» »

Se za enotno 20% davčno stopnjo ali ne?

Se za enotno 20% davčno stopnjo ali ne?

1 2
3
»

Vice ::

Koliko je pa bilo bogatinov, ki so šparali v nogavicah? Komaj se je narod začel zavedati da je dobro da denar vlagaš, so nabili davek in s tem smo postali edini v tej eliti s takšnim davkom. Če hočejo da se denar v gospodarstvu obrača naj uvedejo takšne davke kot so bili prej za vlagatelje, ne pa da jim še sedaj ni jasno kaj in koliko morajo komu pobrati.

p.s. pa denar, ki je na hladnem se ne da obdavčiti, ne prej ne sedaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vice ()

Ziga Dolhar ::

> p.s. pa denar, ki je na hladnem se ne da obdavčiti, ne prej ne sedaj.

Obdavčit še preden pride v štumfe.
https://dolhar.si/

Tarzan ::

...privoščil si boš več in daljših počitnic (na katerih več zapraviš)


Hja, sama država Slovenija nima veliko od tega, če greš potem naprimer za 5 mesecev na križarjenje po, recimo za primer, hrvaškem morju, ter tam trošiš denar. Enako velja tudi, če greš naprimer za dva tedna na Bali, nekaj že gre "prašičevcu" preko potovalne agencije, vkolikor se poslužuješ uslug le te, če pa greš na dopust po možnosti na lastno pest, potem dobijo od tebe samo majčkenomajhen delček, ki ga zapraviš za avion. Od slovenskih bogatašev pa jih ni veliko, ki bi šli na dopust na slovensko morje. No ja, nekaj jih je, veliko pa prav gotovo ne.

Boeing ::

Tarzan: lahko se za dva meseca preseliš v gore ali pa v radence na intenzivno terapijo. Kar pa sploh ni point te teme. Point je, da če več zaslužiš, več zapraviš. Period.

Obdavčit še preden pride v štumfe.
Kar jim, roko na srce, še prekleto dobro uspeva.

Ziga: tudi če je denar "v štumfih" ali na banki, v trezorju ali v obliki jahte, ti ga nihče nima pravice obdavčit. Ker je tvoj in je že enkrat šel čez davčno sito. Čeprav to pri nas veselo delajo - obdavčijo ti že obdavčene prihodke in prihranke, resda pod drugim naslovom, a vseeno.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Dr Evil ::

Se strinjam Boeing.Davčit se mora pravično ne emocionalno.

nevone ::

> Kadar je denar "na hladnem" [v nogavicah], definitivno. Če v bankah -- dokler je dI < dS -- podobno.

A če ga ima država, je pa vse u redu? Ona pa zagotovo poskrbi, da se ga smotrno vlaga?

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Skoky ::

Itq da ga smotrno vlaga. Kr poglej razne Falcone pa to...>:D
Baje ga zdej še s profitom oddajamo tko da smo 2x na boljšem :D :\ :P
CARPE DIEM!

Ziga Dolhar ::

Nevone, odloči se:

se boš osredotočila na 20 % ali 80 % delež?
https://dolhar.si/

borchi ::

zanimivo. par ljudi se more odločit a je z davki pobran denar še vedno njegov ali je od države.

če je od države, pol ne vem zakaj naj ne bi veljalo isto kot za posameznika. naj dela kar hoče z njim. sj je njen. če ne bomo zadovoljni z novo floto falkonov, bomo naslednjič zvolili zelene.

če pa je denar še vedno od posameznikov (tako kot nekateri mislijo, da je npr. telekom tudi njihov (čeprav nimojo ene same telekomove delnice)) pol je pa itak vseen kolk je davek?!
l'jga

Boeing ::

borchi: pravzaprav se osredotočamo na razliko med zdajšnjimi 2/3 in 20% "po novem"...

če je od države, pol ne vem zakaj naj ne bi veljalo isto kot za posameznika. naj dela kar hoče z njim. sj je njen.
Napaka. Država sicer je pravna oseba, ampak niti slučajno je ne moreš primerjat s firmo. Firma lahko dela s svojim denarjem kar hoče, ker ga je "sama" zaslužila.
Država ne služi denarja, ampak pobira "prisilne prispevke", kar je velika razlika. Firma se financira sama iz svoje dejavnosti, država pa ne, zato tudi ne more delati z denarjem kakor se komu zahoče (kar pa se žal dogaja, tako pri nas kot drugje - povsod je isto). Čeprav je denar, ki si ga kot fizična oseba dal državi pod naslovom DDV formalno last države, je pravzaprav še vedno na nek način "tvoj", ker si državljan, pooblaščene osebe (financ minister itd) pa so pooblaščeni, da s tem denarjem razpolagajo preudarno. Če ne, "imaš pravico" zahtevati, da je ta oseba zamenjana/kaznovana.

Glede telekoma: ja, čisto formalno res nisem solastnik telekoma. V primeru da je treba telekomu (ali pa kaki drugi firmi) državno pomoč, gre ta pomoč iz fonda, v katerega smo prispevali vsi, kar pomeni, da gre nekaj malega tja tudi denarja, ki sem ga dal jaz. Na ta način "imam pravico" zahtevati od telekoma, da se obnaša gospodarno, čeprav formalno nisem solastnik. Get the picture ?
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

borchi ::

Get the picture ?

tut pod razno ne "vidim" tvoje slike. mogoče bi bilo bolje, če bi odstranil vse "formalno je tako" in "na nek način pa še vseeno" in vse kar si še zadegal v narekovaje, pol bi mogoče se še znal skregat s tabo.

Na ta način "imam pravico" zahtevati od telekoma, da se obnaša gospodarno, čeprav formalno nisem solastnik.

pol praviš. da mamo pravico tut revozovi upravi pamet solit? navsezadnje je/bo kr nekaj mojega in tvojega dnarja tam končalo?

back on topic!

ma država pravico zahtevat, da ljudje, ki so od nje prejeli kake socialne transferje, da le-te porabijo v točno določene smotrne namene? navsezadnje denarja niso sami zaslužili, torej ni njihov! z njim pač ne morejo delat kar hočjo. kdo lahko pol tistga, ki si s socialno pomočjo kupi čike, v rit brcne? država? al ga lahko tut jst? hja, sj tist dnar sm (tut) jst zaslužu!
l'jga

nevone ::

> se boš osredotočila na 20 % ali 80 % delež?

Jest sem za to, da država in državna uprava obstaja. Tudi za to sem, da pobira davke. Ker edino na ta način se v državi, zaenkrat, da vzpostavit kolikortolikšnjo varnost in mir. Tudi ni pametno, da je vsa oblast v rokah nekaj bogatih posameznikov. Zato davki morajo biti. Da se zagotavlja varnost in mir. Za to so zainteresirani tudi bogati posamezniki.

Davčna politika in politika sploh mora biti takšna, da favorizira napredek, in da ima večjo moč iz naslova napredka, ne pa iz naslova nominalno čim višje pobranih davkov.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Boeing ::

borchi: kolikor mi je znano, je revoz zadnje čase uspešno podjetje s totalno zafilanimi proizvodnimi linijami ?

ma država pravico zahtevat, da ljudje, ki so od nje prejeli kake socialne transferje, da le-te porabijo v točno določene smotrne namene?
Mislim da ja. Jaz bi naredil recimo takole: kmetu, ki dobi odškodnino zaradi suše bi ukazal, da mora dokazati, da je prejeti denar v določenem roku vložil v tehnološko rešitev, ki preprečuje ponovitev katastrofe (namakalni sistem) oz. v pridelavo tiste vrste pridelka, ki ga suša ne prizadane.
Ali pa, brezposelnim s socialno podporo bi naložil obvezno shranjevanje dokumentacije, ki dokazuje, da je socialno pomoč namenil za to, kar je namenjena (hrana, obleka, vzdrževanje bivališča, učno gradivo...) in strogo kontroliral naključno izbrane posameznike (tako kot zdaj pri davčni napovedi).
Tistemu, ki ne more dokazati, da je denar porabil v namen, za katerega je bil dodeljen, bi poslal položnico za vračilo neporabljenega denarja oz. za vračilo v celoti. Če kmet subvencije, ki jo je dobil zaradi suše ne porabi za njen namen, ni več upravičen do subvencij.

Na tak način bi se dalo ne samo prišparati ogromne vsote denarja, pač pa tudi prisiliti ljudi, da dobljeni denar vlagajo tja, za kar je namenjen - ne pa v gostilne in čike.

J
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

borchi ::

kolikor mi je znano, je revoz zadnje čase uspešno podjetje s totalno zafilanimi proizvodnimi linijami ?

??!! ja, in? kaj hočeš s tem povedat? na pamet bom bleknu, telekom plača 5x več davka na dobiček kot revoz. ka pa zdej?

Ali pa, brezposelnim s socialno podporo bi naložil obvezno shranjevanje dokumentacije, ki dokazuje, da je socialno pomoč namenil za to, kar je namenjena (hrana, obleka, vzdrževanje bivališča, učno gradivo...)

zakaj ne bi pol brezposelnim kr bone za prehrano dali? pa tistim zaposlenim na minimalcu tut. kr z minimalcem gre čez šivankino uho iz mesca v mesec. če si bo tak januarja kupu čike, bo februarja že prosu za kake doklade!
pa bognedaj, da je kak brezposelni rad kako klobaso viška mazne. je kuj za knjige manj dnarja.

nore ideje maš! pa če še nisi opazu, prpelal sem te od "vsak naj počne s svojim dnarjem kar hoče" do "ti si pa čikov nea boš kupoval, čuj!"

a ni lažje sprejet DEJSTVO, da ko enkrat (po veljavni zakonodaji in pravilih) daš/dobiš denar k/od države, je ta denar od države/tvoj?! potem pa vsak naprej dela kar pač misli, da je najbolš za njega. tako država kot posameznik.

še vedno pa bo država s svojimi inštitucijami včasih vzpodbujala varčevanje, včasih porabo, včasih izvoz, včasih uvoz, itd. posamezniki bodo še vedno meli zadnjo besedo. še vedno bojo lahko kupovali mercedese, čeprav bo realna obrestna mera 10%. državljani bomo pa vsake 4 leta povedali, če se strinjamo s tako politiko al ne.
l'jga

Boeing ::

nore ideje maš! pa če še nisi opazu, prpelal sem te od "vsak naj počne s svojim dnarjem kar hoče" do "ti si pa čikov nea boš kupoval, čuj!"

Res je. Nisi pa opazil, da smo enkrat govorili o denarju, prisluženim z lastnim delom, drugič pa o denarju, ki ti je podarjen od države.

Kar pa še vseeno ne spremeni dejstva, da sem za enotno 20% davčno stopnjo, na način, kot sem ga napisal nekaj postov više.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

borchi ::

Nisi pa opazil, da smo enkrat govorili o denarju, prisluženim z lastnim delom, drugič pa o denarju, ki ti je podarjen od države.

in katerih 1.000 sit je več vrednih?

eh, sj že vem, tistih, ki si jih prislužil z lastnim delom, ane?

dej, odlož tist marxov kapital.
l'jga

Boeing ::

borchi: cut the crap, ker najino polemiziranje ne pelje drugam kakor da bo ta tema zamrla, kar bi bilo škoda.

eh, sj že vem, tistih, ki si jih prislužil z lastnim delom, ane?
Povsem očitno je, da imava zelo različne poglede na denar in tudi na načine, kako priti do njega. Kar je pravzaprav dobro.

Smo pa že cca pol tegale topica - offtopic.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Pyr0Beast ::

Za študente nižja ! >:D Pri računalniških delih se fajn pozna.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Enotna davčna stopnja - edina rešitev

Oddelek: Problemi človeštva
466022 (4990) Pyr0Beast
»

Reforme na mizi (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Problemi človeštva
81835593 (22703) Thomas
»

Osnovnošolska matematika (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
526054 (4839) klemen22
»

Ali Slovenija potrebuje novo stranko? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
31018087 (14618) gzibret
»

Davčna merca (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15811353 (8606) Thomas

Več podobnih tem