» »

Pro zvočna kartica

Pro zvočna kartica

PICASSO ::

Lp vsem. Ukvarjam se s produciranjem elektronske glasbe in programe kot so cubase, reason že kar obvladam. Imam vso opremo(od slušalk,mešalne, itd) razen dobre zvočne kartice. Torej zanimam se za zelo dobro zvočno kartico z ASIO tehnologijo in čim manjšim latency-jem. Za zvočno nameravam odšteti okoli 100k ker je glasba pač moje življenje in mi sploh ni žal denarja. Sem bral razne reviewe dobrih zvočnih kart kot so r.m.e in yamaha. Fora je v tem da bi rabil ZERO C.P.U load kartico ker mi zaradi ton mašin začne nabijati cpu load(npr. reason) in tega ne zdržim več. Poleg tega naj bi imela vsaj 2 ali 4 line ine(za mikrofon, kitaro, in še mogoče kak inštrument). Uporabljam midi kontroler oz sintesizer ki je pač moj midi kontroler - torej uporabljam SAMO softwerske sinthe, ker pač nimam keša za nek 1mio sinthesizer mam pač starega rolanda ki pa kar dobro služi kot midi kontroler - povezan na midi port. Več se ne znajdem, kartic je tolk da se mi kar meša. R.M.E ima celo paleto na izbiro in sem prav zmeden.

Glede zahtev:

Fajn bi blo met eno karto z vsaj 4 i/o
Zero Cpu Load tehnologijo
Midi portom
ASIO tehnologijo
Mora bit združljiva z Reasonom, Cubasom in vsemi znanimi programi za ustvarjanje predvsem elektronske glasbe(tut logic pro)

Nekaj linkov do ogledanih kart:

http://www.rme-audio.com/english/hdsp/h... (zdi se mi zanimiva - stane pa okrog 100k)

http://www.xgfactory.com/html/prod/prod... (tut zanimiva ampak nima line inov dost?)

tako hvala vnaprej in upam da bo mi kdo znal pomaga.
3kst4z3

PICASSO ::

aja pa ne rabim nobenega surrounda in tega shita rabim le stereo in pika :D ker dostkrat nabijajo pol neke 7.1 zvočne, jaz pa rabim v bistvu le stereo.
3kst4z3

Dr Evil ::

Mogoče bi blo dobro,da raje sam pogooglaš,ker na tem forumu boš bolj težko dobil kak koristen nasvet kar se pro zvočne tiče.Lahko,da se motim in se le odkrije kak resnični strokovnjak te stroke,a stavil na to ne bi.

Pozanimaj se recimo na tem forumu http://www.hydrogenaudio.org/forums/ind....

Moonman ::

Pitaj benkeca;)


Moonman ::

Pobrskaj še tule.


gomboss ::

Zdravo!

Jaz imam Terratec Phase 28 (2 inputa in 8 outputov) ter midi I/O.

Uporabljam kot ti MIDI controler (tudi Rolanda) in Cakewalk Sonar program.

Kartica ima zelo nizko latenco tako da...

LP, gomboss

PICASSO ::

ok hvala vsem. ja sem že razmišljaj o 22 ali 28 - samo zanima me tale zero cpu load tehnologija. malo se bom še pozanimal in se pol javim, ko najdem kako zvočno.. 8-)
3kst4z3

quincy ::

Kar se tiče ASIO driverjev, jih ima že vsaka polprofesionalna zvočna kartica na tržišču. Dobiš jih že od 30.000 sit dalje in večina ima vsaj 4 analogne inpute in outpute.Kar se tiče zero CPU load za playback in plugine, je pa edina varianta pro tools, pa še to ne LE verzija z M- Audio karto, ampak boš za to odštel veliko več denarja kot si pripravljen. RME, Yamaha in podobne kartice ti razbremenijo CPU samo pri snemanju, nobena od njih pa nima DSPjev za poganjanje pluginov.
Najcenejša DSP kartica je definitivno Ceamware Luna, ki jo dobiš za okoli 60.000 sit. Ima tri DSP procesorje, ki pa so narejeni za poganjanje izključno Creamware pluginov in samplerjev. Nekaj jih dobiš že zraven, nekaj jih lahko dokupiš, je pa tako, da če boš hotel uporabljati več stvari hkrati, boš rabil vsaj dve Luni ali pa kar Pulsar, ki ima več DSPjev.
Ena opcija je tudi UAD1,ki pa na žalost nima inputov in outputov in je, tako kot Luna, uporabna samo za določene plugine.Stane pa ravno tam okrog 100.000 sit.
Če ti je res največji problem poraba CPUja, se navadi delat sprotni bouncing trackov(audio in midi). Če ti je to odveč, si kupi računalnik z zmogljivejšim procesorjem.Kar se tiče inputov in outputov boš pa za denar, ki ga imaš namenjenega temu, sigurno našel dokaj kvalitetno karto.
Predlagam RME(sam imam Multiface in je de best), Terratec, Presonus(Firepod)in pa Creamware(najnižja latenca). Yamahe sicer ne poznam, ampak v vsakem primeru stay away from DSP factory ker je že preživeta roba.

mte ::

baje so ljudje tudi z m-audio zadovoljni. sem namreč gledal komentarje in primerjave njihovega modela z mojo terratec ewx 24/96, zato vem, žal pa tale moja ne služi istemu namenu kot želiš ti (samo 2 mono ali 1 stereo i/o) tako da ti več ne morem pomagati...
lp

quincy ::

Ne me narobe razumet. M- Audio kartice so čist vredu, le CPUja ne razbremenijo ob uporabi pluginov.
Če bi imel sredstva, bi si jaz nabavil tole: http://www.museresearch.com/receptor_ov...

PICASSO ::

oo hvala za pomoč! btw jaz gllih tako zvočno rabim, da nebi žrlo tolko cpuja ko vklopim tudi do 10 vstjev hkrati(ja tolko jih rabim). Tale receptor zgleda full dobro. Eno vprašanje a tole deluje tudi prek cubase-a? To je batine ej :D . Koliko to stane približno? in če nisem narobe razumel se vst instrumenta lahko nalozi prek te naprave na pc-ju? Ali moras met za to poseben program? ker pol ta moznost odpade.
3kst4z3

PICASSO ::

aha že imam

Receptor plays well with others. Receptor was designed to work in harmony with your computer, integrating with the application you are already using. Receptor allows you to use VST plugins with ProTools, Logic, Sonar, Digital Performer or any other sequencer or DAW program, as well as with stand-alone recorders and portastudios. Just plug Receptor's outputs into your audio interface and away you go.

to pomeni tudi cubase ane? :)
3kst4z3

PICASSO ::

hmmmmm.. no mam še eno vprašanje -> kaj pa kak zvočnika ki bi procesirala cubaseve vst plug ine? da bi razbremenila cpu??? če to obstaja prosim če mi kdo javi..
3kst4z3

mte ::

a ti bi rad da bi ti zvočnik procesiral vst plugine?? 8-O
to je isto kot da bi rekel da želiš monitor, ki ti bo razbremenil grafično kartico...

PICASSO ::

lahko bi malo pogledal pa bi videl da sem mislil zvočno lol. ne da sam čakaš kdaj bi koga sflejmu - pač ni možnosti editiranja posta kar pa pogrešam. Torej zvočno kartico če še kdo ne razbere.
3kst4z3

mte ::

lahko bi malo pogledal pa bi videl da sem mislil zvočno lol

no jaz misli ne znam brat prvo kot prvo. Drugo kot drugo pa bi lahko TI malo pogledal, ker možnost popravljanja definitivno obstaja.
(pa nisem mislil nič slabega, sam dvomim da sem edini tako začudeno pogledal)
lp

PICASSO ::

ma ok :) vzamem nazaj..funkcije pa sploh nisem opazil :> zdaj vidim :P saj je ok. gremo naprej s temo 8-)
____

VSTi plugini mi žrejo preveč cpu-ja. Če ima kdo kako rešitev plz za help. Prej postana naprava se mi zdi zanimiva(hardwerski vsti kontrolerji) ampak so predragi okol 200k, sicer pa imajo svoj disk itd in lahko live prek njih špilaš in ne rabiš nobenega računalnika..

Če tako gledaš.. uporabljam cubase in hkrati mi špila tud do 10 vst-i plug-inov. Res je anoying ko ti vse skupaj šteka.. Normalno jih rabim 5(sinthov) za bass, glavno melodijo, pa še kakšen flow zraven. Ali pa je naprimer glavna melodija sestavljena s treh prelivajočih se tonov in npr bass podobno.. To pa žre cpu kot svinja. s to napravo bi za ziher rešil te probleme. Odvisno od modela ampak skoraj vse omogočajo predvajanje vsaj 10 sinthov/efektov/oz pluginov hkrati. Bomba je to vse skupaj le $$$ je potreben. Če ima kdo kak info >NUR ZU< :) ;:))
3kst4z3

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PICASSO ()

mte ::

tole sem našel na eni strani ( http://www.sound-music.com/product_info.php?PID=263):
VST (Virtual Studio Technology) a standard that specifies a format for processing audio in a computer as a plug-in module that can be used inside a host application. There are two types of VST plug-ins: effect plug-ins (or just VST plug-ins) and virtual instrument plug-ins (or VSTi plug-ins). VST is primary designed to process audio using CPU, however it’s not bounded to. There are VST plug-ins that uses special DSP chips to process audio: TC PowerCore, Universal Audio UAD-1, EMU PowerFX and Creamware Pulsar XTC.

Torej, iz tistega kar sem doslej prebral na netu, nič ne kaže na to da bi kaj takega obstajalo. Povsod omenjajo samo tisti "you'll need a powerful cpu if you want blablabla". Lahko se pa motim. Ampak če že kaj obstaja, je pomoje še dražje kot hardware hosti...
Ok eno neumestno vprašanje - zakaj ne bi poskušal reducirati to število pluginov? Ali pa da bi tiste najbolj požrešne zamenjal s kakšnimi manj požrešnimi? Katere pa sploh uporabljaš? Recimo sam sem bil na začetku navdušen nad Atmosphere - ampak ko sem videl da v kombinaciji z drugimi plugini dobesedno žre cpu (ok so sampli, ampak vseeno bi se verjetno dalo še kako optimizirat), sem se spravil na manjše (in ne nujno slabše zveneče) plugine in zdaj ni problemov...
lp

Zerg ::

a ti delaš/poslušaš samo s slušalkami?
upam da maš tud monitorje (tu ni mišljeno kot ekran), al pa vsaj mal boljše hi-fi zvočnike .
flip - flop - fly

PICASSO ::

res je da nimam kakih fejst dobrih monitorjev(jamo stari..) ampak to se bo spremenilo v roku 5 mesecev... mam pa vsaj 2 masna zvočnika + končna in dobre studijske slušalke beyerdynamic dt 770 kere bi pohvalil tak na VELKO :D , ker so res 1a. No cons!

Res je da lahko freezam posamezne sinthe ampak to mi včasih traja in ti čas kar šiba mimo in to me moti.. Sicer sem pa našel rešitev:

Kot že veste lahko cubase povežemo. Dandanes računalniki več niso tako dragi zato je najboljša rešitev 2 ali 3je računalniki. Seveda če kdo ima dost keša si naj kupi vst host.... Jaz sem se odločil da bom prek optičnih i/o povezal 2 cubase-a. To se pa naredi simple in je tudi podrobno razlozeno v Cubase sx3 tutorial level 3. Tako pelaš midi kanal v drug računalni, iz njega pa pelaš procesiran audio kanal nazaj na main computer. Maš pa še več for, pelaš midi kanal v drug rač in tam seveda gre to notr kot line in torej lahko dodas na tone efektov in to vse skupaj pelješ na main. simple as that. Aja pa ist latency moraš dat na obeh compih.

Če pa se vrnemo k tebi sem se končno odločil katero kartico bom kupil:

Izbral sem R.M.E Hammerfall DSP 9632, ker jo vsi hvalijo in res ima vse kar rabim. Ima tudi možnost nadgradnje(kupiš določen hardwer - kot dodatek - zraven).

http://www.rme-audio.com/hdsp/hdsp9632....
3kst4z3

Zerg ::

nice choice 8-)

mimogrede, kako muziko delaš?
flip - flop - fly

PICASSO ::

Hm skoraj vsako zvrst elektronske glasbe vem naredit(electro,techno,breakbeat,trance,dnb,alternative,house,psygoa itd.) oz sem že v tem eno prav dolgo obdobje plus djstvo :)). Trenutno delam remixe za ene rock bande in različne conteste..da začneš z midi file-om to je prava stvar(pri remixu) :D. sicer je pa tu tolko šare, tolko programov in toliko sranja s to opremo, da kar en čas traja da si vse poštimaš, jaz še zdaj imam eno crap vgrajeno zvočno in komaj čakam na RME. Upam da bo do novega leta stran in lastni komadi končani...
3kst4z3

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PICASSO ()

Avian ::

pa si mogoce kaj pogledal se digidesign. recimo precekiri njihov digi002.

lp Avi

domestic ::

jst bi te vprašal, če si že kupiv zvočno kartico? namreč jaz prodajam RME HDSP 9652, malo boljši model, nova stane okrog 150k, prodam ti jo za 100k... specifikacije si lahko prebereš na rme strani...

lp

codegen ::

Samo 9652 je popolnoma digitalna karta tko da če rabiš kakšn analogn vhod je 9632 boljša izbira...v kvaliteti med njima ni razlik, ker sta obe hamerfall serija...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iščem program za izdelovanje glasbe

Oddelek: Programska oprema
215845 (3731) Wolfox
»

Audigy soundfont ali kaj boljšega-profi???

Oddelek: Pomoč in nasveti
352061 (1684) matrix2
»

Obdelava zvoka - AMD vs. INTEL

Oddelek: Zvok in slika
312181 (1701) partysound
»

profesionalni zvok na računalniku (ali vsaj blizu)

Oddelek: Kaj kupiti
252488 (1991) Manson
»

zvočna do 150k

Oddelek: Zvok in slika
162270 (1955) LunKi

Več podobnih tem