» »

katera 939 maticna z NF3 chipsetom

katera 939 maticna z NF3 chipsetom

hokuto ::

Nameravam kupiti A64 + mobo in ceprav je NF4 novejsi chipset, sodec po teh ugotovitvah v scenariju, ki je zame zanimiv, precej zaostaja za NF3. Tako, da izbira chipseta je jasna - NF3 ultra, zdaj pa me zanima katero maticno na tem chipsetu naj izberem. Najpomembnejsi sta stabilnost in zanesljivost (pac neproblematicnost pri uporabi), po performansah so si predvidevam vse precej podobne, overclocking (sploh extremen) pa je bolj postranskega pomena. Dobavljiva naj bo pri nas, ce poveste se najugodnejsega ponudnika toliko boljse ;).

Zanima me se nekaj glede dvojedrnih procesorjev... naceloma naj bi sli na vsako 939 maticno, ki pa seveda mora imeti podporo zanje v bios-u in vsaj zaenkrat so kolikor vem x2 bios-i na voljo samo za nf4 maticne. Ali se ze kaj ve kako bo z nf3 maticnimi in dvojedrnimi procesorji?

hvala za odgovore

igor0203 ::

kok se ti mudi z nakupom matične? ker bom jst svojo msi k8n neo2 platinum nesel na servis, ker ne zazna PCI kartic in mi jo bojo pomoje zamenjali in ti jo lahko potem prodam za 25kSIT. je pa to zelo dobra plošča na nF3.

Sami ::

Kakšna Epox na nForce3 Ultra čipsetu tudi nebi bila slaba izbira. Click!
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

hokuto ::

igor... blazno se mi ne mudi, tako da ce/ko bos prodajal (novo zamenjano) lahko poves pa bova takrat videla :)
doke!

igor0203 ::

plato dobim v ponedeljek, pol jo pa še isti dan nesem na servis pa bom vidu kdaj jo bom dobil nazaj, sam pomoje ne bo dolg trajal.

tiborrr ::

EpoX EP-9NDA3+ ali j.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

matjash ::

jaz sem preklopil na gigabyte k8ns ultra-939 in sem kar zadovoljen glede na price/performance.
... bolje pozno kot nikoli.

LittleDevil ::

tiborrr kaj delaš ti reklamo epox-u? :D

LP

matjash ::

Na podlagi tega testiranja Epoxa, Gigabyta in MSI-ja na nforce3 čipovju,
sem se jaz odločil za Gigabyte K8NS Ultra 939.


LP
... bolje pozno kot nikoli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matjash ()

hokuto ::

zanimiv test matjash... jaz sem si ravno to plosco ogledoval, no pravzaprav tole, ki je v osnovi precej podobna, vendar pa komaj kaj zaostaja za MSI-jevo kar se dodatkov (features) tice in je tako kar zanimiva alternativa Igorjevi. Edino rear panel ima kar obcutno bolj reven - firewire nic in samo trije audio vtici (nadoknadi z bracketi). Razlika v ceni novih se mi zdi malo nerazumno velika (sem morda kaj spregledal?), igorjeva ponudba pa zna bit zanimiva. btw ze kaj novega igor?
doke!

OZZY ::

Tisto glede max fsbja na 4x ne bi glih držalo za 9nda3j..Jaz lahko brez problema furam na 1100+HTT...Enkrat sem celo pozabu spremenit HTT in je laufal na 1150 pri 287fsb...In to popolnoma stabilno....

po mojem je to odvisno tudi od proca in ne samo od plate..Pri platah pa kvaliteta variira.....Tisto glede 2T pri ramih za stabilnost p bi lahko držalo..sam apacer TCCD nisem mogu dat na 1T medtem ko nove BH5 twinmose brez problema....čeprav tiborr Bp fura tud 1t pri meni ni uspelo z apacerji medtem ko z OCZ TCCD ni blo problemov..
Go with the flow.

matjash ::

@ hokuto

Jaz sem to matično vzel pri mimovrste in se malo razlikuje od tiste v zgornjem testu in to v pozitivnem smislu, kot si verjetno opazil. Vse tiste optional upgrades dobiš že z matično torej nima samo 3 kanalni audio in par stvari ki jih tista v testu nima. Glede firewire pa - ga res potrebuješ? Saj lahko dokupiš firewire pci kartico, če bi to nujno potreboval a z dosedanjimi izkušnjami so naprave več ali manj na USB portih in osebno še nisem nikoli uporabljal firewire, zato ga ne pogrešam pri tej plošči.

Te ki jih prodajajo pri mimovrste zgledajo tako
... bolje pozno kot nikoli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matjash ()

hokuto ::

matjash... ne saj ta gigabyte pri mimovrste ima vse (tudi firewire), kar sem rekel je le, da nima vseh audio prikljuckov (samo 3, brez digitalnih) in pa firewire prikljucka na rear panelu, ampak moras montirat brackete, ce hoces te prikljucke. Kar je sicer tudi ok, bi se mi pa bolj dopadli direkt na rear panelu kot ima recimo msi neo2. Sigurno pa to ne odtehta 10k razlike pri novih platah...

btw a je kdo pogledal tisti link v mojem prvem postu glede boljsih performans nf3 vs nf4? Sicer gre res za dokaj specificen primer (zame pomemben), vendar pa dvomim, da je omejen zgolj na tisti scenarij. Meni se zdi dost zanimivo, pa tudi zalostno, da je tako.
doke!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero plato in proc priporočate

Oddelek: Strojna oprema
5844 (727) Daresan
»

DFI nF3 za s939 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1157272 (5405) PrimozR
»

Presedlanje iz barton2500 na 939 zarabi grafe?

Oddelek: Kaj kupiti
171448 (1263) mtosev
»

amd64 plata 939 agp

Oddelek: Kaj kupiti
251504 (1038) VASkO
»

Katero plato za 939 priporocate (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
604199 (2778) VASkO

Več podobnih tem