ne pametuj preveč....

Preberi si članke na tem linku
The Definitive Anti-Chomsky Link List

username ::

Zahod ne more kar pustiti revnih držav, da se same izkopljejo iz dreka v katerem so. Ampak pogoji trgovanja naj bodo za vse enaki, ne pa da Zahod izkorišča svojo moč le za svoje bogatenje. Politika zahoda je pač sebična, in to bi bilo treba spremeniti.
Ovire za trgovanje (carine, omejitve uvoza) ter subvencije kmetijstvu gredo tudi meni na jetra. Predvsem zaradi potrošnikov/davkoplačevalcev v razvitih državah, ki plačujemo subvencije in zraven tega še dražje banane. Odprava takih neumnosti pa bi seveda zelo koristila revnim državam, ki te izdelke izvažajo.

Ampak zakaj je tako? Zato, ker je to koncesija zahodnih vlad določenim skupinam - kmetje in delavci, ki zahtevajo subvencije in ohranitev nezahtevne, nizko produktivne proizvodnje (namesto da bi se izučili za kakšen zahtevnejši poklic in dobili produktivnejše ter bolje plačano delo). Zahodne vlade torej razvajajo "malega človeka", ki je po mnenju raznih Chomsky-jev tako surovo zatiran in brez demokratičnih pravic.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Daedalus ::

offtopic
Not. Kmetovanje oz. pridelava hrane spada med strateško pomembne dejavnosti, zato se jo bo ščitilo vedno. Zahod pač ne upa/noče zaupat kakih drugim državam pridelavo hrane za svoje prebivalstvo. Zna biti kr jeba, če se skregaš s svojim dobaviteljem hrane0:) Tako da pomoje ni tu glavni dejavnik zaščita malih ljudi, so precej bolj strateške narave. Čeprav bi jaz rajš videl hrano uvoženo od drugod, kot pa da se ogromne količine denarja zapravijo zato, da se zaščitijo kmetje, ki bi ob liberalizaciji svetovnega trga propadli v pol leta...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

drejc ::

Ovire za trgovanje (carine, omejitve uvoza) ter subvencije kmetijstvu gredo tudi meni na jetra.


Outsourcing na vzhodu ze eksponentno povečuje. Kitajcem kmalu (že zdaj) ne bomo mogli konkurirati z cenami. Zaenkrat naše razvijalce "rešuje" večji know-how, vendar tudi to ne bo več prednost čez par let. Enostavne gre prehitro za restrukturiranje raje v druge delovne sektorje, razvoj je pa že sedaj (trdim) postal proizvodnja. Jih je kr treba mal za uzdo držat, free-trade or not, vsaj dokler špilajo tut oni pod tko protekcionističnimi pravili. (=postavi tovarno, kar implicira outsourcing, na kitajskem in lahko prodajaš tam).

Kar se pa kmetov tiče pa jim lah vsem vzameš subvencije, sam pričakuj pol novo socialistično revolucijo, so kr močan lobij (&številčni) še vedno.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

username ::

Sicer je bil pa intervju s Chomskim v Delovi Sobotni prilogi pravi "eye opener". Priznam, da prej nisem bral njegovih del in ga nisem poznal. Po branju tega intervjuja mi je jasno, da nisem ničesar zamudil.

Ne vem, kako lahko kdo temu tipu reče "intelektualec", kaj šele "eden največjih mislecev". Vidi se, da nima pojma o stvareh, ki jih komentira. Še bolj zaskrbljujoče je, da večina ljudi to njegovo blebetanje nekritično sprejema. A noben noče več z lastno glavo mislit?

Samo par "biserov" iz intervjuja:

"To mešajo celo ekonomisti, saj neoliberalizem zamenjujejo s trgovino ali izvozom, ki pa sta drugi razsežnosti."

Ne vem, kateri ekonomist meša neoliberalizem z izvozom, jaz tega še nisem zasledil. Tudi zato, ker ekonomisti (če dajo vsaj kaj nase) itak ne uporabljajo izraza "neoliberalizem" (vsekakor ne tisti, na katere poinavadi leti psovka "neoliberalist").
Seveda Chomsky niti ne poskuša vsaj definirati neoliberalizma.

"Statistike Svetovne banke in ekonomisti torej namerno mešajo neoliberalizem z izvozom."

Tale je sploh huda. Ne spomnim se, da bi kdo objavljal ekonomske statistike o neoliberalizmu, to ne obstaja. Kako lahko kdo izjavi kaj tako trapastega?

"ZDA so, na primer, postale najbogatejša država na svetu z zelo nizkim izvozom, imele so velik notranji trg itd. Na ekonomski ravni je stvar torej jasna: neoliberalna pravila škodijo ekonomski rasti in razvoju, povečujejo neenakosti."

Grozljivo. Chomsky si najprej izmisli "tiste barabe mešajo neoliberalizem in izvoz", čeprav to ni res. To neobstoječe stališče nasprotnikov raztrga (slamnati mož). Potem to isto stvar (ki jo je ravnokar kritiziral) uporabi kot argument za dokazovanje svojega. Manipulacija par excellence.

"ZDA imajo skoraj najnižje plače v industrijskem svetu"

ZDA imajo najnižje plače? A je na glavo padel?


Iz vse te zmede (namerno) napačnih podatkov, ignoriranja stroke, manipulacij in logičnih nedoslednosti pa iznenada pade (z ničimer konkretnim podkrepljena) trditev:
"Ključni namen in jasen učinek neoliberalizacije je torej uničenje demokracije."

Ta trditev se potem kot nekakšna mantra pojavlja še večkrat v tekstu, nikjer pa nima veliko povezave s prej povedanim, kaj šele, da bi bila korektno utemeljena.

Chomsky je nekje med Goebbelsom in povprečnim severnokorejskim partijskim sekretarjem.

Nikakršen intelektualec ni to.

Chomsky je kvečjemu drugače zapakirana verzija Michaela Moora, ki jo kupujejo "intelektualci" (ki to seveda niso - če bi bili vsaj malo pravih intelektualcev, bi Chomskyja spregledali in ga ne bi kupovali).
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Thomas ::

"I might add, for what it’s worth, that although I was actively involved in organizing and supporting resistance (including support for draft resisters) in the 60s, and was saved from a likely prison sentence only by the Tet offensive, I was never opposed to the draft. If there is to be an army, it would be best, I think, for it to be mainly a citizen’s army. In part for the reasons that the top command oppose that option."

Thomas ::

Upam, da ga podpirate (tudi) v tem, da naj bo obvezno služenje vojaškega roka. :P

Stepni Volk ::

username - si se morda vprašal glede sposobnosti novinarja/ke zapisati interview?

Zgodovina sprememb…

username ::

Ne, nisem. Sicer verjetno je, ampak tukaj to ni relevantno. Gre za to, kaj je povedal Chomsky.

Vse navedene traparije so tako številne in take sorte, da jih je nemogoče pripisati zgolj slabemu prevodu ali napakah v zapisu pogovora.

je pa treba opaziti naslednje:

- StepniVolk se očitno posredno strinja z mojo kritiko Chomskyjevih idej, tudi noben drug forumaš se zaenkrat še ni obregnil obme glede tega;

- če je v dotičnem intervjuju novinarka slučajno res povsem napačno interpretirala, kaj je povedal Chomsky (ter njegov lik in delo, heh >:D ) - kako da tega še nihče ni nikjer omenil? Če bi bil jaz fan Chomskega in bi prebral v SP članek, ki bi zaradi novinarske netočnosti na glavo postavil to, kar sicer Chomsky pridiga, bi rekel "Hej! Skrunite podobo mojega guruja! NC že ne bi rekel kaj takega". A noben tak krik se ni razlegel po deželi, pa je že 10 dni od objave...

Kar je bilo v intervjuju, je torej the real thing, očitno.

Mirno lahko torej jemljem tisti intervju kot pravo podobo Chomskega.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Stepni Volk ::

username - torej, če naredim interview s teboj (oz. ga naredi isti novinar) ali bo to potem tvoja dejanska podoba?

Te bodo prijatelji zagovarjali? Ali bodo sorodniki govorilli, ne to pa ne...

In seveda bodo interview objavili v Nepalu, tako, da boš ja videl kaj so napisali. :)

username ::

In kaj bi pravzaprav ti rad zdaj povedal?

Zaenkrat še nisi nič konkretnega.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Stepni Volk ::

"Kadar se v svetu pojavi pravi genij, se ga spozna po posebnosti: vsi bedaki se dvignejo proti njemu."
Élie Fréron

Thomas ::

Jah zdej so v tisti fazi: Kako pa veste, da je naš idol res rekel to?

Čeprav je jasno da je, saj linkov na njegove neumnosti je orgromno. Jih je dvakrat dal cirecire. Pa to še niso vsi. Sicer, ko ni motečih faktorjev, Chomskeyjevi privrženci požirajo take neumnosti rutinsko dol, sklepe iz njih jemljejo za suho zlato ...

Ampak ko se pa javno pokaže, kakšne neumnosti tip govori - pride do te rezervne strategije. "Novinarji so morali narobe povedati, kaj je res rekel!".

Jest se spomnim, ko je vzel v bran Talibane v Afganistanu pred intervencijo. Češ da bo to ubilo milijone ljudi v Afganistanu, ki pa večinoma niso Talibani. Seveda se to ni zgodilo. Kvečjemu so prišli milijoni nazaj iz izgnanstva v Pakistanu, nazaj v Afganistan.

Sej gor smo dali še link na to Chomskeyovo govorjenje pred intervencijo ... ampak njegovi privrženci imajo pač slepo pego.

Sporočilo Chomskega v Cankarjevem domu in povsod kjer govori je pa vedno bistveno enako. "Hudobna Amerika in hudobni Izrael ..."

|O

Stepni Volk ::

Kaj si misliš sedaj o Élie Fréron?
Ali Oscar Wilde-u: "Javnost je skrajno tolerantna. Oprosti vse, samo genija ne."

Ocenjevati človeka zgolj na podlagi interview-a ali citatov, je dokaj neprimerno.
Ker Chomsky-evih del nisem prebral, ne morem o tem debatirati.
Vem le, da Salman Rushdi-ja obsojajo na smrt množice ljudi, brez da bi prebrali Satanove verze... verjetno imajo celo svojo temo v iranskem forumu.

Stepni Volk ::

Thomas...

"Samo idiot trdi, da ni idiot in ugovarjati idiotu nima nikakršnega pomena."
Erich Maria Remarque

Stepni Volk ::

Thomas... da ne bo pomote... zaradi svoje pro-izraelske in pro-ameriške drže sem se moral zagovarjati tako v OŠ, SŠ in JLA...
Seveda ne bom zato drugim, govoril da je tisto v kar oni verjamejo neumnost... šimpanzija in podobno.

Še to, kdo od vas je poslal kak email Chomsky-u?
Po interviewu sodeč se rad dopisuje :)

Thomas ::

> "Kadar se v svetu pojavi pravi genij, se ga spozna po posebnosti: vsi bedaki se dvignejo proti njemu."

Kaj naj bi to dokazovalo? Da Chomsky je genij, njegovi nasprotniki smo pa bedaki? Zelo Chomskyjevsko sklepanje, seveda.

Gre morda le za norca, ki mu sledijo milijoni bedakov? Prej bi rekel, saj ko pogledamo njegove izjave, jih niti njegovi privrženci ne morejo braniti. Kaj je zdej z obveznim služenjem vojaškega roka?

A - Chomsky ga ne zagovarja, tisti citat je fake?

B - Chomsky ga sicer zagovarja, ampak tukaj ga pa lomi?

C - Uvedimo obvezno služenje vojaškega roka, če Noam tako pravi!

D - Kaj drugega?


Kaj je z njegovo trditvijo, da plače v Ameriki so skoraj najnižje med industrijskimi državam?

A - Chomsky ima prav?

B - Nikoli ni rekel tega, Delova novinarka ga je narobe interpretirala?

C - Tukaj se moti?

D - We love him anyway?

:)

Stepni Volk ::

Ne. Genij je BUsh. Zato so vsi proti njemu... Adolf je imel isti problem... samo, da je on 70 let prej trdil, da so ljudje ovce... in to tudi dokazal.

Če bi imeli v Ameriki obvezno služenje vojaškega roka, bi ne bilo napada na Irak oz. bi bile ob vsakem ubitem ameriškem vojaku večji protesti (ala Vietnam). Ima Chomsky prav?
Tako gledano JA.
Moram zato jaz obvezno služiti vojsko in me potem SLO pošlje prav v Irak...
Ima Chomsky prav?
NE.

Plača. Katera plača? Povprečna? Dohodek na prebivalca?
Delavca v industriji ali lastnika? Kateri panogi?
Kaj je to industrija? Stara ali nova... Stara se baje seli v nerazvite dežele (Kitajska...)
Katere so industrijske države? Če je to G8, se pravi:
Canada, USA, VB, Francija, Nemčija, Japonska, Italija in Rusija.
Potem ima Chomsky prav. Samo Rusi imajo nižjo plači v stari industriji.

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

The Arab world has had one free and open news source, the satellite TV news channel Al-Jazeera in Qatar, modeled on BBC, with an enormous audience throughout the Arab-speaking world. It is the sole uncensored source, carrying a great deal of important news and also live debates and a wide range of opinion ...


To je izjavil Chomsky o Al-Jazeeri.

Link.

A to je tudi resnica? Ja?

Thomas ::

> Potem ima Chomsky prav. Samo Rusi imajo nižjo plači v stari industriji.

To ti je povedal Čimpski, al maš še kakšen drug link za to trditev?

Stepni Volk ::

Thomas, to kar si poslal je citat s 113 strani... link vsebuje dodatne citate... Do kakšne mere so vzeti iz konteksta... ne bi vedel.
Kot rečeno, Chomskega nisem prebral in samo zaradi anti-Chomyev ga ne bom :)

Stepni Volk ::

Thomas - nismo ugotovili katera plača... in vsa ostala postavljena vprašanja... bi znal na njihodgovoriti?

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

Chomsky je mit. Populist tipa Goebels.

Njegovi občudovalci niso tolk jezni name (in še na koga tukaj), kot na to da jih je tako grdo zmanipuliral. Zdaj bi radi, da le ni res, kar piše na danih linkih.

poweroff ::

Thomas: Jest se spomnim, ko je vzel v bran Talibane v Afganistanu pred intervencijo. Češ da bo to ubilo milijone ljudi v Afganistanu, ki pa večinoma niso Talibani. Seveda se to ni zgodilo. Kvečjemu so prišli milijoni nazaj iz izgnanstva v Pakistanu, nazaj v Afganistan

Kolikor vem je imela ameriška vojska enega izmed načrtov tudi takega, da bi zastrupili vodo.

So pa seveda stvari, ki bolijo. Chomsky je recimo napisal en tekst o 11. septembru. Ki se je zgodil v 70-tih letih v Južni Ameriki, kjer so lokalni diktatorji pod vodstvom CIE pobili nekaj tisoč ljudi. Izhajal je iz zamolčanih dejstev.

In to primerjal z 11. septembrom 2001.

Take stvari seveda bolijo, saj mečejo temno luč na svetlo Ameriko. Kaj se pa nek Chomsky tukaj gre, a mora te umazane podrobnosti omenjati sedaj? "Lik i delo" ter "tekovine ameriške demokracije" pa ja ne smejo biti oskrunjene.

Sicer pa če kdo hole reči, da Chomska pozna, naj prebere kakšno njegovo knjigo. Ne neke intervjuej, itd. Original knjigo. V celoti.
sudo poweroff

Thomas ::

> Kolikor vem je imela ameriška vojska enega izmed načrtov tudi takega, da bi zastrupili vodo.

Link? Čimpski free?

poweroff ::

Thomas: "The Arab world has had one free and open news source, the satellite TV news channel Al-Jazeera in Qatar, modeled on BBC, with an enormous audience throughout the Arab-speaking world. It is the sole uncensored source, carrying a great deal of important news and also live debates and a wide range of opinion ..."

To je res.
Imajo veliko publiko, za model so si res vzeli BBC (in CNN), imajo tudi live debate in breaking news. Zadeva je free - brezplačna.

Moti te verjetno tole: da so necenzurirani.

So. In to bolj kot CNN.
Preberi si kakšen resen članek o fenomenu Al-Jazeera. Samo zato, ker sta Grmičar in Dick rekla, da manipulirajo to še ne pomeni, da res manipulirajo. Dicka in Grmičarja boli, da CNN nima več monopola. Da se Arabci hitro učijo.

BTW: AlJazeera je pri raznih nedemokratičnih režimih tipa Saudska Arabija tudi precej nepriljubljena. Jasno zakaj.
sudo poweroff

Thomas ::

> Moti te verjetno tole: da so necenzurirani.

> So. In to bolj kot CNN.

Ja. Recimo za svojce samomorilskih napadalcev na oddajah nabirajo denar.

Stepni Volk ::

Matthai - za Thomasa ni svobodne volje in ni drugače mislečih... razen tistih, ki imajo link do mišljenja, ki ga zagovarjajo. Kot sem rekel, če obstaja link, potem je že res. :)

Thomas - kot ljubitelju USA bi ti moralo biti znano, da ima ameriška vojska in njihovi generali veliko načrtov. McArthur je tako v korejski vojni želel z atomskim prahom pusuti mejo med Severno Korejo in Kitajsko... k sreči so ga hitro odstavili. Načrt še ne pomeni, da ga bodo uresničili.
Drugi grdi obraz ZDA smo občutili tudi slovenci leta 1991. Zeleno luč za tanke je Markoviču dala tudi CIA (tako kot marsikateri diktaturi na tem svetu).

So ZDA dobre?
Ne, tako kot Chomsky in vse ostale stvari na svetu imajo svoje dobre in slabe lastnosti. Razlika med ZDA in Chomsky-em je le ta, da imajo ZDA veliko večjo moč. Tako, da je število ljudi, ki jih manipulira ZDA veliko večja od tistih, ki jih bo kdajkoli Chomsky.
Prav tako bo Chomsky naredil manj slabih stvari kot ZDA. Zločinov Chomsky še ni storil (vsaj vem ne, da bi), ZDA so jih na tisoče (samo v obdobju njegovega življenja).

Chomsky ima dobre strani in ZDA prav tako, če ne drugega imajo ZDA Chomskega in obratno :)

BTW, CNN plačuje davke in iz teh davkov gre denar tako za CIA, kot vojsko...

Zgodovina sprememb…

WarpedGone ::


> Moti te verjetno tole: da so necenzurirani.
> So. In to bolj kot CNN.

Ja. Recimo za svojce samomorilskih napadalcev na oddajah nabirajo denar.


Thomas, tvoj veličasten logični veleum bi se lahko izogibal takih felerjev.
Kaj ima zbiranje prispevkov opraviti s cenzuro?
Zbogom in hvala za vse ribe


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Žižek vs. Chomsky (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7910448 (6769) donfilipo
»

To sem čakal! (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
738147 (6323) donfilipo
»

Naši ameriški prijatelji... (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
504846 (3776) Thomas
»

Zahod zivi od tujih žuljev? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1177527 (5799) Thomas

Kaj za božjo voljo se dogaja? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28115174 (11801) TheJack

Več podobnih tem