» »

Koliko daste uporabniki ADSL in kabelskega neta na varnost???

Koliko daste uporabniki ADSL in kabelskega neta na varnost???

barabl ::

Mene zanima koliko je za uporabnike,kateri so stalno priključeni na internet pomembna varnost domačega omrežja?Jaz imam svoje omrežje sestavljeno tako:Kabelski modem,router Linksys WRT54G,požarni zid sp2,Nod 32,potem pa imam štiri programe za odkrivanje Spywarov in sicer tega od Microsofta,Lavasoft AD Aware personal plus,Spybot-Search and Destroy in Pass Patrol.Od tega imam Microsoftovega in Spybot naštimano tako da mi dnevno samodejno pregledujeta omrežje,ostala dva pa uporabljam približno enkrat tedensko in verjemite mi ni tedna,da se ne bi kaj našlo,nato imam nameščen še program Windows Washer,kateri samodejno pobriše temp datoteke,piškotke....vsakič ko zaprem brskalnik.Naštete stvari imam na računalniku,kateri je na net priključen 24 ur na dan že približno štiri mesece.Potem pa imam še prenosnika,katerega priklučujem na net po potrebi na njem pa imam nameščen Kaspersky Personal Pro 5.0.20 in Kaspersky Antyhecker,AdAware in tudi tu se vedno kaj najde.Zanima me predvsem varnost pred tako imenovanimi vohunskimi programi,ali vam je ta pomembna,ali ne ker koliko je vsem znano znajo te zadevice zelo upočasniti delovanje računalnika,morda pa še kaj več.

Daedalus ::

ADSL 24/7 - modem --> linux router + firewall --> switch dva računala, oba opremljena z AVG antivirusom, Adaware, Firefox (winXP), na mojem računalu lavfa še linux, ki te navlake nekak ne potrebuje. Razen tega ne uporabljm nekih hudih varnostnih postopkov, edino skripto, ki mi bo z neta potegnila prirejeno hosts datoteko, ki vsebuje seznam spyware serverjev (seveda kažejo naslovi na localhost) jo sparila s sedanjo hosts datoteko, si še morem spesnit. Pa firewall je precej "zategnjen." V zadnjih par mesecih tak na svojem in drugem računalu v winXP nisem našel niti enega spywara, virusi se me tud izogibajo (Thunderbird ni podoben švicarskemu siru). Apača in MySQL na routerju morm še malo zasigurat, čeprav sta že privzeto precej dobro nastavljena.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

darkolord ::

Jaz mam svoj kabelski net prikljucen prek WRT54G, firewallov na masinah v mrezi nimam, mam pa na vseh NOD32... AntiSpyware gre skoz na par mescev (za vsak slucaj), to je pa tudi vse.. pa nikoli ni blo se nobenih problemov

Poldi112 ::

FreeBSD firewall/router in na win masinah se AVG.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

gfighter ::

C-net router z vklopljenim firewallom ter ena linux mašina z malo bolj restriktivnimi nastavitvami ter Windows XP mašina z windows firewallom ter Avast antivirusom ter seveda dvojica Firefox&Thunderbird na obeh mašinah. Windowsi delujejo že več kot pol leta, Linux, ki je pa 24/7 na internetu, pa že kakšno leto. Občasen Ad-aware ter Trendmicro Online scan ne pokaže ničesar, prav tako mi portscan pokaže, da so vsi porti zaprti. Pa Avast od časa do časa najde kaj med prebiranjem pošte ter brskanjem po netu.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Tomay ::

Level one router + firewall še na glavni mašini 24/7
Na ostalih mašinah pa nič.

Dela bp že dve leti. Občasno kak virus ampak v glavnem prek pošte. Antivirus f-prot za dos.
Voodoo 4Ever

Poldy ::

Važno je to, da ti firewall pregleduje tudi programe, ki hočejo vzpostaviti povezavo z nekom na internetu. Kot vem tega firewalli v routerjih ne počnejo. Ker lahko se ti zažene nek program, ki ti potem pobere iz interneta celo goro spywarea... router mu pač pusti, saj se je zagnal iz računalnika in vzpostavil povezavo.

Če je to "zrihtano" sploh ne potrebuješ adaware programov. No ja, v večini primerov.

Daedalus ::

Tist, ki ne rabi "firewalla za telebane", zna poskrbet za to, da se ne bo gora spywara inštalirala... Če maš linux router, pa lahko greš tako daleč, da prepoveš ves promet not in ven in pol nastavljaš izjeme. Samo to je že pa res paranoid. Itak se da dobit tedensko osvežena hosts datoteka, ki lepo blokira spyware serverje. Pa ni težav - jo s kakim wget lepo downloadaš in shraniš na primerno mesto.

Itak je pa jasno, da je predvsem IE varnostno tveganje pri spywaru in ne firewall:P
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

IgorGrozni ::

Router Barricade 7004 ABR, Kerio PF3.1.8, AVG, avtomatic update, 24/7,...adaware, CWS, Spybot S&D - po potrebi.

Shields up test napiše za neko lastnost .... računanik se namerno ne odziva... that is so cool !... Ponosen:D !

LP:IgorGrozni

Predator ::

Linux router z eno "malce" daljšo fw scripto.
Na winsih xp firewall ( izklop in ostalo zaklenjeno preko gpedit ), neadmin account, avast antivirus, firefox&thunderbird ( plain tekst maili ), spybot. Ugasnil sem vse service, ki jih ne rabim, prepovedal dostop do mshtml.dll, zaklenil hosts.

Pa eulo izredno rad berem in če mi kaj noter ni všeč, se programu izognem :) .
Building a better mousetrap merely results in smarter mice.

SasoS ::

linux router z iptables, xp sp2 (vgrajen firewall) + IE (:D) in Outlook Express. Brez antivirusa. Zadnjič sem po pol leta zagnal adaware...najdu ni NIČ razen treh cookijev. Toliko o (ne)varnosti IE-ja...še vedno so glavni problem uporabniki ki vedno klikajo yes in dovolijo laufat vsem activex skriptam.

Jan987 ::

ma jest mam router pa firefox pa se mi zaradi virusa se ni sesu!!!

Poldi112 ::

Uporabnik ne more biti kriv. Oz. ne mores krivde pripisati njemu, glede na to da se ze dolga leta ve kako radi imajo uporabniki okna, ki jim preprecujejo delo.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Matri[X] ::

ADSL - Router1/NAT - Router2/Managable switch/wlan - navaden giga switch - workstation.

Na routerjih filtriram dohodni ter odhodni internetni promet, http gre preko proxyja, ki filtrira cuden traffic (bannerji, pop-upi, spyboti, ipd...). Wlan je enkriptiran, managable switch ter routerji preverjajo ce imajo vsi racunalniki pravilen IP ter mac naslov. Za dostop do ostalih delov mreze se je potrebno predhodno authorizirat (managable switch v tem primeru blokira promet). Strezniki so v pravem DMZju.

Tear_DR0P ::

Antena, NetAdapter, Mrežna

Sygate Personal Firewall, enkrat na mesec ali na dva poženem Panda Online Scan in Housecall, tu pa tam kdaj mi najde kej.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

ombre ::

No jaz sem za ruterjem in sicer levelone 1413TX.

Na računalnikih v mreži pa uporabljam protivirusne programe: Bitdefender 8.0, spybot s&d, lavasoft, spywareblaster in ms antispyware
Brskalnik: FireFox na obeh mašinah
Na drugem, počasnejšem računalniku pa mam gor Bitdefender 7.2 ter iste antispyware programe.
Prav tako redno posodabljam windowse in zgoraj naštete programe (vsaj enkrat na mesec...) In nimam problemov z virusi
Občasno še preverim preko spletnih testov za viruse in to je to.
OmbreMan - Galaxy of knowledge


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Osnovna varnost

Oddelek: Omrežja in internet
291939 (1454) iNN
»

Kaj uporabljate za zaščito in čistost vašega sistema?

Oddelek: Programska oprema
151647 (1412) pivo
»

Katere programe uporabljate?

Oddelek: Programska oprema
424301 (3581) R33D3M33R
»

Odkrili velik krog kradljivcev identitet

Oddelek: Novice / Zasebnost
354574 (3235) _Sajmon_
»

Popolna varnost za uporabnike z adsl-jem

Oddelek: Omrežja in internet
363009 (2007) HriBB

Več podobnih tem