» »

Kater velik LCD?

Kater velik LCD?

1 2
3
4

bastadu ::

Person: Malo si sfalil temo, tukaj se pogovarjamo še o večjih monitorjih, kot ga imaš namen kupiti...

bradek ::

Res je, DHL oz. katera druga dostavna sluzba je lahko kriticna in v primeru majhne razlike se definitivno bolj splaca kupit pri nas. Sploh pri vecjih denarjih je pa riziko lahko ze prevelik.

bastadu ::

Aja...
Recimo ce se hoces na ebay sploh registrirat moras a) vpisat _svojo_ kreditno kartico, da te preverijo ali b) vpisat svoj domaci naslov kamor dobis pismo z avtentikacijsko kodo, da se lahko sploh logiras.
Če hočeš samo kupovati, ni potrebno imeti nobene kreditne kartice ali kode... druga pesem pa je, če hočeš prodajat, kar pa še prek ebay-a nisem počel (pričakujem pa Visa-o kmalu)8-)

bradek ::

Jaz sem se registriral na ebay.de kot nov clan. Sistem me ni spustil naprej dokler nisem vpisal ali kreditne ali kode ki sem jo dobil po posti. Nikjer nisem izbiral ali sem kupec ali prodajalec. Ko sem dobil po posti kodo sem jo vpisal in sistem me je sprejel kot novega uporabnika.

Tak je bil postopek pri meni, ce je drugje drugacen ali pa je bil vcasih drugacen pa ne vem. :\

krho ::

@Person. Našaparaj še nekaj in lahko kupiš 20" WS Dell. Sem bil v BOFu zadnjič in morm rečt, da je monitor carski. 176kSIT je bil.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Person ::

Hm, WS recimo da ne rabim, pa če grem na velikost 19" ...
Pol bi pa tale bil zanimiv: DELL UltraSharp 1905FP 19-inch Flat Panel Monitor

Mislim, da bi bilo nekaj v mojem rangu ...:\

@bastadu
Sorry ... sam nisem želel odpirati nove teme.
Let's make something useful!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Person ()

bastadu ::

Sorry ... sam nisem želel odpirati nove teme.
Sej ni panike, sam je še dosti tem odprtih z naslovi 'Kater 17" LCD' oz. 'Kater 19" LCD', tako da bi tam verjetno veliko prej našel odgovor...:)

Loki ::

kupi recimo 20.1 LG (ali Dell), ima vecjo locljivost od 19". slednji ima isto locljivost kot 17" - 1280x1024 (samo vecje pike).
20.1 imajo ze ~1600 se mi zdi.

tisti 20.1 lg ravno lepo spada v tvoj cenovni razred, se mi zdi.

morphling1 ::

http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

MR-OzO ::

ql cena ja:) zanima pa me ki bi sedalo fizično videt 24" varianto della?

MR-OzO ::

aja pa tu nekje blizu Maribora

Frgazor ::

Morphling, to zadevo mam na šihtu in je daleč od popolnosti. Pri tem monitorju sem prvič opazil, da črke mečejo sence, in to kljub dvi vhodu! Za njega govorijo predvsem featurji na papirju...

boštjan ::

aja pa tu nekje blizu Maribora

idi v BOFa
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

TribesMan ::

Frgazor, če ti kljub DVI vhodu meče sence črk potem imaš neki zjebano... al je kriva kartica ali pa sam ekran... probaj priklopiti ekran na eno drug računalnik... Če se problem pojavi tudi na drugi mašini potem nesi ekran na servis ;)
LCD v kombinaciji z DVIjem nikakor ne sme imeti senc na sliki.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Aar2rk ::

Oi. Jaz uporabljam (na žalost v službi) 20" LG Flatron L2010P pri 1600x1200 in sem zelo zadovoljen. In ja, res je pri drugih resolucijah slika slabša in tudi meni se zdi, da je za 24" 1920x1200 malo malo pa še malo boxi. Ravno zato ni koristi od 19", ki majo isto res kot 17", če rabiš večjo delovno površino, ne pa samo večjo sliko. (se pa seveda vseeno nebi branil 24" :D )

MR-OzO ::

v bofi majo samo 20" Della 24" pa ne, sej tak je blo 3 dni nazaj, isto v BigBangi

bastadu ::

24" Dell se je pri nas pričakovano podražil... Sicer (še) ne za pričakovano vsoto ampak vendarle... Kjer sem ga kupil jaz (takrat najbolj ugodna cena kar sem jih našel pri nas) se je z dobrih 266kSIT podražil na skoraj 280kSIT:\ Tako če koga zanima0:)
:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bastadu ()

MR-OzO ::

Prodajajo pa zdaj HPja L2335. za pribljižno isti gnar ko Della 24" pa če se keri spozna naj pove kaj se bolj splača. Tisti 1" se pomoje nea pozna zna bit pa v kvaliteti kr razlika glede na to da uporablja hp SIPS panell.

zoune ::

evo ko ze debatiramo o velikih zaslonih pa se mi je porodila ideja

Ali obstaja, da bi velik monitor rezdelil na dva dela ne fizicno ampak vizualno. Podobno kot bi imel dva 17" in na vsakem gledas svojo sliko. Vem, da je moznost pac dat dve okni eno ob drugo vendar ne maximizirano. V glavne da bi se velik monitor obnasal kot dva manjsa.

TribesMan ::

mnja to bi blo ql met... ker 1920*1200 je velik širine :>

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

[MYTiX] ::

Tudi jst že precej časa razmišljam o tej funkciji.
podpis

MR-OzO ::

Ta opcija bi bla ql ja, bi se pa dalo tudi tak nastavit, bi pač mel nekatere programe na levi polovici druge p na desni nastavljene.

Road Runner ::

zakaj pa je imeti okno ob oknu tako slabo?

bastadu ::

Pri 24" Dellu se to seveda da, z dualhead grafično pač priklopiš oba izhoda na grafični na monitor in potem lahko izbereš PBP (Pictire by pictire) mode in imaš enega poleg drugega:\

TribesMan ::

Bastadu mislim da to ni čist to... ker picture by picture ti popači sliko...
Mogoče če bi naredil umetno ločljibost 960*1200 na obeh izhodih iz grafične... sam to je že blizu znanstvene fantastike... Pa pol maš tud problem, ker kartice ne znajo overlaya predvajat na dveh izhodih in se vidi video samo na eni polovici zaslona... skratka ni to to.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

MR-OzO ::

Našo keri kako direktno primerjavo med hpjem pa Dellom, ko se kr težko odločit kaj nabavit sploh glede na ceno. Reviewi so pa tak tak eni hvalijo enga bolj drugi drugega. V direktni primerjavi pa še nisn najdo testa.

zoune ::

nobenega software pa ni na webu, ki bi to reseval?
Ker jaz se bolj v to smer nagibam ce bi blo mozno.

Ker na webu sem nasel jaz nek razdelilec, ki lahko iz enega izhoda razdeli v dva monitorja, vendar je zraven napisano, da je potreban zelo dobra graficna, da ne pade moc signala

Ce kaj najdem javim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zoune ()

TribesMan ::

In kaj bi ti dosegel s tem, če bi z enim izhodom na grafi gledal isto sliko na dveh ekranih? Ne vidim prektične koristi... razen če imaš trgovino pa bi rad primerjal ekrane...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

bastadu ::

Pa pol maš tud problem, ker kartice ne znajo overlaya predvajat na dveh izhodih in se vidi video samo na eni polovici zaslona...
Moja GF6600 GT lepo predvaja overlay zadeve, npr. 2 različna filma, vsak na svojem monitorju/izhodu grafične

Suli ::

Bastadu, GeForce 4200Ti/Leadtek pri prijatelju tega "ne zna".:)

Dugače pa je bil v Nemčiji par dni nazaj Dell-ov 24" velikan okoli 240.000.oo SIT, če preračunamo iz Evrov.:8) Sem ga hotel kupiti, pa nisem vedel, če ga lahko zavarujem za 10.000 SIT na leto.:8)

MR-OzO ::

čemu bi pa ga zavaroval?kaj če ti ga vkradejo?:))

Suli ::

Dell ne nudi(več) garancije za mrtve pike za ta model. In če imaš zavarovan LCD, lahko uveljavljaš mrtve pike kot poškodbo.:)

teato ::

Jaz sem tudi malce gledal za večjim LCD-jem, pa sem pogledla malo opisov Della 20" in zadeva ni najbolj posrečena. Razlog ni to, da je ekran slab, pač pa nekatere komponente, nekateri ekrani so super, drugi pa so "defektni" ob robovih ni črne barve oz. je presvetla. Zasledil sem, da je to pri 85% ekranov. Zasledil sem tudi, da so te težave toliko bolj izrazite po datumu izdelave januar 2005, odvisno je kaj dobiš, nekakšna igra na srečo.

Tisti, ki imate 24" DELL-a ali lahko naredite kakšen posnetek s digitalcem, da si ogledamo kakšna je slika? Predvsem me moti to, da je resolucija premajhna ter kako to zgleda na ekranu, kock ravno ne bi gledal za tak denar.

Zanima me še ali je kdo našel kje na netu opis Samsunga 214T, oz. ali ga kdo ima. To je 21" LCD, jaz žal nikjer nisem nič našel, če ima kdo več sreče ali si ga celo lasti, naj se razpiše.

Kateri kvalitetni 20" LCD-ji še spadajo tu, kateri so vredni za nakup? Gledal sem ene LG-ja pa nikjer nobenih opisov, mnenj ne nič. Predvsem me zanima 20" (M203WX) ter 23"(M2343A) LCD+TV.

Jaz bi potreboval kvlaitetni monitor za vse, CAD, Photoshop, občasno igre. Naj bo najmanj 20", če poznate kaj kvalitetnega, ne poredragega, kar pišite :)
Hvlaijo tudi BenQ 2091 ampak ga v SLo nisem zasledil.

LP

asPeteR ::

ACER AL2021 20" je kar uredu zadeva. Spoloh glede na price/performanse!

Opis je pa na www.xbitlabs.com.
http://blog.stegnar.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: asPeteR ()

teato ::

Sem pogeldal na xbitlab, pa ne vem...

Videl sem tudi eno Iiyamo 21.3" z resolucijo 3840 x 2400 ampak stane skoraj 400k SIT, nisme našel nobenega opisa je pa ta model: IIYAMA PLH2130

Zanimiv se mi zdi tudi HP-jev HP L2335 z resolucijo 1920×1200 odzivni čas je 25ms, kar je morda malce preveč...

vuki ::

Naj se še jaz malo pohvalim. Danes sem postal srečni lastnik (tok, tok, tok) 2005 FPW! Zaenkrat je vse tako kot mora biti, no dead pixel....Slika lepa, barve dobre, tudi črna :D
Res pa je da je to moj prvi LCD!>:D Upam da bo vse tak kot treba!
Ga pa nisem še dodobra stestiral, mal sem pogledu kak mu sede avi -> :P :P :P , igrovja pa še nisem izprobal :D :D :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: vuki ()

teato ::

Zaupaš kje si kupil? Pa če lahko napišeš datum in kraj izdelave, pliiiiis.

Pa napiši občutke po igranju iger :)

asPeteR ::

Tleke mas review:

LCD ACER

Ta monitor ima tudi zelo dobro matriko. No sej vse v clanku pise. Drugace pa za ceno 483EUR ... Je res fantasticno.
http://blog.stegnar.com

Brane2 ::


del sem tudi eno Iiyamo 21.3" z resolucijo 3840 x 2400 ampak stane skoraj 400k SIT, nisme našel nobenega opisa je pa ta model: IIYAMA PLH2130


Ne me zezat. Sem bil že na tem, da _takoj_ prodam našega Dell-a in doplačam razliko.

3840x2400 za 400kSIT ? To bi bil nor deal !

Izkaže se,da to kar si navedel nese samo do 1600x1200, tahuda 22" iiyama, ki deansko seže do 3840x2400 pa stane malo čez 2.2 MSIT pri nas...
On the journey of life, I chose the psycho path.

teato ::

Brane2, se opravičujem, tudi meni se je zdelo čudno: tu so verjetno samo skopirlai podatke iz enega na drugega ali pa se uštli pri pisanju:
http://www.moj-tv.com/home.php?sortiraj...

Kot sem uspel videt, so LCD-ji čudne zverine, vsi so različni :(
Od 24" sem nekako navdušen nad Dellom in 23" nad HP-jem. Kateri je pa najboljši verjetno noben ne ve :(
Sicer bi mi bil dober tudi 20" Dell, ampak me ni dovolj v hlačah da dam 160k SIT in dobim defekten primerek, prodat nekomu, d apotem on to dobi se mi ne zdi prav niti ne počnem tega, v trgovino ne moreš vrnit, ostane ti, da pač trpiš ali izvlečeš še nekaj keša in kupiš novo to pa.... podariš komu.
Vsekakor bi moral kje pogledat sliko teh ekranov, da vidim kako zgleda.

O Samsungu 214T pa še nič... BTW morda veste kaj so te oznake pri Smasungih T, P, P+, B ?


asPeteR, našel sem opis, ampak ne vem kakšen je napram drugim ekranom. Cena pri nas pa je 166k SIT, kar je preveč, napram US ceni.

coldman ::

Verjetno pišem subjektivno ampak nimam ničesar za pripomnit proti dellu 20" 2005. Imam ga že kakšne 3 mesece in deluje odlično, še najbolj me impresionira slika, njen kontrast, svetlost. Od vseh monitorjev, ki sem jih videl v živo ima ta dell najboljšo sliko. Seveda pa je možno da nekdo naleti na slab primerek, menim pa da procent slabih monitorjev ni nič večji od drugih firm.

vuki ::

Kupil sem ga pa preko EBAYA za super ceno :D :D :D
Izdelan je v UK-ju, datum izdelave pa je MAY 2005! Zdej ko sedim v LJ za IIYAMO 450pro 19", mi je kr malo smešno na formatu 4:3, čeprav že celo življenje delam na tem formatu od TV dalje! Mislim da nazaj na 4:3 več ne prešaltam....
LP!

teato ::

Eeeeee nimamo vsi te sreče :)

Je kdo opazil kje razstavljene te modele? Dell 20" (v BOFu ste napisali), Dell 24" ?, HP 23" ?,.... ??
V Anni-ju sem videl Gericom LCD TV 32" za 270k SIT, pozna kdo tole: GERICOM 3202 32" ?


VELIKOST 32" (80,03 cm)
ZASLON 16:9
OSVETLITEV 550 cd/m2
KONTRAST 600:1
VIDEO SISTEM PAL/SECAM
VMESNIKI 2x Scart, Composite video, S-video, component video supports, DVI, avdio
DIMENZIJE 800x550x240 mm
DODATNO VGRAJEN TV TUNER, Teletext, daljinski upravljalec
GARANCIJA 2 leti

Mislite, d aje v redu tudi za računalniški monitor, za igre, filme, CAD?

Hvala, LP

vuki ::

20" della sem vidu v Europarku v Mariboru, BIG BANG!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: vuki ()

mathjazz ::

20-palčnega Della nameravam tudi sam kupiti in ga uporabljati s ThinkPadom T30, ki pa ima le izhoda VGA in S-Video. Je hud problem, ker nimam DVI?

Pa Ubuntu Linux uporabljam. Bom lahko spreminjal nastavitve ali se jih da le programsko v Windows?
www.getfirefox.com

Jux ::

BTW: ne vem kakšne so cene ampak ko sem opremljal en biro z zasloni je bil PHILIPS 200W6CS DVI (ki ima identično matriko kot 2005FPW oz. Apple 20") najcenejši.

Drugače pa odličen monitor slika za popizdit mega.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Jux ::

ne bluzi, kakšen LCDtv? To se sploh ne more primerjat z enim računalniškim LCD zaslonom.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

bluefish ::

mathjazz: ni nič hudega, če nima DVI priklopa. Monitorji imajo tako ali tako oba priklopa, dobi pa se tudi pretvornik.

franci ::

http://www.mimovrste.com/katalog/produc...


Je že kdo videl ta model v živo?
Hello, hello, hello, how low?

bluefish ::

v živo še ne. Glede na podatke pa je odličen.
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

24" LCD - izbor in mnenja...

Oddelek: Kaj kupiti
252996 (1853) ender
»

Kateri 24" lcd kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
283150 (2421) Tugo
»

LCD wide večje resolucije

Oddelek: Kaj kupiti
122308 (1904) Ziga Dolhar
»

20" LCDji!!!! noro!

Oddelek: Kaj kupiti
162254 (1489) kuglvinkl
»

kateri lcd za DTP - 20" in več?

Oddelek: Kaj kupiti
121695 (1388) Keyser Soze

Več podobnih tem