» »

Gothic 3

Gothic 3

BendeR ::

Škoda. Na Visti ža vrže pred igro nek error povezan z dlljem (ne ni dx9 error, ki je omenjen po forumih). Igra naloži vse potrebno in ko bi se naj pojavla slika me vrže ven in se pojavi okno z opisom napake (bolj ali manj natančnim). Bo treba počakat na popravek in RTM Visto.
:=)

Izi ::

Malo me je sicer presenetilo, ampak kolikor prebiram forume večina iger na Visti enostavno ne deluje.
Tistih nekaj, ki pa se kljub vsemu zaženejo pa teče precej počasneje kot na XP-jih.

Tako, da izgleda, da Vista za igričarje vsaj še kakšno leto ne bo zanimiva, dokler ne bodo začele izhajati igre, ki bodo pisane prav za Visto.

BendeR ::

Meni so do zdaj vse delale. Mel sem sicer težave, ampak sem prešel nazaj na RC1 driverje in ouala, dela. Probal settlerje 2, b2142, fear pa zdaj gothic 3. Vsi špili so mi tekli tekoči (razen gothic). Me zanima, če je še kdo drug probal zadevo zagnat na Visti in je dejansko delala ?
:=)

Udbovc ::

Yo,

jst mam pa en FULL velk problem s temu špilam!!! :O :O :O

instaliram normalno in naložim update potem pa ko hočem zalaufat špil pa mi napiše tale error: This Aplication has failed to start becouse the aplication configuration is incorrect. Reinstalling the aplication may fix this problem.

če gdo ve kako se to uštima nej prosm odgovori!

macgajver ::

nalož še dx9 ki je zravn mogoče je to
tenstan krompir je pa zakon

BroTheR ::

Udbovc: Imel sem (se mi zdi) enak problem. Installiraj/posodobi naslednje:

- .NET-Framework
- Windows Installer
- C++ Runtimes

Ce po vsem nastetem ne bo delovalo, se dodatno reinstalliraj igro.

Izi ::

Udbovc, ker igra uporablja čisto vse najnovejše tehnologije rabiš vse najnovejše driverje in čisto vse možne popravke za Windows.

Nujno rabiš:
- Windows Service Pack 2
- Vse nujne popravke z Windows Update
- Windows Installer 3.1 mora biti nujno nainstaliran (dobiš ga tudi na Windows Update)
- Nujen je najnovejši DirectX 9.0c in to mislim, da je Avgustovska verzija. Z Junijsko ali starejšo verzijo DX ti igra ne more delovati. Dobiš ga na plošči.
- Nujno potreben je tudi Microsoft Visual C++ (mislim, da je tudi ta na plošči)
- rabiš še čisto najnovejše grafične driverje za tvojo grafično kartico
- Če imaš dvoprocesorski računalnik moraš nujno imeti naložen popravek od proizvajalca procesorjev, kot za večino drugih iger, drugače vse skupaj teče približno 100-krat prehitro (noč in dan se zamenjata v parih minutah)
- In pa naložiti moraš vse trenutne popravke za igro

Z vsem tem bi se igra morala zagnati :D , razen, če nimaš kakšnih hardwareskih problemov.

Muks ::

Ko hočem zaštartat gothic mi napiše naslednjo napako dx9cx.dll (ni čist natančno samo vem da piše dx9) is missing...... in če kdo ve kako se to reši nej prosim napiše!!!!

Tr0n ::

Instaliraj DX9, ki pride zraven spila oz. kar med instalacijo igre.

Muks ::

Važi bom probu se sližmo čez par minutk

Muks ::

Odlično deluje samo neki me moti, kako zmanjšat loading time med hojo do druge lokacije in ali 1 GB rama pripomore k le zmanjšanju tega in za koliko?

muzičar ::

Če pi tako kot je priporočljivo prebral vsaj malo teme sploh nebi spraševal.... torej JA GB je minimum 2GB je super 1.5GB je nekje medium -> za loading time.

Muks ::

Dej lejga sej sm cel topik že prebral sam je tut odvisno kateri ram imaš ane ni samo vau jz mam pa 2 GB

Moj primer je 2*512 800 mhz corsair tko da jah :)

BendeR ::

V tem primeru je dejansko tako, da imaš več od 2gb noname, kot pa 1gb super l33t overclocker bigger penis edition. ;>
:=)

muzičar ::

Tvoj nima nič več niti manj kapacitete kot moj DDR400, tako da tu si malo mem ustrelil. Hitrost ni tako važna važna je kapaciteta le tega, ker če je je več potem ne zgubljaš časa s swapanjem in gre hitreje.

Rotaidal ::

Nekaj me zanima, kje se nastavijo podnapisi v igri?

Klemzz ::

mene je špil čist preuzeu :D sm že level 22, skos nabijam, na loading time se pa navadš, greš umes kej spit, pojes, na skret skočš 8-)



Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Klemzz ()

Vlady ::

Kupu špil isti dan, ko je bla v slo dosegljiva.

Ocena: Igra dobra(zgodba), igralnost v 3 pm (diapozitivi),jaz totalno razočaran.

Pred kakima dvema mescoma kupu komp zato da bi lahko špilal take igre na full in super duper detajlih in vsega boga. Dobim pa totalno lagasto sranje, k šteka tolk, da se komi da igrat.
Imam:
AMD 4200+ X2
GF 7900GT/GTO x2 SLI
asus SLI SE
1,5GB DDR 400
Špila mi šteka tud če mam na low al pa na high al ap če dam v custom vse do konca. Inštaliral sem patch, driverje za procesor z amd-ja in procesor optimizer in še en popravek za winse. NIČ od tega ni pomagalo. Vse še vedno šteka. Ko se oglasi disk se igra ustavi in konc. Ko mi naloada vse mi dela grafika tekoče, ko pa se samo malo premaknem se oglasi disk in spet šteka. V ini datotekah sem že povečal cache za faktor 2 in le malo je pomagalo, samo še vedno šteka. Laufal sem igro na enem jedru, pa je še vedno štekal, pa še igra je začela delat neverjetno prehitro (stvari so se odvijale hitreje - noč in dan sta se zamenjala v 5 min ali še manj,...). Mislm 1,5GB rama bi mogl bit popolnoma zadost za ta špil, sam ugotavaljam da sploh ni kriv ram, ampak to da se skoz in skoz oglaša disk. Mislm totalno se ne da špilat... mi je že mal žal da sm kupu original, sam kurc ko sm gothic fan. Če ne bo kmal popravkov bom sam osebno pisal email na jowood naj si ta špil nekam vtaknejo. Lahko bi pred kake pol leta povedali, da igra ne bo delovala na AMD-jevih dvojedrnikih in naj folk kupi raje intel proc.

Za razliko, mi oblivion dela tekoče na full detajlih, le tu pa tam malo zašteka, ko loada, pa še to se zgodi poredkoma in zelo hitro (ni moteče).

Sramota jowood....
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vlady ()

Rotaidal ::

A kateri ve, kaj je narobe, da jaz vidim skozi igralca ogenj in vodo, in občasno tudi druge predmete... kristale in podobno....;((

Aja, se da ono nastavit kje da lahko bereš kaj se meniš s folkom?|O

Muks ::

Špil je red dober usak k ma rad rpg nej proba drugač pa jz sm level 6 pa sm šele do druzga mesta pršu!!

Aja a mi kdo lahko priporoča kam nej grem če hočm bit čarovnik pa v katere skille nej investiram!! Pa kam zaboga v katero mesto morm it po prvem spopadu z orki v prvem mestu da najdem unga xardasa!!

Klemzz ::

@Ksim ti se raj bildaj najprej, jst sm level 22+ zdej že pa mam probleme, počak še mal z main questom...moje mnenje :\

Muks ::

Jah sej se bom bildu sam bi rad čarovnik postau pa ne vem kam morm it da learnam skille???

Aja pa kako hudiča ubiješ divjo svinjo, prou na k.... mi grejo teli wild boars, lahko bi jih dal za main bossa in to bi blo to :D :D 8-O

Klemzz ::

ja morš it k enmu čarovnku da te nauči spele al w.e. že...svijo pa štihaš, mal taktično morš napadat, ne sam na JURIŠ :D

Muks ::

Šthaš človek božji nč ji ne morm sm na tleh pa kr rine vame pa rine pa rine in pol crknm nč ji ne morm, imba sj ti pravm!

Udbovc ::

BroTheR in Izi hvala za pomoč!!! rabu sm točno to kar sta napisala!!!

sam me še neki zanima... kje se da tega čarovnika najdt??? u kermu mestu??? ker ga išem povsod pa ga še kr nism najdu...;((

sam ime mesta rabm da vem kje iskat :D

Izi ::

Vlady, igra ni čisto nič kriva, da ti vse šteka ampak kar lepo nekaj v tvojem računalniku.
Na AMDjevih X2-jih deluje Gothic 3 odlično.
Jaz mislim, da je pri tebi kriv Hard disk.
Ker imaš maj kot 2 GB RAMA bo igra tako hitra, kot je hiter tvoj Hard disk.
Najprej naredi defragnentacijo imeti moraš vsaj ene 20% praznega prostora na disku.
Ali je swap file dovolj velik? Če je le možno naj bo swap file na drugem fizičnem disku kot igra.
Če imaš še stari ATA disk potem mora biti pravilno priklopljen. Naj bo na svojem kanalu in ne na istem kanalu skupaj z DVDjem.
Lahko pa imaš enostavno prepočasen trdi disk.

Tinček, to da vidiš vodo in ogenj skozi svojega heroja pa so krivi ATI driverji. Skoraj grem stavit, da imaš ATI kartico.
Verjetno pa bodo to lahko tudi popravili v igri sami z naslednjim popravkom ali pa ATI v svojih naslednjih mesečnih driverjih. Drugače pa probaj še kakšne druge driverje, mogoče Omega driverje.

Udbovc, katerega čarovnika pa ti sploh iščeš? V Gothicu je na desetine čarovnikov. Imaš Ognjrene, Vodne in Črne čarovnike in vsi imajo tudi svoja imena.

Udbovc ::

no ja :) nimam pojma ... samo v vseh špilih sm biu mage pa sm hotu še kle bit :) si bom uzeu še mal cajta pa bom poiskov :D

Vlady ::

Izi, imam noter 5 fizičnih diskov. Eden je 40GB ATA 100 ki je razdeljen na 10GB (winsi) in 30GB (programi). Imam pa še 320GB RAID iz štirih diskov v stripping, ki so vsi ATA 100, le en je ATA133, samo mam vse na ATA 100. Na tem RAID disku imam gor gothic in 2GB swap-a. Samo je problem, ker se mi ta disk ne oglaša velik, ampak se mi oni prvi, kjer ima gor winse. Večino background programov ugasnem, tako da sprostim pomnilnik in disk. Pomoje tud več ram-a nebi rešlo zadeve. Tako disk kot DVD sta na svojem kanalu. disk na primary, dvd na secondary. RAID ima svoj kontroler.

Še kaka ideja? Aja zadnjič sme defragmentiral disk in nič bolje.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

muzičar ::

@Vlady kot je že Izi povedal, pa se ti bo mogoče čudno zdelo ker imaš 1,5GB. spet odvisno kaj vse ti teče v ozadju. Kakšni anti-virusi, anti-spyware etc. to uhasni pa boš videl da bo bolje. Ker ti zmanjka fizičnega pomn. in nato se segmenti začasno shranijo na disk (konkretno v swap file) in čakajo da se fizični spomin sprosti da lahko nadaljujejo z delom, ker pa je disk mnogo počasnejši kot pomn. to potem šteka ker swaping terja kar dosti časa.

Jaz imam P4 2.8HT, GB DDR400, 6600GT (vse nenavito in to je na s478 in AGP) torej sistem je kar star ampak mi dela (pc-cillin je uhasnen, prav tako ewido ipd. zadeve, sploh razni torrent client-i, eMule, LimeWire ipd.).

edit: počasi pišem ^^ . Hmm potem pa preglej v safe mode za spyware, adware ipd.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: muzičar ()

Vlady ::

V ozadju mi ne teče ni takega. Inštaliran imam nod 2.5 in mi pokuri 18MB. Preden grem špilat gothic ugasnem vse programe, in imam okoli 170Mb zaseden RAM. Ostalo je frej, tud sam gothic mi uporabi samo približno 1,1GB. Nod-a ima skoz vžganega in mislm da ta ne dela problemov. Igra teče samo na enem jedru, tako da procesor skoraj da ne more biti kriv. Sej recimo na nekaterih delih mi igra dela normalno, še posebej tam v puščavi, če pa igram v Myrtani ali Nordmarju pa vse šteka ko hudič, ne glede na grafične nastavitve. Pa na 2x GF 7900GT v SLI nebi smelo štekati. Vsaj oblivion mi ne, pa imam tam vse na full. Pa je oblivion veliko bolj grafično požrešen kot gothic. Sej recimo če grem pr gohtic-u v kako jamo, mi na začetku šteka ko hudič. Ko sem pa že 1x v jami ene 5 min, pa mi dela vse tekoče.

Tud dogaja se mi, da vsake tolko časa igra zašteka za par sekund (5-10) in vmes gori dioda za disk, pol se pa sprosti in dela naprej. Sam jaz ne vidim nobenga programa, ki bi zasedal disk v ozadju. :\ Vse torrent-e imam ugasnjene, še MSN ugasnem. Edino kar imam v ozadju so driverji za zvočno, miško in program za sinhronizacijo z GSM-om. Tud špilam z crackom, čeprav imam original, samo zato, da ne uporabljam DVD-ja.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Izi ::

Udbovc, a ti bi rad samo postal čarovnik, pa ne znaš? :D

Čarovnik lahko postaneš že v prvi vasici v kateri se pojaviš. Imeti moraš "samo" okoli 100 prostih izkustvenih točk (learning points), ki jih dobiš 10 na vsak level. In pa precej denarja, ki ga za učenje zahtevajo učitelji.

Najprej greš do čarovnika Sebastiana v uporniški naselbini Reddock zraven prve vasi. Ima svojo sobico za Alkemijo spodaj v jami.
Pri Sebastianu se lahko naučiš Starodavno znanje (Ancient knowledge), ki ga nujno potrebuješ, da se lahko nato naučiš uroke.
Če klikneš na tipko "B" boš videl vse uroke, ki se jih lahko naučiš in koliko sarodavnega znanja rabiš za kakšen urok.
Naprimer za Ognjeno kroglo (Fireball) potrebuješ vsaj 50 točk starodavnega znanja.
Ko torej pri Sebastianu porabiš 50 izkustvenih točk za učenje 50 točk starodavnega znanja se teleportiraj v prvo vas v kateri si začel.
Tam stopiš do kipa boga Innosa, ki je v vasi in klikneš na njega. Pri njemu se lahko naučiš vse ognjene uroke in pa zdravilne uroke.
Torej izbereš Ognjeno kroglo za kar rabiš še 5 izkustvenih točk in spet precej denarja.

Ko pritisneš tipko "B" imaš sedaj Obnjeno kroglo obarvano in jo lahko preneseš dol v Hotbar pod eno števiklo od 1 do 10, da je vedno pri roki. In že lahko veselo mečeš Ognjene krogle naokoli, dokler imaš kaj mane.

Je pa problem, da bo Ognjena krogla precej neuporabna, če boš imel samo 100 Mane, zato si pri kipu Innosa obvezno zvišaj Mano (Magic power). Šele ko imaš Mane vsaj 300 postane čaranje količkaj uporabno.

Tik pred vhodom v druga vas pa imaš kip temnega boga Beliarja, pri katerem se lahko učiš teme uroke (električni uroki in priklic raznoraznih pomagačev iz kraljestva teme,...)

Pametno se je naučiti še Alkimije, da si lahko sam izdeluješ napitke Mane in pa seveda napitke, ki ti trajo zvišajo določena znanja. Za kar pa seveda spet rabiš precej izkustvenih točk in denarja.

Pri del igre je v bistvu samo nabiranje izkustvenih točk in denarja, da bo nekoč nekaj iz tebe. :D

Je pa igranje čarovnika v Gothicu vedno precej težavno na začetku in tako priporočljivo samo za izkušene igralce.
Tudi igranje bojevnika je sedaj v tretjem delu bistveno teže kot v prvih dveh delih saj so precej popravili intiligenco pošastkov, ki si sedaj na blizu precej smrtonosni. Še posebno živali so sedaj nevarne in če jim pustiš, da te ugriznejo zelo teško spet najdeš ritem, da jim vrneš udarec.

Zato je sedaj za neizkušene igralce Gothica najlažje igrati lovca. Z lokom in samostrelom gre vse bistveno lažje. Skupaj z lovcem bi po moje šla odlično še Alkimija.

Če pa se odločiš za bojevnika pa se mi zdi pametno oz. kar nujno naučiti še kovaštva, saj so meči, ki si jih sam narediš bistveno boljši in močnejši od tistih, ki jih najdeš pri ubitih ljudeh in orkih. Pri bojevniku nujno rabiš še močan oklep, ki pa so svinjsko dragi po več 100.000 zlatnikov :O

Izi ::

Vlady, pojma nima kaj bi bilo narobe pri tebi.
Igra vsekakor nekaterim deluje povsem tekoče na bistveno slabših računalnikih kot je tvoj, kar pomeni, da igra verjetno ni kriva, da ti vse šteka in se zatika.

Se strinjam, da je Oblivion bolj zahteven. Če dam Gothic in Oblivion na resolucijo 1920x1200 in pri obeh igrah vse na maximum, mi Oblivion teče prepočasi (okoli 10slik/sek), medtem ko mi Gothic teče zadovoljivo (okoli 30slik/sek).

Tudi jaz imam dvojedrni AMD procesor X2 in ta deluje odlično. Imam 2GB RAMa in pa še 2GB swap file. Disk pa imam Raptor.

Tudi na uradnem forumu je nekaj ljudi, ki se jim igra zatika kljub temu, da imajo najmočnejše računalnike ta hip. Medtem ko je zanimivo, da tisti z malo slabšimi računalniki nimajo skoraj nobenih problemov z zatikanjem samo nastavitve morajo znižati.
Zakaj se to dogaja ni nikomur jasno. Nekdo ima popolnoma isto konfiguracijo kot jaz, samo disk ima navaden in ne Raptorja kot jaz in se mu igra enako zatika na resoluciji 800x600 ali pa 1600x1200, zato sem pomislil, da ima disk mogoče kaj vpliva na to zatikanje.
Čudno je, da večini deluje vredu, medtem ko se nekaterim grozno zatika ne glede na nastavitve in kljub temu, da imajo zelo močne računalnike. Mogoče imajo kaj napačno nastavljeno v Windows?

Samo razmišljam. Ali si probal, samo za probo, izklopiti SLI gafiko in pognati igo samo z eno gafično kartico. Možno je, da SLI ne deluje vredu z Gothicom?

Muks ::

Izi jz sm hotu postat čarovnik sam pri temu sebastianu se ne morem učit ancient knowledge pa ne vem zakaj dal mi je tip 2 questa to je pa to nč druzga?????

Izi ::

Ksim, saj to bo to.
Ne spomnim se točno ampak tako kot večina učiteljev te tudi Sebastian noče učiti kar takoj na lape oči.
Ko ga vprašaš, če bi te kaj naučil reče, da lahko samo, da mu moraš najprej narediti kakšno usluga in nato ti da en Quest. Ker se ukvarja z Alkimijo ti je verjetno naročil, da mu prinesi določene rože za izdelavo napitkov ali pa kaj podobnega, se ne spomnim več.
Ko mu boš naredil to uslugo te bo pripravljen naučiti vse kar on zna.
Tako to gre v tej igri.
Mislim, da skoraj ni Questov, ki bi bili tam samo zaradi denarja in izkušenj, ampak ti vsak opravljen Quest odpre nove možnosti za nadaljevanje.

Nekako se mi zdi pametno, da se Queste opravlja sproti in tako zgodba lepo teče.
če si nabereš preveč neopravljenih Questov bo vse skupaj postalo nepregledno in ti boš seveda pozabil kaj ti je nekdo obljubil kot nagrado za opravljen Quest in gra bo postala nezanimiva.

Preden se odpraviš v naslednjo vas je torej dobro opravit vse Queste, katere lahko, Razen seveda glavnega o iskanju Xardasa katerega tako ali tako ne moreš opraviti in o njem samo zbiraš informacije po vseh vaseh.

Vlady ::

Ja ne vem, zdele defragmentiram vse diske, zaenkrat mi dela tamal disk na burst okol 44MB/s, average random je pa 30MB/s. dostopni čas je 21ms, CPU zasedenost 2% +/-2%. Tole se mi zdi nekam malo za ATA100 disk. Če pa grem stestirat v computer manager, pa mi pride burst 86MB/s, in random 36MB/s.

Ja poleg tega da mi vse šteka v gothic, se mi še pojavljajo grafične napake, ala utripanje tekstur, včasih rata kaj kar črno in podobne zadeve. Je pa res, da ni tako moteče kot zatikanje. Bom probu še igro pognat z izklopljenim SLI, samo ne verjamem da je to krivo. Do sedaj mi SLI ni delal težav. Pa tud nekako naj bi bila igra optimizirana za SLI način. Vsaj kolikor sem bral po forumih, dela folku z 7600GT SLI normalno. :\
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Rotaidal ::

Ali kdo ve kako se naredi ta napis!!! Primer!! Primer

macgajver ::

Jest mam pa eno drugo težavo do zdej sm bl okrog letou in nabirou experience points in to poj mi pa kr naenkrat moj heroj umre in napiše da en kvest z nekim čarovnikom faild poj pa loudam pa spet en caj igram se borim s kakšnim volkom umrem in spet napiše ta kvest s čarovnikom faild in mislm da tud zarad tega umrem ker prej če me ja žvau premagala sm še žvu zdej pa kuj umrem.
tenstan krompir je pa zakon

Muks ::

zdej mama ene 4 queste da morm unga bossa od bandidov upit pa morm v eno jamo a je to una jama k je poln goblinov pa tega sranja ob morju?

)GrimReaper( ::

Imam identičen problem kot Vlady na mašini 4200+, 7900GT in 2x512Mb RAM. Počasi bom obupal, čeprav sm prlezu do 26. levela. Enostavno, če šprintam skozi pokrajino al pa mesto v katerem še nisem bil, špil postane neigralen. Melje, melje, zatika, zatika. Stvar se izboljša ko mesto preletim parkrat. Ampak kaj ko pol morm it pa ven. Help me! :D

Zgodovina sprememb…

Vesoljc ::

jajca od diska ane :)

lahko recem, da meni laufa super, mam pa x2@2600, 2gb ddr500, 7900gt in pa raptor disk, ki pomoje tuki igra najvecjo vlogo. v ini fajlu sem povecu velikosti cache-a, tako da mi po kaki uri igranja zasede skoraj 1.5gb rama (po defaultu 800mb), sicer rahlo zasteka v novih area-h, ampak ko je enkrat zadeva zacache-ana, laufa bp.

in ja, 1gb rama je obcutno premalo!

pa tale tages je res podn od podna, teli avstrijci niso normalni...
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

bozjak ::

macgajver: V prvih levelih igranja ne umreš ampak samo padeš v nezavest... Ko si pa nad lvl X (mislm da x=3 ampak nism sigurn), pa to ne gre več tko ampak ko umres umers "za res", tko da ti ne preostane druzga kot da ne umiraš ;)

Jst pa sm zaenkrat obupov nad špilom, ker tako preprosto ne gre več... Nekako "ne prenesem" da orke pobijam za šalo, a ko me enkrat volk/svinja podre se ne postavim več pokonci in me zaradi tega ubije... To preprosto preveč zamori vzdušje, loading pa tud predolgo traja da bi ga lahko stiskov vsaka 2 metra...

Upam, da bo kakšen patch to popravil, če ne sem z gothicom opravil... LP
http://upor.blogec.si
http://bozjak.deviantart.com

muzičar ::

Ok to mi ni všeč, hotel sem pogledati kaj pa kako v .ini filetu pa jowood-ov forum ne dela.

Torej ima kdo drug navodila kje pa kako moram prirediti da bo bolj optimizirano za mojo konfig.: P4 2.8 HT (s478), GB DDR400(2xDC), 6600GT (AGP)? Bi bil zelo hvaležen :P

Buggy ::

muzicar: sam sem probal neke .ini tweake in mislim, da so pomagali...sicer se se obcasno zatika, mislim pa da precej manj.
Sistem pa zelo podoben tvojem: Axp2500@3200, 1GB, 6800GT@Ultra - driverji zadnji official

Cache.SizeSound=40000000
Shader.EnableTreeShadows=false
Shader.EnableStaticShadows=false
Shader.EnableDetailShadows=false

Tukaj je bila ena nula premalo in sem dal tako:
ResourceCache.u32SpeedTreeMaxMemUsage_High=1000000

V igri pod details- custom imam pa nastavljeno: (od zgoraj dol)
high
high
high
medium
3
medium
antia
medium
OFF
dof

Igram na 1280x1024 in ta kombinacija je za moje Gothic pojme cisto lepo igrabilna in tudi zatikanje se je zmanjsalo. Sem pa tudi zamenjal originalne file z Razorjevimi, tako da mi ne bere iz original DVD-ja, kar se mi zdi da je tudi pripomoglo k manjsem lagu.

cole-22 ::

Meni dela brez problema na 2GB rama na MAX nastavitvah...

macgajver ::

enkrat volk/svinja podre se ne postavim več pokonci in me zaradi tega ubije
po konci se postaviš s lmb in pri tem raniš napadalca saj meni tako uspeva.

drgač Ko enkrat pogruntaš sistem kako se boriti proti volku svinji in ostalim živalim je čisto preprosto probaj pritisni lmb rmb zaporedno in obratno boš vidu ne smeš samo klikat pa mahat mal se umikaš mal levo desno itd. res pa je da včasih kašna svinja al pa volk nenormalno napade in jo težko ubiješ.
tenstan krompir je pa zakon

Zgodovina sprememb…

Vlady ::

VEsoljc, jaz imam 1,5GB ram-a, kar bi moglo bit zadost. Kolikor sem jaz bral doslej, šteka vsem na AMD X2 pod 4400+. Ali pa je res disk, samo fora je v tem, da sem šel probat v Oblivion, pa mi tam tud melje, samo mi ne šteka. :\
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

macgajver ::

ma disk ne more bit jest igrco laufam na starmu wdju ata priklop pa dela tekoče texture quality sm dal na medium zdej pa še tist k baje louda vmes se komej zazna . na drugem kompu kjer imam 1gb rama pa se bol ustavla samo še zmerej ne tolk ko eni pravjo drgač v mestih mi pa itak tko ko pomoje skoraj vsem mal začne štekat in blokirat to pa pač tko je.
tenstan krompir je pa zakon

cole-22 ::

Nevem zakaj se tok neki greste zrad tega rama/štekanja in oh in sploh...
Zadeva deluje na HIGHEND mašinah lepo normalno (to pomeni 2GB rama + močan procesov + močna grafična)

T-h-o-r ::

meni tudi šteka, samo pr meni je verjetno grafična problem (x-700 pro) proc je athlon64 3200+ ram pa je 1gb, pa mi na medium in 1024×768 šteka :P

macgajver ::

thor dej si tanove cataliste dol dons sva s bratrancam inštalirala pr nemu in so poj tud catalisti kr nekej kontal in urejal za to igrco pa mu je kr solidno delal ima pentium 2400 1gb ram in 9500pro
tenstan krompir je pa zakon


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Risen 3: Titan Lords (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
11119617 (11800) opeter
»

Risen II: Dark Waters (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
9417336 (12608) kratos
»

Arcania: Gothic 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Igre
25837591 (30483) Izi
»

Glasovanje za naj naj

Oddelek: Igre
111749 (1425) mihakrt1
»

Lag pri filmčkih v špilih

Oddelek: Igre
102254 (2116) Matev

Več podobnih tem