» »

Visual Studio 2005 Beta 2

Visual Studio 2005 Beta 2

Microsoft ::

Ok, ker je baje dost novic o Microsoftu, bom rajsi kle napisal krajsi spis o novi stvari, ki je ze na voljo tudi za nas.

Po tem, ko je "ostali svet" že nekaj dni imel na voljo, je sedaj to doletelo še Evropo, Bližnji vzhod in Afriko. Namreč, na voljo je Visual Studio 2005 Team System in SQL Server 2005 v Beta 2 fazi.

Gre za t.i. Beta Experience, v kareto so zajeti WeFly247 Training DVD (več), Visual Studio 2005 Team System (več), Microsoft SQL Server 2005 Standard Edition (več) in Beta Experience newsletter (registracija).

Torej, če želite preizkusite to programsko opremo, začnite tukaj. Potrebno je izbrati kontinet, se prijaviti z .NET Passport računom in izpolniti obrazec, v katerem vpišete naslov, kamor želite prejeti naročeno programsko opremo, ki pa je zastonj.



by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

darkolord ::

Na beta.microsoft.com so tut te stvari :D

Microsoft ::

Sam ti si verjetno beta tester ali kaj takega, da lahko prides na stran.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

darkolord ::

Tudi res :)

OwcA ::

Mislim, da je beta tester lahko vsak, tako da to ne bi smela biti ovira.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Ziga Dolhar ::

Owca: če gre beseda o betaplace, potem "odvisno". Pri določenih programih so bete javne in pristop prost (npr. Office 2003 Beta 2) -- pri njih je režim podoben trial verzijam -- dočim so drugi zaprti in dostopni zgolj preko betaplace (npr. Office 2003 Beta 1) na podlagi posebnih privilegijev oz. povabila (kot posledica nekega položaja v industriji oz. razmerja z MSjem [MSDN, action packi ...], včasih celo predhodnega sodelovanja pri neki drugi beti).
https://dolhar.si/

64202 ::

> na podlagi posebnih privilegijev oz. povabila

Hehe, taprav kukluxklan :D

Ok, resno: a je ze kdo probal vs 2005 za c++ pa kaj mu je prec padlo v oci?

Mene je v 2003 motilo tole:
- debugger se redno obesa pri dolocenih programih, ne samo na moji kisti
- malo fali "hookov" kamor bi obesil svoja orodja v build proces (sicer sem mogoce samo spregledal v tistih miljardah tabov, sicer pre/postbuild ni dovolj!)
- joooj srotast indenter kode

Baje da bo 2005 imel izboljsan prikaz za STL strukture... sem se ze kar nazrl ritja po std::map-ih :)

ql000 ::

Probal sem C++ Express Beta 2. Moram reči, da je zanimiva zadeva; ok. dokumentacija še ni poštimana tako kot bi bilo treba (najbrž zaradi tega, ker je beta), malo me moti način preklaplanja med editorjem in gui builderjem. Med preklopom računalnik kar pošteno švica, glede na to, da sta oba okna del istega programa mi zadeva rahlo smrdi, ali pa sem to samo jaz navajen na C++ Bilderja.

Aja mimo grede: ogledujem si prednosti Borlandovih izdelkov (že omenjenega C++ Builderja) in Microsoftovega Developer Studia. Malo me zanima a se splača šaltat na Microsoftovo platformo, ker sedaj delam v Builderju in moram reči, da je orodje kot se šika, samo verjetno obstaja razlog, da npr. vi v tem postu delate z Micr.? Jaz prednosti in slabosti obeh izdelkov še ne poznam dovolj dobro, da bi videl v prihodnost in rekel aha zaradi tega pa tega je pa npr. Microsoft boljši,... A mi lahko kater malo svetuje?

64202 ::

Jaz na winsih uporabljam VS, ker pisem v glavnem sistemski softver (direktno win32/...), pa bi mi c++ builder samo napoti hodil. Tudi, ker ima borland svojo pohekano verzija c++-sa, pa se ne bi rad se s tem ubadal, mam ze itak z win32 dost problemov :)).

Drugace, kar se pa GUI programov tice, pa vsi recejo, da je c++ builder (ali pa se bolje delphi) najboljs za winse.

Microsoft ::

Ena taka splosna novost bo nek refaktoring. Sem ze pozabil, zakaj gre, samo je nekaj v smislu, da ti naredi kodo bol "primerno". Spomnim se enega primera, da ti neki popravlja, ce recimo stevilko pi napises kot 3.14 pa ti jo pol da recimo iz for zanke ven. Al neki tazga. Na zalost se ne sopmnem, kje sem videl tist filmcek. Bom precekiral malo.

Drgace pa ne poznam tolko. Je pa kle na MSDNTV nekaj malega o C#. klik


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

64202 ::

Java ide-ji so popularni po refactoringu. Recimo zamenjas ime class-a, pa se popravi po celem projektu. Verjetno se kaj, nikoli se nisem uporabljal :8)

OwcA ::

Spomnim se enega primera, da ti neki popravlja, ce recimo stevilko pi napises kot 3.14 pa ti jo pol da recimo iz for zanke ven.

Niso takšne optimiacije bolj stvar prevajalnika?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Microsoft ::

Am, mislim, da ne. Sicer bi se pa moral primera spomnat, da bi blo pametno razpravlat.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

64202 ::

20040219CSHARPDF.exe

Kaka norost je pa zdaj to, video v .exe fajlu?!
I am NaN, I am a free man!

64202 ::

Ok, self extractor z licenco. Hmm... glede na to, da se da to zadevo kar odzipat, se me una licenca verjetno nic ne tice :))
I am NaN, I am a free man!

borchi ::

brihtni koker so, bojo naslednič dali besedilo licence v ime datoteke :D
l'jga

kopernik ::

Refactoring novost ? A je to res ? Čudno se mi zdi, da bi potrebovali toliko časa, da so ga uvedli v IDE. To je ena najboljših stvari v Javanskih editorjih ...

64202 ::

Sem malo bral o LISP/Smalltalk ide-jih, ki so kraljevali kakih 20 let nazaj. So imeli to *VSE* noter + nekaj, za kar bi jaz kompleten refaktoring in ostala podobna jajca zamenjal v VS-ju/java-idejih: lahko si medtem ko je program laufal v debuggerju popravil kodo cisto poljubno (edit & compile v VS je veliko svohnej) in hkrati si lahko v posebnem okncu se poljubno temporary kodo noter stancal, ki se potem takoj izvede - to imajo recimo python ide-ji danes. To me je zagrablo, ko sem nekaj pacal v pythonu v ericu in sem pomislil, kako fajn bi bilo, da bi lahko program do konca napisal kar v debuggerju - pac ko vidim, da se nekaj fali, bi kar dopisal :).
I am NaN, I am a free man!

darkolord ::

v posebnem okncu se poljubno temporary kodo noter stancal, ki se potem takoj izvede

like.. intermediate window?

64202 ::

Ok, ocitno se nekaj ne vem :D. No, programiral sem samo v c++, tam pa tega ocitno ni :(

Evo se zanimiv link: stran na www.symbolics.com, kolikor vem se je to prodajalo sredi osemdesetih!
I am NaN, I am a free man!

64202 ::

Ok, se en link Smalltalk - Wikipedia. Mislim, ce so tko ludje programiral v osemdesetih, brezpogojno zahtevam od Microsofta da mi prec zdele zalima na moj komp. tak IDE, ki ima VSAJ vse to not, kar so ze takrat imel! A sm samo prevec razvajen? :)
I am NaN, I am a free man!

darkolord ::

Prevec razvajen :D

Za C++ ne vem, vem pa da ima C# v VS.NET nekaj od tega...

kopernik ::

Saj tudi npr. Eclipse in IDEA omogočata, da med debugiranjem pišeš kodo, ki se hkrati tudi izvršuje ... btw. refactoring ni jajca, tudi smalltalk ga je imel ;) Mislim, da je bil celo prvi med vsemi na tem področju. Samo kaj, ko ni bil nikoli mainstream language.

64202 ::

Ja seveda, refactoring je kul, samo jaz bi raje imel prej popolnoma integriran editor & debuger!

> Saj tudi npr. Eclipse in IDEA omogočata, da med debugiranjem pišeš kodo, ki se hkrati tudi izvršuje ...

Torej posebej okenck? Ja ne me narobe razumet, cist verjamem da ma vsak pameten IDE tole. Un eric3 je bil samo primer, pa da ne bo mislil, da je kej posebaj dober IDE to. Kak eclipse ga pomoje cist zgazi :).
I am NaN, I am a free man!

64202 ::

Ok, sem si dal gor eclipse, pa nikakor ne najdem te debugging zadeve. Sem pognal debugger in se je ustavil na breakpointu. Vse kar mi je ratalo je to, da sem popravil vrednost spremenljivki v trenutnem scope-u. V ericu lahko napisem poljubno kodo noter, recimo:

a = Socket.socket(PF_INET, SOCK_STREAM)
a.connect(("abc.com", 80))

In zdaj bo v trenutnem scope-u (metoda/funkcija) nova spremenljivka a, ki bo imela vrednost skonektanga socketa.

Kako je pa kaj s tem v tanovem VS-ju, a to res tko dela?
I am NaN, I am a free man!

Kekec ::

A ni bilo nekaj govora da naj bi bila ta beta 2 primerna za razvoj komercialnih aplikacij?? A je kaj na tem?

kopernik ::

64202:
Glej, ne vem, kaj točno iščeš. V Eclipsu daš breakpoint in poženeš debug. Aplikacija se ustavi na breakpointu in ti lihko direktno v editor pišeš dodatno kodo in ko shraniš spremembe, JVM avtomatsko zamenja spremenjen klas in te vrže na začetek metode, da lahko debugiraš naprej.
Primer:
imaš konstruktor nekega razreda


1 public Test()
2 {
3 int i = 100;
4 }


Daš breakpoint na vrstico 3 in ko te debuger vrže na to vrstico, nato vtipkaš v editor nekaj dodatnega, da je rezultat npr. naslednji :


1 public Test()
2 {
3 int i = 100;
4 int j = 200;
5 }


Ko spremembe shraniš (ctrl+s), JVM zamenja spremenjen razred (HotSpot tehnologija) in te postavi na začetek konstruktorja, da debugiraš naprej. To naredi med izvajanjem oz. debugiranjem, torej ne gre za to, da bi se npr. aplikacija ponovno zaganjala. Upam, da si to mislil z dodajanjem kode med samim debugiranjem.

64202 ::

Ja! Sem pa mislil, da je nardil komplet restart, reces torej da samo trenutno metodo? Kewl, cist carsko. Aha, vidim - drop to frame. Pa zdaj ko ma java genericse pa ze kolktolk native compiler (gcj) bo treba ze malo razmislit :))

Aha, eric nima tega, ne mores sursa popravit (sprasujem se zakaj!). Ma pa zraven python interpreter okenck, kjer lahko noter pises karkoli in se evaluira v trenutnem kontekstu, kjer si se pac ustavil z debuggerjem.
I am NaN, I am a free man!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 64202 ()

darkolord ::

A ni to ze skoraj povsod 8-)

64202 ::

Aha, sem probal dodat metodo... not implemented. Torej ni se to tko carsko :))
I am NaN, I am a free man!

64202 ::

Okej, kaj bi jaz mel: program ti laufa, ti pa lahko zraven dopises nove classe malo stestiras v interpreter okencku (tko kot python) in potem stisnes pavzo. Malo pobrowsas po obstojecih instancah objektov in tapravi dodas field pa se kako metodo in novo funkcionalnost priklopis not. Pa stisnes continue!

Ceprav ce malo bolj zares pomislim, bi to skoraj pomenilo, da rabis imet runtime image, tko kot smalltalk. Samo to mi pa smrdi. Hmm... kaj pa zdej :) Nic, naj za zacetek add method implementirajo! (tudi ta star vs 2003 nima tega za c++ in c# IIRC)

Pa verjetno c++ tega tudi nikol ne bo imel, prevec so pomembni fizicni offseti fieldov pa sama velikost instanc...
I am NaN, I am a free man!

kopernik ::

A ni to ze skoraj povsod


V Javi je HotSpot šele od verzije 1.4.0 naprej (torej nekje od leta 2001 naprej, če se prav spomnim).

EDIT: pravzaprav od verzije 1.3.1 naprej ;), vendar takrat ni obsegal vsega tega, kar je kasneje (npr. ravno to z debuggiranjem).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

[MYTiX] ::

Je kdo od prisotnih na forumu poskusil naročiti beta 2 prek MSja? Ker zdaj poskušam in upam da se ne bom kesal. Se bojim da bom kak spam na mobi dobival. Pa fax rabi obvezno, jst ga nimam. Sej vem da lahk dam katero koli st. sam me vseeno cudi.
podpis

Ziga Dolhar ::

Jaz že od nekdaj od MSja naročujem ama skor vse [tudi vs2005], pa čeprav 1/2 stvari ne nucam. Nobenega spama.
https://dolhar.si/

Ziga Dolhar ::

V vednost: tisti Visio EA 2005 Beta je menda pretečena.
https://dolhar.si/

BigWhale ::

No, vsaj variabilno stevilo paramatrov za makre bo podpiral... ;) A lahko nekdo to stestira? :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

Microsoft ::

[MYTiX], stvar dela. Po kakem tednu ali dveh bos iz Nemcije dobil paket. Vse cisto zastonj.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

[MYTiX] ::

Ok. Že čakam.
podpis


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SUN je za Javo izbral GPL licenco (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
507186 (5754) darkolord
»

Nekaj vprašanj z zvezi s programiranjem

Oddelek: Programiranje
442662 (2236) <JuRe>
»

Kak priti do Microsoft Visual Studia .NET?

Oddelek: Programska oprema
221252 (993) mtosev
»

Program, podoben Dev cpp, le da bo delal

Oddelek: Programiranje
111848 (1652) NoUse4AName
»

ASP.net in Visual Studio 2003 .net

Oddelek: Programiranje
202210 (1831) alesrosina

Več podobnih tem