» »

.NET Remoting; kako poslati Event na vec clientov

.NET Remoting; kako poslati Event na vec clientov

Microsoft ::

Nekje sem zasledil en primercek, ko odpres Windows Forms, pa gor z misko vleces crte. Ta se potem se izrisuje na vseh istih clientih. Server je na IIS strezniku.

No, potem pa sem sam naredil neko oklesceno verzijo, tako da malo raziscem stvari. Server Chat2Server.dll je v datoteki bin, v tej datoteki je se Chat.exe, ki predstavlja client. En nivo nizje je Web.config, kjer so nastavitve za Chat2Server.dll. Ta datoteka pa je dostopna preko URLja.
Potem, nekje v nekem drugem fajlu, lokalno, pa so Chat2Server.dll, Client.exe in Client.exe.config. V slednjem so nastavitve za Client.exe.

Client.exe je simpl Windows Forms, ima textbox, label in gumb. V textbox nekaj napises, kliknes gumb in tekst vpisan v tekstbox se izpise na label.
Vendar, ko odperm se ne Client.exe, pa to sporocanje ne deluje med obema. Ker, delati bi moralo tako, ko kateri koli od teh dveh poslje klikne na gumb, bi vsi ostali morali dobiti isto sprocilo. Pa ga ne. Samo tisti, ki ga poslje, ga dobi.
Poslijanje pa ni nareto "lokano". Client.exe klice Chat2Server.dll in mu nese tekst, ta pa potem sprozi event, na katerega so vsi Client.exe prijavljeni. Amapk, odziv od Chat2Server.dll dobi samo posiljatelj.

Sedaj nekako ne najdem razlage, zakaj tako. V Web.config sem recimo dal mode na Singleton, kar bi lahko bilo vzrok, ampak to ni to.
Bi prosil za kak nasvet.:\


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Visual Basic

Oddelek: Programiranje
313224 (2250) cekr
»

Visual Studio 2010

Oddelek: Programiranje
5774 (615) commissar
»

[WCF] Pošiljanje slike večje od 20KB

Oddelek: Programiranje
8844 (712) zenb
»

asp.net ter refresh kode

Oddelek: Izdelava spletišč
101018 (874) dejc2
»

[ASP.NET] problem

Oddelek: Izdelava spletišč
382045 (1695) Microsoft

Več podobnih tem