» »

Sličice v excelu in filtri

Sličice v excelu in filtri

barbarpapa1 ::

Pozdravljeni

Najprej opis problema:

Imam tabelo v excelu (Excell 2000) - kosovnico, kjer imam v enem od stolpcev majhne sličice delov. To sem naredil zaradi teg, ker ta dokument gledajo tudi tujci, in jim slika pove bistveno več, kot preveden naziv predmeta. Problem pa je naslednji: Kadar uporabim samodejni filter, se vrstice, ki ne ustrezajo pogojem v filtru, seveda skrijejo, se pa to ne zgodi s sličicami ;(( . Le-te se potem enostavno nakopičijo en vrh druge in seveda na vrhu ostane povsem napačna sličica.

In še vprašanje. Kako "zakleniti" sličice v celice tako, da se bodo obnašale enako kot ostala vsebina (da se skrijejo pri uporabi filtra)?

Pa fajn se excellirajte (jaz se že!)

LP

Jože

ngc2392 ::

to pa ne bo šlo, saj so slike samostojen objekt in ne del celic. najboljše, da imaš zraven (prevedenega) besedila link do slike na drugem listu. tako da klikneš na povezavo in se ti odpre, na prvotnem listu pa sortiraš text kakor hočeš (link pa se sortira...)
United We Stand, Divided We Fall

barbarpapa1 ::

Zdravo

Sem se bal, da bo nekaj takšnega. Povezave so cool pri delu z dokumentom na računalniku, problem se pojavi, ko želimo liste natisniti. Če so v celicah linki, se pri tisku dokumenta sličice ne bodo natisnile.

Zanimiv pojav je tudi pri sortiranju v tabeli. Tedaj sličice nameče eno vrh druge in niti "undo" jih ne spravi več nazaj.

Če pa, naprimer, v tabelo vrinem vrstico, potem se zadeva obnaša tako, kot mora. Torej se sličice razmaknejo za vrinjeno vrstico, tj. ohranijo svoj položaj glede na celico. Prav tako brzhibno deluje skrivanje in razkrivanje vsebine (Ali bi to mogoče lahko bila osnova za kak makro v VB?)

Če ima še kdo kakšno idejo, naj jo, prosim, prispeva!

Pa fajn se mejte....

LP

Jože

Leska ::

Vsem sličicam določi lastnost "Umeščanje predmeta" (desni klik na sliko, Oblikuj sliko, list Lastnosti) na "Premakni in spremeni velikost s celico".

Če imaš slik veliko, si to lastnost nastavi z makrom.
Primer: http://leska.com/qq.xls


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pomoč v excelu (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
628708 (3037) omni-vor
»

excell razvrščanje

Oddelek: Programska oprema
213919 (3563) rferrari
»

[Excel]Kako izvleči vrednost?

Oddelek: Programiranje
223666 (3389) Mobidick
»

[Excel]Vrednost celice = ime dokumenta

Oddelek: Programska oprema
314554 (3976) veteran
»

izbira nekaterih celic/vrstic v excelu(Op office) za printanje?

Oddelek: Programska oprema
11939 (871) Lith

Več podobnih tem