» »

kako napolniti kartušo za canon I4000

kako napolniti kartušo za canon I4000

levjos ::

Kupil sem tiskalnik CANON I4000 in ko so se kartuše izpraznile sem jih hotel naponiti. Vendar nisem uspel, saj mi je barva stekla ven, kar pa jo je ostalo v kartuši je pa stekla še v tiskalnik. Vrhnjo luknjo sem zalepil s selotejpom tako da ni bilo dotoka zraka, vendar ni nič pomagalo. Slišal sem da se dobijo kartuše brez gobice. A ima kdo iskušnje s tem tiskalnikom? Za vsak nasvet bom hvaležen.8-O
levjos

enough98 ::

kaj, ko bi bil prijazen do printerja in mu poklonil original kartuso?
verjetno ni bil zastonj in tudi ciscenje je precej draga zadeva. sam sem ugotovil, da se bolj splaca dati par jurjev vec za original kartuse.

NiggerBob ::

Ko pogledaš kartušo odzgoraj, vidiš na nalepki črn krogec z napisom PUSH. Odstrani nalepko samo tam!, kjer je ta krogec (tapetniški nožek, žiletka,....) ampak nič več, kot je velik krogec.
Spodaj v vdolbini je kroglica, ki jo je potrebno dobiti ven. Najležje gre z malimi ženskimi škarjicami za nohte :D Zapičiš en krak v kroglico in jo potegneš ven (ne tišči premočno, ker bo padla noter!)
Vzameš iglo in brizgalko, jo napolniš z barvo in počasi vbrizgaš skoraj do vrha.
Kroglico potisneš nazaj v vdolbino in potem prelepiš z izolirnim trakom, da zatesni. Selotejp ni dober, ker ne zatesni dovolj in pride zrak v kartuše, zato potem barva izteka. Po končanem postopku izvedeš čiščenje in kalibriranje.

OPOZORILO: Šobe v glavi so zelo majhne, pika je 2 pl, črna barva je pigmentna. Ponaredki črne so običajno nekakovostni in bodo sčasoma zamašili šobe za črno barvo in bo potrebno intenzivno čiščenje in izpiranje glave ali zamenjava. Barvne šobe niso problematične, samo črna.
Vse seveda delaš na lastno odgovornost, bil si opozorjen! :D

Aja, kartušo moraš napolniti takoj, ko printer javi, da primanjkuje črnila. Če jo sprazniš do konca, pride zrak v gobico in potem ne dela OK.
Odvisno od črnila bo potrebno še korigirati jakost posamezne barve (nastavitve v gonilnikih), da bo potem enako originalu.
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Test refillov za tiskalnike (Cosmo, Brane2, JR)

Oddelek: Strojna oprema
96172 (5065) Fukomuko
»

Refil ink jet kartuš, ki so nekaj let stale prazne

Oddelek: Strojna oprema
93219 (3219) Azrael
»

EPSON - hotel nafilat kartušo in poplava po mizi

Oddelek: Pomoč in nasveti
152082 (1723) billy
»

Epson 915 Photo? and my story:)

Oddelek: Kaj kupiti
171706 (1546) Brane2
»

Epson stylus color 680 problem

Oddelek: Strojna oprema
91438 (1398) Brane2

Več podobnih tem