» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
36 / 154
»»

rene ::

Ampak ta debata, fantje ... Ta debata mi je pravkar ubila zadnje upanje, da karkoli vem. :D
Bolj berem, bolj me mede. In potem najdem še cnet, ki je precej spoštovanja vreden vir:

http://www.cnet.com/4520-7874_1-5137915...
http://www.cnet.com/4520-7874_1-5137915...

Res vsak tolče svojo zgodbo!! Od tistih ki pravijo, da je LCD edina prava reč, do tistih, ki pravijo, da je trenutno pametneje dat pol manj denarja za plazmo in čez tri leta kupiti zaresno stvar, ker se bo do takrat marsikaj skristaliziralo in marsikaj pocenilo.

Dejte mi pomagat, ker že en mesec na štirih metrih gledam ca 25'' ctr and I badly need enlargement! :D

nitro2 ::

rene ne travmiraj!
jaz sem bil pred dobrim mesecem v istem precepu kot ti....lcd ali plasma; ful hd ali hd ready....
zmagal je razum;)))
kupil sem plasmo hd ready...ker če realno pogledaš....kje trenutno dobiš hd signal????...nikjer!!! in ga tudi ne boš še ene par let....(ok hd-dvd, pa blue ray..ampak filmi na teh ploščkih bodo mogoče čez leto ali dve v videotekah, predvajalniki so pa še nazarensko dragi);
zato nima smisla kupovati full hd in se znebiti dva do tri tisoč €.
ker kvaliteta slike ne bo v primerjavi s hd ready nič boljša.
čez recimo pet let boš pa za 1k€ kupil full hd,... ki bo milijon svetlobnih let pred temi full hd, ki se prodajajo sedaj....

aja lcd pa pozabi...

jaz sem nabavil panasonic 42pv71 v mediamarket 1k€

upam, da sem ti pomagal pri tvoji odločitvi.

Lp
pa vesele praznike

rene ::

Hehe. Ful hvala, ampak stavit grem, da me bo naslednji, ki me bo skušal potegnit iz travme, svetoval LCD :D

Da ne preskrolam 36 strani (večino sem jih itak že): Kolk bo na plazmi bedno, če bom za predvajanje uporabljal prenosnik .. in želel s plazmo recimo srfat po netu. Realna ločljivost 1980, ki jo premorejo elcedeji, se sliši zelo lepo ...

Danke in finke že vnaprej
kalidej.net/mitja

hamurabi ::

NUJNO rabim en nasvet. Sem naročil Samsung 37M87, pa so mi sporočili iz MM, da ga nimajo na zalogi, ker ga dobijo šele drugo leto. Stvar je takšna, ponudil mi je Samsunga 37R82 za 850€. Glede na to, da mi ne gre toliko za Full HD, ampak za kvaliteto slike, mislite, da je to adekvatna zamenjava. Ali posežem po kakšnem "kakovostnejšem" HD ready LCD-ju. Bi rabil nujno odgovor, ker bi že danes naročil. Hvala.

delfinus ::

Jaz podkrepim nitrotove besede. Ce bi danes na novo jemal bi vzel prav tisto plazmo, ki jo ima on. Posedujem pa LG 42PC3R ze leto pa pol. To je prejsnja generacija LGjev, ki je glede kvaliteto slike in to kar vidim danes v salonu tudi v vecini primerov boljsa od novejsih LG in tudi ostalih znamk. lp, D.

Tomaz27 ::

jaz bi se pa enkrat zbral Sony-KDL S3000 za prav tako 1000 EUR z vgrajenim DVB-C tunerjem in krasno sliko,...

Mislim da je imel prav ko je napisal, vsi ki majo plazmo mu bodo svetovali plazmo in obratno. Mislim da se more res vsak sam odlocit. Je pa problem ker slika v BB sploh ni realna in tam res plazme izpadejo dosti boljse kot LCD-ji. Ce bi pa primerjal plazmo in LCD prikljucen na DVB-C z digitalnim signalom pa mislim da razlike zbledijo in pol mas pri LCD-jih se samo prednosti. Jaz sem 2 leti zagovarjal plazme in se zdaj verjamem da pri slabem signalu prikazejo dosti boljso sliko ampak na sreco sem sam vzel potem LCD z vgrajenim digitalnim receiverjem in mam zdaj na nekaterih programih sliko lepso kot prej na CRT. Digitalna kablska res naredi razliko,.. Ko gledas kaksne nemske kanale, national G, discovery , reality tv, animal planet,.. je slika skor kot da bi HD signal bil,..

TRIROG ::

dejte ze nehat trobit z DVB-C ... model sploh ne rezamislja o digitalni kabelski ti mu pa silis tv ZATO ker ma DVB-C tuner ... c' mon ...

to je skor tko k da bi tip razmislou o tem da bo kupu HD Ready da bo gledu navaden tv signal(analogni) pa bi mu rekl ej stari raj uzam FULL HD ... ker pride dost bol do izraza ko gledas blu ray ... uh oh ... on pa ne ve niti kaj je blu ray ...

ales44 ::

Dobr te razumem Rene, ker sem sam v isti situaciji.

Sem se odločil za plazmo, model, zamenjavo operaterja...pa guess what...42" panasonic 42pv71 je za 2 cm prevelik :( da bi mi pasal med elemente v dnevni sobi...

V poštev mi pride zdaj od Philipsa kot zgleda le TH-37PV71F, ki je 91,7 cm široka ampak ma pa samo 1.024x720 ! pixov.

1. Zanima me fantje, če je ta model glede na kvaliteto slike še pametna odločitev ?

-Trenutno mam analogno kabelsko povezavo (UPC Telemach) in IP TV (T2).
- Kabelska je na mojem crt-ju glede barv precej lepše gledljiva.
- V prihodnje bi tudi zaradi interneta vzel optiko od Siol-a, kj je že napeljana do hiše
- 1000 do cca 1500 €
- Poleg tv-ja bi gledal večinoma le navadne dvd-je, divx-e...
- Rad bi imel optimalno sliko
Kaj je formula 1 TV za mojo situacijo ?

Glede na našteto se mi zdi, da se LCD krade v ospredje.
P.S.: Že tretjič grem cel forum brat...

sulaco ::

Pozdrav,
danes sem bil v Lorexu na ogledu LCD-jev od Sony-ja, saj se mi zelo dopade model 32D3000 in 32S3000. Pa smo kaj hitro ugotovili da nima PIP, čeprav povsod piše da ga ima ????? Baje da naj bi bil tiskarski škrat ???(tudi v tujini piše da ima PIP)
Zato bi prosil kakšnega lastnika, če mi potrdi tale nesporazum.

Poleg tega bi vprašal ali ima kdo DVB-C teh televizij priklopljen na LJ.Kabel ali UPC Telemah in koliko dig. kanalov sprejema?? Ali potem sploh še uporabljajo analogen tuner??

Sem kar nekaj strani tele maratonske debate že prebral, pa nisem zasledil nobenega lastnika panasonikove pohvaljene 32LX70F, je to že kdo probal na SDTV gledat ?? (ta se mi zdi edina konkurenca sonijevem 32D3000, je pa 400€ ceneje!!)

Hvala za odgovore, LP

hamurabi ::

Trirog, dobro vem kaj je blue ray in kaj je full HD. Ker TV ne bo ravno big screen, mi je za full HD prav malo mar. Zato pa sprašujem, če je R82 zadosti kvaliteten HD ready LCD, oziroma predlagate kakšen drug model, ki je boljši, seveda ob primerljivi ceni. In še enkrat, 37" je trenutno zares maximum!

dre1 ::

Ima gdo tole plazmo doma LG 50PC1R ,imel bi T2 signal ce ima gdo bi prosil, ce pove kako je zadovoljen in ce ima kaksno hibo hvala za odgovor.Pa kasno slikco ce prililepi bi blo pa sploh dobro.

dre1 ::

Zanimiv test:http://www.bench-market.com/modules.php... pa se veliko zanimivosti na tej strani ,stran je v hrvascini z malo muke se da razumeti:P

Leks ::

Po nekaj času trajajočem izbiranju sta v izbor prišla naslednja modela.
1- Panasonic TH-42PV71FA PLASMA TV (1.035,00 €)
2- SONY KDL-40S3000E LCD TV (1.000,00 €)

Gledalala se bo kabelska TV (ki oddaja tudi veliko programov v digitalni obliki) 30% in pa filmi z računalnika 70%.

Glede na to da Sony omogoča predvajanje digitalnih programov se bolj nagibam k njemu. Pa tudi priključkov ima več (3xHMI,...)

Prosim še za vaše hitro mnenje, ker v roku 1 - 2 tedna ga morem kupiti.

Lp

frenk222 ::

leks@

Jst sm se odločil za nakup SONY KDL-40S3000E LCD TV, in ti ga zelo priporočam.
Je zelo dobr lcd. Dvomu sm med serijo S IN W. Za S sm se odloču zaradi tega ker ne rabim full HD. Na kabelski je pa slika hd in full hd ista. Razn če boš uporabljal PS 3. Drugače pa denar vržen stran.


lp

hawk123 ::

Helo

Ali kdo ve kako dolg največ je lahko kabel D-sub (računalnik-LCD) to povezavo bi namreč uporabil iz starega prenosnika za gledanje divx-ov, ali kdo predlaga kaj drugo?

Thanks

frenk222 ::

tomaz27@

Nism se nic nastavitev spreminju, bi pa bil vesel vseh tvojih predlogov, glede nastavitev.
lp

trdoreh ::

frenk222, če nisi nič spreminjal, vsaj svetilnost zmanjšaj, ker je preveč visoka!

Lp, Jan

_obby ::

No, jaz sem se tudi odlocal med tema dvema kar cel mesec:

1 - Panasonic Plazma TH-42PV70
(isto kot 42PV71 model, ki je za nemske, francoske itd. trge, ta pa je za ostal del evrope (SLO)- mediamarket baje uvaza iz nemcije, zato prodaja PV71 model, pri slovenskem uvozniku ti ponudijo PV70)

2 - SONY KDL-40S3000E
(ista finta pri Sony, ta model ni namenjen za SLO trg, uvoznik ti za isto ceno ponudi S2510 ali S2530)

Me prav zanima kako dobro in hitro resuje Mediamarket reklamacije in servis, glede da tega ne more naredit v SLO.

Jaz sem se na koncu odlocil za Panasonic-ovo plazmo, ker so mi prioriteta filmi in ima definitivno boljso sliko.

Za SD signal me ne skrbi, ker tak nic ne gledam TV, cakam na HD, al pa vsaj digitalno kabelsko, takrat mogoce.

Jaz bi tak rekel: kateri mislite gledat SD tv signal in imate konzole, vzamite Sony-ja, ostali Panasonic Plazmo, ce se še vedno pojavljajo dileme kaj kupit.
Imate pa obe moznost videt v Seriesbergu v Mediamarktu. Cen tam ne glejte :)

Kato ::

Me prav zanima kako dobro in hitro resuje Mediamarket reklamacije in servis, glede da tega ne more naredit v SLO.


Zelo hitro , v enem tednu ali manj imaš nov TV ,medtem ko čakaš pa dobiš nadobestnega, vsaj taka je bila moja izkušnja.

Tomaz27 ::

Trirog:

nevem al si fukjen, pijan al pa pac mas IQ na visini sobne temperature, DVB-C je vgrajen in s tem imas avtomatsko ze DIGTALNO KABLSKO, kaj tebi ni jasno???
Ti zdaj govoris kot da bi zraven DVB-C rabo se nevem kaksno novo narocnino in nove kable in 45 kroznikov itd. S tem ko imas DVB-C vgrajen gledas lahko ze avtomatsko digitalne programe, jih imas 2x vec kot prej in ti ni treba zato cisto nic doplacevat in spreminjat cesarkoli. Mogoce si ti vse skupaj zamenjal z DVB-T tunerjem, ki ti res nic ne pomaga,... Tak da ne nakladaj nekaj ce nimas pojma in napisi ce imas kaj pametnega drugace pa STFU,.

Tomaz27 ::

Btw se ena stvar ce koga zanima, za gledanje kablse zelo priporocam tudi ojacevalec signala.
In to ne kaksen pasivni ojacevalnik/delilnik ampak taksen, ki se ga prikljuci na 220 V. Pri nas je to signal tako izboljsalo, da je sedaj ze na analogni kablski slika zelo dobra in pri nekaterih kanalih skoraj enaka kot na digitalni kablski.

Pa se to, ker vidim da vecina tega ne ve, za gledanje digitalne kablske ne potrebujete prav nicesar drugega kot DVB-C tuner. Tudi ce ste sedaj na analogni kablski in si kupite TV z DVB-C ali pa DVB-C skatlo posebej, boste lahko takoj zaceli gledati digitalno kablsko. Je pa res da nekaterih programov ni mogoce dobiti brez posebne kartice, ki se jo doplaca posebej pri kablskem operaterju. Gre pa za razne XXX programe, extrem sports, sailing channel, HBO,..
Imate pa se vseeno 110 digitalnih programov in placujete svojemu kablskemu operaterju isto kot ste do sedaj, niti ni potrebno nic spreminjat. Te programe vam kablski operater namrec ze ves cas posilja v analogni in digitalni obliki, le da je za gledanje digitalnih potrebno imeti ta DVB-C tuner,..

To pisem ker sem ugotovil da Trirog nima pojma in pol pise bedarije in ker je verjetno se nekaj taksnih tukaj, ki ne vedo da za gledanje digitalnih programov ni potrebno nicesar doplacevati ali spreminjati,..

Pa se kot sem dejal nabavite ojacevalnik signala in boste gledali Discovery, National Geographic, Animal Planet, Travel channel, nemske programe s taksno sliko, da se vam bo vcasih zdela ze hd :)

SasoS ::

kak boš gledu dvb-c če nimaš kabelske? al pa če operater nima digitalnih kanalov? al pa če imaš paket, ki ne vsebuje digitalnih kanalov??

Tomaz27 ::

Saso:

ocitno mores enim 100x razlagat eno in isto ampak ok, ker se mi smilis in ker predvidevam da obiskujes solo za ljudi s prilagojenim programom ti bom se enkrat napisal, da zato ne rabis nobenega posebnega paketa. Te programe ti kablski operater posilja ze cel cas, le da jih ti ne
gledas ker nimas DVB-C. Bom pa se potrudil in ti se pisno vse skupaj poslal na domaci naslov, ce mi ga napises in zraven prilepil se grafe in slike. Verjamem da ti bo potem lazje.

Ja a ves da ti DVB-C nic ne pomaga tudi v primeru ce nimas elektrike? Res. Tak da meni se tudi zdi totalno neuporaben. Pa ce si slep si tudi z njim nimas skoraj kaj pocet oz. v tem primeru ti pomaga le delno, ker lovis preko DVB-C tudi 100 radijskih programov.

Vglavnem kar sem jaz hotel Trirogu napisat je, da imas to vgrajeno in da ni potrebno nicesar doplacevat itd ce ze imas kablsko. Se pa strinjam da ti ne koristi ce je nimas, kar pa se ne pomeni da je kdaj v bliznji prihodnosti morda ne bos imel. Sicer pa sam ne poznam nobenega, ki doma ne bi imel kablske televizije, tako da se mi zdi nesmiselno razpravljat o tistih 4 slovencih, ki se jih za primer ne tice,...

Si pa itak popolnoma zgresil poanto posta, to je da za razliko od DVB-T tunerja, ki res nima pri nas nobene uporabe z DVB-C v 99 % primerov pridobis veliko in ti ni potrebno za to imetni nic druga kot kablsko televizijo, ki jo pa ima kot pravim 99 % uporabnikov televizije,..

Zdaj pa nehaj jokat in se idi nazaj igrat z lego kockami,.

SasoS ::

Najbrž šolo s prilagojenim programom obiskuješ ti, ker drugače bi vedel, da so DVB programi le v polni naročnini. Če imaš zmanjšani paket, se te programe filtrira. Drugače pa poznam precej ljudi, ki nimajo možnosti kabelske (tudi sredi Ljubljane, pojdi vprašat koga na Hradeckega če imajo kabel), tak da nehaj zmerjati ljudi. Povedal si kar si hotel, enim bo DVB prišel prav, drugim pa popolnoma nič...

Jux ::

@Tomaz

Dejansko ni treba nič narest za sprejem digitalnega signala, če mam telemach in kupim sonya KDL-40S3000?

@Vsi

A se splača kupit poceni full HD LCD ali raje malo dražji hdready LCD? Ker v price rangeu 1-1.1k€ že dobiš kakšen 37" fullHD. In sigurno bom kupoval LCD, ker pogledam ogromno filmov prek kompa.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Tomaz27 ::

Jux:

pri nas v Mariboru ni treba naredit nic, kot pa je povedal Saso je v Lj ocitno mozno met neke okrnjene pakete al kaj pac vem kaj,.. Jaz za to sicer prvic slisim. Pri nas imas pac normalno kablsko z 42 programi, kupis DVB-C in gledas 110 programov + poslusas 100 radijskih postaj,. Nobene spremembe pakete ali karkoli. Je pa mozno potem vse skupaj nadgradit z programi ki sem jih prej napisal, XXX paket, HBO etc. Tisto pa potem doplacas in ti dajo CI kartico, ki jo vstavis in ti dekodira. Mogoce se da pa to kartico tudi pohackat, brez da kablskemu operaterju kaj placujes, o tem se moram pa se pozanimat. To kartico lahko namrec kupis v trgovini, oni ti na njo mislim da nalozijo samo neke kode, za dekodirat te programe, mislim da jih pa posiljajo po zici ravno tako avtomatsko. Ampak o tem nisem preprican. Za vse ostalo pa lahko trdim da ni potrebno
nicesar spreminjat in mas teh osnovnih 110 v digitalni tehniki,..

miko.m ::

Tomaž27 Napet:

ker nekajkrat sem že zasledil, da s svojim pisanjem zmerjaš ljudi, jih imaš za fuknjene in podobno, samo ker se ne strinjaš z njimi. Takšno pisanje je pod nivojem in mislim, da bi bilo dobro nekatere dopisovalce kar zbrisati iz foruma.

Pa vesel božič.
M

Tomaz27 ::

Miko Miska:

malo manj bluzi pa rajsi napisi kaksen strokovni odgovor na vprasanje, ki se tice teme LCD-jev, ne pa nekaj pametovat. Jaz sem tako odgovoril zato, ker sem odgovarjal nekomu cisto drugemu, on se pa pol vtikuje v moje odgovore in trdi da jaz zavajam in da je DVB-C zanic in ti sploh ne koristi, ker rabis se nevem kaj zraven. Jaz pac napisem svoje stalisce, ostali pa prosim odgovarjajte s tehtnimi razlogi, zakaj da nekaj ni vredu.
Jaz vse svoje odgovore utemeljim in napisem, zakaj se meni zdi nekaj dobro, ne pa da nekaj v 3 dni napadam ljudi.

Ce pa ti pase prestop med izbrisane pa kar,. Zdaj sn porabo ze 5 postov zato da odgovarjam na bedarije, tak da bi mogoce blo pametno da se ti posti pobrisejo. Jaz pac odgovarjam v svojem stilu sicer pa so tudi odgovori na moje pisanje za mene zaljivi pa tudi ne zahtevam da zato koga
odstranijo od tu.

pileluka ::

V tem tednu nameravam kupiti tv in se na vas obračam z res veliko prošnjo, da mi svetujete.
Sem se malo posvetoval, pregledoval in ker na TV-ju NE bom imel priklopljenega računalnika in bom večinoma gledal samo navadno televizijo (T-2) ter kakšne dvd-je,dvix,...
sem se odločil, da nabavim plazmo (poraba cca 280 W je baje samo pri čisto belem ozadju, medtem ko v praksi to pomeni nekje 160 W pri gledanju filmov. Drugače pa je pri LCD-ju, ki konstantno porabi določeno energijo - no vsaj tako mi je zatrdil prodajalec v BOF-u).
Skratka. Kupil bi Panasonic plazma TV v MM. Me pa zanima sledeče - kaj se razlikujejo sledeči modeli, saj imajo vsi isto ceno. Ima kdo izkušenj z njimi v praksi (z omenjenimi modeli?).
Mene predvsem zanima, da je ok slika (preko t-2), da je tih in se seveda kar sodi zraven. Ful hd pa nima smisla kupovati... saj se zdaj ne...

http://www.produkte.panasonic.de/produc...
PANASONIC TH 42PV71F HD ready (1080 EUR)
PANASONIC TH42PN73 HD ready (1080 EUR)
PANASONIC TH-42PV7F HD read (870 EUR)

HVALA ŽE V NAPREJ!!!


LP IN LEPE PRAZNIKE!!!

LapD ::

Kaj pa tale?

Glede na to da je v MMju slabih 1300€ se mi sploh ne zdi slab. Pritegne me diagonala zaslona ampak se sprašujem če ni to že preveliko in kvaliteta slike močno trpi? Pff kupovanje tvja je še hujše kot avto.

Tudi ta samsung zgleda fino klikot in pa toshiba



Ma kdo katerega od teh treh, da pove iz prve roke? Ali naj se držim Sonyja 40S3000 pa bo mir.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LapD ()

Tomaz27 ::

Pileluka:

vse razn zadnjega navedenega modela.

pileluka ::

Kot sem ze dejal, sem se odlocil za Panasonic.

Tomaz27 kaj pa je razlika med prvima dvema? Ali se splača počakat na novi model, ki pa naj bi bil cca 200 EUR drazji?

Hvala za odgovore!

LP

PS: LG odpade, ker niso ne vem kako kvalitetni (veliko serij tudi "brni").

trdoreh ::

Ali se splača počakat na novi model, ki pa naj bi bil cca 200 EUR drazji?
Novejši ni samo zaradi oblike, ampak prinaša seboj tudi izboljšave kar se panela tiče in še marsi česa (za LG to pravilo odpade!;) in ja splača se počakat, če je čakanje kratkotrajno! Pa sploh se splača počakat, da minijo prazniki!

Lp, Jan

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: trdoreh ()

ales44 ::

Tole se mi zdi pa super marketinška poteza. Bi se mogoče lažje za LCD odloču :)

Žal samo v Avstraliji... http://www.cnet.com.au/tvs/lcd/0,239035307,339284680,00.htm

pileluka ::

kaj pa pravite na novi model
PANASONIC TH 42PX730
?

ales44 ::

pileluka:

mnenja o tem tv-ju imaš kakšno stran nazaj od uporabnikov TRIROG,...

V primerjavi z 70 ima boljše zvočnike, antirefleksni premaz...
Bi jo kupil tudi sam ampak mi je žal prevelika (gledam s 2,5 m in 1 meter max širine med omarama v dnevni, dimenzija 730 je namreč tudi drugačna...

Jakka ::

Nameravam kupit Sony KDL-32S3020. Najbolj optimalna izbira za primeren denar (850€ -10%) glede na namen uporabe. :)

Piše, da ima Digitalni zemeljski sprejemnik (MPEG 2) in Digitalni televizijski kabelski sprejemnik (s podprtimi operaterji). Torej ima dvb-t (mpeg2) in dvb-c tuner? Zdi se mi, da je to to, nisem pa 100% prepričan. Naj kdo potrdi.

Tomaz27 ::

To je to, ce bi si pa vsaj 2 strani postov prebral, bi pa videl da je o tem blo ze zelo dosti govora. Predvsem sem jaz ze vsaj 20x omenil, da ima DVB-T in DVB-C tuner, kar je tudi pri meni zelo povecalo vrednost tega TV-ja,.. Ce ne druga prisparas 100 EUR pri kablskem operaterju + vse delas z 1 daljinarjem itd,..

Jakka ::

Celo na tej strani je govora o njem. Sem spremljal to temo nekaj časa, zadnjih nekaj strani pa bolj malo, tudi zaradi vroče krvi.

Jutri pa v acs. Upam, da ga imajo, smo se doma odločili za 3020 model, srebrne barve. :)

Jux ::

Še danes maš v merkurju akcijo kjer lahko karkoli iz prodajnega programa dobiš za brezplačno (na blagajni žrebaš popust med 5 in 99%). KDL 32S3000 stane 849€ + 5% off + 3% na gotovino. Jst sem danes odnesel domov enega phillipsa 37P5xxx serijo, ker niso imeli KDL 40S3000 in sponzorja bolj boli kurac za to da bi hodil še nevem kam po TV (v merkurju smo, zber si, pa gremo).
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

TRIROG ::


nevem al si fukjen, pijan al pa pac mas IQ na visini sobne temperature, DVB-C je vgrajen in s tem imas avtomatsko ze DIGTALNO KABLSKO, kaj tebi ni jasno???
Ti zdaj govoris kot da bi zraven DVB-C rabo se nevem kaksno novo narocnino in nove kable in 45 kroznikov itd. S tem ko imas DVB-C vgrajen gledas lahko ze avtomatsko digitalne programe, jih imas 2x vec kot prej in ti ni treba zato cisto nic doplacevat in spreminjat cesarkoli. Mogoce si ti vse skupaj zamenjal z DVB-T tunerjem, ki ti res nic ne pomaga,... Tak da ne nakladaj nekaj ce nimas pojma in napisi ce imas kaj pametnega drugace pa STFU


@ Tomaz27 ... napet? ;)

Uzivej v DVB-C ... res ti ga privoščim ... sam pač nimam potrebe po njem ...in priznam ... vsi ki si želite noro dobre slike in imate izpolnjene predpostavke ( Kabelska) kupite sonya in to točno ta model ki ga ima tomaž ... ker pol bo ful dobra slika k boste gledal tv ...

če pa nimate kableske ... Plazma ;)

Vesele praznike in mir z vami!

budili ::

sam kreg je tle...:)

klasika 28 (4:3) pri tastarih je že nekaj časa zaj.. in par dni nazaj dokončno odpovedala, sedaj gledajo nek backup 37cm

če grem v nakup bi bil LCD, max 32 (omara ne dovoljuje večje)
gledalo se bi 100% tv program in to je to. Telemach, možno je pa šaltat na t-2, če je boljši signal.

Najraje bi vzel kako stvar v Big Bangu,Merkur zaradi garancije ¨se zgodi¨. Ne vem kako pokvarljive so te zadeve.

Katero predlagate za bestbuy oz. budget varianto. Ali raj na klasiki ostanem?

to Jux: glede Merkur žrebanja popusta, je med 5% in 99% še kaj, do kdaj traja, kaj si izžrebal... mogoče grem gledat 32 Philips.

Jakka ::

Vrabčki že čivkajo, Sony KDL-32S3000 (ali 3020). :)

trdoreh ::

budili, definitivno dobr CRT!!!


Lp, Jan

mgermo ::

Za klasični TV program bi bilo res bolje CRT. Enga Sonya ti lahk ugodno prodam.

[SkA] ::

Morda kdo, ki ima katerega izmed novih Sony LCDjev in uporablja DVB-C tuner v navezi s Conax kodirnim sistemom? Iščem ugodno Conax CAM/CI kartico, ki bo zagotovo delovala z Lj. kabel, tako da se priporočam za kakšna priporočila. :)

ahil ::

Pozdravljeni vsi skupaj!

Jaz sem popoln laik na tem področju in vidim, da tule nekateri zelo veliko veste.

Prosil bi, če napišete še kakšno mnenje o LCD TV, ki imajo vgrajen HDD, npr. v Big bangu prodajajo LG LCD z vgrajeno 160 GB HDD.

Kater LCD mi svetujete:
1. razdalja gledanja : 3,5 m
2. pretežno gledanje kabelske TV (T-2) in nekaj DVD-Divx
3. na TV bi rad priključil tudi računalnik
4. naj bi imel vgrajen HDD(ni pa nujno)
5. cena do 1000 EUR

Hvala vsem za odgovore.

Uroš

iverson3 ::

Prebral malo morje teh strani, pa se mi zdi zanimivo, da nihče ne omenja Sharpa. Kaj mislite o tem modelu - Sharp LC37XD1E? Pri nas se cene pojavljajo tam od 1400€ - 1500€, sam bi ga pa lahko dobil 30% ceneje pri Tehno unionu. Mika me mika, bom še videl, kaj bo rekel financ majstr ob naslednji plači. :D

trdoreh ::

iverson3, napačne strani prebiraš, jaz sem Sharp-a ze parx pohvalil!:D Sharp je odličen, vodilen na LCD področju in jaz ga priporočam. Ta mode je sicer star in cena (s popustom) je realna, popust je pa imo bolj izgovor. Sam če ga dobiš za 1000 ga vzami!


Lp, Jan

budili ::

kupil sem en rabljen Sony trinitron CRT 25
skoraj zlomih hrbet v 3 štuk po stopnicah
upajmao, da bo služil

Očitno se staram. Danes sem bil v parih trgovinah in me te LCDji in plazme nekako ne ganejo.Večinoma sem pred monitorjem, kjer imam tudi tuner.
Bolj so me zanimale tete, ki sem jih srečeval....:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: budili ()
««
36 / 154
»»