» »

Router

Router

OOTBOXZY ::

Kupujem router! Kateri bi bil po vasem mnenju dober za povezavo dveh racunalnikov in ADSL-ja. Imeti pa mora "traffic shapeing" in firewall.
LP

OOTBO XZY
  • spremenilo: OOTBOXZY ()

harvey ::

Torej z QoS funkcijo. Npr.kak Linksys (je več modelov, ali samo router in switch ali pa še Wlan) bi se našel za okoli 25.000 SIT z nekimi bolj osnovnimi nastavitvami. Za kaj bolj sofisticiranega pa bi bilo potrebno poseči bo izdelkih višjega cenovnega razreda (pro izdelkih). Seveda odvisno od potreb.

OOTBOXZY ::

Kaj je QoS funkcija? Sem namrec zacetnik, kar se tega tice, tako da so mi marsikateri izrazi tuji. Kaj pa routerji ki stanejo 10 - 15 kSIT? A je to v redu, ali naj se jim na dalec izognem. Prosim svetujte mi kako enostavno zadevo, ker boste imeli drugace delo z mano tudi takrat, ko bo treba stvar nastavit.>:D
LP

OOTBO XZY

Geo ::

Kaj pa routerji ki stanejo 10 - 15 kSIT? A je to v redu, ali naj se jim na dalec izognem. Prosim svetujte mi kako enostavno zadevo

Ta router je cist vredu, zelo enostavno ga je nastavit, poceni je, pa se kar dober, moj sosolc ima ze drugega, prvi mu je tocno po enem letu crknu (kar za routerje v tem razredu sploh ni slabo) zraven dobis navodil, kako nastavit tako, da nebo problema, aja pa full nekih nagrad je dobu, jaz si ga bom tudi kupil takoj, ko dobim ADSL, mogu bi ga ze dobit, jao...
SHIT!!! I did it again...

McMallar ::

Z Linksys ne zgrešiš. Vse nastavitve opraviš preko web browserja, navodil in pomoči pa boš našel povsod veliko, če kaj ne boš znal.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

OOTBOXZY ::

Saj sem vedel da bo vse narobe! Kupil sem router PLANET XRT-411. Zadeva sicer dela, mi pa nagaja Kerio Personal firewall. Ko je vklopljen ne pride nic skozi. Ne pridem niti v nastavitve za router. Kaj moram odpreti, da bo slo?
LP

OOTBO XZY

MI5Ek- ::

Zakaj ap uporabljaš firewall, če si za ruterom?

OOTBOXZY ::

A ni treba? Je ta ki je v routerju dovolj?
LP

OOTBO XZY

TommyLee ::

Hardwareski routerji so najbolši ;).
www.dornik.si

OldSkul ::

Upam, da ne boš kaj s P2P smetil s tem routerjem, ker bo kriza. Smo ti rekli, da kupit Linksys-a. Pa lInksys ima 100% Qos - ampak samo z modificiranimi firmwareji, ki jih je za Linksys routerje največ.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OldSkul ()

Jan(JAE) ::

Drugač maš pocen asus WL-500g. Omogoča ti omejevanje prometa na IP, pa še sam okol 18k stane.

Glede prometa boš mogu bit mal bolj natnjčen. Navadno je treba virtual server nastavit in port triger. Sploh če misliš met kakšno e-mule pa taka jajca.
www.jae.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jan(JAE) ()

OOTBOXZY ::

Ja, kako si vedel. Mam problem z DC++. Zadeva se sconecta na hub-e, drugi od mene lahko pobirajo, jaz pa od nikogar ne morem. Ne dela niti iskanje!:( . Kaj se da narediti. Saj vem, da ste mi rekli, ampak v trgovini kjer sem bil ni bilo ne Linksys, ne kaj drugega pametnega. Potem pa saj veste: clovek je nestrpen in si mora takoj kupiti novo igracko, pa ce je se tako zanic!:\ Potem pa jok in stok:'( . Aja se to imam ADSL od Siol-a, Win XP in dinamicen IP. Niste pa mi se odgovorili ali prav zares ne rabim se soft firewalla.
LP

OOTBO XZY

Veron ::

glede dc++ nastavi search mode na pasiv..

me pa še zanima ali se da na d-linkov tuterjih nastavit omejitev prometa? recimo določen lokalni ip toliko in toliko uplovda max.. ?

OOTBOXZY ::

Dela! Hvala!:) A na active pa ne gre? Prej sem imel tako da v okvircek kjer naj bi bil napisan IP nisem dal nic, pa je delalo.
LP

OOTBO XZY


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WRT54GL Linksys Qos

Oddelek: Omrežja in internet
7658 (510) Qushaak
»

QoS capable Linksys (wireless)?

Oddelek: Omrežja in internet
101636 (1471) buneech
»

Izbira routerja za majhno podjetje

Oddelek: Omrežja in internet
393156 (2183) bastadu
»

Omejitev računalnika v mrezi

Oddelek: Omrežja in internet
261719 (1316) amigo_no1
»

Ruter, ki je uporeben tudi za P2P in torrent

Oddelek: Kaj kupiti
413697 (2419) pujsek_

Več podobnih tem