» »

Rdeča kapica

Rdeča kapica

Dzuro10 ::

Upam da še ni blo...

Rdeča kapica za slaviste

Rdeči kapici je mati aksidenčnega irelevantnega dne akreditirala transport viktualij za babico, anemično in fiksirano na svoj domači domicil zaradi ekscesivnega eksistiranja. Brez aksistence je Rdeča kapica odmaširala v obsurden gozd. Momentalno se ji je abordiral impetuozen volk, ki je bil do tedaj latentno pozicioniran za enormno smreko.
Rdeča kapica, neinformirana o volkovi absolutni malignosti, se ni prav nič deranžirala. »Kam pa kam, inocentna kreatura?« jo je doložno intervjuval volk. »K babici, ki rezidira na iminentni lokaciji, transportiram kolacijo«, je manirno replicirala Rdeča kapica. »Vizualno percepiraj, koliko fabulozne flore eksistira na tem teritoriju,« ji je aludiral volk, ki je intencionalno inhibiral svojo sitomanijo, »Ne boš se eskorbitantno retardirala, če minorno kvantiteto te flore kolektiraš za babico!« Rdeča kapica, ki je ob volkovem intrigantskem incitiranju neintencionalno dememorirala materin konzilij o ekstremni providenci v gozdu, se je agilno lotila akumuliranja florescenčne flore. Hipokritski volk se je simultano rapidno transportiral do babičine rezidence, se infiltriral v sobo in konzumiral frapirano babico. Kostumiral se je v njen neglize in se lociral v posteljo, z intenco ekspektacije Rdeče kapice. Le-ta je prišla z irelevantno retardacijo. Relativno durativno je skrutinirala kamufliranega volka ter se in brevi interesirala: »Babica, zakaj imaš tako enormne okularje?«
“Da te bolje vizualno percipiram!” je emfatično odrecitiral volk. “Zakaj imas tako bizarno predimenzionirane eksterne avdiokolektorje?” je dalje eksaminirala Rdeča kapica. “Zaradi boljse avdiopercepcije!” je se preciozno artikuliral volk. “In zakaj imas taksno enormno palatoshizo?” “Zato, date lažje konzumiram!” je z monstroznim glasom eksklamiral volk in huronsko atakiral Rdečo kapico. Po realizaciji tega amoralnega akta se je retardiral v posteijo in med kakofoničnim smrčanjem zaspal. Lovcu, ki je bil pasiral babičino rezidenco, so se groteskni glasovi iz hišice zdeli intenzivno suspektni. Rezolutno je invaziral v babičino imobilijo in momentalno konstatiral,da je volk konzumiral babico in Rdečo kapico. Iz volkovega voluminoznega abdomena so de facto prihajale morbidne pretenzije po akutni salvaciji. Z brahialnim udarcem je dezaktivira1 volka in na njem izvedel vivisekcijo. Iz abdomena sta se prezentirali babica in Rdeča kapica, še intaktni. Inkluzivno z lovcem sta interpolirali kamenje v evakuiran volkov gaster in mu ga post hoc restituirali. Volka je zaradi gastrolitov kavzalno popadla hidromanija. Absolutno adinamičen se je aproksimiral do fontane, zaradi balasta v abdomenu izgubil balanso in imerziral. Babica, lovec in Rdeča kapica so se eksultirajoče objeli in si aklamirali ob solviranju pred vicioznim volkom.
Finiš.

Pa naj še kdo reče, da slovenščina ni lep in bogat jezik…>:D :))

Tero ::

RDEČA KAPICA PO PROGRAMERSKO
Živela je 01h ena majhna deklica, ki je po defaultu nosila na glavi AddOn z barvno kodo 12.
Zaradi tega je bila v vseh sistemih prepoznavna z aliasom "Red Cap" oz. ID "RC". RC"s $HOME je bila hiša njenih staršev. Tako je nekega dne dobila Move ukaz Shell poln osvezilne opreme v $HOME njenih ParentParentID.

Dala je torej Bandsalad, Mouse, Apple, en kup Sauce Code, SoftICE in ostali Junk Food v Shell in se disconnect-ala. Njen ParentID ji je dal še Warning: "Delaj z ErrorCorrection, moj ChildID,
routing te vodi skozi passtrough tree collection,
ki je zelo nevarna. Crash Shell pri tvoji ParentParentID, in disable Error
iti levo ali desno od routing-a. In vzemi prosim se BackBoone za FIDO, OK?".

RC je potrdila z ErrorLevel 0 in se disconnect-ala. Ravno, ko je hotela skozi tree passtrough, se je nenadoma pred njo pojavil Carrier z ID "WOLF". Vse se je zgodilo tako hitro, da RC connect-a ni
mogla več preprečiti. WOLF je RC takoj seznanil s svojim *"C" in je bil v celoti sprogramiran za hacking RC"s CRC, da bi jo disable-al in jo Lock-al na oddaljen Bitmap.

A RC se je na sreco nahajala v Protected Mode in je takoj postavila ErrorLevel 100: "Acess denied, WOLF". RC je še dodala reply: "Svojim ParentParentID moram Crash ta Shell poln osvezilne opreme in nimam nobenih SubRouting privilegijev". Zatem je končala pogajanje z ALT-H in nadaljevala svoj Routing.

WOLF je medtem začutil ogromno pomanjkanje na Inputu in brez obotavljanja si je priskrbel Trojan-a. Uporabil je nek nedopuščen Carrier in je bil tako neprimerno hitreje pri $HOME RC"s rentParentID, kot RC.

Takoj se je lotil hack-anja Accounta. ParentParentID je imela namreč inštalirana vrata v svojem $HOME, ki so bila zaščitena z geslom.
"Enter your ID and Password, please !" je prevzel od znotraj. "RC, Osvežilna oprema", je zaklical z Patch-anim glasom. ParentParentID se je počutila kot v GURU"S HEAVEN, ker se je njena ChildChildID zopet connect-ala z njo in je tako čisto pozabila na previdnost pred "Trojan Wolfes". Kakor hitro je WOLF dobil Access, je disable-al
ParentParentID in jo preusmeril v svoj Input. Potem je skopiral še lupino in se postavil v StandBy.

Nekaj enot pozneje je prišla še RC in se logirala. $HOME ParentParentID se je zdel nespremenjen, čeprav se ji je zdel Owner nekako FAKE. "ParentParentID, zakaj imaš tako dolg mrežni kabel ?" je vprašala. "Da lahko boljše chat-am v kopalnici", je dejal WOLF.

"ParentParentID, zakaj imaš tako velike diske?" "Da lahko boljše download-am!"

"ParentParentID, zakaj imaš tako velike tipke?" "Da lahko boljše Delet-am!"

S temi besedami jump-ne WOLF na RC in jo preusmeri v svoj Input. Nakar se je počutil zelo buggy, kot po 10-urnem chat-u in je takoj switch-al v Sleep Mode.

Malo pozneje je prišel prijateljski Antivirus iz bližnje omrežne soseščine in je videl, da je $HOME ParentParentID down. Ker je njen
sistem doslej deloval stabilno, se je odločil, da bo $HOME iz previdnosti malo poskeniral. Že pri prvem pregledu map $HOME je našel WOLF-a s prekopirano lupino ParentParendID v Sleep Mode in ID-ji kot Input-om. "FATAL ERROR, SYSTEM HALTED!", si je mislil AntiVirus, "In to prav danes, ko mi je mislila skopirati Hero"s Quest XII :-(".

V tem trenutku je slišal glasove iz WOLF-ovega High-RAM-a:

"12h?" - "Ja!"
"14h?" - "Ja!"
"16h?" - "Ja!"
"17h?" - "Ja!"
"1Bh, 1Eh?"
"Limit overflow!"

"Aha !", si je mislil AntiVirus, "Igrajo virtualni Skat! WOLF-ov BIOS se zdi prav hroščat. Mogoče jih lahko še undelete-am. Priključil se je na WOLF-a in previdno naredil cut malo nad Boot sektorjem. "Brez 03h, play 04h, Cache 05h, Cut 06h, V* do 07h, Announce 08h, Loose 10h, again 20h, Spread! " in je prevzel iz HOLE v WOLF-u. "Connect!", je pozdravil obe: "Kako so kaj vajine
nastavitve?". "Thanx za Bonus-Life!" reply ParentParentID in RC append-a:
"Na tesno je šlo, bolj kot sem si mislila; na tem Level-u nisva imeli več življenj, ey".

Da bi ostal Patch na WOLF-u kar se da skrit, je Antivirus še malo editiral WOLFA: inštaliral mu je STONED-Virus, ki izvrstno simulira težo kamenja. Potem ga je zopet close-al.

Ko se je WOLF hitro zatem switch-al v "active", je BootStrapping trajal skoraj dvakrat dlje, kot ponavadi. "Uf, sem stoned", je zamrmral WOLF, ko se je končno zBoot-al. "Ti ID-ji me delajo čisto
Buggy!". "Nujno moram na Performance Tunning", si je mislil in Quit-al, da bi si priskrbel nekaj svežih Byte-ov. Komajda se je odlogiral, že je opazil Warning: "Critical water level!". Jump-nil je do potoka, da bi Leech-al malo vode. To je bil pa natanko tisti Condition, na katerega je čakal STONED-Virus. Neusmiljeno je sprožil ogromno Stone-Simulation. Z več kot 2000cps je download-al WOLF-a po potoku.

ParentParentID, RC in AntiVirus so pripravili praznovanje v obliki Multiline-Chat in če še niso Deleted, chat-ajo še danes.

In nauk zgodbe?

ŽIVLJENJE JE ENA NAVADNA BREZVEZNA AVANTURA!
... AMPAK GRAFIKA JE PA VRHUNSKA!!!
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Matek ::

Pa naj še kdo reče, da slovenščina ni lep in bogat jezik…>:D :))


Ja, je res, čeprav je vsaka druga beseda v temle tekstu tujka.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Dzuro10 ::

A ma še kdo kakšno verzijo Rdeče kapice?:P

Tero ::

TOTALNO NESRAMNA VERZIJA RDEČE KAPICE

Nekoč, nekje, za devetimi gorami, desetimi jezeri in petnajstimi bifeji je živela deklica, ki so jo vsi, ker je vedno nosila rdečo baseball kapo, klicali Rdeča Kapica. Pravega imena ni imela, saj je živela v Pravljični deželi, kjer policaji niso zahtevali osebne izkaznice in kjer ti ni bilo potrebno poslušati staršev tja do polnoletnosti in kjer se nobeden ni nikoli postaral. Zato je jasno, da kozmetična industrija v Pravljični deželi ni imela ravno svetle bodočnosti.

Naša deklica, ki pravzaprav ni bila več deklica ampak je bila že kar globoko v puberteti, je tako nekega popoldneva sedela na verandi svoje razkošne hiše, ki jo je zgradila s pomočjo avtorskih pravic in ker ji za lepo kožo in zdravje, ki ga je bilo v Pravljični deželi v neomejenih količinah, ni bilo mar, je brezskrbno vlekla havanko in premišljevala, kam naj se da na sobotni večer. V mislih je imela prav imeniten lokal Pr’ čarovn’ci imenovan, kjer se vedno zbere elita Pravljične dežele in kjer bo lahko zopet videla Janka, če ji ga bo le uspelo odtrgati od Metke, s katero sedaj živi. Ja, življenje je res lahko lepo če... če le imaš nekaj gotovine v žepu. Le kdo bi ji lahko posodil nekaj denarja, samo do prvega, ko zopet dobi honorar.

Spomnila se je, da že dolgo ni obiskala svoje uboge Babice.

"Ja, stara ma dobro penzijo, za pogreb je že našparala... Evo babica, vnukinja prihaja".

Zato je sklenila, da gre na obisk k svoji bolni babici. Vzela je košaro in vanjo zložila nekaj dobrot.

"Evo, kos stare potice. Te se ziher ne bo dotaknila ker je preveč škrta, da bi si prvošla novo protezo... pa še mau brinovca, da bo stara bolše vole da bo mau več keša... pa kva še čmo... ja pa dva ljubavna romana, da se bo stara mau slinla ponoč... eto, tko. Alora, gremo po keš za k’šn pirčk, pa k’šn džointk, drgač bo dougčas zvečer."

Rdeča Kapica se je odpravila skozi temačen pragozd, poln kač, zveri in zablodelih, mišičastih, tetoviranih motoristov, s katerimi je včasih prebila marsikatero prelepo urico in tako zapravila čas, ki bi ga morala prebiti pri babici. Babica se teh izletov svoje vnukinje niti ni zavedala, saj je bila že precej senilna in tako niti ni opazila, da vnukinja ne hodi k njej trikrat na teden, kot je bilo v navadi, ampak samo še takrat, ko potrebuje denar, Rdeča Kapica pa je bila tudi že rahlo naveličana zgodbic o Babičini mladosti, ki jih je Babica s takšnim veseljem pripovedovala.

"Ja, stara se dela krepostno, zraven je pa mela tok descov da jih ni mogla seštevat sprot. Poj mi pa še govori, da nej se pazm. No, ja, ona že ve, izkušene starce je včash dobr poslušat."

Tokrat Rdeča Kapica na poti ni srečala nobene zveri. Ni srečala Pepeta D’i Hurja, tako kot ponavadi. Kar pa je še bolj čudno pri vsej stvari, ni srečala niti enega zablodelega, mišičastega, tetoviranega motorista. Tako hodi Rdeča Kapica osamljena skozi gozd, ko naenkart skozi grmovje opazi nekaj kosmatega in zasiši nekakšno brundanje... le kaj bi bilo lahko to... morda kakšen kosmat, netetoviran, mišičast motorist... no ja, za silo bo tudi ta dober.

"... on če men težit, koko nej babe zapenam... O, lej jo, čao pička, kam pa jo mahaš. Evo, jest sm glih večerjov Jonasa Ž. A veš, sej bi biu čist kul človk, če mi ne bi šu nalagat, ko nej trole, take k si ti, zapenam. Pa ga nism mogu prenašat, pa sm ga pojedu. Ergo, kam jo šibaš, lepotička?"

Izza grmovja je na pot prilomastil Hudobni Volk. Fuj, Rdeči Kapici se je prav zagnusil. Čisto navaden, čisto nič mišičast, shiran, umazan volk, ki mu smrdi z gobca. Večer z njim bi bil za Rdečo Kapico prava mora. Nekako se ga mora znebiti.

"Oh, volk, kako si me prestrašil. Da mi drugič ne narediš več tega. K Babici grem, k ubogi, bolni in osamljeni Babici na obisk."

"Aaaaa... štekam. Sobota zvečer, ti pa brez dnarja. Ej, trola, jest mam predlog. Dons sm dobu odškodnino od zavarovalnce, k me je en pijan idiot s puško zadnč obstrelu, tko da si dons lohka prvošm en mau. A bi šla z mano na k’šno p’jačo, k’šn džointk, za finale se pa mau dol udarva, pa je dan mim’. A, kva pravš?"

Volk je iz žepa potegnil prav prijetno zaobljeno denarnico in Rdeča Kapica je videla, da se Volk ne šali. Skorajda je že privolila v predlog, a se je zadnji trenutek premislila.

"Pri volku nikoli ne veš,", si je mislila, "kaj pa če jo na koncu poje. Težko bi prenesla dejstvo, da je ni več. Pa še iz gobca mu neznosno smrdi. Bom že ujela kakšnega tipa."

"VOLK, kako pa govoriš. Uboga bolna Babica leži sama, ti pa me vabiš na zabavo. Kako naj pustim na smrt bolno Babico samo ležati v postelji? Da te ni sram."

"Postelja", je šlo Volku skozi možgane, "stvar lahko postane še zelo zanimiva."

"No, ja, če je pa tko, pa le pejd od Babice. Sej maš prou, Babice na morš pustit same v soboto zvečer doma. V postelji. Škoda, prou lepo bi se mela... Ka pa drugič, recimo, drugo soboto, če bo stara zdrava, kakopak?"

"Volk, rada bi šla s tabo ven, vendar moram misliti tudi na Babico. Bomo videli."

Rdeča Kapica se je oddpravila naprej, Volku pa se je po glavi še vedno podila postelja in misel na to, kaj se vse da početi v njej.

"No, ja, punca je že u puberteti, ne mi rečt, da je tko pridna. Sej, mejbi bo pa padla tale bejbi, samo treba je počas, punca ni po pasulju priplavala."

Rdeča Kapica je bila nadvse zadovoljna, da se je na tako lahek način znebila Hudobnega Volka. Niti slutila ni, da na svetu še obstajajo taki naivneži. Pravljica o stari, ubogi, na smrt bolni Babici, pha. Prav rada bi spoznala takšno tercialko, ki bi letala k svoji bolni stari mami in ji delala družbo v soboto zvečer.

Medtem, ko so Rdeči Kapici po glavi rojile najbolj zaničevalne misli na račun Hudobnega Volka, se je le ta že plazil po bližnjici do Babičine hiše. Pot je zelo dobro poznal. Včasih, še preden so ga vtaknili v zapor, je z drugimi volkovi večkrat hodil krast zlatnino, ki jo je premogla Babica. In od tega početja se je dalo kar spodobno živeti. Potem pa jih je nekega dne zalotila, naznanila policiji in kvartet volkov je odsedel nekaj mesecev za rešetkami. Babica je pozneje spravila zlatnino v bančni sef, tako da so volkovi morali poiskati nov način preživljanja. Ki pa je bil, seveda, skregan z zakonom.

Medtem ko jo je Rdeča Kapica prav počasi mahala proti babičini hiši in spotoma oprezovala za zablodelimi motoristi, je bil Volk kaj kmalu v babičini hiši. Vstopil je skozi glavna vrata in sredi sobe zagledal veliko, udobno, leseno posteljo. Ah, raj na zemlji.

Babica je mislila, da je v hišo vstopila njena vnukinja.

"A si ti, Kapica? Daj mi malo vode, prosim te, zelo sem žejna."

"Dej zapri, kura slepa. A ne vid’š da sem jest, tvoj najljubši volk?"

"Kaj pa delaš tukaj, a? Hoč da pokličem policijo, pa boš spet špilu ene par let!"

"O si tečna, stara. Veš, kaj, mam jest bolšo idejo. Tvoja vnukinja prihaja in bi blo zlo kulturno, če bi za kakšno uro, dve spokala z bajte. Pejd na ples, pejd na večerjo, makar u Mehke cure, samo zgin ven. Delč. Čim dlje... A, kaj praviš??"

"A zdej bi pa mojo ubogo vnukinjo? Morilec, psihopatt, kanibal..."

"Tvojo ubogo vnukinjo?! A si slučajno opazila kakšne joške... Ma, kva se s tabo sploh bodem. Zdej te bom lepo kulturno zvezou, te odnesu u tazgorno sobo pa da si mi eno uro čist tih. Če boš pridna, te bom drug teden pelou na britof. Važi?"

Zvezal je ubogo starko in jo odnesel v zgornjo sobo, sam pa se je preoblekel v babico in se zavlekel v posteljo ter počakal na Rdečo Kapico.

Kmalu je Rdeča Kapica stopila v hišo in v pričakovanju nagrade za svoj obisk veselo pozdravila Babico.

"O stara, ko si kej, a si še zmer živa? A maš k’šn pir u frižiderju? A veš ko je vroč zunej!"

"O, Rdeča Kapica, si to ti?"

Ta glas Rdeči Kapici ni bil niti najmanj všeč.

"Ja, Babica, jaz sem."

Rdeča Kapica je stopila bližje postelji.

"Joj, Babica, kako velike usta imaš!"

"Ja, kupila sem si novo protezo. A mi paše?"

"Še pa še pa še paše. Ja babica, kako veliko okularje imaš!"

"Ja, to se ti samo zdi, najdražja vnukinja. Veš, nove leče so mi nalotal u oči."

"Pa kako kosmata si po celem telesu, babica. A je s tabo kaj narobe??"

"Oh, moja draga vnukinja, to je samo moj novi krzneni volčji plašč, ki mi ga je prejšnji torek prinesel Lovec. Zebe me, Kapica, daj, pridi k meni, stisni se k meni in me pogrej, tako kot včasih. Tako mraz je v tej koči."

"Ti, men se pa ne zdi tko mraz."

Rdeča Kapica je zlezla v posteljo v Babici-Volku.

"Joj, babica, pa kako radovedne roke imaš. Kaj delajo pod mojim krilom? Joj, saj to nisi ti, Babica, to si ti, Volk, Krvoločni Volk. Volk je, Volk!!!."

"Aha, lubica, jest osebno. Zaslužili ste si deset točk za pravilen odgovor. No, zdej ko sva se že dobila v isti postelji, a se ti ne zdi, da bi lahko preskočila vse formalnosti, a??"

"Ne vem, volk. Tako kosmat si, pa iz gobca ti smrdi... Ampak za prvo silo... no, ja...."

Babica je naenkrat zaslišala Volkovo renčanje in stokanje Rdeče Kapice. Vedela je, da je njena vnukinja v težavah. Zbrala je vse svoje moči in se poskušala rešiti iz vezi, v katere jo je zapletel Volk. Dobro, da je bil Volk malce nepotrpežljiv in da vezi niso bile ravno trdne. Tako se je Babica po nekaj časa rešila iz vezi in ravno ko je iz omare vzela njenega zvestega kalašnikova, da bi posvetila volku, je zaslišala osupel krik, trenutek pozneje pa je nekdo trdno zaloputnil z vrati in slišala je, kot da beži proč od hiše. Babico je zagrabila panika. Hišo je naenkrat zajela grobna tišina. Le kaj je Volk storil z njeno vnukinjo.

Skorajda skotalila se je po stopnicah, tako jo je skrbelo za vnukinjo. Le ta pa je do vratu pokrita z odejo mirno ležala v postelji ter kadila cigareto.

"Veš, Babica, Volk sploh ni tako slab, četudi mu grozno smrdi z gobca."

"Ja, ampak, Kapica, a ti volk ni storil ničesar hudega."

"Ne, pravzaprav je bilo zelo prijetno."

Kapica se je nagnila čez rob postelje, kjer je ležala njena obleka in iz žepa potegnila listek, ter ga dala Babici. Ta je razprla listek ter na njem zagledala žig pravljične bolnice in napis: HIV positve. Babica je prebledela ter obupano pogledala Kapico.

"Ej, Babica, ne se sekirat. Sej ni pristen... Samo da Volk tega še ne ve."
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Dr_M ::

Rdeča kapica za slaviste

hecno, ko sm tole bral se mi je zdelo, kot da berem post ksnga pametnjakovica, ki na veliko uporablja tujke, zato da izpade bolj pametn in fancy.
ampak za post porabi pa 5x vec casa, ker mora besede stalno iskat po slovarju :\ :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Dzuro10 ::

Dr_M dej ne pametuj!

Dr_M ::

glista: ti ocitno ne mores, ker niti tok nisi pametn, da bi lahko ugotovil, komu je biu post sploh namenjen.:\
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

BigWhale ::

Prva je rdeca kapica za intelektualce, ne za slaviste...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bolne Fore (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Loža
891214520 (3094) FireSnake
»

Zadnji človekov plenilec. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
546873 (5303) Matako
»

The Day After Tomorrow, se počasi uresničuje?

Oddelek: Loža
222498 (1822) jype
»

Vici na temo ponosnih Američanov

Oddelek: Loža
274161 (3415) spader
»

Lahko noč, otroci!

Oddelek: Loža
71676 (1363) rozica

Več podobnih tem