» »

Divje kampiranje na hrvaškem

Divje kampiranje na hrvaškem

Hair ::

Lepo pozdravljeni!

Kmalu se s šotorom odpravljam na Hrvaško. Ker sem sam me bo bivanje, pa čeprav v cenenem kampu, prišlo preveč drago za moj skromen proračun.:( Sedaj iščem alternative in sem pomislil na neprijavljeno kampriranje izven kampa.
Kakšne so torej sankcije oz. kazni če me dobijo?

Že vnaprej hvala!
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

Gwanaroth ::

Zelo odsvetujem slično početje..

Pomni, da si Slovenec in da si z našimi južnimi "brati" nismo ravno v najboljšijh odnosih.
Lights often keep secret hypnosis..

AndrejS ::

Lahko se zgodi da boš dobil sobo za 12 ur...

sumadinac ::

Jst sm lani plačal kamp za dve osebi 1 teden 7k sit, kar za noben proračun ni veliko.
Imel sm pa vodo in elektriko pri šotorju.

LP

CWIZO ::

To ti pa nekako tezko verjamem.
Kateri kamp to?
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Azrael ::

Brez skrbi policaji pridno lovijo take tičke in jim dam 200% prav, najpozneje na meji te bodo prijazno vprašali, kje imaš račun od turistične takse. Od takih "turistov" ni drugega kot kup smeti in škode. Brez izjeme pri nas ali čez mejo.

Tistih 7kun ali kolikor je že letoss turistične takse na osebo na dan boš že izkašljal. Če si pa tako plonk, da ne znese pa namesto turizma raje začni šparati za dolgo mrzlo zimo, resno.
Nekoč je bil Slo-tech.

Hair ::

Od takih "turistov" ni drugega kot kup smeti in škode. Brez izjeme pri nas ali čez mejo.

Poglej. Nekateri dejansko imamo določene moralne norme katerih se držimo. Verjamem pa, da večini, ki se odloči za tako možnost dol visi kaj ostane za njimi...

Mja, zgleda da ne bo druge kot plačat, morda it za kakšen dan manj. Kamp je pa Baia Bianca v Pineti. Za teden pride okrog 21.000 SIT s takso vred.

sumadinac, tej ceni pa težko verjamem...

Hvala za vse odgovore, definitivno ste razrešili mojo skepso. Pa lep pozdrav!
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

perci ::

Mene pa zanima kako je s prepovedjo kurjenja v lepi njihovi? A je prepovedano kuriti samo odprti ogenj al je prepovedan tudi žar na oglje?

Azrael ::

Nisem 100% ampak mislim, da je žar, če je postavljen tako kot je treba, dovoljen. Sklepam po tem, ker uporaba plinskega kuhalnika ni prepovedana v takih primerih.
Nekoč je bil Slo-tech.

perci ::

Ja, meni se tudi zdi, samo bi bil rad ziher, da me ne bojo polcaji ganjali.

korenje_ver2 ::

mi smo enkrat kampiral ob cesti kr nekje... pa smo se ga tolk napil da nismo vedl kje smo. ka je policija prsla sredi noci, nam ni nc rekla. prisla je pa zato, ka je en eno barko odvezu in sel na eno krajse potovanje v bliznjem mestu...

boych ::

Zdaj, če si res tak bogi, pol ti priporočam, da greš v en večji kamp (recimo Ladin gaj v Istri je eden takih), se prijaviš recimo za dva tri dni pol pa se odjaviš, kot da greš domov, pa ostaneš še tam! Šotor pa pač postaviš tam kjer ni označenih parcel!
Neke kontrole tam ni, če seveda ne zganjaš kakih pizdarij! Jaz kampiram tam že enih 10 let, kamp pa je legenda, letos pa so še neke dodatne objekte zraven zgradili!
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD

MEDENA ::

21000 za 7 dni 1 oseba ? JA SEVEDA.....jaz sem dal za 3 nočitve cca 170kun......6000 sit....7 dni nekje 12.000 sit max in to vključno z avtom itd....pač več vas more it da si delite za avto in šotor itd.

Hair ::

Cenik Baie Biance

PARCELA ZA ŠATOR ... ... ... 50 Kn
OSOBA / DNEVNO ... ... ... 34 Kn
TOURIST TAX – from 01.06. – 30.09. 7,00 Kn per person per day

Skupaj za 7 dni: 637 Kn
637 * 33 = 21.021 SIT

Če mi pa kdo pove da sem kje kaj narobe izračunal bom pa seveda vesel!:D
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

iso2000 ::

Pa najdi si kakšen cenejši kamp. Če pravijo vsi, da je to drago. Sam sem že zdavnaj nehal kampirat, ker sploh ni kaj dosti ceneje od najema enega apartmaja, kjer imaš svoj sekret, pa normalno kuhinjo in posteljo. Za ca. 4 jurje na dan sem bil na korčuli v apartmaju tako za primerjavo s temi cenami kampa, pa sem imel tudi svoj parking pa mir na plaži. Pa še zastonj oljčno olje in vino. Sicer se s številom udeležencev zadeva poceni v prid kampa ampak še vedno sem rajši bolj komot.

Drugače pa še ena zanimivost - smo hoteli obiskati eno kolegico v kampu in na recepciji vprašali na kateri parceli je, pa so rekli da sploh ni prijavljena, čeprav je bila v kampu8-O . Izgleda, da tudi kampi malo na črno...

LP

Utk ::

Ali pa ona:D

iso2000 ::

Ma ne, saj je še osebno pustila v recepciji, da bodo sprocesirali prijavo. Vsaj tako je zatrjevala potem, ko smo jo zvečer dobili na telefon.

korenje_ver2 ::

hrvaska je dalec predraga. cenej te pride ce gres v grcijo pa se lepse je...

perci ::

stvar okusa pač

STASI ::

Kaj pa če plačaš uno turistično takso se ne prijaviš v kamp ali apartma in kampiraš kjerkoli?


Offtopic:
hrvaska je dalec predraga. cenej te pride ce gres v grcijo pa se lepse je...


Sem ravno se vrnil iz ljepe naše. Pa sva s punco računala če bi se šla malce potapljat na Hrvaškem recimo za 7 dni in v to ceno vključil izposojo opreme, divemastra, potope, dovolilnico, hrano, pijačo, namestitev (kamp) brez prevoza! za to bi plačal na osebo toliko kolikor sem lani plačal za 10 dni potapljanja(14 dni sem bil tam) + vse našteto brez prevoza v Egiptu + še kak izlet tam!!!!!
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Tody ::

eh na hvaru mamo kamp za 6 kun na osebo,pa recimor 5x tok za pijačo pa da da še vsak dan daš 10 kun za zajtrk,prineseš si sabo pašto,ribe,pašteto in to je to. Za en teden več kot dovolj.Študentska varjatna seveda. Če pa hočete dlje cajta bit na morju pa morate reskirat več keša ali pa ubrat kako drugo varjanto....

Modri dirkač ::

@Tody

Kateri to?
Everybody lies!

die_hart ::

Glede ilegalnega kapiranja: zvečer se postavš u vrsto za na trajekt (ponoč ponavad ne vozjo) Policija ti ne more nč, ker pač čakaš u vrsti za trajekt;) , zjutraj pa obrneš in greš dalje:P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: die_hart ()

korenje_ver2 ::

to je tema o kampiranju, ne pa parkiranju...

die_hart ::

pač zakampiraš u svojem avtu
no big deal

Loki ::

a se v avtih mar lahko spi? v sloveniji se recimo ne more. lahko se ti obesijo se na 100EUR/ dan klavzulo (ravno za preganjanje takih "turistov").

Tody ::

Modri dirkač nimam pojma kako je ime kampu je pa to v eni odročni vasici po imenu Zavala, ja pa to taka varjanta da je bolj na easy, ni nobenih disko klubov ali pa nevem kakšnih pubov in restavracij tm, skor bi se rekl back to nature :D Je pa okol 1 ure oddaljena zadeva z avtom od samega mesta Hvar.

Bob Rock ::

lahka pa si cez noc zunaj, ga pijes, pol pa na plazo u kako senco spat. Kopalke gorpa prisaco, ko da si prisu na plazo, tak ko vsak drug.
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

harvey ::

Vse je odvisno od ljudi, če naletiš na kakega normalnega policaja se bo dalo vse zmenit, če ima pa za povrhu še slab dan ti prisoli kako kazen in te pošlje v kamp. Sem pred leti srečal neke Nemce na Krku, ko se jim je to zgodilo.

V Istri v splošnem kampiranje ni poceni, sicer so kampi bolj ali manj nadstandard nad kampi v Dalmaciji in temu primerne so zato tudi cene. Bil sem nekajkrat v Rovinju - Polari. Precej velik kamp, a kljub temu se fijakajo vsak dan po njem in gledajo številke na šotorih in prikolicah. Sicer je pred leti isto en moj kolega v tem kampu prakticiral sistem odjav in prijav. Prišel je mirno skozi, tako da je to tudi opcija.

Tody, ja Zavala seka v kombinaciji z oljčnim oljem, ribo na žaru in plavcem od Zlatana. Samo so tisti kamp, ki je bil tam kolikor imam informacije enkrat zaprli zaradi neustrezne higiene (podgane so imele pravi raj) sedaj pa naj bi spet delal.

Tear_DR0P ::

kampianje na črno rulz, sam sem enkrat preživel 3 tedne v ladinem gaju, neprijavljen :))
danes sem se ravno vrnil s križarjenja po jadranu in ker so WCji in tuši na manjših jahtah zelo slabi, smo se tuširal v kampih :))
je pa res da je fer če vsaj turistično takso plačaš. zarad takih kot sm jst se hrvaška obala zapira za turiste in postaja vse dražja
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

cryptozaver ::

>Brez skrbi policaji pridno lovijo take tičke in jim dam 200% prav, najpozneje na meji te bodo prijazno vprašali, kje imaš račun od turistične takse. Od takih "turistov" ni drugega kot kup smeti in škode. Brez izjeme pri nas ali čez mejo.

Samo delno se strinjam. V Skandinaviji poznajo t.i. free camping. Pomeni da lahko kampiras kjerkoli tudi na privat posestvu, pogoj pa je da si dost dalec od his (ne vem tocno kolk) da ostanes najvec dva dni na enem mestu in da POSPRAVIS za sabo.

Torej drugje po svetu ni turist samo clovek ki ga je treba olupit le da gre prste namocit v morje, ampak se vse kaj drugega. Torej moj predlog: pojdi malo po svetu. Recimo Skandinavija je precudovita tako ljudje kot narava. Niti slucajno clovek nima non-stop priokusa nekaksne slabe vesti tako kot na Hrvaskem. Policaja vidis samo zelo slucajno, pizdarij pa enostavno NI.

Utk ::

Prej sta bli Jugoslavija in Nemčija praktično edini državi kjer se je smelo tako na črno kampirat. Potem se je še nekaj časa smelo v Sloveniji, na Hrvaškem pa že dolgo ne. V Nemčiji se menda ne sme več, ampak folk to izvaja zelo...enkrat smo pršli do nekega kampa, smo že mislil not it, potem pa zagledali zraven kampa en kup šotorov, avtodomov, vsega, na črno, zraven kampa na travi...pa ni nikogar motilo, čeprav se je folk hodu not tuširat, no, morda se je za to plačalo, za wc pa sigurno ne.

Azrael ::

Zakaj takih zastonjkarjev ne maram?

Dokler so bili redki se jim je gledalo skozi prste, ampak ker slabi zgledi vlečejo, jih je bilo vedno več, med njimi tudi taki za katerimi je ostajal kup smeti in škoda. Takih primerkov ne marajo nikjer in temu sledijo raznovrstne prepovedi, mitnice in redarji vsevprek. Kar na koncu pomeni nezainterisiranost domačinov in ožemanje poštenih turistov in jezo obojih. Začaran krog. Za take primere ni treba na Hrvaško, dovolj je pogledati samo Bled ali Bohinj.

In potem se vprašam: zakaj naj bi jaz plačeval še za nekega egoista?

BTW: S počitnicami v lastni režiji je tako kot s kurjavo. Dober gospodar načtuje vsaj pol leta prej, tako lahko prideš skozi mnogo ceneje kot v kakšni horuk varianti. Se pa strinjam šotorenje je izjemno drag šport, apartmaji znajo biti cenejši, da o komfortu ne govorimo.
Nekoč je bil Slo-tech.

Utk ::

Hja, za 50 evrov na noč k lahko nekaj ljudi dobi apartma nekje na hrvaškem...od tega vsak 7 kun turistične takse. Kako tu kdo plača še za tiste, ki nekje puščajo svinjarijo? Potem naj bo prepovedano in kaznovano onesnaževanje. Tudi za tiste, ki so v kampih in drugje. Zakaj ne bi smel jaz na svoji njivi postavit šotora? Ali pa na eni kjer lastnika ne moti. Kjerkoli, v Sloveniji, Hrvaški ali Kitajski. Zakaj ne bi smel spat nekje v avtu. In zakaj samo ponoči ne. Po moje ti ne bi nihče moril če te bi ob 3h popoldan našel spat v avtu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poceni počitnice =) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5222418 (8519) shadeX
»

Kampiranje na Pagu

Oddelek: Loža
347842 (6650) c00L3r
»

Kampiranje Hrvaška

Oddelek: Loža
113281 (2036) sulaco
»

Turistična taksa aka. boravišna pristojba

Oddelek: Loža
288754 (8120) klemenSLO
»

Grenka izkusnja letovanja na Hrvaskem

Oddelek: Loža
214233 (3300) JebatGa

Več podobnih tem